سلام
فکر کنم در عکاسی خیابانی و مستند، تنوع موضوع و مکان و سوژه ... زیاد باشد.در نتیجه فاصله کانونی های مختلفی هم نیاز می شود
اما در زمانهایی که سوژه انسان است فکر می کنم فاصله کانونی نرمال به بالا کاربرد های زیادی دارد .
مثلا زمانی که می خواهید از شخصی که حس و ژست جالبی گرفته عکس بگیرید اگر طرف متوجه شما بشود از حس و حال خودش خارج خواهد شد حتا زمانی که با گرفتن عکسش مشکلی نداشته باشد و این شامل طیف وسیعی از مردم می شود می خواهد کودک پنج ساله باشد یا فردی مسن ، دیگر آن حالت طبیعی خود را با دیدن دوربین از دست می دهد.(اگر اتفاق بدی نیفتد....)در ضمن فکر می کنم اگر سوژه انسانی را با یک لنز واید بخواهید از نزدیک عکاسی کنید با پرسپکتیو و دیستروشن مشکل پیدا می کنید غیر از مواقعی که هدف خاصی برای نشان دادن سوژه دارید
یا در مکانهایی که امکان نزدیک شدن به سوژه وجود ندارد . مانند درگیری ها و ... یا مراسم و برنامه هایی که اجازه نزدیک شدن را نمی دهند .
و یا زمانهایی که خطرات جانی وجود دارد مانند آتش سوزی و حوادث غیر مترقبه...
اگر دقت کرده باشید این لنز محبوب 70-200 F2.8 در هر برندی را تمام خبرنگاران دارند و موارد استفاده از آن نیز زیاد است
البته لنز های واید هم کاربرد های خاص خود را دارند و این تجربه و دانش ( + هنر )عکاس است که در چه زمان و مکانی از چه لنزی استفاده بکند.
پیروز باشید