قسمت دوم از چگونگی محو پس زمینه
قسمت اول بیشتر در مورد نحوه انتخاب با ابزارهای کمند و قلم و توضیح اینکه این ابزار ها برای انتخاب لبه های سخت بسیار مناسبند , بود و در پایان در مورد انتخاب توسط دستور
Color Range...
صجبت شد
در این قسمت بیشتر در مورد دیگر راههای انتخاب صحبت میکنیم.
در انتهای قسمت قبل در مورد انتخاب پر های یک پرنده صحبت کردیم اما در اونجا تمام رنگ پرها سفید بودند و در واقع فقط کافی بود که ما فقط رنگ های سفید رو انتخاب کنیم
اما به تصویر زیر نگاه کنید اگر قصد ما انتخاب و جدا کردن الیاف رشته مانند زیر باشه چه باید کرد.
در اینجا بر عکس عمل میکنیم . یعنی ابتدا به پس زمینه نگاه می کنیم که دارای رنگ یکپارچه است و باید ابتدا این رنگ رو انتخاب کنیم . پس بوسیله دستور
Select / Color range ...
کادر مکالمه رو باز میکنیم که همانگونه که قبلا هم دیدید دارای یک لغزنده و سه ابزار قطره چکان مانند برای انتخاب رنگ هاست
قطره چکان ها رو من به این ترتیب نام گذاری میکنم
رنگ بردار
رنگ اضافه کن+
رنگ کم کن-
با ابزار رنگ بردار روی رنگ مورد نظر در عکس کلیک میکنیم که ما در این عکس قاعدتا روی رنگ مشکی کلیک می کنیم
هشدار : نحوه انتخاب رنگ توسط ابزار رنگ بردار بستگی مستقیم به تنظیمات ابزار قطره چکان موجود در جعبه ابزار داره . یعنی اگر تنظیمات قطره چکان موجود در جعبه ابزار رو روی نمونه گیری از 5*5 پیکسل تنظیم کرده باشیم اونوقت ابزار رنگ بردار در کادر مکالمه Color range هم به چای نمونه گیری از تک پیکسل کلیک شده, نمونه گیری را از 5*5 پیکسل انجام خواهد داد
پس این نکته رو به خاطر بسپارید و بدونید که ابزارهای فتوشاپ همگی به هم مرتبط هستند
خب ما روی رنگ مشکی کلیک کردیم و چون فقط و فقط یک رنگ یعنی رنگ مشکی انتخاب شده و قصد ما هم انتخاب فقط رنگ مشکی بوده پس دیگه با ابزار های رنگ اضافه کن و رنگ کم کن هیچ کاری نخواهیم داشت
اما توضیح میدم که ابزار رنگ اضافه کن برای مواقعیست که میخواهیم تن رنگ های دیگه ای رو هم انتخاب کنیم و ابزار رنگ کم کن برای اینه که تن رنگ مورد نظر رو از رنگ های انتخاب شده خارج کنیم فقط دقت کنید که اگر فقط و فقط یک تن رنگ انتخاب شده باشه , اونوقت ابزار رنگ کم کن عملا از کار خواهد افتاد
بعد از انتخاب رنگ مشکی لغزنده موجود در کادر مکالمه رو تا قسمت های بالا یعنی حدود 200 بالا ببرید تا تقریبا رنگ مشکی موجود در عکس انتخاب بشه و سپس کادر مکالمه رو ok کنید
خب انتخاب انجام میشه و رنگ مشکی انتخاب میشه . ولی ما رنگ مشکی رو که نمی خوایم . در واقع ما اون یکی رنگ ها یعنی سفید و زرد رو میخوایم . بنابر این باید انتخابمون رو برعکس کنیم .پس با زدن کلید های
Shift + Ctrl + I
انتخاب رو ابتدا برعکس میکنیم و سپس با زدن کلید های
Ctrl + J
قسمت های انتخاب شده رو در یک لایه دیگر قرار میدیم
پس تا به حال باید دو لایه داشته باشیم لایه اول یعنی لایه اصلی رو با برداشتن چشم لایه در پالت لایه ها ناپیدا می کنیم تا فقط لایه بالایی دیده بشه .مطابق شکل بالا . برای دید بهتر یک لایه زیر این لایه ایجاد میکنیم و با رنگ مشکی پرش میکنیم تا انتخاب ما دیده بشه. عکس شما باید شبیه عکس زیر باشه
اگر خوب دقت کنید می بینید که در انتخابی که ما انجام دادیم کمی گسترش رشته های سفید و زرد , کمتر شده . یعنی تو عکس اولیه رشته های سفید و زرد , گسترش بیشتری داشتند ولی بعد از انتخاب کمی از این گسترش ناپدید شده برای تصحیح این موضوع میتونید لایه بالایی رو چند بار
Duplicate
کنید تا روی هم بیافتند و اثر رو شنایی الیاف سفید و زرد که روی هم می افتند موجب گسترش دو باره این الیاف میشند
ولی باز هم مشکلی که در این کار وجود داره , برگشت دوباره رنگ مشکیه , مخصوصا اگر بخواهیم این جسم الیاف مانند رو در یک پس زمینه سفید به کار ببریم
که در این موقعیت ها سعی میکنیم از مد های آمیختگی و یا ابزرهای
Image/ Adjaustment / Selective Color...
