حق با جناب قبادیه.
من که واقعا از خوندن این تجارب لذت میبرم
Printable View
سلام
اميدوارم جاي مناسبي رو براي اين پست انتخاب كرده باشم.
امروز مطلبي در ويژه نامه بايت روزنامه خراسان ديدم كه خوندنش خالي از لطف نيست.
راستش نمي دونم چقدر به واقعيت نزديكه، كسي از دوستان اطلاعي داره؟
بازار سخت افزار
قسمت يادداشت بازار
نرخ ریت دلار به یوان امروز 6.33 بوده و یوان چین نسبت به قدیم قویتر شده و این یعنی دلار در چین ارزان شده ... از طرف دیگر حواله پول به چین از طریق دلار است و هیچ وارد کننده ای نیست که مستقیم یوان بخرد و ارسال کند پس این حرف که :
« واردکنندگاني که براي واردات کالاهايشان يوآن پرداخت ميکنند قيمتها را بر مبناي نوسانات نرخ دلار تعيين ميکنند که اين جاي بسي تعجب دارد و سوالهاي زيادي را در ذهن ايجاد ميکند. »
جای بسی تعجب دارد ! در این روزها ریال تضعیف شده یعنی دلار به شدت بالارفته پس از یکطرف دلار گران خریداری میشه و از طرف دیگر در چین ارزان فروخته میشه ... منطقی این هست که قیمتها به اندازه نرخ افزایش ارز رشد کنه ... از بازار کامپیونتر چندان اطلاعی ندارم ولی مدتی پیش خرید تجهیزات عکاسی به نسبت خرید ان از خیلی از کشورهای خارجی در ایران بصرفه بود مثلا من وقتی دوربین خودم و خریدم نسبت به معادل دلاریش به نفعم بود ولی متاسفانه با افزایش قیمت دلار مبنای قیمتگزاری وارد کنندگان ما معادل نرخ دلاری فروش جنس در کشورهای خارجی مثل امریکاست که این خود جای گله دارد .
یک نکته هم در مورد اتاق بازرگانی ایران و چین که در اخر این متن اشاره شده این است که ما در کل این مدت تجارت با چین چیز خاصی از این اتاق ندیدیم ...!
ازاين چرت تر و چرند تر نميشد، مثل دلار ١٢٢٦ تومنيشونه، من خودم يه فروشنده ام ١٥ سال سابقه فروش كامپيوتر دارم، آيا من خوشحالم كه اوضاع بازار بهم ريخته، آيا من خوشحالم كه مشتري هام شده يك بيستم ، آيا من حاضرم ٣٠-٤٠ نوت بوك موجود تو فرو شگام بشه خدا تومن اما بعدش چي ؟ فكركنيد همشون رو با ١٠٠ تومان ٢٠٠ تومان بيشتر فروختم !! خوب كه چي؟ الان خوشحالم ، والله اينجوري نيست ، شايد براي اوني كه وارد كننده اصلي باشه اين قضيه صحت داشته باشه كه بازم اينجور نيست اما براي يه خورده فروش اصلا چنين چيزي نيست، اينها نوشته هاي افراد مجهول الهويه مجنوني هست كه دست چپ و راستشون رو بلد نيستن و حالا تز اقتصادي از خودشون در ميكنن، كدوم جنس با يوآن چين وارد ميشه ؟ همين امروز باز با افزايش وحشتناك نوت بوك مواجه بوديم ، آيا فروشنده باعث شدن لپتاپ ١٤٦٠ بشه ٢١٠٠ ؟؟؟ نه داداش من نه عزيز من مشكل حاد تر ازاين حرف هاست، اينا دوست داران همه سرشون رو مثل كبك بكن تو برف ، و بعد خودشون اين اراجيف رو بگن كه كاسب ها دارن گرون ميكنن، نه عزيزم جنس تو بازار نيست و اقتصاد نابود شده رفته پي كارش، اين حرف ها هم واسه دلخوشي و فرافكنيست
مطلب رو براي همين گذاشتم كه دوستاني كه اطلاعات كافي دارند نظر بدن
راستش به شدت در بلاتكليفي ام ... همه دست به عصا و محتاط كار مي كنند و چاره اي هم نيست...
اصلاً ميشه پيش بيني كرد چي ميشه؟
اگه اين پست با قوانين مغايرت داره منتظر نظر و مشاوره دوستان مطلع از طريق پيام خصوصي هستم.
ممنون
اتفاقا در چند سال اخیر قیمت یوان در ایران نسبت به دلار، رشد بسیار بیشتری داشته. اون تحلیل نه اشتباه است نه درست. شاید در برخی موارد کسانی هم از این آشفته بازار سواستفاده کنند که می کنند. اما ریشه این قضایا ریشه ای تر از این مباحث است! تحلیل اقتصاد و برابری نرخ ارز ربطی به این فروم نداره اما در مورد قیمت دوربین و تجهیزات و اینکه در آینده چی میشه؟ کسی نمی دونه اما به نظر من احتمال اینکه سال بعد همین موقع بگیم پارسال دوربین چقدر مفت بود، بسیار بسیار بیشتر از این است که قیمتها همین قیمتهای امروز باقی بماند!نقل قول:
مطلب رو براي همين گذاشتم كه دوستاني كه اطلاعات كافي دارند نظر بدن
راستش به شدت در بلاتكليفي ام ... همه دست به عصا و محتاط كار مي كنند و چاره اي هم نيست...
اصلاً ميشه پيش بيني كرد چي ميشه؟
اگه اين پست با قوانين مغايرت داره منتظر نظر و مشاوره دوستان مطلع از طريق پيام خصوصي هستم.
ممنون
درود
ديروز با يكي از فروشندگان درباره عدم افت قيمت تجهيزات بعد از كاهش قيمت دلار صحبت مي كردم و مي گفت شرايط ورود تجهيزات سخت تر شده و مسائلي مثل طرح شبنم و ... مشكلاتي رو براي واردكننده ها ايجاد كرده، گمرك تجهيزات عكاسي و مالياتش هم اضافه شده و به همين خاطره كه قيمتهاي خيلي پايين نيومده!!!
به نظر شما اين ها مي تونه منطقي باشه؟
اگه حرف فروشنده درست باشه صبر كردن به اميد كاهش قيمت كار چندان درستي نيست و حتي با فرض توفيق در 3 خرداد باز هم قيمتها تغيير محسوسي نخواهد كرد و حتي احتمال صعود چند بابر قيمتها در صورت شكست مذاكرات وجود داره.
دلیلی نداره نگران این موضوع باشید .نقل قول:
ديروز با يكي از فروشندگان درباره عدم افت قيمت تجهيزات بعد از كاهش قيمت دلار صحبت مي كردم
قاچاقچان کالا منتظر همین فرصت هستند .
این حرفها همش بهانه ای بیش نیست .
جناب مقداری حرف فروشندها رو باور نکنید . اگه اون فروشنده که میفرمایید اینقدر به فکر شماست ، فروشنده نیست ، چون فکر خودش (یا بهتر بگم جیبش )نیست .
هیچ فروشنده ای نمیاد بگه آقا بعد 3 خرداد قیمت لوازم عکاسی کاهش پیدا میکنه بیا برو بعدا بیا .
این حرفهایی که این فروشنده گرامی عنوان میکنه درصورتی میتونه اتفاق بیوفته که این همه قاچاقچی کالا وجود نداشته باشه .
با عرض سلام
پیرو یادداشتی که در ضمیمه بایت روزنامه خراسان مورخ 1391/03/03 آمده (چوب شبنم صداي گناهکار را درآورد)، بعد از خواندن یادداشت آقای مهدی غیبی، امروز سری به سایت shabnam.ir زدم و مطالب خوشحال کننده ای را خواندم، اگر وقتش را داشتید شما هم یادداشت را بخوانید و سری به سایت شبنم بزنید و لطف بفرمایید نظرتان را اعلام کنید. (با تشکر از آقای M.Meghdari برای معرفی سایت بایت خراسان)
اطلاعیه ای که در آنجا آمده به این شرح است:
نقل قول:
واحدهای صنفی (عمده فروشی و خرده فروشی) موظف اند با مراجعه به وبسایت طرح شبنم به آدرس پورتال شبکه بازرسی و نظارت مردمی یا مراجعه به اتحادیه صنفی مربوطه نسبت به تکمیل فرم ب (درخواست کد رهگیری شبنم) اقدام نمایند. بدیهی است کلیه کالاهای مشمول طرح در مرحله اول بعد از تاریخ 1391/02/20 که فاقد کد رهگیری شبنم باشند، به عنوان کالای قاچاق ضبط و موضوع به محاکم تعزیرات حکومتی ارجاع میگردد.
لیست کالاهای سطح بازار اعلام شده توسط ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز که در فاز اول طرح و از تاریخ 1391/2/1 مشمول دریافت و الصاق کد رهگیری شبنم شده اند:
نمونه بارکد طراحی شده:نقل قول:
لوازم خانگی شامل: انواع موتور یخچال و فریزر، انواع تلویزیون، انواع مایکروفر، انواع دوربین، انواع کولر گازی، انواع اطو، انواع آبمیوه گیری سهكاره و پنج كاره، انواع جارو برقي
انواع لوازم صوتی و تصویری
رایانه و ملحقات آن شامل: انواع چاپگر، انواع لپ تاپ، انواع مانیتور، انواع جوهر و تونر چاپگر
تجهیزات پزشکی شامل : دستگاه های سنجش فشار خون، دستگاه های گلوکومتر (سنجش قند خون)، نوارهای دستگاه سنجش قند خون، انواع کاندوم، ایمپلنت های جراحی و انواع سمعک
لوازم آرايشي بهداشتي شامل: انواع عطر و ادكلن، انواع خشبوكننده ها، انواع اسپري، انواع رنگ مو
انواع تلفن همراه
انواع اسباب بازی
بنده در این هفته پایتخت بودم و یک دستگاه لپتاپ برای یکی از دوستان خریداری کردم و این بارکد را روی لپتاپ ندیدم، بعید می دانم روی مابقی کالاها هم این برچسب دیده شود، ولی خیلی علاقه مندم که این طرح هرچه زودتر اجرایی شود و دست محتکران و قاچاقچیان محترم از بازار کوتاه گردد. این را فقط در مورد لپتاپ یا دوربین نمی گویم، در مورد همه کالاهای وارداتی میگویم.
