بله قبلا اين مشکل نبوده به تازگی پيدا شده .
بله قبلا اين مشکل نبوده به تازگی پيدا شده .
Karl Lagerfeld: 'What i like about photographs is that they capture a moment that's gone forever
من هم Spyder 3 Pro دارم. حدود 6 ماه پیش خریدم.
سیستم را کالیبره کردم. در فتو شاپ و لایترم همه تصاویر خوب هستند.(واقعا بهتر از گذشته و رنگهای بسیار طبیعی تر)
اما وقتی با Microsoft Picture and Fax Viewer یک فایل Jpeg (که از لایتروم خروجی گرفته ام یا در فتو شاپ ویرایش کرده ام ) را نگاه میکنم تصاویر کنتراست بالایی دارند و رنگها غلیظند
فکر میکردم مشکل از ویندوز سیستم من باشد.
وقتی دیدم شما چند روز پیش پستی زدید که Spyder 3 Pro خریدید خواستم از شما بپرسم چنین مشکلی دارید؟ که خود شما پست زدید !
باید دنبال راه حل باشیم.
فکر کنم مشکل پروفایل سیستم و Microsoft Picture and Fax Viewer باشد.
در مورد این مشکل لطفا موارد زیر را مشخص کنید تا بتوان راه حل را یافت:
1- فضای رنگی فتوشاپ بر روی کدام مورد ست شده است؟
2- خروجی نهایی شما دارای چه فضای رنگی است؟ AdobeRGB یا sRGB ؟
3- پس از کالبیراسیون با Spyder Pro ، آیا پروفایل ساخته شده در قسمت color Management ویندوز قرار گرفته و بر روی آن ست شده است؟
4- آیا مشکل اختلال رنگ فقط با Microsoft Viewerاست؟ با ACDSee مشکلی ندارید؟ با Photo gallery ویستا چطور؟
جناب دکتر روشن سلام.
1. فضای رنگی فتوشاپ روی سیستم من sRGB IEC61966-2.1 است به صورت کامل مطابق عکس زیر.
2. وقتی در لایترم عکس ویرایش شده خود را Export میکنم تنظیمات خروجی به شرح زیر می باشد.
Format : Jpeg
Quality:100%
Color Space : sRGB
در فتو شاپ هم وقتی کار ویرایش روی عکس تمام میشود گزینه Save As را انتخاب کرده و در Save Option چک باکس مربوط به ICC Profile : sRGB IEC61966-2.1 تیک خورده است.
3. پروفایل ساخته شده توسط Spyder Pro 3 در قسمت Color Management ویندوز قرار گرفته است.
4. من Acdsee Pro 2.5 را نصب کردم پس از دیدن عکس متوجه شدم مانند Microsoft Picture and Fax Viewer می باشد و رنگها غلیظ و با کنتراست بالا دیده میشوند.
سپس از منوی Options وارد تنظیمات Color Management این برنامه شدم و Enable Color Management را فعال کردم و از لیست پروفایهای Monitor Profile ، پروفایل ساخته شده توسط Spyder Untility را انتخاب کردم.
پس از این تنظیمات، تصاویر مانند فتوشاب و لایتروم ( با رنگهای درست)نمایش داده شد.
خب. خودتان علت مشکل را گفتید. Color Aware نبودن یا اصطلاحا "آگاه به رنگ" نبودن برخی viewerها، علت این مشکل است. Microsoft Viewer نمیتواند خود را با سیستم Color Managemnt تطابق دهد و فرض میکند که پروفایل سیستم شما همواره sRGB است. در حالیکه در سیستم شما پس از کالیبراسیون، پروفایل سیستم تغییر کرده است.
ظاهرا Photo gallery ویستا Color Aware است اما من امتحان نکردهام.
راه حل هم مشخص است. عدم استفاده از Microsoft Viewer!
جناب دکتر روشن با تشکر از جواب شما.
1. مطالبی که روی اینترنت پیدا کردم اکثرا گویای این مطلب هست که شما فرمودین. ظاهرا Microsoft Picture and Fax Viewer از Color Management پشتیبانی نمی کند. هر جند طبق ادعای Wikipedia از ICC Profile Version 2.0 پشتیبانی میکند.
