قدم اول در بیان نظر صحیح میتونه به این شکل باشه :
اول عکس رو خوب تحلیل کنیم بعد نظر بدیم :
نقاط مثبت : بتصویر کشیدن دو کودک روستایی در یک بافت سنتی همراه با حس زندگی محلی ، نگاه در چهره هر دو کودک بسیار ارام است که نشون میده عکاس تونسته ارتباط خوبی با بچه ها بر قرار کنه تا بتونه عکسشونو بگیره .
نقاط منفی : وقتی در عکس نورها و کنتراست روشن با اندازه زیاد وجود داره درواقع اولین جایی هست که بیشترین توجه چشم رو جلب میکنه و اگر این نورها به درستی کنترل نشه باعث سردگمی مخاطب میشه ..
دیوارهای دو طرف ( خط آبی) بسیار روشن و سوژهای اصلی شما درون سایه هستند و چون اختلاف سطح نور زیاده ( انتخاب زمان نامناسب عکاسی ) در این جا میشه گفت توجه اونطور که باید بسمت کودک نیست و مدام چشم به اطرف کشیده میشه ...
وجود ایتمهای اضافی در بالای کادر هم کمکی به زیبا شدن تصویر نکرده و با کراپ میشه تا حدی این مشکلاتی گفتم رو کمرنگتر کرد.
نتیجه : بنظر من گفتن این که "من حس خوبی دارم " و .... و .... و .... اینها نظر در محیط تخصصی بحساب نمیاد و اینجا رو شبیه چت روم میکنه ... اگر با نحوه تبادل نظر اشنایی ندارید،با خوندن مطالب و پیگیری درست یاد بگیرید (من خودم هم در سالهای اول عضویتم همین کارو کردم تا یاد گرفتم ) کم کسانی هم نداریم که در این زمینه شما رو یاری کنند.
اگر عکس خوب نداریم ، عکسهای خانوادگیمونو قرار ندیم ... باید بریم ببینیم و کار خوب رو بشناسیم .
ظاهرا دوستان تازه وارد انتظار دارند از صفر تا صد یک کار رو داعما بهوش گوشزد کنیم و عملا هیچ تحقیق و مطالعه ای انجام نمیدند و این کارو به عهده سایرین میزارند.
اول حد اقلها رو یاد بگیرید بعد تقاضای نظر و تبادل اطلاعات رو داشته باشید ..
یک نگاه به عکسهای اخیر تاپیک بندازید (غیر از کاربران قدیمی )!!! بخدا اگر یک نفر بتونه راجب عکسش صحبت کنه (ترکیب ، کادر ، رنگ ، کنتراست و مفاهیم اولیه ) ... بعد میگید اگر عکسی نمایش ندم چطوری بد و خوبشو تشخیص بدم !!! مشکل اینه که مطالعه نداریم و فکر میکنیم میتونیم در جایی راه صد ساله رو یک شبه طی کنیم . بعد نوشته هم میزارم و جواب میدم باید پشت هم به حاشیه بپردازم..
با تشکر پدرام