بله متاسفانه مدتی قبل بروس فریزر با ظاهری پیرتر از عکسی که در آن پست شما بود , از دنیا رفت
اما شاید اغراق آمیز نباشه که بگم : کتاب Real World Color Management , کامل ترین کتابی است که من در زمینه مدیریت رنگ مطالعه کردم . و به قدری علاقه مند سبک نگارش اون شدم که تقریبا نیمی از این کتاب رو ترجمه کردم
در این پیشرفتی که عکاسی دیجیتال انجام داده , جای دو مقوله بین کتاب های آموزشی فارسی تقریبا خالیه
یکی مسائل مربوط به HDR و HDRi است که تقریبا نه تنها هیچ کتاب بلکه هیچ مقاله کامل و جالبی در این زمینه نوشته نشده و اگر هم در جایی یا در پستی یا در مقاله ای به اون اشاره شده , در حد اشاره به برخی گوشه های این تکنیک بوده
یکی هم همین مسائل مربوط به مدیریت رنگ چه در حوزه تنظیمات دستگاه های نمایشی و نوری و چه در حوزه دستگاه های چاپ است .
و باز هم به جرات میگم که کتابی که به صورت فراگیر , به مدیریت رنگ در اکثر برنامه های ویرایشی بپردازه و کاربر رو تا مرحله چاپ همراهی کنه , در ایران نوشته نشده
و خب صد البته تاسف آورتر اینجا است که مدرسان و برنامه ریزان موسسه های آموزشی ( چه آموزشگاه های فنی حرفه ای و چه حتی کلاس های دانشگاهی) از این علم عقب هستند و خودشان نیازمند یادگیری
من یک پیشنهاد برای شما و بقیه کسانی که در اینجا مشغول تدوین و تالیف و ترجمه هستند دارم و اونم اینکه با توجه به این همه مقالاتی که ترجمه شده و وقتی که قرار داده شده , آیا بهتر نیست که مطالب مربوط به یک مبحث
اولا به صورت کامل تر و جامع تر
دوما به صورت منظم تر و فصل بندی شده تر
و سوما به صورت یک کتاب مرجع
ترجمه و تالیف و چاپ بشه .
و در واقع این همه بحث و نوشته و سخن , حالت جهت دار تری به خود بگیره