هیچ کس از این آشفته بازاری که در کشور بوجود آمده خوشحال نیست به غیر از محتکران و حرام خواران. البته درصد کثیری از فروشندگان محترم ما به کسب روزی حلال اعتقاد دارند و از سر ناچاری روی قیمت های خود کشیده اند و در این قصه مقصر نیستند، مقصر همانهایی هستند که منتظرند آب گل آلود شود تا طعمه خود را به قلاب بیاندازند. یک مدت آنها ما را به قلاب انداختند، حالا فکر میکنم نوبت ما شده است تا ایشان را به قلاب خود بیاندازیم.
از طریق نرم افزار بارکد خوان راهبر، وبسایت شبنم، شماره تلفن 88969296 و یا از طریق sms به شماره 3000392 می توان به اصالت کالای خریداری شده پی برد.
ممنون میشوم دوستان لطف بفرمایند اگر اطلاعی در مورد این طرح دارند در اختیار مابقی دوستان قرار بدهند و یا نظرشان را در مورد این طرح اعلام نمایند.
با تشکر
طرح شبنم. !
چالبه اتفاقا از فروشگاه دوستان هم در بندرعباس بازدید کردند و سریال همه دوربینهای موجود رو درخواست کردن.
امیدوارم موفقیت آمیز باشه اما بعید میدونم.
همونطوری که مستحضر هستید ورودی قانونی دوربین و تجهیزات با اعمال محدودیتهای اخیر کمی دشوار شده و جز تعداد اندک و انگشت شمار مابقی فروشندگان اجناسشون رو به صورت قاچاق وارد کشور میکنند.
این طرح وقتی میتونه مفید باشه که محدودیتهای واردات برداشته باشه تا وارد کنندگان رسمی بتونن راحتتر جنسهاشون رو وارد کشور کنند. و دست قاچاقچیان بسته بشه. البته به شرطی که انحصار هم نباشه که فقط گروه خاصی بتونن واردات داشته باشند و هر جوری دلشون خواست قیمت بدن.
متاسفانه به دلیل وارداتی بودن لوازم عکاسی و ارتباط مستقیم اون با نرخ ارز کمی اجرای این طرح دشوار به نظر میاد. ( یا لااقل من اینطوری تصور میکنم. )
اما ارزوی همه ما عکاسان یا علاقه مندان به عکاسی اینه که بتونیم لوازم و تجهیزاتمون رو با قیمت مناسب و راحت و مطمئن تهیه کنیم.
بزرگترین مشکل این طور طرح ها همونطور که جناب محبی گفتند ، اینه که قبل از اجرایی شدن باید چند عامل دیگر حتما انجام بپذیرن و بعد این رو برای اخرین مرحله اجرا کنند . نه برعکس. یعنی نخست راه های ورود قانونی کالا متناسب با قوانین داخلی و جهانی ( عرضه متناسب با تقاضا ) ایجاد شود و سپس قیمت گذاری واقعی انجام شود ، امکان فعالیت و ورود قانونی کالا برای نمایندگان واقعی کالاها ایجاد شود . تعریف درستی از نیاز ، عرضه و تقاضا وجود داشته باشد نه بر مبنای شعارها و .... و بعد به این مراحل بپردازند . چرا که انجام هر نوع سیاست های تعزیری ، به تنهایی نمیتونه کمکی کنه و فقط مثل یک مسکن موقت عمل میکنه .
(شما نگاه کنید که با سیاستهای تعزیری کارخانه های تولید لبنی مجبور به پذیرش قیمت می شوند ، بعد داستان وایتکس پیش میاد . چون اونها سعی میکنند که این ضرر رو از جای دیگری جبران کنند . )
گویا موج علاقه مندی به دوربینهای میرورلس هر روز بیشتر میشه. این نمودارها مربوط به ارائه الیمپوس در زمان معرفی دوربین OM-D جدیدش هستند که برای سال 2011 هست (زمانی که هنوز پنتکس، زیرمجموعه هویا بوده) و احتمالا برخی از اعداد تخمینی هستند (منبع اصلی). بقیه اسلایدها رو هم میشه اینجا دید.
نمودار اول نشوندهنده سهم برندهای (مونت های) مختلف تو بازار ژاپنه که نشون میده تا حدود اواسط 2011 مجموع میرورلس ها (NEX + 4/3) چیزی بیش از 40 درصد بازار ژاپن رو داشتند.
من گزارش جدیدتر همون منبع (BCN JP) رو هم پیدا کردم. از اصلش که چیزی نفهمیدم (ژاپنیم یه کم ضعیفه) ولی با استفاده از مترجم گوگل میشه فهمید که صحبت از افزایش سهم این دوربینها در بازار DSLR ژاپن تا 52.2 درصد تا پایان ژانویه 2012 هست.
نمودار دوم هم میگه که قضیه فقط برا ژاپن نیست و همه جا این بازار رو به رشد هست. فقط سرعتش فرق داره.
و نهایتا نمودار سوم که خیلی هم دور از انتظار نیست (با توجه به صفر بودن سهم کنون و تقریبا نیکون از این بازار). این نمودار نشوندهنده کاهش قابل توجه سهم کنون و نیکون در کل بازار DSLRها در ژاپنه و همینطور افزایش سهم سونی، الیمپوس و پاناسونیک.
قبل از اینکه پست رو بذارم برای اینکه مطمئن بشم جاش درسته و تکراری نیست (حداقل تو این تاپیک تکراری نیست) یه مروری به این تاپیک داشتم که اوایل اسمش "خروج سونی از بازار دی اس ال آر" بوده. پیش بینی بعضی از دوستان راجع به خروج سونی از این بازار و علاوه بر اون عدم استقبال برخی دیگه در زمان معرفی سری NEX و در مقابل اونها دیدن خروجی واقعی بعد از سه چهار سال، برام جالب بود.
زمانی که قیمتها در بازار افزایش میابند تقاضا در بازار افت میکند چون خریدار توانایی خرید گذشته را ندارد. در این میان فروشنده ای که در گذشته روشش بر اساس سود کمتر بر روی فروش کالای بیشتر بود مجبور است برای پوشش هزینه های ثابت قیمت محصول را حتی بیش از آنی که متاثر از افزایش قیمت ارز باشد افزایش دهد. الان برای نمونه قیمت لنز 35 1.8 نیکون در بازار جهانی 200 دلار است و با احتساب دلار 2200 تومانی باید در ایران 450 هزار تومان فروش برود در حالی که قیمت بازار آن 650 هزار تومان است یعنی از دلار 3 هزار تومانی هم بالاتر.
نمونه دیگر لنز 105 ماکروی نیکون است که در بازار به قیمت 2 میلیون و 600 هزار تومان فروخته میشود در حالیکه قیمت این لنز 900 دلار است و با احتساب دلار 2200 تومانی باید 2 میلیون تومان فروخته شود.
هزینه های فروشندگان شامل هزینه های ثابت و هزینه های متغیر است هزینه های ثابت ارتباطی به میزان فروش یا فعالیت شما ندارد مانند هزینه برق و اجاره و... هزینه های متغیر متاثر از میزان فعالیت است مانند افزایش تعداد فروشنده با افزایش فروش. شرایط فعلی این است که با توجه به افت تقاضا فروشندگان قیمت کالا را حتی از میزان نرخ بازار ارز هم بالاتر برده اند. اگر از سوی تقاضا به موضوع نگاه کنیم تقاضای محصولات عکاسی پایین می اید اما گروهی از خریداران هستند که افزایش قیمت محصول چندان در تصمیم به خریدشان نقشی ندارد و با توجه به توانایی پرداخت بالاتر هم چنان کالای مورد نظرشان را میخرند. گروهی از این خریداران مرتبط با سازمانها ، شرکتها و خلاصه کسب و کارهایی هستند که مجبور به خرید تجهیزات هستند چون این تجهیزات برای ادامه فعالیتشان ضروری است و یا توانایی مالی آنها به گونه ای است که افزایش قیمت برایشان مهم نیست. در این شرایط فروشندگان مجبورند بیشترین پول را از این گروه از خریداران بگیرند چون تعداد خریدارانی که به عکاسی به عنوان یک سرگرمی نگاه میکنند قدرت خریدشان کاهش یافته است.
سلام
پس با توجه به گفته های آقایی غفاری الان خریدن دلار از بازار آزاد و تهیه لوازم مورد نیاز از خارج از کشور به صرفه تر از خرید از داخل کشور شده ؟
نه برای همه تجهیزات چون بیشترین افزایش قیمت در ایران برای لنزها و محصولاتی پیش امده که در درجه اول خواهان و طرفدار بیشتری دارد و در درجه دوم قیمتشان خیلی بالا نیست. اگر قیمت لنز 200-70 نیکون را با خارج از ایران مقایسه کنید میبینید که قیمت فروش داخلی ان بسیار نزدیک به قیمت فروش دلاری ان است. اما لنز 120 دلاری 50 1.8 نیکون 50 درصد گرانتر از قیمت آن با دلار 2200 تومانی است. لنز 10.5 fish eye در بازار 1500 فروخته میشود و قیمت دلاری ان هم 700 دلار است. شاید برای خریدار صرف نکند که برای صرفه جویی کمتر از صد دلاری در خرید لنز 35 زحمت خرید از خارج را قبول کند اما در صورتی که قرار باشد لنز 2200 دلاری نیکون 200-70 در ایران به قیمت 3000 دلار فروخته شود قطعا برای شما میصرفد که ان را از خارج تهیه کنید.
