صبح اومدم نوشته های دیروزم رو تکمیل کنم دیدم جناب دانش پایه عزیز توضیحات تکمیلی رو فرمودند فکر کنم دیگه نیازی به توضیح بیشتر نباشه.
اما در مورد بحثی که
دوباره جان گرفته و همانا قیاس مدیوم فرمت با قطع 35م.م. حقیقت امر مقایسه این دو
با تکنولوژی امروز(مقایسه5دی.اس و دی810 با مدیوم فرمت های ساخت تا سال2015
) قیاس معالفارق محسوب میشه غنای تصویر مدیوم فرمت کجا و این کجا... این ماجرا از زمان آنالوگ بوده و تا امروز هم ادامه داره.
شاید عدد مگاپیکسلی این دوربین ها به هم شبیه باشه ولی این تمام ماجرا نیست:
- دیتیل(جزئیات) قابل مشاهده در هر قسمت از تصویر
- داینامیک رنج در تمامی رنگها
- مقدار نویز در قیمت های سایه دار
- جزئیات قابل بازیابی در قسمت های اور و آندر
- و...
البته این موارد شاید برای عموم عکاسان تا زمانی که با مدیوم فرمت عکاسی نکردن قابل درک نباشه اما بنده حقیر تجربه یک روز عکاسی با مامیا 645 با بک دیجیتال 45 مگاپیکسلی(آتلیه دوستی عزیز در کشور همسایه) رو دارم شاید باورتون نشه تا یک هفته رغبت استفاده از دوربینم رو از دست داده بودم(آن زمان مارک دو داشتم)...
حالا تصور کنید همان دوست عزیز میگفتن(دقیقا نقل قول میکنم): "
مامیا پیش هاسلبلاد جوجه ست حیف که هسی خیلی گرونه" البته من بعدا ها که مقایسه هایی رو خوندم و دیدم، به اون شدتی که ایشون میگفتن تفاوتی رو احساس نکردم البته وجود تفاوت غییر قابل انکاره اما نه اونقدری که ایشون میگفتن.
خلاصه...
قبلا ها هم وقتی دی800 به بازار اومد این بحث ها به شدت داغ شدن تا جایی که PhaseOne یک دوربین جهت تست و مقایسه برای dpreview فرستاد و نتیجه تست واقعا گویا و واضح هستش...
مقایسه دی 800 با PhaseOne فکر کنم هر کسی بعد از دیدن این مقایسه حسابی قانع بشه توصیه میکنم دوستان حتما چرخی روی تصاویر بزنند