و یا
Image / Adjustments / Hue-Saturation
و یا ... استفاده کنیم
در عکس پائین من از دستور
Image/ Adjaustment / Selective Color...
استفاده کردم و در کادر مکالمه اون , رنگ مشکی رو از میان رنگ های بالا انتخاب کردم و پائین ترین لغزنده یعنی مشکی رو در پائین ترین درجه قرار دادم
فکر میکنم کمی سخت شد. نه؟
اما نه زیاد. به هر حال قسمت انتخاب ,مهمترین قسمت فتوشاپه و میتونم بگم تمام قدم های بعدی شما بر مبنای این مرحله یعنی انتخاب کردن برداشته میشه
ابزار دیگه ای که برای انتخاب لبه های سخت تا نیمه سخت و نیز لبه های پرز دار بسیار کاراست در واقع فیلتر
Extract
است. در به کار گیری این فیلتر باید کمی هوشمندانه عمل کنید. همانگونه که آقای روشن لطف کردند توضیح قسمت های این فیلتر قبلا در سایت وجود داشته اما چند نکته رو در رابطه با این ابزار بهتون میگم
نحوه انتخاب کردن و کشیدن ماژیک بسیار بسیار مهمه. به عکس زیر نگاه کنید
جدا کردن موهای این دخترک از پس زمینه در وحله اول بسیار غیر ممکن نشون میده اما وقتی ابزاری به نام استخراج وجود داره نباید چنین چیزی شما رو نگران کنه . من برای راحت شده کار فقط قسمتی از موها رو انتخاب میکن و نحوه استخراج اون رو به شما میگم. یعنی فقط قسمت زیر
فیلتر استخراج رو از مسیر
Filters / Extract
اجرا میکنم . به چگونگی کشیدن ماژیک توسط من خوب دقت کنید .
اون قسمتهایی از مو که در داخل پس زمینه مواج شدند تمامشون بوسیله ماژیک انتخاب میشن اما کشیدن ماژیک رو تا جایی ادامه میدم که به رنگ روشن و طبیعی مو برسم و بعد از اون رو دیگه ماژیک نمیکشم. ماژیک کشیدن رو دورتا دور سوژه ادامه میدم و داخل اون رو با سطل رنگ پر کرده و کادر رو
OK
میکنم نتیجه کاملا راضی کننده است
هر چند برای طبیعی تر به نظر رسیدن نیاز مند کار با ابزار Smodge و یا ابزار های انتخاب رنگ هستیم.
میبینید , انتخاب کردن زیاد هم کار ساده ای نیست. در نظر بگیرید که برای برخی موضوعات هیچ یک از روش های فوق کارایی نخواهند داشت و گاهی مجبوریم عکس رو باز سازی کنیم
میدونم که این پست اصلا جذابیت نداشت ولی باید بگم قسمت اعظم فتوشاپ اینگونه است و فقط در مراحل آخر کار جذابیت ها یکی یکی خودشونو نشون میدن
قسمت دوم رو همین جا تموم میکنم . در قسمت بعدی در مورد اصل موضوع یعنی محو سازی پس زمینه بیشتر بحث میکنیم