مدتها بود که میخواستم به جواب سوال زیر برسم:
« یک Canon Speedlite 580EXII در بیشترین توان خود، چند ژول توان دارد؟ »
امشب، فرصتی شد تا با این سوال، سرگرم بشم ...
ابتدا چیدمان زیر را پیاده کردم و 580 را روی پایه نور بستم و آنرا در Manual Mode و با قدرت 1/1 (Full Power) و زوم 35mm تنظیم کردم. فلاشمتر Sekonic L-758D را نیز بر روی پایه نور دیگری قرار دادم، به نحوی فاصله ی کلاهک شیری آن با لامپ 580، دقیقاً 2 متر باشد. سپس آنرا روی ISO100 و Shutter Speed=1/160sec تنظیم نمودم. نهایتاً بصورت دستی 580 را تخلیه نمودم. عددی که فلاشمتر داد، f/13 و 3/10 (سه دهم) استاپ بود.
در گام بعدی، همان چیدمان را عیناً برای یک شاخه فلاش استودیوئی با کاسه استاندارد ( Hensel Integra pro 500w.s ) تنظیم نمودم و بصورت سعی و خطا (کم و زیاد کردن قدرت هد)، به قدرتی از فلاش رسیدم که باز هم فلاشمتر، همان f/13 و 3/10 (سه دهم) استاپ را بدهد. تا اینجای کار اطمینان داشتم که شدت نور هر دو فلاش، یکی است (چون اندازه ی اپرچر اعلامی توسط فلاشمتر، در شرایط یکسان، همان f/13 و 3/10 (سه دهم) استاپ بود)
سپس به تنظیم جدول زیر پرداختم که معادل ژولی که f/13 و 3/10 (سه دهم) استاپ میدهد، را بدست آورم :
580EXII در بیشترین قدرتش و زوم لامپ، معادل 35mm ، معادل 200 ژول، توان دارد. این عدد (200ژول) تقریبی است؛ بدین خاطر که شرایط هندسی فرم دهنده های نور، متصل به دو فلاش، کاملاً متفاوت است (یکی کاسه استاندارد 7 اینچی و دیگری هد زوم شونده ی هاتشوئی) ... ولی میتواند معیاری تخمینی برای حد و حدود قدرت 580 باشد.
ویرایش توسط Ali Bayati : Friday 4 January 2013 در ساعت 03:33
سلام آقاي بياتی نه خسته.
يك سوال دارم. چرا از زوم 35 استفاده كرديد ؟ طبق بررسي بنده اگر از زوم 105 استفاده ميكرديد گايد نامبر فلاش و در واقع برد فلاش به نسبت 58 به 36 بالا ميرفت ( 1.6 برابر ) و از اونجا كه اين اعداد با عدد ديافراگم نسبت خطي دارند ميشه ديافراگمي بسته تر از اف 20 رو در زوم 105 تخمين زد ( 13X1.6 ) و با رجوع به جدول پيوستي شما ميتوان توان حدود 500 ژول رو انتظار داشت. نظر شما چيست .
FD master
درود ...
البته مطلبی که اشاره کردید، در حین تنظیم زوم، به ذهنم رسید. ولی همونطور که گفتم، چون معیاری برای کالیبره کردن هر دو فلاش در دسترس نبود (تفاوت اساسی و بنیادی در هندسه و رفتار پرتابی نور، در دو فرم دهنده ی موجود) به کمترین عدد زوم در مقابل کاسه استاندارد 7اینچ، بسنده کردم ...
برای تائیدی بر کالیبره نبودن این دو، و نیز «آزمایش تفاوت شدت نور دریافتی» از فاصله 2 متری، برای فلاش استودیوئی، یکبار با کاسه استاندارد (7 اینچی) و یکبار با کاسه ی 12 اینچ، پس از زدن پست قبلی، تست زیر را انجام دادم:
کاسه 7 اینچ + فاصله ی 2 متری + فلاشمتری : f/20 و 2 دهم استاپ
کاسه 12اینچ + فاصله ی 2 متری + فلاشمتری : f/36 و 3 دهم استاپ
(هر دو در یک قدرت مساوی)
بنابراین، حداکثر نور رسیده به کلاهک فلاشمتر، به شدت، تابع نوع «فرم دهنده ی نور»ی است که بر روی هد نصب میکنیم.
در حالت بالا، بدلیل اینکه کاسه 12 اینچ، عمق بیشتری دارد، از پرت شدن نور به اطراف، بیشتر جلوگیری میکند و بدلیل قطر بیشترش، نور را متمرکز تر و برآیند این دو، پرتابی قوی تری را باعث میشود. به همین دلیل نمیتوان گفت که 500 ژول، معادل «f/20 و 2 دهم استاپ» است و یا «f/36 و 3 دهم استاپ» ... پس میتوان به جرات گفت که اگر نور هد 500 را در فول-پاور، از یک اسپات-لایت (دارای عدسی برای تمرکز نور) به کلاهک شیری بتابانیم، حتماً اپرچر تنگ تری را قرائت خواهد کرد ...
و سرانجام به این نتیجه رسیدم که چنانچه، هر دو فلاش را لخت کنیم به قسمی که هیچکدام با کاسه و رفلکتور و ... در تماس نباشد، و نیز اتاق آزمایش کاملاً مشکی باشد که بازتابها از دیوار، به حداقل برسند (شرایط بهینه ی آزمایشگاهی در منزل) آزمایش پست قبل، با تقریب قابل قبولتری به واقعیت همگرا خواهد شد. خوشبختانه براحتی میتوان فرم دهنده ها را از هد، جدا نمود و لامپ نعلی را لخت کرد. اما متاسفانه بدلیل گرانی 580EXII ترجیح دادم که لامپش را لخت نکنم ...
سرانجام زوم 105 را امتحان کردم و من هم به هم ارزی با 500 ژول رسیدم ولی بشرح بالا، این قیاس، به نوعی مع الفارغ بود
دوستان از کجا میشه فهمید این فلاش ها چند شات زدن؟
محمد ذبیح مند | مقالات سایت عکاسی | لینک مقالات سایت
ببخشید سوال بی ربطی میپرسم
من میخوام 580 دست دوم بخرم. میخواستم بدونم کسی جای مطمئنی میشناسه که بتونه این فلاش رو برام چک کنه ببینه یه وقت مشکلی نداشته باشه؟
موارد زير را خودتان چك كنيد كفايت ميكند:
-به لحاظ ظاهري سالم باشد
-مود TTL تست شود
-مود منوال با قدرتهاي مختلف تست شود
-آف كمرا و حالت مستر و هم اسليو چك شود
-مود مولتي هم فريكونسي و هم هرتز چك شود
-HSS سالم باشد
-فوكاس در مود ttl بايد تغيير كند و فلاش خودش را با فوكال لنت لنز هماهنگ كند
موارد فوق به علاوه اينكه با چند شات پي در پي اگر داغ نكرد و خازن خالي نكرد ديگر فكر نميكنم موردي داشته باشد.
پ.ن=دقت كنيد 580 مارك دو باشد چون مارك يك اين فلاش قيمتش ارزانتر است و هم قديميتر