ببخشید یک سوال :
آیا این کار درسته که یک لنز نوع EF مثل 70-24 EF را روی یک دوربین کراپ مثل 550D بست یا نه این کار توصیه نمیشه ؟
حمید رضا خاقانی
خیر اشتباه نیست ... ولی مد نظر داشته باشید که این لنز، بجای اینکه برای شما 70-24 باشد، در اصل 112-38 خواهد بود. (هر دو فوکال کمینه و بیشینه، در 1.6 ضرب شده اند)
این دو فوکال بیشینه و کمینه در لنزهای سری EF کنن، فقط بر روی بدنه های فول-فریم بدون تغییر میمانند (ضریب در آنها 1 است)
در بدنه های APS-C (کراپدار) بعنوان نمونه، این ضریب باعث میشود که یک لنز 300mm برای شما به 480mm تبدیل شود که برای دور-نگاری (عکاسی ورزشی، خبری، حیات وحش، ... ) وضعیت خوشایندی خواهد بود
تاثیر فعال بودن و نبودن IS در دو حالت زیر، تقریباً به چشم نمیاد:
1) سوژه های ثابت (مثل پرتره بزرگسال، اجسام بیجان، ... ) و کلاً مواردی که نیاز به دنبال کردن سوژه با دوربین نیست
2) سرعت شاترهای بالا ( حول و حوش 1/200sec و بیشتر )
پیشنهاد میکنم اگر در اطرافیان، به این دو لنز دسترسی دارید، قبل از تصمیم نهائی، بصورت امانی آنها را امتحان کنید
ضمن اینکه هر چه فاصله کانونی لنز، بیشتر شود، نقش و تاثیر IS مشخصتر و پررنگتر میشود. بنابراین تجربه ی کار با 105-24 در حالت IS: Off رو برای خرید 200-70 اعمال نکنید ( تفاوت حدود دو برابر در بیشینه ی فواصل کانونی این دو لنز )
بر عکس، برای لنزهای Wide و Super Wide نیازی به طراحی و تعبیه ی سیستم IS نیست. حتی لنزهای گرانی مثل 35-16 ورژن II هم دکمه ی IS ندارند چون فواصل کانونی آنها، لرزش دست را تقریباً به ثبت نمیرساند ... ولی مثلاً برای لنزهائی مثل EF400 وجود IS، پارامتری حیاتی محسوب میشه.
درود
تاثیر اصلی IS و VR بر خنثی سازی اثر لرزش دوربینه . اگر خود سوژه حرکت داشته باشه باید راه کارهای دیگه ای مثل خرید لنز سریع تر ، ایزوی بالاتر ، بهتر کردن شرایط نوری و همین طور کم کردن سرعت شاتر را امتحان بفرمایید .
لرزشگیر ابتدا با شناسایی لرزش توسط حسگرهای حرکتی ، با خنثی کردن اثرات لرزشی (در صورتی که لرزشگیر درون لنز باشه با سیال کردن واحد لرزشگیری که برای هر لنز منحصر به فرده) اقدام به حفظ موازات فوتون های ورودی به سمت سنسور و آینه در جهت محور المان های لنز می کنه که پس از طی این پروسه ، تصویر تا حد زیادی شارپنس خودش رو حفظ می کنه .
واحد لرزشگیر برای هر لنز ، منحصر به فرد است
برای اینکه بهتر به تاثیر بودن لرزشگیر پی ببرید ، بهتره پس از ثبت تصویر ، کراپ اون رو در حالات فعال بودن لرزشگیر و غیر فعال بودن اون امتحان کنید ... مطمئنا خواهید دید که تصویر ثبت شده در حالت روشن بودن لرزشگیر ، پس از کراپ شارپتر خواهد بود و دست شما رو واسه پرینت باز می ذاره .
از موارد دیگه ای که می تونم ذکر کنم ، طول لنزه که هرچه بلند تر باشه ، اثر لرزشگیر در اون بیشتر به چشم میاد . همچینین فاصله ی سطح لنز تا سوژه هر چه بیشتر بشه (عکاسی حیات وحش) به دلیل گسترش شعاع ، حتی کوچکترین لرزش ها رو هم با اهمیت می کنه که بودن IS در این شرایط بسیار حائز اهمیته .
با آرزوی بهترین ها
پسر پارسی
پی نوشت 1 : اطلاعات بیشتر در لینک1 - لینک2 - لینک3
پی نوشت 2 : با پوزش فراوان از علی جان عزیزم بابت خط رو خط آقا من دیدم هیچکس جواب نمیده ، نشستم با خیال راحت و آسوده تایپ کردم ... گویا 2-3تا سوال دیگه هم لا به لای این بحثا مطرح شده بود و ما خبر نداشتیم !