با فراگير شدن دوربينهاي بدون آيينه(ميررلس)، مدتي است در فكر سبك كردن و كوچك كردن تجهيزاتم افتاده ام. از اونجايي كه به عكاسي منظره علاقه مند هستم و اين نوع عكاسي را معمولا هم زمان با كوهنوردي، دوچرخه سواري كوهستان و ... انجام مي دهم حمل يك لنز اولترا وايد به همراه دوربين dslr در اين سفرها هر روز برايم غير منطقي تر مي شود. حالا سوالي كه برايم پيش آمده اين است:
اگر قرار باشد بر اساس انتخاب يك لنز اولتراوايد مناسب، دوربين ميررلس خريداري كنم نتيجه به كجا خواهد رسيد؟
لنزهاي ديگري كه احتمال خريدشان با گذشت زمان وجود دارد به ترتيب عبارتند از:
- يك زوم walkaround جمع و جور و ارزان
- يك لنز نسبتا سريع در رنج 35-45 ميليمتري براي عكاسي خياباني(چيزي شبيه كنون 22 f/2 ميليمتري يا اليمپوس 17ميليمتري f/1.8)
- يك لنز سريع نرمال(يا تله) براي پرتره كه بوكه خوبي توليد كند!
- تله ي زوم كوچك،سبك و ارزان جهت استفاده در طبيعت(يا يك سوپرزوم سبك!)
البته مهمترين انتخابم همان اولترا وايد براي عكاسي منظره خواهد بود. شما مسئله اصلي را انتخاب اولترا وايدي سبك و كوچك فرض نماييد.
شايد انتخاب لنز و سپس انتخاب دوربين بر اساس آن اندكي عجيب به نظر برسد. ممكن است با بحث در مورد آن تصميم ديگري بگيرم.
در جدول زير تعدادي از اولترا وايدها را مقايسه كردم تا نتيجه گيري راحتتر شود:
توضيحات بيشتر:
- تجهيزات فعلي ام را در امضايم مشاهده مي كنيد
- لنزهايي كه الان كمتر استفاده مي كنم: لنز زوم تله و زوم نرمال
- علاقه به سرعت بالاي فوكوس دارم
- علاقه به عمر باتري بالا دارم
- علاقه به فيلم برداري ندارم
- علاقه به خوش دست بودن دوربين و گريپ آن دارم
- علاقه به بوكه در عكسهاي غير منظره دارم
- ويو فايندر اپتيكال چيز خوبي است! با استفاده از آن مصرف باتري هم كم مي شود
- عكاسي شهري هم انجام مي دهم
- قيمت دوربين و لنزها فاكتور خيلي مهمي در تصميمم خواهد بود(با جايگزين كردن برخي از تجهيزات مثل همان لنز 10-20 راحتترم). در حال حاضر بودجه اي براي خريد ندارم بيشتر به دنبال بحث و فكر بر روي آپشنها هستم.
- كنون 100d هم دوربين خوبي است! 10-22 كنون هم سبكتر از 10-20 سيگما است!