نوشته اصلی توسط
jebrahim
سلام نوید جان،
از اینکه وقت گذاشتی و جواب سوالهای منو دادی ممنونم.
در مورد soft proofing, منظورت این هست که حتا میزان شارپنس عکس در soft proofing مشخص میشه؟ من فکر میکردم فقط شبیه سازی رنگ انجام میشه. نکتهٔ جالبی بود.
اگر درست متوجه شده باشم، منظور تو این هست که بعد از ویرایش عکس، یک نسخه از عکس رو در جای نگاه داریم، بعد soft proofing رو انجام بدیم و بعد روی نسخه soft proof شده، تغییراتی مثل کنتراست رو اعمال کنیم و میتونیم با مقایسه با نسخه دیگی که قبلا تهیه کردیم، سعی کنیم عکس رو تا حد امکان شبیه نسخه دیگه در بیاریم. ظاهراً کار سادهای نیست. باید امتحان کنم.
در مورد ساخت پروفایلهای دستی، منظورم پروفایلهای هست که توسط ابزار کلیبراسین پرینتر ساخته میشه. این پروفایلها در حقیقت ویژگیهای کاغذ، پرینتر و نوع جوهر رو به طور همزمان در نظر میگیره. تا جای که میدونم، استفاده از پروفایلهای دست ساز، حتا برای جوهرهای غیر اصلی هم بسیار کار آمد هست. اما سوالی که من داشتم رو نتونستم درست مطرح کنم.
سوال من این هست که وقتی بخوایم یک عکس رو چاپ کنیم، در دیالوگ باکس پرینت، قسمتی هست که میتونیم پروفایل مربوط به پرینتر / جوهر / کاغذ رو مشخص کنیم، جای دیگهای هم هست که که نوع کاغذ رو باید تنظیم کنیم. در قسمت انتخاب نوع کاغذ، گزینههای معدودی وجود داره و همگی هم مخصوص کاغذهای اپسون هست. اما برای کاغذهای که من استفاده میکنم (ایلفورد و کداک) گزینهای وجود نداره. میخواستم ببینم نوع کاغذ رو هم میشه به وسیله کالیبراتور پرینتر براش پروفایل ساخت یا اینکه باید یکی از همون مورد پیش فرض که نزدیکی بیشتری به کاغذ خودم داره رو انتخاب کنم.
سلام
در مورد قسمت اول:
منظورم این نبود که Soft Proofing مقدار شارپ سازی را نشان میدهد.
Soft Proofing سعی میکند رنگ و داینامیک رنج نهایی چاپ شده را بازسازی کند.
منظورم این بود وقتی یک عکس ویرایش ها و تنظیمات اولیه را پشت سر میگذارد از آن به بعد میتوان برای Device های مختلف یا خروجی های مختلف آماده خروجی گرفتن شود. هر خروجی بر اساس ذات آن ممکن است نیاز به تغییرات خاصی داشته باشد . مثلا Out Put Sharpening یا Print Sharpening یا مثلا اندازه و ....
اکثر عکاسان بعضی ها این تنظیمات را در لایه هایی قرار میدهند و لایه های مربوط به یک خروجی خاص ( وب، پرینت و .. ) را در Layer Group های مختلف نگهداری میکنند.
در مورد کاغذ ها
مطلبی که گفتی عموما درست است، پرینترهای حسابی اصولا با پروفایل های خاصی برای کاغذ می آیند اما اکثر فقط کاغذهای خودشان را پشتیبانی میکنند. مثلا Epson کاغذ های مختلف خودش را پشتیبانی میکند.
برای کاغذ های معمولی اصولا با روش صحیح و خطا میتوان تنظیم بهینه را پیدا کرد اما کاغذهایی که گفتی خیلی هم بی نام و نشان نیستند !
هم Kodak هم ILFORD پروفایل مخصوص کاغذهایشان را برای پرینترهای شناخته شده عرضه میکنند.
Kodak
کد:
http://www.kodak.com/global/en/professional/member/photoPrinters/ICCProfiles.jhtml
ILFORD
کد:
http://www.ilford.com/profiles/index_en.asp?type=profile
ظاهرا ILFORD برای پرینترهای بیشتر و جدید تری پروفایل مخصوص کاغذ دارد.(البته سایتش یک Registration مسخره دارد ! همه اطلاعات رو الکی هم بزنی به صفحه دانلود پروفایلها میروی ! )
من الان پرینتر درست حسابی جوهر افشان ندارم. این لینک ها رو ببین. خبرش رو بده !
شاد باشی