به جمع ما خوش آمدی
به عنوان کسی معماری خونده این رو می گم که معماری که دوربینی غیر از SLR دستش بگیره (با ایت توجیه که سخته و بلد نیستم و ...) باید تو معمار بودنش شک کرد.شما که معماری می خونی مطمئن باش از پس دوربین هایی که لنزش جدامیشه (SLR) هم بر می یای.
شما یک دوربین دیجیتال اس ال آر می خری با لنز کیتش (همون لنزی که روشه و باهاش می فروشن) پس تا اینجا یک دوربین و یک لنز (معمولا لنز 55-18) به همراه باتری و شارژر و کابل اتصال به کامپیوتر داری ولی توی دوربین مموری کارت نیست و باید جدا بخری! پس اگر می خوای قیمتش درست زیر 700 هزار تومان بشه باید یک دوربین زیر 670 تومان بخری. (حالا من کیف و سه پایه و فیلتر رو حساب نکردم که اگر بخوای میگیری)
در خرید دوربین توجه کن که هر دوربینی فقط لنز های مارک خودش و یا لنز هایی که مخصوص اون مارک ساخته شده بهش میخوره. و یک فاکتور انتخابت اینه که اون مارکی که میخری لنز های مناسب برای شما رو داره که بعدا بخوای اضافه کنی یا نه؟
مثلا در مورد canon تا جایی که میدونم (اگر اشتباه میگم دوستان اصلاح کنند) لنز واید با قیمت قابل تحمل زیر 15 نداره . (یکی از کاربرد های لنزهای واید عکس گرفتن از سوژه های بلند در فواصل نزدیکه مثلا یک سردر قدیمی در یک کوچه باریک رو بدون لنز واید نمیتونید عکاسی کنید) لنز کیت 55-18 (همونی که با دوربین میفروشن) در فاصله کانونی (شما بخوان قسمت) 18 که معادل حدود واید 28 دوربین های قدیمیه (دلیلش رو بعدا می فهمی) تا حد زیادی کار یک معمار رو برای عکاسی از ساختمان ها در فضای داخل و یا خارج راه می اندازه اما بعد از مدتی که دستتون راه افتاد پیش خودتون میگید کاش یه لنز واید تر (یعنی با زاویه دید بازتر) هم داشتم و اونوقته که به فکر خریدن یک لنز واید بهتر می افتید . حالا اگر مارک دوربینتون چیزی باشه که لنز واید کمتر از 15 نداره چی کار می کنید؟ مقایسه کنید با حالتی که مارک سازنده دوربینتون لنز مثلا 24-10 داشته باشه و شما بتونید بخرید.
تمام این دوربین ها امکان عکاسی در حالت اتوماتیک و بدون تنظیمات رو دارند پس نگران این مساله نباشید.
شما که تازه دارید وارد دنیای دوربین می شوید توجه کنید که دوربین فقط نیکون و کنن نیست برند های دیگه هم دوربین هایی دارند و نمیشه با قطعیت گفت کدام بهتره. اولپوس سونی سامسونگ پنتاکس . . . همشون هم نماینده دارن و می تونید خرید مطمئن داشته باشید.
برای عکاسی از سر ستون ها نقاشی های سقفی برخی عکس های هنری معماری عکس گرفتن از نقوش کاشی کاری و آجر کاری بالای سر در ها بادگیر ها کلیسا ها و بسیاری موارد دیگه نیاز به یک لنز تله خواهید داشت (البته در آینده) لنز تله به صورت عامیانه همان لنزی است که بهش میگن زوم. (البته این تعبیر عامیانشه) در واقع همان لنز های بلندی که کنار زمین فوتبال میبینید لنز تله است اما شما به آن بلندیش رو نیاز نداری یه لنز که تا فاصله کانونی از حدود 70 تا 200 یا 250 رو داشته باشه کافیه.
یک چیز دیگه که هر دوربینی خریدید توصیه می کنم حتما بخری سه پایه است یه برای عکس های داخلی نیاز خواهی داشت ( تو معماری با فلاش عکس نمی گیریم معمولا)
و اما نظر شخصی من دوربین PENTAX K200D هستش(630 هزار تومان) بعدا هم میتونید یه لنز واید 17-10 (حدود 400 هزار تومان) و یک لنز تله مثلا 250-50 (حدود 300 هزار تومان) براش بگیرید . ضمنا این امکان رو هم دارید که از لنز های قدیمی و ارزان قیمت Pentax که براحتی با قیمت های 50 - 60 هزار تومان قابل تهیه هستند و برای کار معماری بسیار هم مناسب هستند به جای لنز های 300 400 500 600 الی آخر هزار تومانی جدید استفاده کنید در حالی که بقیه مارک ها این امکان رو ندارند و یا کمتر دارند و نیار به مبدل دارند.
این دوربین زد گرد و خاک و قابل استفاده زیر باران است با باطری قلمی هم کار میکنه که همه جا در سفر ها قابل دسترسه این ویژگی ها برای عکاسی معماری مناسب ترش میکنه.
چند لینک در باره این دوربین :
کد:
http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=3404&review=pentax+k200
کد:
http://www.akkasee.com/forum/showthread.php?t=6310&page=3
پی نوشت : از دوستان عذر می خوام ابتدای و بعضا با غلط های مسطلح توضیح دادم .