آن چیزی که من میبینم این است که فروشندگان میکوشند قیمتها را به صورت موردی بر اساس نوع محصول و تقاضای بازار و قیمت آن محصول بالا و پایین کنند.
نه لزوما همه چيز ... معمولا در بعضي از لنزها اختلاف قيمتهاي اينچنيني مشاهده ميشود كه خريد انها از خارج بصرفه تر است حتي به قيمت نداشتن گارانتي داخلي و البته شما فقط فروشگاههاي تهران را ملاك قرار ندهيد و از بندر عباس هم استعلام بگيريد ، قيمت هاي جهاني هم كه به لطف اينترنت مشخص است ... خود من مدتي پيش يك لنز را با اختلاف قيمت ٧٠٠ هزار توماني از تهران و حدود ٧٠ هزارتوماني از دبي توانستم در بندر عباس تهيه كنم ....
پ ن : با جناب غفاري خط رو خط شديم
دقیقا همینطوره که جناب غفاری فرمودند.به لنز هم مورد نظر بستگی داره.من 16-8 رو 500 تومان ارزانتر از داخل خریدم (از دوبی) که خب هر طور نگاه کنیم مبلغ قابل گذشتی نیست! اما وقتی سراغ 50مم اف 1.2 کنون رفتم و قیمت گرفتم داخل 3.300 قیمت گرفتم و قیمت دوبی فکر میکنم 3.150 !! خب این 150 تومان اصلا ارزش نداره که از بیمه و گارانتی هر چقدر هم که وطنی باشه گذشت و استرس پست بدون بیمه و بی مسئولیت رو هم کشید تا لنز به دستمون برسه.
دلیلی که من هیچگاه کانن رو دوست نداشتم، این بود که هیچگاه تکلیفم باهاش روشن نشد. خروجیهای خوبی دارد. اما طراحان ارشدی نادان!
با سرعت بنز! مدلهای جدید معرفی میکند و گویا از سر کوچه طراح گیر میآورد برای طراحی کلیدها و بدنه.
هیچ سری ربطی به سری دیگر ندارد. در هر سری از دوربینهاش با نسل قبلی اختلاف دارد. گویا مردیست با چند همسر، که هرکدام ساز خودرا میزنند و هرکدام برای به چشم آمدن کارهایی میکنند که خودشان هم تعجب میکنند!
فایل پیوست 33391فایل پیوست 33392فایل پیوست 33393فایل پیوست 33394
دوربینهای 40d-50d-60d-5dIII-6d-7d-550d را مشاهده میکنید.
http://easycaptures.com/fs/uploaded/663/5892275337.png
http://easycaptures.com/fs/uploaded/663/5146444401.png
آرش جان در سرعت معرفی مدلها بین کنون و نیکون چندان تفاوتی وجود ندارد و البته معرفی رده های جدید و چندین سال گیر نکردن روی یک بدنه مانند دی 90 نه تنها عیب نیست،بلکه حسن بزرگی هم به حساب می آید.
یا از نیمه سال 2007 و بعد از معرفی دی 300 اتفاق خاص دیگری در این رده رخ نداد.حتی بعد از دیسکانتینیو شدن دی 300 اس.
گرچه به نظر من دیگر کاملا مشخص شده است که این دو کارخانه در معرفی و ساخت مدلهای جدید با هم به نوعی هماهنگ هستند.دی 800 و مارک تری با تاخیر بسیار زیاد در معرفی و به فاصله چند روز معرفی شدند.یا همین معرفی دی 600 و 6دی .به نظر من امکان ندارد دو کارخانه به صورت اتفاقی هرکدام تصمیم گرفته باشند که یک فول فریم 2100 دلاری که sd میخورد و سرعت شاترش 1/4000 هست و خیلی شباهتهای کلی دیگر دارند را به صورت اتفاقی بسازند و به فاصله چند روز معرفی کنند.
در مورد ارتباط رده های مختلف هم به نظر همه یوزرها قرار نیست همه رده ها را با هم داشته باشند.هر یوزر حداکثر دو رده از دوربینها را ممکن است داشته باشد که عملا یادگیری کار با منوها و دکمه برای کسی که IQ کمی از جلبک داشته باشد اصلا کار سختی نخواهد بود.
البته من نمیدونم که مثلا شباهت در امکانات و یا منوهای دی 3000 با دی 800 چقدر است و اگر هم شباهتی باشد یا نباشد اصلا مهم هست یا خیر.
پس از حدود یک سال استفاده از 5dmII و 7d هنوز نتوانستم با دگمه ها امکانات و منوهای کانن کنار بیام و ایمان دارم که این امر هرگز میسر نخواهد شدنقل قول:
دلیلی که من هیچگاه کانن رو دوست نداشتم، این بود که هیچگاه تکلیفم باهاش روشن نشد. خروجیهای خوبی دارد. اما طراحان ارشدی نادان!
با سرعت بنز! مدلهای جدید معرفی میکند و گویا از سر کوچه طراح گیر میآورد برای طراحی کلیدها و بدنه.
هیچ سری ربطی به سری دیگر ندارد. در هر سری از دوربینهاش با نسل قبلی اختلاف دارد. گویا مردیست با چند همسر، که هرکدام ساز خودرا میزنند و هرکدام برای به چشم آمدن کارهایی میکنند که خودشان هم تعجب میکنند!
یکی از ویژپگیهاب بدنه های نیکون بر خلاف کانن طراحی فوق العاده آن از امکانات گرفته تا جای گیری دگمه ها دسترسی آسان و سریع به منوها است ,نیکون به قدری در این مورد خوب عمل کرده که عکاس ناخودآگاه با دوربین مچ میشه همه چیز در اختیار و اراده عکاس هست امکانات در کوتاهترین زمان ممکن قابل دسترسی و تنظیم هستند.
باور بفرمایید هنوز که هنوزه یعنی پس از گذشت بیش از یک سال به هنگام تنظیمات و آپشن ها(با کانن) لحظه ای ایست میکنم تا تمرکز کنم که مثلا در فلان مد فلان تنظیم با کدام غلبیرک انجام میشد و یا فلان امکانات از چه منویی فعال میشد :::angry:::
يادگيري يك مسئله هست و سهولت استفاده يا به قول معروف user friendly بودن مسئله ديگر . كنون تو طراحي منوها ( درباره كليدها نظري ندارم ) در چند مدلي كه استفاده كردم خوب نيست.نقل قول:
عملا یادگیری کار با منوها و دکمه ها اصلا کار سختی نخواهد بود.
مثال از 60D كه دوربين خوبي هم هست انصافا: يك سلف تايمر ساده رو بخوايد در لايو ويو فعال كنيد ، يك زنجيره كارهاي متوالي بيربط رو بايد انجام دهيد : بايد از لايو ويو خارج شويد از درون منوها اون هم حتما در lcd تايمر رو فعال كنيد و دوباره بگرديد لايو ويو !!! خداي من فكرش رو بكنيد براي فعال كردن تايمر آينه بايد يكبار بالا و پايين برود !!! در حالي كه در خيلي از دوربينهاي ديگر اين عمل آني است.( اگر اشتباه از من بوده بگيد چون دوربين مال خودم نبود و تسلط كامل به منوها نداشتم )
60دی الان دم دستم ولی فکر نمیکنم به کاری بیشتر از زدن دکمه drive کنار ال سی دی کوچک و انتخاب حالت مورد نظر و بعد فعال کردن لایو ویو (که آنهم یک کلید رو بدنه دارد) نیاز باشد.البته این مورد را چک خواهم کرد ولی بعید است تفاوت داشته باشد.
در کل کار کردن با دوربینها برای کسی که از ابتدا با برندی دیگر کار کرده است کمی سخت است.مثلا برای من عجیب بود که در دی 300 اس برای عوض کردن مدهای عکاسی(مثل تقدم شاتر یا دیافراگم یا M) روی بدنه باید از کلیدهای ترکیبی استفاده کرد.
در آموزش عکاسی شخصی که دوربینش دی 90 بود میگفت عکسهای یا تاریک و یا روشن میشود و در پاسخ من که چرا از تراز نورسنجی استفاده نمیکنی گفت چی هست.چون در تنظیمات دوربین ظاهرا میشود آن را خاموش کرد که در دوربین این فرد هم خاموش بود و باید از داخل منوها فعال میشد که آخر هم در نمایشگر بالای دوربین نشان داده نمیشد.(اصولا چرا کسی باید آن را خاموش کند!؟)
برای تعویض عملکرد شاتر دوربین هم بین حالتهای مختلف کانتینیوس و تک شات باید یک کلید را نگه میداشتم و با یک کلید دیگر حالت مورد نظر را انتخاب میکردم که در کنون بسیار راحت تر است.
برای گرفتن HDR تنظیمات را انجام میدادیم و در آخر که OK را میزدیم باز دوربین همه عکسها را مثل هم میگرفت.
البته این موارد نشان دهنده بد بودن دوربین یا تنظیمات و ... نیست و فقط نشان میدهد برای کسی که حتی عکاس هست کار با دوربینی در برند دیگر راحت نیست.
سلام
کارکردن با دکمه ها و منو هر دوربین بستگی به تکرار و عادت داره. بعداز مدتی که با یک برند کار کنید ، همه را یاد میگیرید.
یکی از دوستان من که عکاس قدیمیه و کانن داره دوربین یکی از دوستان که نیکون دی300 داشت رو گرفت که امتحان کنه به سختی تونست چند عکس با تنظیمات مختلف بگیره و این مربوط به عادت ایشان به بدنه های کانن بود.
