وضعیت بوکه:
وضعیت بوکه:
۱۰۵ ماکرو VR نیکون لنز جذابیست برای پرتره در دوربینهای DX
اگر ۸۵ مم را یک لنز مناسب برای گرفتن یک پرتره بسته(در مایههای ۳*۴ استاندارد... صورت و یقه و یا کمی بسته تر بدانیم) با ۱۰۵ مم به راحتی میتوانیم به صورت نزدیک تر شویم و عکس جذابی را ثبت کنیم.(نمونه عکس را آقای روشن در تاپیک قرار دادهاند.)
اما در دوربینهای فول فریم مثل D3 & D700 به گمان من خیلی جذاب نیست.
اگر قرار باشه با کمی فاصله عکاسی کنیم مشکلی بوجود نخواهد آمد. ولی اگر قرار باشه به صورت بچسبیم؟ بینی سوژه ممکن است به چشم عکاس آسیب برساند! :::big grin:::
به زبانی دیگر اگر ۸۵ را عدد مناسب در Dx فرض کردیم در فول فریم باید با 127.5 (درست تر میشه همون ۱۳۵ مم خودمان) عکس بگیریم.... حالا اگر قرار باشه به صورت نزدیک تر بشیم و اعوجاج نداشته باشیم لنزهایی مثل ماکروی ۱۵۰ و یا ۱۸۰ مم برای دوربینهای فول فریم تصویر بهتری به ما خواهند داد.
اگر عمری بود فردا چند نمونه عکس پرتره از ۱۰۵ روی دی ۲۰۰ و دی ۳ اینجا میگذارم.
من اگر رو به فردا بدهم چندین سال دیگر هم نخواهد آمد!
چندتا نمونه پیدا کردم که با هم ببینیم:
اول یه تصویر از جناب آقای داریوش شایگان فیلسوف بزرگ ایرانی
آرشیو شخصی
دوربین نیکون دی ۲۰۰ و لنز ۱۰۵ Vr نیکون.(کراپ ۱.۵ یا همون DX نیکون)
نیاز به توضیح اضافهای نیست و مشخص است که ثبت چنین تصاویری از وظایف لنزهای مکرو است.
و عکس بعدی از آقای محمود حسینیزاد نویسنده و مترجم که بازهم با نیکون دی۲۰۰ ثبت شده.
از مجموعه عکسهای پرتره نویسندگان رادیو زمانه
این تصویر رو خیلی دوست دارم. به نظرم پرتره کاملا استاندارد و مرتبی میاد. نکته مهم همونه که این کادر با دوربین DX ثبت شده.
حالا نمونه FX چجوری میشه؟
عکسی از آقای روزبه ایرانی دوست دوست داشتنی بنده از آرشیو شخصی!
۸۵ مم روی دی ۲۰۰ :
خوب تصویر کاملا مرتب است اما حالا
خوب تصویر کاملا مرتب است اما حالا
۱۰۵ مم روی دوربین D3 یعنی Fx و یا همون فول فریم خودمان:
اینجا به نظر من ۱۰۵ کاملا کوتاه است و من چنین عکسی رو نمیپسندم.
ولی اگر بخواهیم فضاهای دیگری رو داشته باشیم این لنز تصویر مطلوبی روی Fx تولید میکند مثلا:
از قیافه بچه معلومه که بچه مردمه! کسی برای رفیق ما حرف و حدیث در نیاورد!
اما توضیحات تکمیلی:
با یک نگاه سطحی به آرشیوم دیدم که تعداد عکسهای پرتره ای که با ۱۰۵ گرفتم بسیار کم است.
چندتا علت داره.
اولی وجود رقبای گردن کلفتی چون ۸۵ مم و ۷۰-۲۰۰ در کیف عکاسیم.
دومی مهاجرت به فرمت FX
سوم که به نظرم بسیار مهم است اینه که فوکس ۱۰۵ برای عکاسی پرتره گیج و ویج میزند.
یعنی اگر مدل کاملا فیکس باشد؟ هیچ مشکلی نیست. ولی اگر نور کمی کم باشد و سوژه در حال صحبت کردن و حرکت کردن و ... فوکس بسیار آزار دهنده خواهد بود....(چون رینگ حرکت بسیار طولانی دارد... مثلا اگر دو قفل برای کوتاه کردن فاصله فوکس داشت بسیار بهتر میشد.)
دست مريزاد كه ما را به كل از خريدش منصرف كردي چون اصلا" به دل ننشست.با همون 85 و 70-200 كارا بهتر پيش ميره.البته 150 ماكرو هم داره خودشيريني مي كنه!
عكساي نويسندگان راديو زمانه رو هميشه مي پسنديدم ولي نميدونستم دستپخت شماست.زنده باشين
یاسین محمدی
Nikon D700 / 70-200 vr / 24-70 N / 85 f 1.8D / 14-24 N / ٍSB 800 /Manfrotto 190MF4 / CompuRover AW /MC-36 Remote
ببخشید من متوجه نشدم بالاخره 105mm vr خوبه یا نه ؟!
من خودم توی نمونه عکسهای D60 عکس خانمی رو که در حال هندونه خوردن بود رو دیدم و خیلی لذت بردم و به فکر این لنز افتادم که پولی جمع کنم و بخرمش
چون من احتیاج به لنزی دارم که برای پرتره و تله و ماکرو بتوانم استفاده کنم، فعلاً هم با لنز کیت 18-55 دارم کار می کنم که به خاطر زوم 4 ایکسش که برام کمه نارحت کننده است
میشه لطفاً راهنماییم کنید ؟!
یک سوال دیگه هم داشتم لینک 1055 mm که راجع بهش صحبت کردید لینک زیرین هست ؟!
ممنون دوستان...
حالا قیمت این 55-200 وی آر چقدره ؟!