با سلام
جناب حسینی
البته از لحاظ حرفه ای احتمالا شما درست میگویید و نکات ریزی وجود دارد که شاید بنده بی اطلاع باشم .
ولی آیا دوربینهای کامپکت نیز پیشرفت نکرده اند ؟
یعنی فقط dslr ها پیشرفت داشته اند ؟
البته بنده منکر تفاوت کیفیت در بین لنز این دوربینها نیستم (مثلا s5is و s2is از sx1 هم کمی با کیفیت تر بودند اما این مورد اصلا بطور ملموسی محسوس نیست ) یا مثلا دوربینهای قدیمی 5700 و 8700 نیکون لنزی فوق العاده داشتند ولی به نظر من این مسئله بین دوربینهای کامپکت جدید که در یک رده قیمت هستند حدودا بر طرف شده و لنزهایشان حدودا در یک سطح کیفی میباشند مگر اینکه بخواهیم لنز دوربین s100fs یا g11 را با لنز دوربین a2100 مقایسه کنیم که این مسئله چون این دو دوربین در یک رنج قیمت نیستند صحیح نمیباشد ./
در کل بخاطر کوچک بودن سنسور محدوده تغییر کیفیت خوب و بد در کامپکت ها کمتر از slr ها وابسته به لنز است یعنی با یک لنز خوب شاید یک دوربین slr مثلا 60 درصد بهبود کیفیت عکس پیدا کند ولی در یک کامپکت به علت کوچک بودن سنسور و محدود بودن ارتقای کیفی مثلا ممکن است 10 درصد بهبود کیفیت بوجود آید (ببخشید که بهبود کیفیتها را با درصد بیان کردم )(بطور مثال یک دوربین d300 نیکون با تعویض لنز 200-55 به 200-70 نیکون بیشتر تغییر کیفیت میدهد یا مثلا دوربین sx200 با تعویض لنزش با یک لنز با کیفیت تر ؟
ولی اندازه سنسور تاثیر چشم گیری در میزان کیفیت در دوربینهای لایک و کامپکت میگذارد . این موضوع البته بین برندهای کنون و فوجی و سونی که من با چند مدل آنها عکاسی کرده ام صادق بود بین دیگر برندها را نمیدانم
تنها در این بین یک دوربین بی کیفیت تر از بقیه دیدم و آنهم نیکون p90 بود که هر کاری کردم ته رنگ زرد آن در تمام عکسها به چشم می آمد و اصلاح نشد که نشد .
امیدوارم اگر بنده اشتباه فنی دارم شما و بقیه اساتید محترم فروم با صبر و حوصله و شکافتن دقیق موضوع بنده و سایر دوستان را راهنمایی بفرمایید
با آرزوی موفقیت روز افزون شما
شناسی