خب امروز کمی فرصت پیدا کردم به این مطلب اضافه کنم:
در مورد تئوری بحث، دوست استارتر قضیه، آقا مهدی به اندازه کافی مطلب در این تاپیک نوشته اند که دیگه جایی برای اضافه کردن مطلب نمی مونه. روشی که من استفاده کردم، روش پیچ خم شده هست (curved rod). توی همین تاپیک هم توضیحاتی در مورد همین روش هست ولی نقشه ها و روش ساخت بنده اصولا بر مبنای کار آقای Gary Seronik هست:
A Tracking Platform for Astrophotography – Gary Seronik
روش ساخت ایشون پیچیدگی الکترونیکی خاصی ندارد. از موتور دی سی با دور پایین (گشتاور بالا) استفاده کرده اند و برای کنترل دور موتور هم از یک برد کوچک با رگولاتور قابل تنظیم استفاده شده تا بتوان دور دقیق موتور را تنظیم کرد. البته موتور مورد استفاده ایشان، 4 دور بر دقیقه و 9 ولت می باشد و موتور بنده 1 دور بر دقیقه و 12 ولت.
در ضمن برد ساخت بنده و باطری لیتیم پلیمر کوچکی که برای این منظور تهیه کردم در تصویر پست قبلی مشخص هستند.
متاسفانه فرصت و آرامش ذهنی کافی برای نوشتن یک راهنمای جامع برای ساخت وسیله رو ندارم اما نکات مهمی رو که به نظرم میرسه اینجا می نویسم:
1- توجه کنید که برای چرخاندن پیچ متری به میزان یک دور بر دقیقه، باید موتور و چرخ دنده ها را با هم انتخاب کنید و گرنه ممکن است در پیدا کردن قطعه ای که به چرخ دنده یا موتور شما بخورد مشکل پیدا کنید. در ضمن موتور با نسبت گیربکس بیشتر پیدا کنید بهتر است. زیر فشار وزن تجهیزات کم نمی آورد.
2- بهتر است جنس لولاها برای از بین بردن لقی ها معمول در لولاهای ارزان قیمت از نمونه های باکفیت باشد. من یک جفت لولای برنجی بدون لقی از ابزار فروشی تهیه کردم هر کدام 9 تومن!
3- اتصال هد عکاسی به تخته بالایی و هد پایینی به تخته زیرین مصیبتی دارد!! قبلا به فکر راه حلش باشید!!
4-خطای اصلی این کار، تنظیم دور صحیح چرخش موتور و قطبی کردن دستگاه هست.
5- برای سه پایه فقط سراغ سه پایه های خوب بروید. به عنوان مثال سه پایه سنگین چینی من لرزش قابل توجهی توی عکس داشت اما سه پایه سبک بنرو خیلی خوب عمل کرد.
6- پیچ متری را به طول زیاد تهیه کنید تا خم کردنش آسان شود. پیچ 6 مناسب است. خم را می توانید روی کاغذ ترسیم کنید و دستی پیچ را خم کنید تا دست کم قطعه ای 15 سانتی متری از آن مطابق خم ترسیم شده شود.
اگه چیز بیشتری به ذهنم برسد اضافه می کنم. در ضمن اگر سوالی باشد در خدمت دوستان هستم. فعلا توجه شما را جلب می کنم به چند عکس از دستگاه:
مهره ویژه تراش CNC شده برای اتصال هد زیرین به تخته زیرین (البته دیر آماده شد و استفاده نشد. به جای این یک مهره اینچی معمولی به یک صفحه فلزی جوش دادیم!)
یک جفت چرخ دنده یکسان برای اتصال موتور یک دور بر دقیقه به پیچ خمیده
جناب موتور:
دستگاه نهایی (البته بدون هد زیرین):