با مجتبي 100% موافقم.، آرزوي قلبي ام اين است كه در فورم روزي را ببينم كه بحث شارپنس بحث بيهوده اي قلمداد شود و اين بحث بسيار چيپ و بيهوده را براي فورم هاي بيكاري بگذاريم كه اعضايش را به طعنه measurbator مي نامند. مثل افرادي شده ايم كه راه رفتن بلد نيستند و از اختلاف قطر لاستيك فلان مدل فراري با فلان پورشه حرف ميزنند(چوش نياوريد! من خودم را ميگويم، شما اگر عكاس حرفه اي هستيد و همه چيز را بلديد - مخصوصا پست پروسس را - خوش به حالتان، تا ابد درباره شارپنس حرف بزنيد، اما در عمل به چشم من آماتور، همه خودي اند!).
اما آرش خان زماني گل، با اين كه f10 را بسيار دوست ميدارم، به همه توصيه مي كنم و قصد خريدش را دارم، اما مقايسه شما كاملا اشتباه است.
شارپنس پيش فرض دوربين هاي كامپكت بسيار بالاست ، اما تصوير هر دوربين DSLR حتي شايد دوربين D30 قديمي كانون هم با كيفيت تر از آن باشد. مهم قدرت تفكيك لنز و سنسور، و از آن مهم تر نسبت سيگنال به نويز است كه در دوربين هاي SLR بسيار بالاست.
در ضمن با اين شير پير نيكون شوخي نكنيد، D100 يك پيچش به F10 مي ارزد! از D100 شايد به پاي مثلا D70 نرسد، اما از حد و مرز مقايسه با F10 خيلي فراتر است.
سنسور D70 همان سنسور سوني D100 است، منتهي با فيلتر AA ضعيف تر، به همين علت شارپتر مي باشد. يمنظورم اين است كه اگر هم D100 كمي كيفيت پايين تري داشته باشد، اينقدري نيست كه از حد قابل قبول پايين تر باشد.
اما يك مثال بزنم، تصاوير دوربين بسيار عزيز 1D Mark II وقتي هنوز پروسس نشده اند بسيار سافت مي باشند، بحث داغي در انجمن ها به راه بود كه آيا مي بايست اين را نقص حساب كرد؟ جواب بي درنگ نه بود، چرا كه هر چه دوربين حرفه اي تر باشد، شارپنس اعمال شده اوليه بر تصوير كمتر است تا عمل ازدياد شارپنس را خود عكاس با نرم افزار بهتر و با ميزان تشخيص داده شده خودش انجام دهد.
من اوايل كه 300D آمده بود عكسهايي از لنز كيت آن در photo.net ميديدم كه هنوز نظيرش را كمتر ديده ام. باز هم ميگويم، عقيده ندارم كسي 50 تومن تو جيبش بذاره و بره اين لنز رو بخره، اما اگر به هر علتي مجبور شد از اين لنز استفاده كنه بايد بدونه كه اصلاً اين لنز براش محدوديتي ايجاد نميكنه (مگر در فاصله كانوني)