خیلی ممنون پویان جان توضیحات مختصر و مفیدی بود.
برای مطالعه بیشتر در مورد انواع فیلتر ها
http://www.akkasee.com/digitalcamera/archives/filter/
خیلی ممنون پویان جان توضیحات مختصر و مفیدی بود.
برای مطالعه بیشتر در مورد انواع فیلتر ها
http://www.akkasee.com/digitalcamera/archives/filter/
محمد علی توفیق
من یک عدد فیلتر uv هم ندارم... و تا بحال نفهمیدم که کجا ۱۰۰ درصد لازمه...اولا تا احتیاج ضروری به فیلتر ندارین، فیلتر نخرین. ( بجز UV البته که 100٪ لازمه )
واقعا متوجه نمیشم برای چی باید اینهمه پول لنز بدیم که یه فیلتر بگذاریم جلوش که گربه شاخش نزنه؟
توصیه من به دوستانی که اینقدر وسواس دارن اینه که دوربین و لنز رو از کمد خارج نکنند!
خب نظرها متفاوته دیگه
من هم اصلا نمیتونم لنز رو بدون فیلتر محافظ تصور كنم احساس میكنم بر اثر تمیز كردن در طول زمان كوتینگش پاك
میشه:biggrin:
اتفاقا امروز رفتم برای لنز جدیدم یك فیلتر hama uv HTMC خریدم و خیالم راحت شد
اگر فیلتر خوب باشه واقعا تاثیر منفی روی عكس نمیذاره
سلام آرش جان! گرچه تا بحال افتخار آشنایی رودر رو با شما را پیدا نکرده ام اما از نظرات خوب شما در بسیاری از پستها استفاده کرده ام. این را عرض کردم تا از بهانه ای که پیش آمده استفاده و از شما تشکر کنم.
خوب در مورد فیلتر UV میبایست عرض کنم به نظر بنده این فیلتر 100٪ لازم است. و اما چرا؟
اولین و مهم ترین دلیل اینکه محافظ خوبی برای لنز ( بقول شما کلی پولشو دادیم ) استٰ، مخصوصا در مواقعی که مجبورمیشویم بدون وسایل و دستمالهای مخصوص لنز را تمیز کنیم ( مثل پاک کردن با پارچه پیراهن، دستمال کاغذی، روزنامه و غیره ) باور کنید مواقعی برای من پیش آمده ( پارسال در حاشیه کویر طبس " کویر مصر " ) که مجبورشدم لنز را با کاغذی که در جیب داشتم و در واقع نقشه راه بود پاک کنم. خوب تنها چیزی که باعث شد به لنز بیچاره میان اون طوفان شن و عدم امکانات لازم لطمه ای وارد نشه و به اصطلاح خط خطی نشه همون فیلتر UV بیچاره بود که بعد از سفر راهی سطل آشغال شد. چون دیگه فیلتر UV نبود تبدیل شده بود به North Star Filter:::big grin:::
دوم : فیلتر UV هنگام عکاسی در محیط های outdoor با فیلتر کردن اشعه ultraviolet که موجب بهم ریختگی و مه آلود شدن عکس میشود موجب میگردد عکسی شفاف تر و البته با رنگهای طبیعی بهتر را ثبت کنیم.
پس با توجه به دو مورد بالا و قیمت نسبتا مناسب این نوع فیلتر به نظر من 100٪ برای یک عکاس لازم است.
البته این نظر بنده است، اگر وسواسی نیستید خوب نخرید :)
جناب احمدی عزیزسلام آرش جان! گرچه تا بحال افتخار آشنایی رودر رو با شما را پیدا نکرده ام اما از نظرات خوب شما در بسیاری از پستها استفاده کرده ام. این را عرض کردم تا از بهانه ای که پیش آمده استفاده و از شما تشکر کنم.
اگر زمانی چیزکی مینویسم بهانهایست که اطلاعات بیشتری کسب کنم...
و اینجا آموزشگاه مناسبیست.....