من هم اين دوربين رو ندارم و ذهني متوجه توضيحاتتنون در رابطه با تايمر نميشم . در هر صورت تا رد كردن اين موضوع توسط شما يا دوستاني كه 60D دارند ( و شايد ساير دوربينهاي كراپ كنون ) من تصورم اينه كه اين تنها راه فعال كردن تايمر در مد لايو ويو است . آخه تايمر چه ربطي به آينه داره !نقل قول:
البته این مورد را چک خواهم کرد ولی بعید است تفاوت داشته باشد.
همين يك مورد حسابي من رو به application كنون بد بين كرده.
خیــر.تصورتون کاملا اشتباست.نقل قول:
من تصورم اينه كه اين تنها راه فعال كردن تايمر در مد لايو ويو است
از توی همون لایو ویو هم تایمر به راحتی فعال میشه.دکمه Q رو میزنید.منوی عمودی باز میشه.تایمر رو فعال میکنید.
بحث کارکردن یه کاننی با دوربین نیکون و یا بالعکس نیست. بحث کارکردن یه کاننی با دوربین کانن است. الان در کلاسی آموزش میدهم که همه دوستان کانن دارند و بعضی از آنها بسیار هم عکاسی کردند. اما برای پیداکردن هرچیزی باید با دوربینها کلنجار رفت. چون دوربینها شنبه یکشنبه هستند.
در نیکون هم در کلاسهای مختلف و یا حتا مدلهای مختلف کلیدها یکجا و یک شکل نیستند ولی از استاندارد واحدی پیروی میکنند.
اما درمورد دوربینهای کانن و نیکون.
نامگذاری متفاوت باعث افت قیمت شدید دوربینهای قبلی خواهد شد. تغییر نام از ۳۰دی به ۴۰ دی به ۵۰ دی و ۶۰ دی و ۷دی و ....
اما از نظر من دی۷۰ و دی۷۰اس هردو یک دوربین هستند. دی۳۰۰ و دی۳۰۰ اس هم. تغییر خاصی بوجود نیامده. کمی به روز شدهاند اینها. از آنسو بحثم خود مدلها نبود. ییلاق و قشلاق کلیدها و منوها و بود. به هرحال همینکه کانن جای کلید شاتر را عوض نمیکند. سپاسگذارم!
درود
کنترل های نیکون در مدلهای جدید خیلی بهبود پیدا کرده مثلا در دی 7000 محل قرار گیری دگمه تعویض وضعیت فوکوس خیلی عالی شده و بقیه موارد به راحتی با یک حرکت یا نهایتا یک حرکت ترکیبی با کامند دایال یا ساب کامند دایال در دسترس هستند و معمولا احتیاج به ورود به داخل منو نیست دو چرخ دایال مود و ریلیز مود هم که روی همدیگه قرار گرفتن خیلی عالیه
کلا به نظر من دی 7000 نسبت به دی 300 از نظر راحتی استفاده و دسترسی سریع امکانات پیشرفت رو به جلو داشته در حالی که کلیات سنتی خودش رو هم حفظ کرده.
من در 550 دی تابه حال مشکلی از بابت استفاده از منوها نداشتم
البته به نظر من تعویض عملکرد شاتر چیزی نیست که هر دقیقه بخوایم اون رو تغییر بدیم که نیاز به یک دکمه ی مجزا باشه، نسبت به عکاسی از همون اول مشخص میکنیم که چه مدی رو نیاز داریم، مثل عکاسی ورزشی (حداقل برای من که اینطوره)
استفاده از دکمه های ترکیبی هم انصافاً سرعت عمل رو بالا میبره و کاملاً توی بدنه های نیکون از این طراحی به خوبی استفاده شده، من که بیشتر مواقع با گرفتن گریپ دوربین با یه دست 90% نیازهای اصاصی رو تغیر میدم و سرعت عملم خیلی بالا میره
همینطور توی HDR شما با نگه داشتن دکمه برکتینگ و استفاده از جاگ دیال جلو و عقب سریع تنظیمات HDRمد نظرتون رو پیاده میکنید، به اینصورت که با جاگ عقبی با یه حرکت به چپ یا راست نوع 2 شات یه 3 شات رو تعیین میکنید و با جاگ جلویی مقدار استاپ نوری
(هرچند تسلط شما به این قضیه بیشتر از منه و نیاز به توضیح من نداره)
باز هم همان بحث های قدیمی، حمله های کوبنده ی آقای عاشوری نیا و ....
کنن در دوربینهای کلاسهای متفاوتش، تنطیمات بیشتر یا کمتری رو "در دسترس تر" قرار می ده. در انتری لولهای کانن از 450 تا 600 شما شاهد یه سری تغییرات جزیی هستید،حتی در حدی که 550 با 600 تقریبا هیچ تفاوتی ندارند. همینطور در سری دو رقمی ها. برکتینگ کنن هم با زدن دکمه Q، سپس رفتن روی نور سنج و چرخاندن غربیلک فعال میشه و با بیشتر یا کمتر چرخوندنش می تونید فاصله شاتها رو تعیین کنید که چند استاپ باشند. فکر نمی کنم کار سختی باشد. اینکه شما در کلاس عکاسی با افرادی تازه کار سر و کار دارید که دوربینشان را نمی شناسند، و به دلیل آشنایی کم شما با دوربینهای کنن مجبورید در منوها بگردید، دلیل بر این نیست که کار با کنن سخت تر است! اگر فردی که زیاد عکاسی کرده با دوربینش آشنا نیست و شما فکر می کنید شنبه و یکشنبه است، باز هم فکر نمی کنم مشکل از کانن باشد! شما دو مورد را بیان بفرمایید که در دو دوربین در دو کلاس متفاوت حتی (مثلا 600دی و 7دی) با هم در کنن فرق اساسی کند. (که البته خیلی به نظرم مساله طبیعی یی هست! از نظر شما اینکه در دوربین انتری لول، همان امکاناتی را در دسترس سریع بگذاریم که در یک دوربین حرفه ای می گذاریم کار عاقلانه ای هست؟) و اینکه کانن جای دکمه شاتر را عوض نمی کند هم بله، جای شکرش باقیست، چون اصولا چیزی را عوض نمی کند در یک نسل به نسل دیگر.
شما از تغییر نداشتن دی 300 و دی 300 اس می گویید، ما از تغییر نداشتن 500 با 550 و 600 می گوییم.
اصولا اینکه از لایو ویو نمی توانید تایمر را فعال کنید هم دوستان عزیز، مشکل از عدم دانش شماست. همانطور که آقای ارشدی هم فرمودند، من در 550دی با زدن کلید Q با باز شدن منوی سمت چپ تصویر، از کانتینیوس شوتینگ به تایمر تغییر وضعیت می دهم. لطفا بدون دانش کافی مساله ی به این مهمی را بیان نفرمایید.
زیاد بودند دوستان نیکونی که با در دست گرفتن دوربین ساده بنده، فرمودند که چقدر کار با آن ساده است...!جالب است که دوستان نیکونی همه نسبت به نیکون تعصب دارند. یکی از دوستان بنده دوربین من را حتی برای پریدن از رودخانه حاضر نبود بگیرد، می گفت دستانم به کنن آلوده می شود! اما من چنین چیزی را از کننی ها "هنوز" ندیده ام! اتفاقا به نظر من این رفابت است که قشنگ می کند دنیای دوربین ها را. فرض کنید کنن وجود نداشت. نیکون هنوز داشت لنز تولید می کرد و هیچ میلی هم به رقابت ایجاد نمی شد. همینطور اگر نیکون وجود نداشت همین تغییرات رو هم از کنن نمی دیدیم! (مشخصه که هر دو تولید کننده "بسیار" تنبل هستند و به دلیل هماهنگی با هم و بالانس نگه داشتن بازار، دست به ابتکار جدیدی نمی زنند. همانطور که آیفون اگر معرفی نمی شد هنوز گوشی های ما همان 12 کلیدی های قدیمی بود.)
جناب امیرحسین گرامی . من به بخشهای دیگر گفته های شما هیچ کاری ندارم . علایق برندی ، یک چیز طبیعیه ، مشکل اونجاست که این علاقه تبدیل به تعصب میشه .
اینکه منوها ساده است ، سخته ، یوزرفرندز هست ، نیست ؛ حتی به نظرم تا حدی به سلایق و علایق افراد ممکنه مربوط بشه .
اما واقعن این جمله شما ، خیلی خیلی ، غیرمنصفانه و غیرواقعی است . اینکه شما ندیدید ، دلیلی بر نبودن اش نیست .
من به خاطر ارتباطی که با بقیه دوستانم دارم و بیشترشون هم کاننی هستند ،همیشه از این چیزها شنیدم و دیدم .
دلیل نمیشه بگیم اینها متعصب ترن یا اونها متعصب ترن !!
به نظرم همین تکه حرف شما تعصب آمیزه ، چون فقط بخشی از واقعیت رو نقل میکنه یا می پذیره .
یعنی تهمت به همه نیکونی ها به تعصب داشتن های برندی و یا ....
اینکه شما ندیدید ، دلیل بر نبودن اش نیست .
تعصب هر جایی و از هر کسی سر بزنه بده . تعصب با علاقه فرق میکنه .
تعصب باعث ندیدن همه واقعیت یا تحلیل غلط از واقعیت میشه . مثل اینکه مثلن کسی میاد میگه فلان سایت ( در سطح جهانی و اعتباری جهانی ) مثلن به فلان برند ، علاقه داره !! و بعد نتایج رو دستکاری میکنه !! و بعد آبرو و حیثیت خودش رو که طی سالها کار و تلاش و هزینه و اعتبار به دست آورده ، لجن مال میکنه ، چون چرا ؟ مثلن دو سه تا مدل از فلان برند انتخاب شده !!!
بعد ، ما به این جملات دایی جان ناپلئونی ، میگیم لابد حقیقت و حتمن توطئه ای علیه ما در جریانه !!
