البته در حسن نيت شما هيچ شكي ندارم آقاي قديرينوشته اصلی توسط Ghadiri
و طبق معمول مسلماً يادم نمي رود هميشه در بحث كردن در مورد چند كيلو پلاستيك و فلز، كه ارزش آدمهايي كه با آن ها بحث ميكنم از موضوع بحث بسيار بيشتر است، پس با خيال راحت بگوئيد هر چيزي را كه بايد. از شما هم انتظار دارم رك بودن مرا در اين بحث اجتناب ناپذير قلمداد كنيد و شخصي اش نكنيد.
چه خوب شد آقاي قديري شما در اين چند ماه گذشته صاحب چند لنز شديد و همه را با صراحت به تك لنزي بودن و نداشتن رقيب و نداشتن امكان مقايسه محكوم مي كنيد. پس تكليف تمام افرادي را - اعم از حرفه اي يا غير حرفه اي - كه اين چند لنز جديد سيگما را ندارند مشخص كرده ايد، از حوصله اين بحث خارج است تعداد عكاسان آماتور، حرفه اي، داخلي و خارجي را مثال بزنم كه با داشتن همان يك لنز شاهكارهايي آفريده اند.
و از همه مهم تر اطلاعات آن ها در مورد لنز ها 10 برابر من و شما بوده است.
اما چون اين قضيه يك لنزي بودن من چندين بار در فورم گوشزد شده است، بايد به روشي مشابه اطلاع رساني كنم.
قبل از اين كه هر كس ديگري در اين فورم حتي اسم سيگما را شنيده باشد، ده سال پيش من دولنز سيگما براي مينولتاي خودم خريدم. دو لنز پرايم پراي براي مامياي خودم دارم كه از هر لنز كوفتي ديگر شارپترند. دولنز اتوفوكوس ديگر نيز چند سال پيش خريدم، كه يكي از آن ها كه 50mm 1.8 AF باشد را شايد اولين بار (همراه با آرش عاشوري نيا) توي فورم توصيه كردم.
شما خودتان در جلسه فورم گفتيد "من به لنزهاي سيگما اعتقاد و اطمينان نداشتم و با خواندن پست هاي شما و آرش عاشوري نيا به اين لنزها علاقه مند شدم". پس حالا چه شد كه من به علت تك لنز بودن صلاحيت شركت در اين بحث ها را ندارم؟
از همه دوستان به خاطر بحث با اين سيستم و فرمت بچه گانه "من دارم تو نداري" معذرت ميخواهم، اما به قول شاعر چاره اي نيست ......
اگر ميبينيد در اين تاپيك مصرانه در مورد بيهودگي بحث بيش از حد در مورد شاپنس لنز ها سخن ميگويم براي آن علت دارم، اين بحث براي آماتورها از سم مهلك تر است، چرا كه آن ها را از مسير اصلي فراگيري عكاسي دور مي كند. در همين فورم خودمان كم نداريم اعضايي كه بعد از گذشت يكي دوسال از خريد دوربين، بدون كوچكترين پيشرفتي، هنوز در حسرت فلان لنز و بهمان لنز هستند و حتي بد بودن عكسهايشان را تا حدي به پلاتفرم انتخابي خودشان مرتبط مي دانند
ابتذال .... بروزن افتعال ....بر زياده روي و بذل بيش از حد چيزي دلالت دارد. و من اين بحثها را مصداق ابتذال مي دانم .
گفته ايد كه در فلان تاپيك همه گفته اند لنز كيت كانون خوب نيست، الان هم ميگوئيم.
اگر كسي امكان انتخاب بين اين لنز و هر لنز ديگر را داشته باشد، مسلماً توصيه من لنز ديگر است.
اما داستان اين است كه اگر كسي مجبور شد اين لنز را بخرد (به همراه كيت) يا اگر اين لنز را دارد، قضيه به آن بدي كه شما مي گوئيد نيست و در اختلاف اين لنز با لنزهاي مشابه اغراق شده است.
دوستان چند عكاس را معرفي كرده اند كه با همين لنز عكسهاي فوق العاده گرفته اند و شما گفته ايد كه ما فلاني نيستيم، من دقيقيا منظورم همين است كه به جاي تلاش براي خريد لنز، بكوشيم تا فلاني شويم، حالا بعدها در مسير فلاني شدن، اگر لازم بود خريد هر ابزاري نيز (كه لنز يكي از آن هاست) توجيه شده است. اما مبادا هدف ما داشتن فلان لنز باشد و با داشتن چند اسباب بازي الكترونيكي حال كنيم.
گفته ايد فلان موبايل هم عكس زيبا مي گيرد، دقيقاً منظور ما همين است كه براي عكس خوب گرفتن، داشتن يك چمدان لنز لازم نيست، با هر ابزاري "ممكن" است.
اما مخاطب اين حرف من شخص خاصي نيست و كاملا كلي ميگويم:
چقدر عاليست كه با همان لنزكيت معمولي كانون عكس زيبايي بگيريم.
چقدر زشت است كه با يك لنز فوق العاده عكسي پيش پا افتاده mediocre shot
بگيريم
اما يك نكته براي سعيد عزيز: اگر جمله مر اخوانده باشي ، گفته ام : همه را خودي ميدانم، پس بقيه دوستان هم دعوتند! و شما مسلما تنها مخاطب من نبوده ايد و در آن لحظه به همه اعضاي فورم نظر داشته ام
پي نوشت: ارتباط اينترنتي من قطع شد و مطلب نصفه ماند دوستان سريعا تاختند و ما جا مانديم!