بنده از فیلتر UV تا کنون خیری ندیده ام (البته شاید در عکاسی در کنار دریا کمی کیفیت عکس را بهتر کند). در زمینه محافظت نیز شاید با درصد کمی از پول یک فیلتر UV اصل بتوانیم خود لنز را بیمه کنیم و بیخود یک المان زائد به لنز اضافه ننماییم!
درود
جناب توسلی عزیز
در مواردی حق با دوستمون هست! نبستن یک المان که باعث افت کیفیت تصویر می شود از بستن آن به مراتب با ارزش تره!
اگر قرار باشه یک فیلتر UV خوب تهیه کنیم خود باید بین 300 الی 500 (بسته به ابعاد دهانه و شرکت سازنده) هزینه پرداخت شود! وقتی قیمت لنزی که استفاده می شوند همین حدود خواهد بود، بنده شخصا ترجیح می دم یک لنز آک بخرم همراه خودم داشته باشم. چون در اون صورت باید بیشتر مواظب بود فیلتر آسیب نبینه!
اما در لنزهای با ارزش و گران مسئله متفاوته! شخصا برای تنها لنزی که از UV استفاده می کنم لنز 600-150 هست که بدلیل المان بسیار بزرگ اصلی لنز و با زحمتی که جناب عزیز زاده کشیدند تهیه شد.
ارادتمند
جناب توسلی عزیز
این فرمایش شما صحیحه
اما توجه داشته باشید در بازار فعلی کشور ما برندهای معرف و معتبری مثل B&W، Rodenshtock، Hoya و حتی ،Tiffen هم هستند که همشون بسیار با کیفیت اند و شاید در بازار جهانی قیمتشون برای یک لنز 55-18 ساده کمتر باشه. اما متاسفانه این آشفته بازار جنس تقلبی به همراه سود جویی که فروشندگان دارند دست به دست هم می ده ناگهان به بهانه جنس اصلی قیمت را 3 برابر می کنه!
فیلتر هویا ND 1000 دهانه 82 را پارسال همان بنده خدایی که آدرس بهت دادم به قیمت حدود 600 می فروخت! یعنی 2 برابر قیمت جنوب! دیگه حساب کن ببین چه خبره.
در این شرایط و با توجه به اینکه دوستانی که به دنبال فیلتر های UV برای محافظت از لنز هستند بدون شک به هزار دلیل و بهانه عجیب و غریب در دام فروشنده می افتند.
بنظرم اگر صرفا هدف محافظت از لنزه دنبال محافظ های شرکت ها باشیم بهتره. رودن اشتوک و B&W هرکدام در این زمینه محصولاتی دارند.
اما همانطور که فرمودید در خصوص لنزهای با ارزش که شاید قیمتی حدو 5 الی 8 میلیون داشته باشند وضعیت متفاوته. هرچند فرضا یک لنزی مثل 24-11 یا 24-14 در اختیارتون باشه مطمئنا برای عکاسی از منظره فیلترهای کاربردی تر بیشتر نیازه تا UV و در این صورت مجبور خواهید شد کلا فیلتر UV را باز کنید و این خودش مشکلی خواهد شد.
البته در مورد کاربری آماتوری وضعیت متفاوته و شاید یک فرد اصلا تا پایان عمر مصرفی لنز هم فیلت را باز نکنه.
اندر مزایای فیلترهای UV هم همین بس که یکی از دوستان خودم یک فیلتر را فدای یک لنز 55-18 کرد. البته فیلتر که چه عرض کنم، یک محافظ بود. ولی به هر جهت اتفاق افتاد و لنز آسیب ندید.
یکی از کاربرد های مهم دیگه فیلترهای UV در شرایط کنونی جلوگیری از کثیف، مرطوب و لک دار شدن المان جلوی لنزه که بدلیل اینکه این فیلترهای و بخصوص سری های جدید دارای قابلیت های آبگریزی و .... هستند برای افرادی که در شرایط خیلی سخت ممکنه عکاسی کنند مفید خواهد بود.
ارادتمند
سلام بهترین فیلتر جهت محافظت از لنز 140-18 نیکون چیه و حدود قیمتش چنده؟
ممنون