[QUOTE]با تشکر از شما دوست عزیز. راستش دیگه داشتم ناامید میشدم که کسی به این فرومی که داره خاک میخوره سر بزنه و جواب منو بده. باز هم ممنون.
علاقه و زمینه اصلی کارم عکاسی زمینیه(!) و عکاسی نجومی برام در حد یه مقوله تفریحی و تنوعیه. برای همین خرید یه تلسکوپ(خصوصا با پایه موتوردار و goto و gps و ...) واسم توجیه اقتصادی نداره. به همین خاطر با خوندن مقالات زیادی مثل سایت آسمان شب، تصمیم به خرید دوربین دوچشمی گرفتم که هم ثمره مسافرتی داشته باشه و حمل و نقلش آسون باشه و هم اونقدر قوی باشه که لااقل از ماه و سایر اجرام گنده (!) تصویر با کیفیت و خوبی بده (مثل 20*80 یا 15*70 اگه اعداد رو درست نوشته باشم).
دوربین450d دارم و ایزویی رو که فرمودین، داره. فقط میمونه یه جوری این دوتا رو به هم وصل کنم(این پریم فوکوس به چه معناس؟)
اگه بیشتر راهنمایی کنید و تجربه عملیتون رو در ساخت رابط بیان بفرمایید، خانواده ای را از نگرانی نجات داده اید!
ضمنا برای خیلی ها ممکنه این مطلب جالب و مفید باشه و از اون بحثهاییه که متاسفانه کمتر در فروم مشتری داره.
باز هم متشکرم و منتظر [/QUOTE]
با سلام دوباره
قبل از شروع بحث درمورد مبحث روش های عکاسی چند تا نکته رو فکر میکنم باید مطرح کنم
1- حتما مطلع هستید برای استفاده از دوربین هایی مثل 20X80و 15X70 هم سه پایه مقاوم و نسبتا سنگین نیازه !!
پس در نظر داشته باشید که هزینه ای رو هم برای سه پایه درنظر بگیرید . (البته اگر فقط هدفتون تماشای آسمان باشه سه پایه واجب می شه )در روز و نور کافی هم اگر بخواهید بدون سه پایه دوربین رو استفاده کنید بدلیل سنگینی دوربین مطمئنا خسته خواهید شد و حتی ممکنه اگر سماجت کنید دچار سردرد در اثر حرکت های سریع تصویر داخل دوربین بشید!
2- نمی دونم چه هزینه ای رو برای خرید دوربین در نظر گرفتید ولی فقط یه نکته رو توجه کنید ، دوربین های دوچشمی با توجه به کیفیت عدسی و نوع لایه نشانی آنها قیمت های متفاوتی دارند برای مثال دوربین 15X70 صاایران حدود 100 هزار تومانه ولی دوربین 15X70 Nightsky semi apo که از کیفیت تصویر فوق العاده ای برخورداره 500 هزار تومانه ( مثل تفاوت یه لنز 50 میلیمتری ساده کنون و 50 میلیمتری سری L)
این آخری رو هم به عنوان تجربه شخصی عرض می کنم
سعی کنید هر وسیله رو برای تخصص خودش بخرید. ( من هم زمانی که تازه نجوم رو شروع کردم یه دوربین دوچشمی خریدم که دو کاربرده باشه ولی نه برای طبیعت استفاده زیادی شد و نه نجوم .)
البته این دو دوربین که فرموید برای نجوم دوربین های مناسبی هستن.
اما بریم سراغ عکاسی نجومی
برای عکاسی نجومی دو وسیله مهم استفاده میشه
1- سنسور
2-دوربین عکاسی
اینجا هدف ما توضیح مورد دومه
دوربین عکاسی
در این روش برای ثبت تصاویر سیارات حتما نیاز به وجود لنز تله و یا تلسکوپ اجباریه (اسم دوربین دوچشمی رو نگفتم چون راه حل نیست ، یک روش مشکل گشاست )
اما برای اینکه بشه یه عکس رو از پشت تلسکوپ ثبت کرد باید دوربین به یک روشی جوری پشت تلسکوپ قرار برگیره که تصویر خروجی از تلسکوپ داخل finder دوربین قرار برگیره
برای اینکار دو روش استفاده میشه
Prime focus
Afocal
هر روشی از روشهای فوق معایب و مزیت هایی داره که سعی می کنم براتون توضیح بدم
Prime focus
این روش برای دوبین های SLR کاربرد داره و در اون لنز از دوربین جدا شده و با استفاده از دو رابط خاص به نامهایT-ring و T-adaptor به تلسکوپ وصل می شه .