اما حرفهای آقای عاشوری نیا هم میتونه درست باشه . چون اصلن من خودم یک نمونه . از اول که عقد اخوت نبسته بودم با نیکون ! بلکه یک مدت با کانن کار کردم و یک مدت با نیکون و بعد دیدم که واقعن کار کردن با نیکون به مراتب برام راحت تر و دوس داشتنی تره .
شاید دیگری همین حس رو با کانن داشته باشه که حتمن داره ، ده ها نفر از دوستان در این مورد در همین تاپیک صحبت کرده اند و حتمن درست میگن و دلیل نمیشه من بیام با تعصب بگم که همه اشتباه میکنند .
من میتونم هزار دلیل بیارم که با کانن اصلن نمیتونم کار کنم ، و دیگری شاید برعکس هزار دلیل بیاره که میتونه . و هر دو هم درست میگیم .
این به این معنا نیست که یا من دروغ میگم یا متعصب ام یا اون .
ولی اینکه همه کاربران یک برند رو به تعصب برندی ، متهم کنیم دیگه از اون حرفهاست !
فرمایشهای شما بسیار متین است و من همینجا از همه دوستان نیکونی معذرت خواهی میکنم. اما صحبتهای آقای عاشوری نیا و توهین هایشان به چیزی که ما دوستش داریم، و زبان تندشان همیشه بنده رو عصبانی می کرده. آقای عاشوری نیا نمی دانم روی چه حسابی این توصیف رو آوردند که مردی که چند زن دارد رو شباهت دادند به کنن. نمی دانم حرمت نگه داشتن برای ایشان چه معنی و مفهومی دارد که در جای جای این فروم توهین های ایشون رو بدون هیچونه تذکری شاهد هستیم. پستهای ایشان را که نگاه می کنید هرکدام به نوعی "نیشدار" هستند، مخصوصا پست ایشان در مورد توصیف کنن به خاطر یک چیز طبیعی زیاده روی بود به نظرم.
در این مورد که من ندیدم هم باید عرض کنم خدمتتان که من حقیقت را بدون تعصب گفتم. اینکه ندیدم یک حقیقت است. پس به نظرم نتیجه گیری ناقص من که عرض کردم کننی ها کمتر تعصب دارند، "متعصبانه" نبود، "اشتباه و ناکامل" بود. در حین آمارگیری اگر نمونه گیری موفقی نداشته باشید، نتایج شما "دروغ" نیستند، "اشتباه" هستند. باز هم از محضر همه اساتید نیکونی پوزش می طلبم. اما همانگونه که می بینیم در همین فروم هم، کسی نیکون را به چیز بدی تشبیه نکرد، که باز هم از توهینهای نیکونی ها به کننی ها اشاره می کند. بنده به عنوان کسی که برند کنن را ترجیح داده ام، (به اختصار به این دوستان کننی گفته شده) از هرگونه حرکت تعصبی و توهین برندی بیزارم، از هر جهتی که باشد کار اشتباهی است. به اندازه کافی درگیر انتخاب بین نیکون و کنن بودیم و دروغ تحویل گرفته ایم! پس لطفا بیایید و مسیر همدیگر را مسخره نکنیم، و یاد بگیریم که زمانی که چیزی را درک نمی کنیم و علتش را نمی فهمیم و فکر می کنیم غلط است، زبان به دهان بگیریم. اگر چیزی ننویسید یا بی توهین بنویسید، از جانب همه افراد عضو فروم قول می دهم که کسی برچسب "بلد نبودن" یا "آماتور بودن" به شما نچسباند. همینطور هم در مورد تعصبات برندی. من که کنن را ترجیح داده ام، با شنیدن یک انتقاد به کنن شاید به فکر فرو بروم، اما با شنیدن یک حرف متعصبانه یا توهین آمیز، مطمئنا جبهه خواهم گرفت.
جناب امیر حسین - دوست عزیزنقل قول:
از هرگونه حرکت تعصبی و توهین برندی بیزارم، از هر جهتی که باشد کار اشتباهی است. به اندازه کافی درگیر انتخاب بین نیکون و کنن بودیم و دروغ تحویل گرفته ایم! پس لطفا بیایید و مسیر همدیگر را مسخره نکنیم، و یاد بگیریم که زمانی که چیزی را درک نمی کنیم و علتش را نمی فهمیم و فکر می کنیم غلط است، زبان به دهان بگیریم.
فکر کنم شور حسینی برت داشته. سخت نگیر عزیز:-D
الآن آرش عاشوری نیا نه ، فرهاد حسینی یا اسکات کلبی بیاد به مینولتا گیر بده شما ناراحت میشی؟
این همه ملت به Pentax گفتن سبز مگسی ( نخند آقاجان ;-)) محمد رضا میلانی شاکی شد؟
شاید شد ؛ اما اینحوری که شما ناراحت شدی انگار همین الآن آرش به شما توهین خانوادگی کرده.
آقای آرش عاشوری نیا رو هم شما ار نزدیک ببینیش آدم نازنینیه . درسته نیش دار حرف میزنه هر از گاهی.
اما بعضی وقتها راست میگه
مثلا با تحربه من 134 سال دیگه هم canon ارگونومی دوربینهاش به پای nikon نمیرسه.
برعکسش : طراح های منو دوربینهای nikon هم 6 میزنن.
آیا این ها توهینه؟ یا نظر شخصی؟
کسی هم با نظرات آرش نمیاد بیخیال canon بشه . دایره تحقیقش بیشتر میشه .اگر بشه انتخابش کیلویی بوده.
به نظر من تند نرو برادر . محیط دوستانه خراب میشه.
نمونه اش کل کل همیشگی بر سر DXO - از نظر بعضی ملعون و از نظر بعضی عالیست.
حالا اینها چه ربطی به وضعیت بازار داره.
اصلا وحید روزبهانی میشه بگید کجاست:?
با احترام
امیر حسین گرامی.
کمی که بگذره اخلاق اقای آرش عاشوری نیا تو دستتون میاد. :::happy:::
اینجوری که فکر میکنید نیست. اتفاقا ارش خان خیلی هم باحال هستند :دی ( تجربه کرد مکه میگم ها )
خوب درسته هر کسی به برندی علاقه داره و ممکنه تعصبی هم باشه هر چند که نه من و نه هیچکدوم از دوستان تعصب کور رو اصلا قبول نداریم.
اما خوب هر دوی این برند ممکنه معایت و مزایایی داشته باشند.
به نظر بدنه حقیر آقا آرش نظر شخصیش رو گفته و ممکنه کسانی دیگه هم با ایشون هم عقیده باشند با نباشند.
این مهم نیست.
مهم اینه که بنده نیکونی و شمای کاننی در حال حاضر با دوربین و تجهیزاتمون داریم چیکار میکنیم. ؟
این مهمه
وگرنه کانن و نیکون طبق گفته دوستان مثل بنز و بی ام و میمونه :دی
پیروز باشی عزیز دل برادر
پی نوشت :
این موضوع منو یاد تاپیک نیکون و کانن توهم یا واقعیت انداخت
و اولین پستی که زدم و جوابی که شنیدم. یادش بخیر
درود
اینجا همش بحث انتقال تحربه است
یکی میاد از امکاناتی که رو فلان مارک تجربه کرده میگه و با مدلهای قدیمی تر که باز هم تجربه کرده بود مقایسه میکنه
یکی دیگه هم با یه مارک دیگه
باور کنید خود من خیلی از این بحثها که همیشه اخرش هم دلخوری پیش میاد استفاده کردم ولی واقعا چرا باید ناراحت شد؟
اینجا فارومه ، محل تبادل اطالاعت و تجربیات . هر کسی تجبربیات و سلایق خودشو میگه بقیه هم استفاده میکنن یا نمیکنن ! به همین راحتی...
حیفه واقعا ! نباید بذاریم که یک بحث فنی تبدیل به بحث ناموسی بشه
عزیزان بحث ناموسی نیست. اینکه شما بیاید بگید کنن فلان ایراد رو داره، یا نیکون این مزیت ها رو داره خیلی هم خوبه. ولی بحثی که هست اینه که وقتی من بگم کنن خیلی فلان چیزش مشکل داره، خیلی فرق داره با اینکه از چنین الفاظی استفاده بشه. بنده زمانی که 550دی رو خریدم، هنوز هم دلم پیش دی 5100 بود و هنوز هم به نظرم دوربین خیلی خوبی بوده و هست. این یعنی تعصبی ندارم. شخصا دی 90 رو خیلی دوست دارم (نمی دونم چرا!) اما انتقاد و درشت نمایی مشکل یه بحثه، توهین و به کار بردن الفاظ بد یه بحث دیگه. آقای عاشوری نیا هم تاحالا غیر از این فروم ندیدیمشون، و توی این فروم هم هرچی دیدیم حرفهای نیش دار و شاید یه جورایی تحقیر آمیز بوده.
آقای ذبیح مند عزیز، اگر در خیابان آدم بی سر و پایی به انسان توهین خانوادگی بکنه، آدم شاید اصلا براش اهمیتی هم نداشته باشه، اما از اعضای یک خانواده به این بزرگی که اتفاقا راجع به مسائل تخصصی هم حرف می زنند و همگی قطعا آنقدر در چنته دارند که سوادشان می رسیده که بفهمند فروم یعنی چه و آنقدر دستشان به دهنشان می رسیده که حداقل دوربین خریده اند، چنین انتظاری نمی رود و آدم را ناراحت می کند... من از سخنان آدمهایی همیشه ناراحت می شوم که بسیار برایم اهمیت دارند. آفای عاشوری نیا هم از این قاعده مستثنی نیست.
امیدواریم در آینده این روی خوش آقای عاشوری نیا رو که می گید ببینیم همگی، و صد البته از دانششون استفاده کنیم.