پویان خان...خوب در مورد فیلتر UV میبایست عرض کنم به نظر بنده این فیلتر 100٪ لازم است. و اما چرا؟
اولین و مهم ترین دلیل اینکه محافظ خوبی برای لنز ( بقول شما کلی پولشو دادیم ) استٰ، مخصوصا در مواقعی که مجبورمیشویم بدون وسایل و دستمالهای مخصوص لنز را تمیز کنیم ( مثل پاک کردن با پارچه پیراهن، دستمال کاغذی، روزنامه و غیره ) باور کنید مواقعی برای من پیش آمده ( پارسال در حاشیه کویر طبس " کویر مصر " ) که مجبورشدم لنز را با کاغذی که در جیب داشتم و در واقع نقشه راه بود پاک کنم. خوب تنها چیزی که باعث شد به لنز بیچاره میان اون طوفان شن و عدم امکانات لازم لطمه ای وارد نشه و به اصطلاح خط خطی نشه همون فیلتر UV بیچاره بود که بعد از سفر راهی سطل آشغال شد. چون دیگه فیلتر UV نبود تبدیل شده بود به North Star Filter
نمیدانم در سال چند بار به کویر سفر میکنید و در کویر عکاسی میکنید... و در این چندبار چندبار با طوفان شن مواجه میشید و در این چند طوفان چندبار در میانه طوفان لازم میدانید که عکاسی کنید...
ولی گمان میکنم این موارد به ندرت پیش میاد... و اگر عکاسی واقعا سفرهای کویری دارد و نیازمند محافظ لنز؟ خوب میخرد و استفاده میکند... ولی قبل از تهیه فیلتر یووی شاید لازم باشد به فکر وسایل پاک کننده لنز باشد که با فشار باد و فرچه های ظرف و دستمال های مخصوص لنز رو پاک میکنند... که حتی فیلتر یک بار مصرف نشه....
اما موارد مصرف فیلتر uv
گمان میکنم تاثیر فیلتر uv و skylight بسیار کمتر از اون چیزیه که عکاس رو دچار مشکلی کنه....
در زمان مرحوم نگاتیو خیلی مهم بود... ولی دیگه نیست! این نظر شخصی من هست... در زمان پروسس همه موارد حل خواهد شد. باز هم اگر عکاسی لازم میداند؟ استفاده کند... همانطور که گاهی نیاز به فیلترهای دیگه داریم... ولی نه اینکه لنز رو شیشه کنم در اتاق خواب هم با uv عکاسی کنیم.
اما چند نکته که لازم میدونم برای دوستان یادآوری کنم...
اگر قرار به خرید فیلتر است؟ حتما حتما حتما فیلتر مارک خوب بخرید.
خریدن فیلترهای پرت و پلا خود زنیست.
شاید بهترین فیلترهایی که از طریق مطمئن به بازار ما وارد میشود و تقلبی اون در بازار ما گزارش نشده فیلترهای سیگماست... فیلترهای مولتی کوتینگ سیگما فعلا بهترین انتخاب هستند.
استفاده از هود به گمان من بهترین محافظ لنز است.
همیشه هود رو بصورت درست روی لنز سوار میکنم...بارها هم لنزهام رو نجات داده....(کمتر پیش میاد کسی با نوک شمشیر لنز شما هدف بگیره! که به شیشه لنز بخوره...هود میتونه جلوی خطرات بسیاری رو بگیره... )
دوستانی که دوربینهای canon دارن... بیشتر مراقب لنزهاشون باشن! چون درصد بیشتری از لنزهای کانن بدون هود به فروش میرسه...
در نهایت... اگر uv یک وسیله ۱۰۰ درصدی بود احتمالا یکی از کمپانیها در پک لنز خودش میگذاشت و با تبلیغاتش گوش ما رو کر میکرد.
علتی که اینقدر تاکید کردم uv وسیله ای ۱۰۰ درصدی نیست اینه که دوستانی که ۱۸-۵۵ کانن و نیکون دارن به قیمت ۳۰ تا ۶۰ هزارتومان... دچار uv نشن! بسیاری از این دوستان رو دیدم که برای لنز ۳۰ هزارتومانی یو وی ۲۰ هزارتومانی میخرن.... و یا دوستانی که فیلترهای بی کیفیت میخرن... چه برای لنزهای الکی و چه برای لنزهای گرانقیمت....