در این روش تلسکوپ حلم یک لنز تلو فوق العاده قوی رو برای شما پیدا خواهد کرد که دیافراگم شما از این پس همون دیافراگم تلسکوپ خواهد شد که معمولا عددی از F/5.6 تا F/11 با توجه به بزرگنمایی تلسکوپ خواهد بود.
این هم یک نمونه از عکس برای این روش
این هم یک عکس از قطعات رابط
این هم عکس مشتری که با این روش ثبت شده
(تلسکوپ 14 اینچ)
این روش عکاسی به دلیل اینکه دوربین و تلسکوپ بصورت یکپارچه خواهند بود بهترین روش برای عکاسی اجرام اعماق آسمان باقدرهای کم هستن مثل خوشه های کروی و ...
اما روش Afocal
عکاسی با این روش به دو دلیل انجام می شود
1- موجود نبودن رابط های اتصال دوربین به تلسکوپ
2- عدم وجود دوربین SLR
این روش عکاسی نتیجه عکس خیلی خوبی رو بصورت عموم تولید نخواهد کرد و تهیه یک عکس خوب با اون نیازمند گرفتن تعداد زیادی عکس از پشت چشمی خواهد بود
نمونه عکس از روش اتصال
به این عکس دقت بیشتری کنید لطفا
http://astrogate.ir/16-64-thickbox/afocal-adaptor.jpg
++ در این عکس تلسکوپ به دوربین وصل نشده بلکه یک Scope برای عکاسی استفاده شده که بعدا توضیح خواهم داد.)
نمونه عکس از مشتری تهیه شده به این روش
(باز هم تلسکوپ 14 اینچ )
این هم یک آدرس برای تهیه این رابط ها
http://astrogate.ir/16-photography-accessories
اما بریم سراغ بحث خودمون
من برای عکاسی به روش AFOCAL ( ببخشید تو پست قبلی این دو روش رو اشتباهی توضیح داده بودم ) معمولا دوربین رو رو مد macro قرار می دادم ( دوربین FZ-30 پاناسونیک بود. عکس مشتری به این روش رو هم با اون گرفتم ) بعد پشت چشمی تلسکوپ اونقدر لنز رو جابجا می کردم تا تصور رو ببینم و بعد عکس می گرفتم ( شاید هر بار بالغ بر 20 عکس می گرفتم تا نتیجه خوب بدست بیاد)
اما الان بنظر میرسه این سایتی که بالا معرفی کردم رابط خوبی رو تولید کرده باشه . البته نمی دونم به دوربین دوچشمی هم وصل میشه یا نه !
باید در موردش تحقیق کرد.
تو اون عکسی که با ++ پایینش توضیح دادم گفتم یه scope هست . روی این وسیله هم فکر کن بد چیزی برای کاربرد دوگانه نیست و نیاز به سه پایه موتوردار هم نداره. تقریبا مثل دوربین دوچشمی ولی با یک روزنه دید.
در مورد scope ها اگر تصمیم داشتید سعی می کنم کمکتون کنم و اطلاعاتی راجع بهش بهتون بدم.
برای عکاسی با این روش عکس باز هم هست من سعی کردم تقریبا سخت ترین رو براتون ارسال کنم اگر نمونه خواستید پیغام بدید تا براتوم بفرستم
خوب امیدوارم تو این بهم ریختگی ذهنی خودم تونسته باشم مطلب مناسبی ارائه بدم که به دردت بخوره!!
اگر سئوالی داشتی و بتونم جواب بدم خوشحال می شم.