دوست عزیز نظر شما کاملا محترم. حتما می دونید که اشعه UV که بر حسب نانومتر اندازه گیری می شه در همه جا به میزان یکسان نیست. در ارتفاعات این مقدار بیشتر و در ارتفاعات کم، میزان این اشعه کم هست. فیلترهای UV که بر روی سنسور نصب میشن قادر نیستن که این امواج رو در نانومترهای بالا ( اصولا 370 تا 410 نانومتر ) از بین ببرند و به اصلاح بلوکه کنند، کاری که البته فیلتر UV در انواع مختلف، انجام میده.
در بعضی موارد کم هم اشعه UV باعث به وجود اومدن کالر کست بنفش یا قرمز تو عکسها میشه که با بستن یک فیلتر UV مشکل حل میشه.
میزان اشعه UV با تغییرات جوی، زاویه تابش خورشید، فشار هوا، چگالی هوا و ... تغییر می کنه و برای تمام شرایط یکسان نیست اما بسته بودن یک فیلتر UV اون هم از نوع مرغوب، همونطوری که عرض کردم ضرر نداره که هیچ، باعث بهبود کیفیت تصاویرتون هم میشه.
شما اگه تشریف ببرید به ارتفاعات و از مناظر عکاسی کنید، شاهد مات بودن، کاهش شارپنس و کاهش کنتراست تصاویرتون خواهید بود که با بستن یک فیلتر UV مرغوب، هر چند به میزان کم، تاثیر مثبتی رو روی عکسهاتون شاهد خواهید بود، چیزی که خودم به عینه تجربه کرده ام.
حتی تستهای آزمایشگاهی دال بر افزایش شارپنس هنگام استفاده از فیلترهای B+W موجود است. نسیم منصوراف این تست رو در شرایط آزمایشگاهی انجام داده که آدرس سایتش
www.photographylife.com هست که متاسفانه الان در دسترس نیست.
در پایان باز هم موکدا تاکید می کنم که یا از فیلتر UV استفاده نکنید یا اگه استفاده می کنید نوع مرغوب و برندهای معتبر رو استفاده کنید در غیر اینصورت، شاهد ایجاد فلر، کاهش شارپنس، کاهش کنتراست و حتی در بعضی موارد کالر شیفت تو عکسهاتون خواهید بود.
بنده قبلا ریویوها و تستهای آزمایشگاهی سایتهای معتبر رو دیدم و با توجه به تجربیاتی که خودم در این زمینه کسب کرده ام، این موارد رو عرض کردم. درسته که فیلتر هم یک عنصر اپتیکی اضافه هست که جلوی نور رو میگیره ولی همین عنصر اضافه، به قول خود شما درجه گذردهی نور (T-STOP) داره که در برندهای معتبر به میزان قابل توجهی( نزدیک 100%) بالاست.
سربلند باشید.