مشکل دقیقا از همین محیط مجازی و خواندن به جای شنیدن و دیدن است. امروز با آرش بودیم و همین حرفها را داشت با من می زد ولی لحنش مثل همیشه طنز بود و لبخند هم مثل اغلب اوقات از صورتش دور نمی شد و با حرکات دستها مثل ایتالیایی ها سمعیربصری هم تعریف می کرد. اگر شما هم آنجا بودید و همین حرفها را به جای اینکه بخوانید می شنویدید و می دیدید مثل من نه تنها ناراحت نمی شدید بلکه باعث انبساط خاطرتان نیز می شد. هیچ کدام از ما پسرخاله ی کنن یا نیکن نیستیم و خود من به اندازه ی سن خیلی از دوستان کاربر کنن یا به قول دوستان کننی بوده ام ولی از حرف های آرش هیچ گاه ناراحت که نمی شوم هیچ؛ استفاده هم می کنم
شرکت کنون و نیکون سود های میلیاردی رو میبرند ما اینجا دعوا میکنیم!!!!!
بار ها و بار ها این بحث انجام شده چه حضوری و چه نوشتاری و هیچ جا به نتیجه نرسیده که مثلا فلان برند بهتره!!!!
هر کدوم مزایا و معایبی دارند. من تعصبی به هیچ برندی ندارم و از هر دو برند دوربین دارم.
با اس ال ار های کنون هم کار کردم. با دوستمون موافقم که نیکون از لحاظ جایگیری کلید ها کاربر پسند تره و کنون از لحاظ منو ها.
ولی به هر کدوم عادت کنیم کار کردن باهاش راحت میشه.
من که خودم کنون sx40 رو با این که اس ال ار نیست خیلی خیلی راحت تر از دی5100 تنظیم میکنم با این که که نیکون رو 2 ساله دارم و کنون رو کمتر از یک ماه!!
اتفاقا عصری به آرش می گفتم کلا نیکن یوزر فرندلی تره ولی امان از وقتی بخوای عکس هات رو روی LCD چک کنی و بخوای تصویر را بزرگ کنی. در کنن خیلی راحت وقتی می روی روی مود Play غربیلک و جوی استیکی که در مود عکسبرداری وظایف دیگه ای دارن در این مود اتوماتیکلی وظایف بازبینی پیدا می کنند (بزرگ و کوچک کردن تصویر و. ..) ولی در نیکن دو تا دکمه را حروم کرده اند برای + و - که فقط در مود Play و برای بزرگ و کوچک کردن تصویر کاربرد دارند!
پی نوشت: شرمنده. من پستهایی رو به دلیل اینکه بحث از میزان تولید و تنوع بیش از حد مدلها داشتند به اینجا منتقل کردم ولی همه ی دوستان آن قسمت ارگونومی و جای کلید ها رو فقط گرفتند و بحث را ادامه دادند که ربطی به عنوان تاپیک نداره و تقصیر منه!
سلام خدمت تمامی دوستداران دوربین و عکس
در رابطه با بحث اخیر به مطلب زیر رسیدم که فکر میکنم خواندنش چندان بد نباشه! مال سال 89 هستش
کانن یا نیکون؟
یک عکاس معروف مطبوعاتی چند وقت قبل به من ميگفت که کانن دوربینهای بهتری ميسازد اما عکسهای نیکون به مراتب با کیفیتتر است. به نظرم حرف درستی است و باید بین تکنولوژی دوربین و بین کیفیت عکس تمایز قایل شد. یک دوربین خوب لزوما بهترین عکس را به صاحب آن تحویل نميدهد و نکتههای قابل توجه زیادی برای جذابیت یک دوربین وجود دارد. راحتی استفاده از یک دوربین برای برخی از کارها (مثل کارهای خبری) به مراتب مهمتر از کیفیت عکس است. در مقابل کیفیت عکس در برخی دیگر از رشتههای عکاسی (مثل عکاسی طبیعت یا عکاسی صنعتی) از راحتی استفاده به مراتب بهتر است. نیکون یکی از بهترین سازندگان لنز در جهان و دارای بزرگترین فیزیکدانها و دانشمندان اپتیک در جهان است و لنزهای نیکون این شرکت که گاه با عدسیهایی ساخته ميشود که تا ده سال در کوره نگهداری ميشوند تا کاملا خالص شوند، زبانزد خاص و عام است .کانن اما استراتژی دقیقتری برای حضور در بازار دوربین (در هر ردهای) دارد. به نوشته والاستریت ژورنال، کانن قصد دارد که با معرفی دوربینهای رده متوسط برای عکاسان آماتور، نیکون را در منگنه قرار دهد. به گفته IDC سال گذشته کانن 47درصد بازار دوربینهای تک لنزی انعکاسی را برعهده داشت این در حالی بود که نیکون تنها 33درصد بازار را در اختیار داشت.
از اینها گذشته من فکر می کنم جریان کانن یا نیکون بین عکاس ها بر میگرده به اون مسئله فلسفی که اول مرغ به وجود آمده یا تخم مرغ؟!
جناب آقای شریفی. 2 سال در تکنولوژی این روزها یک عمر است (اشاره به مطلب نقل شده از سال 89). اتفاقا نظری که من و آرش و بقیه ی دوستان عکاس عصری داشتیم و همگی هم نظر بودیم این بود که این روزها دوربین بد توسط این دو کمپانی تولید نمی شود و هر دوربینی که توسط این دو کمپانی (و تا حد زیادی بقیه ی کمپانی ها) اینروزها معرفی و ساخته می شود ندید عالیست و اختلافات در جزییات خیلی ریز است و دوربین های هم رده بیش از 5 درصد به یکدیگر برتری ندارند. مثالی هم که زده شد کیفیت خودروهای روز دنیا در سال 2012 است که دیگر مثلا فرق قابل اعتنایی بین اتوموبیلهای ژاپنی و کره ای هم رده وجود ندارد و همگی به اوج پختگی تکنولوژیکی رسیده اند.
خوب! از اینجا شروع میکنم تا نفسی تازه کنم و به بقیه داستان برسم:
جناب شریفی، مطلب بالا نقل قولی از مطلب جناب شهرام شریف است. درسته؟نقل قول:
کانن یا نیکون؟یک عکاس معروف مطبوعاتی چند وقت قبل به من ميگفت که کانن دوربینهای بهتری ميسازد اما عکسهای نیکون به مراتب با کیفیتتر است. به نظرم حرف درستی است و باید بین تکنولوژی دوربین و بین کیفیت عکس تمایز قایل شد. یک دوربین خوب لزوما بهترین عکس را به صاحب آن تحویل نميدهد و نکتههای قابل توجه زیادی برای جذابیت یک دوربین وجود دارد. راحتی استفاده از یک دوربین برای برخی از کارها (مثل کارهای خبری) به مراتب مهمتر از کیفیت عکس است. در مقابل کیفیت عکس در برخی دیگر از رشتههای عکاسی (مثل عکاسی طبیعت یا عکاسی صنعتی) از راحتی استفاده به مراتب بهتر است. نیکون یکی از بهترین سازندگان لنز در جهان و دارای بزرگترین فیزیکدانها و دانشمندان اپتیک در جهان است و لنزهای نیکون این شرکت که گاه با عدسیهایی ساخته ميشود که تا ده سال در کوره نگهداری ميشوند تا کاملا خالص شوند، زبانزد خاص و عام است .
کل پاراگرافی که تکرار کردم، قصه است. و با عرض شرمندگی خدمت شما و جناب شهرام شریف و آن دوست عکاس مطبوعاتی عزیزمان که نامی هم ندارند. چرند و پرند است!
چه در حال حاضر و چه دو سال پیش.
اگر کسی بحثی دارد؟ میتوان بحث کرد.
جناب amparisay
دوست عزیز
دومینباریست که بهخاطر میآورم در مورد شخص من، ادب من، ادبیات من سخن میگویید. اگر با من مشکلی دارید؟ پیغام خصوصی. گمان میکنید چیزی حل نمیشود؟ مدیر تالار گفتگو و یا مدیر سایت. حل نمیشود؟ پستهای من را نخوانید. اگر میخوانید و از لحاظ فنی به نظرتان اشتباه است؟ درستش را بنویسید. چون در جمع سخن گفتهاید در جمع میگویم و برای بار دوم و محترمانه تذکر میدهم که ادبکردن من مربوط و وظیفه شما نیست.
حالا در مورد طراحی کانن و نیکون
از کل شروع میکنم و مطالبی را دوباره مینویسم تا نظرم واضح و روشن شود.
ابتدا اینکه من هیچ چیزی در مورد منوی دوربینها نگفتم. هیچ نظر مشخصی هم فعلن در مورد منوها ندارم. اگر کسی نظری در این مورد دارد؟ نظرش محترم. در میان این بحث مطرح نکند تا خلط مبحث پیش نیاید.
در مورد جانمایی کلیدها صحبت نکردم. اینکه به فرض، کلید روشن و خاموش باید کجای دوربین باشد و یا اینکه مثلن کلید ایزو باید کجا و به چه شکلی باشد. بحث در این مورد مقالی جدا میطلبد و صحبت در این بین فرافکنی و یا خلط مبحث است.
کل حرفم این است که کانن نمیداند کلید روشن و خاموش باید کجای دوربین باشدسمت چپ پایین؟ سمت راست بالا؟ سمت چپ بالا؟ کلیدها باید سمت چپ LCD باشند؟ سمت راست باشند؟ پایین باشند؟ اصلن نباشند؟ غربیلک پشت دوربین خوب است یا نه؟ جویاستیک خوب است یا نه؟ اینها چیزهای پیچیدهای نیستند. ممکن است در بین نسلهای مختلف یکرده و یا بین ردههای مختلف چیزهایی جابجا شود و تغییراتی بوجود بیاید. اما اینکه اینها را بصورت رندوم پشت دوربین چیدن باعث تاسف است.
