من برای خودم مدتی تحقيق کردم اولش ميخواستم کوکين بگيرم که ديدم اکثراً از ته رنگی که داره ناراضی هستند و اکثراً عوض کردند
به ترتيب کيفيت
singh ray قيمت های فضايی
Lee فيلتر های لی از جنس شيشست و مقاوم در مقابل خط و خش
Formatt-hitech قيمت هاش به نسبت متناسب , از جنس پلاستيک ، نميشکنه اما خط و خش برميداره
برای 15-30 بايد فيلتر 150 بگيريد که خيلی گرونه
مثل sw150 lee
The LEE SW150 Mark II Filter System especially designed for a range of popular ultra-wideangle lenses.
(بخاطر همين من بجای 15-30 17-40 گرفتم تا بعد 16-35 اف 4 بگيرم )
فيلتر هولدر ها خودش داستانی داره
بهترين مدل لی که مکانيزم باز و بسته کردنش راحته ، امن تر بسته ميشه و تا 16 ميليمتر وينيت نداره (تا 2 فيلتر)
فيلتر های لي 2 ميليمتر قطر داره اما مدل های ديگه اکثراً 1.5 ميليمترن واسه همين فيلتر های لي داخل هولدر های ديگه به راحتی حرکت نميکنند اما بقيه فيلتر ها با هولدر لي مشکلی ندارند
تبديل فيلتر روی لنز 2 مدل داره يکی استاندارد يکی وايد که برای لنز های وايد تر از 24 ميليمتر روی فول فريم بايد وايد رو بگيريد در غير اين صورت همون تبديل ويننيت ميندازه
يه خوبی که فيلتر های های تچ داره اينه که مدل های 100*125 هم داره (استانداردش 100*150) که ارزون تره ، اما خوبی 100*150 ها اينه که قسمت تيره اينقدر بزرگ هست که کل کادر رو پر کنه و از يک فيلتر gnd بشه به عنوان nd هم استفاده کرد
من دنبال فيلتر های تچ بودم که اتفاقی يه فروشنده رو ديدم فيلتر های لی رو برای فروش گذاشته بود و با کمی چک و چونه کل ست لی + پلاريزه +GND 0.3 0.6 0.9 هارد و سافت big stopper رو 300 پوند خريدم
در کل به اين نتيجه رسيدم برای فيلتر بايد يکبار هزينه کنيد فيلتر خوب بگيريد
برای شروع کار آمدترين gnd 0.6 سافت ،اينو با يک هولدر خوب بگيريد در آينده ميتونيد برای بقيه هزينه کنيد (بهتر از اينه که يک کيت کامل بی کيفيت بگيريد)
ميتونيد هولدر هم نخريد و اولش با دست فيلتر رو نگاه داريد
https://www.youtube.com/watch?v=Yd0VBsT-Zi0