کلا من حس میکنم این نتایج روی دیافهای 8 تا 16 و فاصله کانونی هم تقریبا 10 تا 20 میلیمتر بیشتر قابل اتکا هستن ، چون مواقعی که لنز تله میشه ، فارق از کم شدن DOF . خود تصویر هم فلت خواهد شد ، یعنی فواصل 10 متری ، دیگه واقعا 10 متر نیستن ، بلکه خیلی به هم نزدیک میشن .
مثلا فاصله هایپرفوکال 85 متری که الان بدست اومده ، آیا قابل استفاده هست ؟
هرچند اینا برداشت شخصی من هست و شاید جواب درست چیز دیگری باشه
بحث سر فاصله کانونی و دور شدن از سوژه هست
تو این عکس :
با این اگزیف :
درخت ها فاصله بسیار زیادی دارن
ولی چون لنز تله بوده و من از سوژه فاصله گرفتم و کمی دیاف رو بستم
تا حد قابل قبولی مشخص هستن
در صورتی که اگر با همین تنظیمات ، در فاصله 2 متری فوکوس میشد ، درختها کاملا خارج از محدوده DOF بودن
البته شما استادین خودتون ، من نظر شخصی خودم رو عرض میکنم
بر خلاف نظر حضرتعالی من این محاسبات رو در تمامی دیافراگمها معنبر و قابل اتکا میدونم چون بر اساسه فیزیکه و البته اینکه هایپر فوکال فابل استفاده به سختی است رو موافقم ولی خوب صحتش بخث دیگریست . و قاعدتا بحث پرسپکتیو تو این محاسبات وارد شده . در هر صورت من تا حالا با منبعی برخورد نداشتم که بگه نمیشه واسه مثلا دیاف 1.8 به این محاسبات رجوع کنیم
ویرایش توسط وحیدرضا : Sunday 9 October 2016 در ساعت 09:26
البته که عمق میدان به سه عامل فاصله کانونی ، فاصله از سوژه و سایز سنسور بستگی داره .
در هر صورت شما رو مجددا به اعداد محاسبه dof منتج از داده های شما از عکستون دعوت میکنم که به صراحت میگه ناحیه فوکوس شما 62 سانت پشت سوژه و 53 سانت جلوی سوژه است بنابر این اونجایی از عمق عکستون که احتمالا ده ها متر از نقطه فوکوستون دور تره همانند منطقه نزدیک به دوربین باید محو میبود