فایل پیوست 33467
فایل پیوست 33468
فایل پیوست 33469
نیکون چه میکند؟
فایل پیوست 33471
فایل پیوست 33472
فایل پیوست 33473
تغییرات بین همهی دوربینها هست. ولی مهم این است که دوربین برای شما غریبه نباشد. تمامی نسلها و تمامی ردهها از یک اصل واحد پیروی میکنند.
اما از میان صحبتها:
توضیحدادم. به بحث منوها نرسیدم. به گمانم منوهای کانن خوب است. بحثم طراحی کلیدهاست و اینکه من که با کانن کمکاردهام و گیج بشوم بحثیست و کسی که با 7دی کار میکند با 60دی و یا 30دی و یا 600 دی. درست! جلبک نیستیم و پیدا میکنیم! اما جانمایی تمامی کلیدها از نو طراحی شده و متاسفانه طراح کلیدهای دوربینهای کانن با خودش به توافق نرسیده ویا هر 6 ماه اخراج میشود!نقل قول:
اینکه شما در کلاس عکاسی با افرادی تازه کار سر و کار دارید که دوربینشان را نمی شناسند، و به دلیل آشنایی کم شما با دوربینهای کنن مجبورید در منوها بگردید، دلیل بر این نیست که کار با کنن سخت تر است! اگر فردی که زیاد عکاسی کرده با دوربینش آشنا نیست و شما فکر می کنید شنبه و یکشنبه است، باز هم فکر نمی کنم مشکل از کانن باشد!
به گمان من کلیدها باید به سرعت پیدا شوند و شما بتوانید با بدنههای مختلف یک برند بدون اشکال در تاریکی و چشمبسته عکاسی کنید. تنوع این طراحی چنین امکانی را از عکاس میگیرد.
در این مورد خاص بحثم طراحی کلیدها نبود و فاصلهگذاری بین معرفی محصول و نامگذاریست. به نوعی که باعث افت قیمت میشود یا نه. که بحثی دیگر است.نقل قول:
شما از تغییر نداشتن دی 300 و دی 300 اس می گویید، ما از تغییر نداشتن 500 با 550 و 600 می گوییم.
اینکه شما با دوستتان شوخی داشته باشید و ایشان را جزئی از جامعه آماریتان به حساب بیاورید و نسبت به آن نتیجهگیری کنید پسندیده نیست. اگر هم با دوستتان شوخی ندارید بفرمایید تا پیشنهاد دیگری بدهم.نقل قول:
یکی از دوستان بنده دوربین من را حتی برای پریدن از رودخانه حاضر نبود بگیرد، می گفت دستانم به کنن آلوده می شود! اما من چنین چیزی را از کننی ها "هنوز" ندیده ام!
امیرحسینجان؛ توهین کدام است؟ اگر مردی که چند همسر دارد توهین باشد؟ بد باشد؟ شما در حال حاضر دارید زبانم لال! به ائمه اطهار توهین میکنید؟نقل قول:
فرمایشهای شما بسیار متین است و من همینجا از همه دوستان نیکونی معذرت خواهی میکنم. اما صحبتهای آقای عاشوری نیا و توهین هایشان به چیزی که ما دوستش داریم، و زبان تندشان همیشه بنده رو عصبانی می کرده. آقای عاشوری نیا نمی دانم روی چه حسابی این توصیف رو آوردند که مردی که چند زن دارد رو شباهت دادند به کنن. نمی دانم حرمت نگه داشتن برای ایشان چه معنی و مفهومی دارد که در جای جای این فروم توهین های ایشون رو بدون هیچونه تذکری شاهد هستیم. پستهای ایشان را که نگاه می کنید هرکدام به نوعی "نیشدار" هستند، مخصوصا پست ایشان در مورد توصیف کنن به خاطر یک چیز طبیعی زیاده روی بود به نظرم.
چه خبر شده؟ حق نداریم در مورد دین، ایدئولوژی، تاریخ، سیاست، اقتصاد و ...صحبت کنیم، حالا برای شما دوربینتان مقدس شدهاست و حق نداریم در تالار گفتگوی سایت عکاسی در مورد طراحی بدنهی برند کانن صحبت کنیم چون برای شما مقدس شده و کسی حق ندارد در مورد آن حرفی بزند که شاید به مقام ملکوتی کانن بربخورد و شما رنجیده خاطر شوید؟
به هر روی، غیر متعصبانه به تصاویر بالا نگاه کنید و ببینید چه گفتم. اما چه اهمیتی دارد؟ از هر دوربینی که دارید لذت ببرید و عکاسی کنید.
اینقدر هم سخت نگیرید. برای اعصاب خودتان و ما خوب نیست. گاهی سعی کنید از چیزهایی که بسیار عصبانیتان میکند با خنده رد شوید!
http://www.dpreview.com/reviews/cano.../screen-in.jpg
650d
http://a.img-dpreview.com/reviews/Ca...ear-lcd-in.jpg
600d
http://a.img-dpreview.com/news/1002/...S-550D-BCK.jpg
550d
http://a.img-dpreview.com/news/0903/.../bk_05_eur.jpg
500d
http://a.img-dpreview.com/news/0801/...os450dback.jpg
450d
هیچ خبری از اساس کشی نیست.البته اگر بشود آن را حسن به حساب آورد.
http://www.dpreview.com/reviews/cano...sbs5d2back.jpgنقل قول:
هر سری از دوربینهاش با نسل قبلی اختلاف دارد
Mk II و MK III
تغییرات خیلی زیاد است؟
مسعود جان تو این رده از دوربین ها(500دی 600دی) اثاث کشی نکرده ولی تو بقیه رده ها چارا مثلا تو رده فول فریم ها و کراپ دارهایی رده 30 دی و 40 دی 7 دیو.....
البته بنده من این جابجایی و تنوع را ضعف نمی دانم.در خصوص محل روشن و خاموش کردن دوربین های کانن و بلاتکلیفی ان هم من با آرش موافقم.
هنوز هم میگویم همه عکاسها قرار نیست از همه رده ها کنار هم استفاده کنند.من 450دی و 7دی و مارک تو را داشته ام.با بسیاری از دوربینهای دیگر مثل 500 دی و 60 دی و 50 دی و 40 دی هم عکاسی کردم ام.خوش بختانه مشکل خاصی هم در استفاده از آنها نداشته ام.
شاید متخصصین نیکون ترجیح میدهند همه رده را نزدیک هم و متخصصین کنون ترجیح میدهند هر رده را شبیه رده قبلی طراحی کنند.ولی این دلیل نمیشود که:
اسد جان چرا هر رده باید شبیه دوربینهای دیگر باشد؟نقل قول:
7دی یک رده جدید بود.چرا باید شبیه 50 دی باشد؟اگر باشد حسن است؟ چرا بهبود مشکلات در رده های جدید که همراه با تغییر خواهد بود بد است؟تغییر بد است؟پیشرفت و بهبود بد است؟
40d و 50d کنار هم
http://a.img-dpreview.com/reviews/Ca...sidebyside.jpg
60 دی به نوعی تغییر در روند این رده بود و همینطور به خاطر lcd چرخان باید تغییرات داشته باشد.بد است؟
Default Meter view on the Nikon D4
http://www.luminescentphoto.com/blog...53-480x321.jpg
Default Meter view on the Nikon D700
http://www.luminescentphoto.com/blog...54-480x321.jpg
این جابجایی دکمه ها را که در این تاپیک خوانده بودم در یک جمع مطرح کردم. یکی از افرادی که فروشنده دوربین بودند در آن جمع حضور داشت و گفت که نیکون هم در منوها دچار همین مشکلات است . یعنی به صورت پیش فرض گاهی جهت + و - را عوض می کند . حتی گاهی دکمه چرخان را اگر به سمت راست بچرخانید , قسمت مدرج کم می شود و برعکس . یعنی برعکس چیزی که انسان انتظار دارد.
امروز در اینترنت دنبال این مطلب گشتم و مثل اینکه حقیقت دارد. البته می شود در منوها این را درست کرد.
اما به هر حال فکر میکنم این گونه مسائل در همه دوربین ها دیده می شود. چه کنون چه نیکون چه سونی و ....
سلام
در راستای تایید صحبت های مسعود عزیز :
1DX
فایل پیوست 33486
1DC
فایل پیوست 33487
1D Mark IV
فایل پیوست 33488
1D Mark III
فایل پیوست 33489
و الباقی سری 1d که تقریبا در چینش دکمه ها استایل ثابتی دارند.
بالاخره هر شرکتی در طراحی محصولات خود ، منطقی را دنبال می کند.
مسعود جان من گفتم که با این جابجایی و تنوع مخالف نیستم.واین کار را ضعف نمی دام ولی به نظر من طراحان کانن در ایجاد این تنوع و جابجایی موفق نبوده اند.سرامدشون هم همون کلید روشن و خاموش کردن دوربین بود .البته اینکه بعضی کارهای ساده رو که می شود بازدن یک کلید انجام دهید در کانن با دو و گاهی هم سه کلید باید انجام دهی هم جای خود.
اتفاقا توی نیکون هم به همین صورت هست.
مثلا شما در کنون برای عوض کردن مدهای عکاسی از از قربیلک روی دوربین استفاده میکنید ولی در نیکون باید از دو کلید استفاده کنید.(بعضی مدلها)
یا در کنون بری عوض کردن drive یک کلید را میزنید و بعد بین حالتها انتخاب میکنید ولی در نیکون باید یک کلید را نگه دارید و با یک کلید دیگر مدها را انتخاب کنید.
دکمه روشن خاموش فکر میکنم خیلی کم استفاده شود.استفاده از آن هم در زمان عکاسی نیست.قبل و بعد از عکاسی است و فرضا اگر کسی هم فراموش کند دکمه روشن و خاموش دوربینش کجاست در پروسه عکاسی اشکالی به وجود نخواهد آمد.
