سلام
1- به نظرم برتری سیستم میکرو ۴/۳ بر سونی بیشتر در زمینه تنوع لنز هست تا تفاوت قیمت. تنوع لنز برای میکرو ۴/۳ خیلی زیاده. به عنوان مثال در یک فاصله کانونی ۱۷-۲۵ میلیمتر دست کم ۵ لنز پرایم وجود داره. قیمت دوربین های تاپ هر دو سیستم اختلاف فاحشی نداره.
برای شخص من یک مزیت دیگه میکرو ۴/۳ بر سونی, طراحی بدنه این دوربین هاست. om-d بسیار دوربین شکیلی هست. میرورلس های سونی به ذائقه خیلی ها سازگاره اما من شخصا این ظاهر بدنه رو نمی پسندم.
2- لنز های پرایم. به نظر من به ترتیب میزان کاربری برای این ژانر عکاسی این لنز های اولیمپوس و پاناسونیک خیلی مناسبند:
۲۰ میلیمتر پاناسونیک (یا ۱۷ اولیمپوس با دیافراگم ۱.۸)- ۴۵ میلیمتر اولیمپوس- ۱۴ میلیمتر پاناسونیک و ۱۲ اولیمپوس . از بین این لنز ها دو لنز ۲۰ و ۱۴ پاناسونیک بسیار کوچیک هستند. لنز های اولیپموس اگر چه کوچیکند اما واژه پاکت سایز مناسبشون نیست.
۳-بستگی داره کدوم دو تا لنزو بفروشید. با ۱-۱.۵ شاید نتونید جدید ترین مدل رو تهیه کنید اما با کمی افزایش بودجه می تونین دوربین E-PL5 رو بگیرید که سنسور بسیار خوبی داره. برای لنز هم پیشنهاد می کنم اگر دنبال عکاسی خیابانی هستید با یک ۲۰ میلیمتر پاناسونیک شروع کنید. این لنز اونقدر جذابه که به تنهایی می تونه کارتون رو تا حد زیادی راه بندازه. ویوفایندر اگر چه قابلیت خوبی هست اما عدم وجودش به این معنی نیست که شما نتونید از از دوربین استفاده کنید. یکی از اصول مهم عکاسی خیابانی این هست که توجه سوژه جلب نشه.استفاده از ویوفایندر دوربین در خلاف جهت این اصل هست و سوژه بلافاصله متوجه میشه که می خواین ازش عکس بگیرید. این مساله هم باعث میشه که حالت طبیعی که می خواین از دست بره.
۴- باید ببینید چه امکاناتی از دوربین رو نیاز دارید. این مساله در مورد خرید هر نوع وسیله ای هم صادقه. گاهی وقت ها امکانات اضافه شده به مدل های جدید به درد ما نمی خوره. در این صورت نیازی به تهیه آخرین مدل دوربین نیست. همون مدل پایه هم برای کار ما کافیه.