2.یک مورد رو هنوز متوجه نشدم !کد:http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Picture_and_Fax_Viewer#cite_note-1
وقتی ما مانیتور را کالیبره میکنیم انتظار میرود همه تصاویر ( جدا از اینکه از چه برنامه ای به خروجی فرستده شده اند ) رفتار یکسانی داشته باشند. بعنی یک تصویر چه از فایرفاکس 3.0 چه از Windows Picture and Fax Viewer دیده شوند باید تصویر واحدی نمایش دهند. چون مانیتور که ثابت است . فرض میکنیم مدیریت رنگ یک سیستم مرکزی در سیستم عامل است.
حال این Color Aware نبودن برخی از Application ها یعنی اینکه بعضی از نرم افزار ها خروجی را مستقیم به مانیتور می فرستند؟ (یعنی Color Management را دور میزنند؟؟)
3. آیا بهتر نیست در فتوشاپ در قسمت Color Settings ، در قسمت Working Space تنظیم مربوط به RGB را به پروفایل کالیبره شده توسط Spyder Utility ست کنیم؟(مطابق شکل زیر)
تولید پروفایل در فرآيند کالیبراسیون منجر به تولید فایلی میشود که حاوی مشخصات و ویژگی های مانیتور شماست. برنامه ای مانند فتوشاپ میتواند فضای رنگی عکس را بخواند و آن را از یک سو تبدیل به فضای کاری خود بکند، از سوی دیگر آن را با توجه به پروفایل مانیتور طوری تبدیل کند که در مانیتور به درستی نمایش داده شود و یا تبدیل به فضای رنگی چاپ کند، به گونه ای که رنگها ثابت بمانند. بنابراین میبینید که اصل فرآیند در شناسایی این فضاها و تبدیل درست آنها دارد. هر برنامهای که بتواند این تبدیلها را انجام دهد، قادر خواهد بود که عکس را به درستی مدیریت کرده و نمایش دهد.
پس خود پروفایل مانیتور عملا فقط اطلاعاتی است که مشخصات ویژه مانیتور را به سایر برنامهها میشناساند و خود بخود نمیتواند کاری انجام دهد.
در فتوشاپ شما نباید پروفایل مانیتور را انتخاب کنید. علتش در پاراگراف بالا تقریبا گفته شد. در فتوشاپ نیاز به یک فضای کاری استاندارد داریم که مشخصاتش و وسعتش مشخص باشد. البته این کار غیر ممکن و غیر عملی نیست که فضای مانتیور را انتخاب کنیم اما اصلا پیشنهاد نمیشود. فتوشاپ خودش قادر است اطلاعات رنگی عکس را در فضای کاری استاندارد بخواند و به فضای رنگی مانیتور تبدیل کند.
پ. ن : با مرورگرها هم امتحان کنید و ببینید که عکستان را چطور نشان می دهند. عکس را مستقیما در مرورگر باز کنید و بررسی کنید. در فایرفاکس به طور معمول گزینه مربوط به مدیریت رنگ off است. اگر به درستی نشان داده نشد، آن گزینه را روشن کرده و مجددا بررسی کنید.
توصیه من به همه کسانی که میخوان مدیریت رنگ رو به صورت اصولی یاد بگیرن خوندن کتابی به نام
Real World Color Management
است که نوشته Bruce Fraser است . این اسم به نظر شما آشنا نیست؟ یک ترفند فتوشاپ 10 به این شخص احتصاص داشت
حجم کتاب در حدود 31 مگا بایت استکد:http://rapidshare.com/files/138570851/ebook_-_Real_World_Color_Management_2nd_Edition.rar
========
با خوندن این کتاب شاید تعجب کنید وقتی ببینید که بسیاری از تست هایی که برای Black Point یا Banding Gamma به صورت عکس و چارت ارائه میشن در واقع روش پیشنهادی Bruce Fraserبوده است
با تشکر از شما.
درباره بروس فریزر:
http://www.akkasee.com/forum/showthread.php?t=3452