شما متوجه عرض من نشدید دوست عزیز
بله بسیاری از شرکتها اگر دستشان برسد با بیشتر از 100% سود روی کالایشان قیمت گذاری میکنند.
ولی این دلیل نمیشود که باز هم بتوان روی هوا و با حدس و گمان قیمت تمام شده حساب کرد.
به عنوان مثال کسی که وارد کننده است باید یک دفتر در دوبی داشته باشد و بتواند کالاهای خود را به واسطه آن دفتر خریداری کند.این دفتر هزینه های بالای فعالیت تجاری در دوبی را شامل میشود در حالی که هیچ سود آوری و فعالیت تجاری مستقلی در خود دوبی نمی تواند داشته باشد.
خوب حالا شما میخواهید مثلا کالایی را از اروپا خریداری کنید.یکبار باید هزینه های انتقال پول از ایران به دوبی و یکبار هم از دوبی به اروپا را بپردازید.
اگرنیاز باشد شخصی از طرف شرکت به آن کشور سفر کند یا کاگزاری درآن کشور داشته باشد هزینه آن را باید بپردازید.
هزینه حمل و بارگیری به دوبی و بعد از آن به ایران.
هزینه گمرکی ورود به ایران
هزینه های اجاره دفتر و هزینه های جاری و حقوق کارمندان
هزینه های سرسام آور تبلیغات
مالیاتی که با شیب بسیار تند در داخل کشور رو به افزایش است.مثلا مالیات یک استودیو عکاسی در سه سال پیش بین 700 تا یک میلیون تومان بود ولی مالیاتی که برای 11 ماه فعالیت من در سه سال قبل آمد با 14% افزایش به 4 میلیون تومان رسید!!!
و برای یک فروشگاه کوچک در مجتمع پایتخت بین 20 تا 30 و فروشگاه بزرگتر بین 60 تا 100 میلیون تومان!(البته مالیات سال قبل که هنوز مشخص نشده و این اعداد برای فعالیت دو سال قبل هستند.هر چه شرکت یا فروشگاه شناخته شده تر یا قدیمیتر باشدهم این اعداد به صورت تصاعدی بالا میروند.
خوب از بحث واردات تجاری عبور کنیم.تجربه شخصی خود من
من معمولا خریدهایی در آمریکا انجام میدهم و برایم ارسال میکنند.
در سری قبل با توجه به زیاد نبودن مبلغ در چند نوبت و ا غلب با قیمتهایی بالاتر از قیمت فروش پول را منتقل کردم.بعضی از خریدها شامل هزینه حمل و مالیات در آمریکا میشود که به قیمت تمام شده افزوده میشود.دو مورد از کالاها مشکل داشتند که شامل هزینه برگشت به فروشنده هم شدند.دوستی قبول کرد بود که بعضی از کالاها را همراه خود بیاورد که بعد از ارسال کالاها گفت که امکان آوردن همه آنها را ندارد و کالاها علاوه بر هزینه حمل رفت،شامل هزینه حمل برگشت به مبدا هم شد.
بعد از ان دوباره کالاها بسته بندی و به دوبی ارسال شد و بعد از یکماه تاخیر و معلوم نبودن وضعیت بار بلاخره بار به گمرک دوبی رسید و بعد از جندین بار مراجعه هزینه گمرکی پرداخت و ترخیص شده و با هزینه های بعدی از دوبی به ایران وارد شد.در این بین هم دو قطعه کوچک از کالاها گم شد.در ضمن دوستانی که در دوبی و آمریکا زحمت کارهای لازم را کشیدند هزینه ای دریافت نکردند و در غیر این صورت این هزینه ها هم به هزینه های تمام شده افزوده میشد.
شما تمام هزینه های پیش بینی نشده را محاسبه کنید میبینید که عدد به دست آمده با عددی که به صورت احتمالی فکر میکردید باید پرداخت کنید بسیار متفاوت است.
خیلی از بحث تاپیک خارج شدیم و این پستها منتقل خواهد شد.