به غیر از مسائل تکنیکی و فنی عکاسی، یکی از مهمترین مسائلی که عکاس باید به آن توجه نماید، هدف، پیام و معنایی است که از گرفتن یک عکس دنبال می کند. ممکن است در بین عکسهای ما، زیاد باشد عکسهایی که صرف زیبایی یک منظره یا بابت یادگاری عکسهایی گرفته شده اند. اشکالی هم ندارد، یکی از کارکردهای عکاسی همین است و برای خود ما ارزشمند و یادآور خاطرات تلخ و شیرینی است که تا آخر عمر با آنها به سر خواهیم برد. طبعا در این عکسها، نمی توان آنقدرها دنبال مفهوم و تفسیر بود. ولی گاهی هم عکسهایی را می گیریم که می خواهیم با آن معنای خاصی را بیان نماییم و ایده و سخنی را عرضه کنیم... این عکسها را بیشتر برای دیگران می گیریم تا برای خودمان.
فکر میکنم در بخش عکس تالار، جای موضوعی که در مورد مفهوم و معنای عکسها صحبت نماییم خالی بود. در این بخش عکسهایی را بگذارید که در آنها بیان موضوع و سخن خاصی را مد نظر داشته اید. ضمنا خواهشمند است دوستان نیز در مورد هر عکس مفاهیمی را که به ذهنشان متبادر می شود بنویسند. اینطوری می توانیم بفهمیم چقدر در انتقال موضوعی که مد نظرمان بوده موفق بوده ایم.
هر چند من شخصا زیاد در چنین عکسهایی تجربه ندارم، ولی برای شروع و اینکه تازه کارانی مثل خودم هم جراتشان باز شود و عکسهایشان را بگذارند، این را ببینید و مفهومی که با دیدنش به ذهنتان می رسد بگویید. ضمنا درمورد کادر، ترکیب بندی یا حتی رنگ و غیره با محوریت قوت گرفتن انتقال پیام عکس نیز صحبت نمایید.