از نظرات شما آرش جان سپاس گزارم.
به هرحال فیلتر نیز مثل خیلی از تجهیزات جانبی مثل کیف حمل دوربین، گریپ، سه پایه، فلاش و ... جزو تجهیزات اختیاری است که هیچگاه در پک دوربین/ لنز یافت نمی شوند، و جزو وسایل اختیاری میباشند. ولی نبود هریک میتواند مشکلاتی را برای ما به همراه بیاورد.
در مورد هود با شما 100٪ موافق هستم، هود یکی از ضروری ترین ابزار ها برای محافظت از لنز محسوب میشود و در آن شکی نیست. ولی مسلما کار فیلتر محافظ را نمی کند، چون شاید هود بتواند جلوی مهاجم شمشیر بدست را بگیرد ولی در مقابل ذرات معلق در هوا و همچنین چربی، لک و ... بی تاثیر است.
در مورد لنزهای ارزان نیز حق باشماست، برای این لنزها بهتر است چنین هزینه ای را نکنیم.
سخن آخر اینکه : من برای نظرات شما و سایر دوستان کاملا احترام قائل هستم و از همه سپاسگزارم که ما را از دانش و آگاهی های خوب خود بی نسیب نمی گزارند.
و خوشحالم که از طریق این سایت توانستم برای خیلی از سؤالاتم جواب درست و کاملی پیدا کنم و همچنین افتخار آشنایی با دوستان بسیاری را از جمله شما پیدا کنم.
از همه ممنونم.:biggrin:
من جسارت نمیکنم که جلوی اساتید حرفی بزنم ولی......
بر حسب توصیه همگان برای خرید فیلتر به سراق همون مغازه باب همایون رفتم. hoya uv, hama macro, scope gradual nd خریدم! درباره scope که اصلا هیچی! بقدری نافرمه که نگو چون لازم داشتم مجبور شدم. ماکرو مشکل خاصی نداره ولی امان از uv!!!!! وقتی جلدشو دیدم یخورده جا خوردم چون hama خیلی درست و حسابی بود انتظار داشتم که hoya هم مثل اون باشه ولی نبود.... اومدم خونه درشو باز کردم دیدم خیلی تمیزه، دست بهش نزدم همونطور وصل کردم. بعد از مدتی دستم بهش خورد و اومدم تمیزش کنم.... شیشه تکون میخورد!! دیدم یک سمتش یک رینگی داره که اون شله. سفتش کردم ولی با این حال زد تو ذوقم! نمیدونم اصله یا نه. راهی هست امتحانش کنم؟
من سالهاست که تو کار انواع و اقسام لوازم الکترونیک و محصولات وابسته به انها هستم. به نظر من از یک جای درست خریدن از همه موارد مهمتره. فکر کنم از سیگل سیگما خریدن از همه چیز بهتر باشه.
مهدی هامیزاد
Canon 40D, Canon 70-200mm f/4 L IS, Canon 60mm f/2.8 macro, Canon 17-55mm f/2.8 IS
Lowepro nova 4, Inverse 200 & Primus Aw, Canon RS-80N3, Sigma EF 500 DG Super
متشکرم قربان،
خداییش خیلی خوشگله! اون اول یخورده دلمو زد ولی الان باهاش خیلی حال میکنم. وقتی تمیزه از پشت اصلا نمیشه تشخیص داد که اصلا چیزی هست یا نه! یه مشکل مسخره پیدا کردم، لنزو تمیز میکنم و فیلتر رو هم همین طور. بعد از مدتی بین فیلتر و لنز کمی گرد و غبار پیدا میشه! دلیلش چیه؟
مهدی هامیزاد
Canon 40D, Canon 70-200mm f/4 L IS, Canon 60mm f/2.8 macro, Canon 17-55mm f/2.8 IS
Lowepro nova 4, Inverse 200 & Primus Aw, Canon RS-80N3, Sigma EF 500 DG Super