ایشون تو پیام بازدید کنندگان فرمودند که
در جواب عرض کردمدوست عزیز این چه راهنمایی بود؟ سوال من این بود که چه لنز زومی ؟ شما فرمودین بهتر واید بگیری ! تازه منظورتون از این جمله (در ضمن فکر میکنم برای طبیعت لنز واید نیاز دارید(دارند)) چیه؟ من شاید (شاید نه حتما) به قول شما مبانی پایه رو نمیدونم ولی از اینکه بگم دوربینم چیه خجالت نمیکشم (یه کامپکت سونی w270 دارم با یه پرکتیکا آنالوگ مال 25 سال پیش ) این D70 هم برای دوستمه که 7 سال ازش استفاده نکرده و من نتونستم بهش بگم اگر لنز زوم بندازه چند X زوم خواهد داشت .
دوستان خواهشا اگر جواب بنده مشکلی داشته یا اطلاعات غلطی دادم بفرمایید که حداقل خودم اطلاعاتم کامل بشهاولا سلام
برای عکاسی از طبیعت و منظره لنزی که استفاده میشه معمولا واید و اولترا واید البته اینو فقط من نمیگم بقیه دوستان هم میگن
تا اونجایی که یادم هیچ حرفی از دوربین شما نزدم
معنی چند x زومم خدمتتون عرض کردم و قبل از من هم دوستمون اقای iceman فرموده بودند و در ضمن در این فروم اگر کسی راهنمایی اشتباهی بکند بقیه دوستان متذکر میشند پس خیلی بی راه نگفتم
در مورد مبانی پایه هم پیشنهاد بود چون خودم هم تا چند وقت پیش تعریفم از زوم مثل شما بود
حالا نمیدونم کجای صحبتم اشتباه بوده که شما با این لحن میفرمایید
(البته میخواستم در تاپیک بحثهای بی ربط به... عنوان کنم که قفل بود بخاطر همین مجبور به اف تاپیک شدم)
d5100+18-105 nikon+sb800+190xprob+804rc2
persian.boy عزیز و آقا محمد عزیز بنده به هیچ وجه از توصیه یادگیری ناراحت نمیشم ولی خودتون هم میدونید توصیه یعنی چی! و لحن توصیه خیلی مهمتر از خود توصیه هست.
به هر صورت مسئله تموم شده هست و از همگی بابت مطالبشون تشکر میکنم.
راستی جواب سوالم هنوز برام مبهمه ، من مطمئن هستم که عکاسان طبیعت لااقل یکی از لنز های مورد استفادشون لنز های تله و حتی سوپر تله هست!!! با وجود این زوم و طریقه محاسبه ای که دوستان فرمودن که مثلا برای عکس گرفتن از یه کرکودیل باید تا نزدیک دندونهای کرسیش جلو رفت!
درود
این مسئله به تفاوت زوم اپتیکال و زوم دیجیتال بر می گرده . در زوم دیجیتال ، شما تصویری رو که در فاصله ی کانونی خاصی ثبت کردید ، توسط توابعی که شبیه زوم کردن در کامپیوتره ، بزرگ تر می کنید . اما در زوم اپتیکال ، شما توانایی یک لنز برای بزرگنمایی نسبت به کمترین فاصله ی کانونی رو می سنجید . در واقع وقتی شما می فرمایید لنز 105-18 حدود 6 برابر بزرگنمایی داره ، یعنی تصویری که در فوکال 105 گرفته شده ، نسبت به فوکال 18 حدود 6 برابر بزرگتر دیده میشه .
ما پارامتر زوم اپتیکی در لنزها رو تنها به این دلیل بیان می کنیم تا بتونیم گستره ی فاصله ی کانونی لنز رو از کوتاه ترین تا بلند ترین فوکال بسنجیم . در واقعه عدد زوم اپتیکی ، فاکتور اصلی بزرگنمایی نیست . فاکتور اصلی بزرگنمایی در لنزها ، فقط "فواصل کانونیه" ؛ یعنی لنزی که زوم کمتر ولی فوکال بلندتری داره می تونه از لنزی که زوم بیشتر و فوکال کمتری داره ، سایز سوژه رو بزرگتر کنه . شما توسط این فرمول می تونید سایز سوژه رو در فوکال های مختلف محاسبه کنید :
فرمول : (فاصله ی کانونی × سایز سوژه) ÷ فاصله ی لنز از سوژه = سایز بزرگنمایی شده ی سوژه
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
مثال : عکاسی می خواهد از فاصله ی 100 متری از کرکودیلی با سایز 2 متر عکس بگیرد ؛
الف) لنز 105-18 در فوکال 105 : (105×2) ÷ 100 = 2.1 متر
ب) لنز 500-250 در فوکال 500 : (500×2) ÷ 100 = 10 متر
با آرزوی بهترین ها
پسر پارسی
پی نوشت : فرمول رو از این لینک پیدا کردم . اگر اشتباهه ، لطفا دوستان تصحیح کنن .
ویرایش توسط persian.boy : Friday 26 August 2011 در ساعت 14:48 دلیل: ویرایش نگارشی
به گمانم دوستان فراموش کردند بنده رو هم از راهنمایی های خودشون بی نصیب نگذارند :دی
درود
میخواستم ببینم بهترین لنز برای کار های مستند ، اجتماعی .... تا حدودی 1 تومن ( کمی بالاتر با پایین تر ) برای نیکون ( D7000 ) چه لنزی هست . گزینه های زیادی از جمله 55-17 ، 85-16 ، 35 و .... رو در نظر دارم و واقعا گیج شدمبهترین انتخاب برای شما ، همین 85-16 هست . بعد ها اگر نیاز شد ، می تونید از 70 تا 300 رو هم پر کنید .عکاسی با پرسپکتیو لنز های واید و از فاصله ی نزدیک برای من در اولویت قرار داره . هرچند اگر شرایط فراهم بشه یک لنز تله هم تهییه خواهم کرد
با آرزوی بهترین ها
پسر پارسی
دوستان با توجه به عکاسیم(بیشتر فعالیتم هم عکاسی طبیعت، ابنیه تاریخی، حیوانات(مخصوصا اسب از نزدیک) و بعضی اوقات مستند و پرتره) و اینکه در حال حاضر کانون 50D به همراه لنز کیت 200-18 دارم کدام یک از مجموعه های زیر را پیشنهاد میکنید:
1.Canon EF-S 10-22mm USM+Canon EF 24-105mm F/4L IS US+EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS
2.Canon EF 17-40mm f/4L USM+Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS
هميشه نيمه پر ليوان را ببينيم
به نظر من یک 22-10 اضافه کنید کافی هست.
Canon Eos M+11-22+18-55+22mmf/2+90EX
عقیل احمدی