باز هم سلام
چند وقتیه که با این لنز زیبا دچار مشکلی به ظاهر بی اهمیت شدم. در فاصله کانونی 200 و وقتی لنز تا ته بیرون میاد و البته هنگامی که لرزش گیر روشنه، اگر لنز رو با سرعت عادی (و نه حتی زیاد) به اطراف یا بالا و پایین حرکت بدم، که خوب می دونید خیلی پیش میاد، انگار که چیزی داخل لنز گیر کرده باشه، یه صدای خرررررت میاد. در خیلی از موارد اتفاق خواصی نمی افته اما در بعضی موارد به نظر میاد در حالی که هنوز لرزش گیر فعال هست (چون اون صدای ویز ویز ناز هنوز میاد) تصویر دارای لرزش می شه و انگار که لرزش گیر کار نمی کنه. تو این حالت وقتی دکمه شاتر رو ول می کنم و بعد از مدتی که لرزش گیر غیر فعال میشه دوباره اون رو نگه می دارم مشکل رفع میشه. اما نکات جالب اینهاست: این اتفاق مستقیما به فعال بودن یا نبودن لرزش گیر ربط داره و اگر این حالت فعال نباشه هرگز با شدیدترین تکون ها هم این اتفاق نمی افته و بعد هم اینکه این اتفاق فقط تو 200 میلیمتر می افته و حتی رو 135 میلیمتر هم چنین اتفاقی باز هم حتی در شدیدترین تکون ها اتفاق نمی افته. با در نظر گرفتن این نکته که تو 135 میلیمتر و 200 میلیمتر به ظاهر اندازه بیرون زدگی لنز زیاد تغییر نمی کنه، حتی اگر بخوایم این مساله رو به تغییر فاصله لرزش گیر در داخل لنز نسبت به بدنه (که اثر تکان ها رو شدیدتر می کنه) ربط بدیم باز هم هم توجیح خیلی منطقی به نظر نمیاد. جالبه که من لنز مشابهی رو هم در دسترس داشتم که روی همین دوربین (EOS 350D) تست کردم اما این اتفاق نیافتاد، پس می تونم بگم که اشکال از لنز هست. البته همین لنز رو روی 40D هم تست کردم که باز همین مشکل رو نشون داد. حالا با توجه به توضیحات داده شده چند سوال:
1- آیا شما هرگز روی این لنز (Sigma 18-200 OS f3.5/6.3 Canon Mount) یا هر لنز دیگه ای که لرزش گیر داره با این مشکل برخورد کردید؟
2- به نظر شما مشکل از کجاست؟
3- آیا مشکل حاد هست و میتونه صدمه ای به لنز بزنه یا اینکه صرفا مثل بعضی چیزها همین صدا رو تا آخر عمرش میده و واسش مشکلی پیش نمیاد؟
4- با توجه به این موضوع که لنز تازه خریداری شده و هنوز کلی از گارانتی اون (نزد شرکت سی گل) باقی مونده، صلاح میدونید اون رو برای گارانتی ببریم؟
5- برخورد شرکتی مثل سیگل با این موضوع چگونه خواهد بود؟ آیا دانش تعمیر اون رو دارند و یا امکان تعویض (هرچند بعید می دونم داشته باشند)؟!
6- اگر لنز دست بخوره و باز بشه (توسط همون شرکت سی گل و یا یک آدم حرفه ای اینکاره) به نظر شما ممکنه مشکلات بیشتری براش پیش بیاد؟
7- اگر تجربه ای از تعمیر لنز داشتید، به چه صورت بوده؟ لنز بدون مشکل درست شده و یا از اینکه اون رو بردید تعمیرگاه پشیمون شدید و با خودتون گفتید که کاش می ذاشتم همونطوری می موند؟!
ببخشید که این همه سوال پرسیدم. برای من مستضعف که کلی با خودم کلنجار رفتم تا پول این لنز رو با پولی که می دونید با بد بختی در میاد اما مثل آب از کف دست خالی میشه، جور کنم، یه جورایی خیلی حال گیری داره! بسیار بسیار ممنون خواهم شد که من رو در این زمینه راهنمایی کنید.