از چیزهایی که من در نیکون خیلی دوس دارم ::
1- استفاده از طراحان بزرگ و موفق برای طراحی بدنه دوربینهاشونه که در نهایت امروزه رسیده به خطوط منحنی و هلال قرمز در D800 و D4 و D600 . که البته قبلن در مدل های قبلی هم بوده ، ولی امروزه که در طراحی های کلیه محصولات صنعتی ( اعم از اتومبیل و .... ) ، خطوط منحنی مورد توجه قرار گرفته اند ، دوربین ها نیز از این سلیقه عمومی و طراحی روز ، بهره مند شده اند و توجه به خطوط منحنی بیشتر دیده می شه .
2- اون علامت قرمز ( حالا به شکل خط در هنگام تولد و سپس تبدیل شدن به مثلث و حالا هم کمان ) . به نظرم هویت خاصی رو ایجاد کرده و در عین حال زیباست . یک علامت مشخصه جذاب ، که باز نمونه اش در بسیاری از محصولات موفق در سراسر دنیا دیده میشند . مثلن حضور جلوپنجره در بی . ام . و یا فلان شکل چراغ در پورش . این تکرارها باعث ایجاد هویت مشخص در محصول و حتی مخاطب خواهند شد و همه محصولات یک شرکت رو به همدیگر متصل می کنند.
3- استفاده از غربیلک دوم ، در پشت بدنه به جای دکمه ، که کلن خیلی کاربردیه و به راحتی میشه با شصت مقادیر لازم رو کم و زیاد کرد .
و 4- همان مطالبی که آرش عزیز گفت . من وقتی D7000 رو گرفتم و بعدش D5100 . حتی یک بار دفترچه دومی رو نیاز بهش پیدا نکردم .
( چیزهایی که گفتم فقط در مورد نیکون بوده و اصلن قصد در مقایسه با کانن یا هر برند دیگر نیست )
به نظر من منو با اهمیت تر از کلیدهاست
و کارکرد نیکون در این مورد ضعیف است
( شاید نیکون هم طراح منوهایش را هر 6 ماه یک بار اخراج می کند )
ولی به هر حال هر کدام ضعف هایی دارند که در مورد آن ها می توان بحث کرد
اما جدا از همه ی این ها مهم ترین فاکتور خود عکاس است
من در عرض این دوسال از 550 دی خودم لذت بردم و هیچ گاه در استفاده از منوها یا کلیدها مشکلی نداشتم
مگر با این قیمت دلار و وضعیت بازار من میخام کلکسیون دوربین راه بندازم که در استفاده از کلیدها دچار مشکل شوم
الان در خرید یک فول فریم گیر کرده ام
خیلی ها هم مثل من هستن
میگید در خارج ؟
اونا هم دچار بحران مالین فرقی نمی کنه
به جای این بحث ها چرا از خودتون سوال نمی کنید در این آشفته بازار و وضع بد اقتصادی بعضی ها دارن از آب گل آلود ماهی میگیرن
مسعود جان، جناب میری
شباهتها ویژگی هستند یا نه؟ بله، در سری ۱دی و سری xxxd کانن این شباهتها در مدلهای جدید حفظ شده. به نظر من نیکو است. اما با ردههای میانی اختلاف دارد. در ضمن ردههای میانی به هیچشکلی به سامان نرسیدهاند.
چیدمان کلیدها در بین مدلهای ۵۰دی-۶۰دی-۷دی-۶دی-۵دی متغاوت است، با چه توجیهی؟ در مورد ۶۰دی قبول. LCD چرخان. اما اینکه در ۴۰دی و ۵۰ دی کلیدها به زیر LCD رفت و بعد در۷دی آمد کنار؟ کدام اشتباه بود؟ حالا درست است؟
۶دی با چه توجیهی چیدمان کلیدهایش با ۷دی و ۵ دی متفاوت است؟ کسانی که از ۶ دی استفاده میکنند از ۷دی تازهکارتر هستند؟ جریان چیه کلن؟
مسعودجان، گفتم الان بحث من این نیست که چه کلیدی در طراحی کانن و یا نیکون درست است. شاید اصلن طراحی ۷ دی بهترین دنیا باشد، مشکل من این است که خود کانن چنین اعتقادی ندارد! و در ۶ دی آنرا به هم میزند.
دوست ندارم در بین این بحث خلط مبحث بوجود بیاوریم. اما چون گفتی، منظور از درایو تنظیم عکاسی پیدرپی است؟
تغییر مد با کلید ترکیبی در مدلهای حرفهای نیکون وجود دارد. ویژگی خوبی است. اینکه با دست راست انجام میشود و لازم نیست دست چپ از لنز فاصله بگیرد. اگر اشتباه نکنم در سری ۱دی کانن هم تغییر مد ترکیبیاست. با این اشکال که مد در سمت چپ وجود دارد.
میدانید مشکل اصلی چیست؟
مشکل ما این است که همه چیز را ناموسی میکنیم حال اگر فلان قیمت نیکون بدتر از کنون باشد چه ایرادی یا برعکس! بهتر است از این موارد و تجربه هایی که دوستان بیان میکنند به درستی استفاده کنیم.
من D90 دارم و خیلی خیلی از رابط کاربری آن راضی هستم در عین حال هرازگاهی به دوربین های کنون هم کار میکنم و مشکل خاصی هم ندارم.
در کل با این موضوع که جای دکمه های کنون در مدلهای مختلف تغییر میکند مخالف نیستم و گاهی تا چند دقیقه با دوربین غریبه هستم اما بعد از کار کردن همه چیز درست میشود.
گاها می بینیم دوستان و عزیزان چه حرفه ای چه آماتور,خیلی راحت برخی مسائل را -در مورد کمپانی هایی که در زمینه ی فعالیت خود نام و رسمی دارند- زیر سوال می برند;-)
مطمئن باشید اگر کانن و نیکون و کلا هر شرکتی اگر امروز جایگاه و مخاطب جهانی دارد,تمام جوانب را دیده است و بسیار مطمئن قدم برداشته است.
مارکتینگ و گردش مالی این شرکت ها فوق العاده است.بهترین طراحان و مهندسان را در اختیار دارند...
اما صحبت هایی نظیر اینکه فلان شرکت نمی داند دارد چه کار می کند!و یا اینکه با تولید فلان محصول خود را ورشکست خواهد کرد و امثال این ها,بیشتر به شوخی شبیه است.
دقیقا همین سوال برای من هم مطرح بود.چرا وقتی نمایشگر متحرک نداره این چیدمان رو داره؟ آه رده جدیده،قبول.ولی واقعا چیدمان مثل 7دی بهتر نیست.دست کم برای منی که چند ماه این دو بدنه رو کنار هم داشتم 7دی همیشه راحت تر بود.
البته این اواخر به شدت احساس میکنم کار کردن با نکس خیلی راحت تره :;) نمیدونم چرا:think:;
درود به همه
خودتون جواب کامل رو دادید
اما...نظر منهم همینه.................
خوب منهم با دوستان نیکنی ام شوخی میکنم و مثلا میگم تحمل قیافه دوربینتون برای من سخته و بعضی وقتها هم گفته ام هر کس نیکن دستش بگیره زشت میشه!!!
شرمنده ها...اما همش شوخی است...خوب اینطوری باید روزبه فکور باید رابطه شو با من قطع کنه...در حالیکه وقتی مثلا دوست نیکونی من روزبه پیش من اومده من با دوربین اون ور رفتم(دی 90) اون هم به 7دی من سر و کله زده...
کاش اینقدر ما ایرانیها بت ساز و اسطوره ساز نبودیم... بزار من بدون رنجاندن و توهین با دوستان نیکونی شوخی کنم...اونها هم با من...همه چیز که خط قرمز نباید باشه ....همه چیز که تابو نباید باشه.(البته اینهم از عوارض جامعه ما و زندگی در آن است دیگه)تابو ها رو بشکنیم...ای نیکونی ها با ما شوخی کنید ناراحت نمیشویم....توهین به ما نکنید و نرنجانید...ماهم همینطور عمل خواهیم کرد...شوخی میکنیم و میخندیم...زندگی ارزش اینهمه سخت گیری و اعصاب خوردی رو نداره..
امیر حسین عزیز این حرفهارو زدم چون همونطور که فرهاد حسینی عزیز گفتند ...آرش همیشه لبخندی بر لب دارد و اینها را با شوخی گفته است...و من شک ندارم حرف آقای حسینی کاملا درست بوده است..
اگر بخواهم همه جملات بالا را خودمانی بگم.....
باید بگم
داداش بی خیال....برو حالتو ببر عزیزم سخت نگیر....
ببین کدوم بهت حال میده همون رو انتخاب کن...
توی این دوره زمونه که اطراف مون پر از چیزهایی گریه آور و غمگین است و هر ثانیه اش به قیمت اعصاب خردی امان میگذرد ...دیگه خیلی بی رحمیه که خودمون هم به دست خودمون اعصاب همدیگه رو خراب کنیم...
بقول عامو اسد عزیز
انشالله همیشه شادیتونو ببینم خالو
از مدیریت محترم بابت اینهمه آفتاپیک معذرت میخواهم و امیدوارم همه دوستان جسارت منو ببخشند
آقای عاشوری نیا،نقل قول:
چیدمان کلیدها در بین مدلهای ۵۰دی-۶۰دی-۷دی-۶دی-۵دی متغاوت است، با چه توجیهی؟ در مورد ۶۰دی قبول. LCD چرخان. اما اینکه در ۴۰دی و ۵۰ دی کلیدها به زیر LCD رفت و بعد در۷دی آمد کنار؟ کدام اشتباه بود؟ حالا درست است؟
۶دی با چه توجیهی چیدمان کلیدهایش با ۷دی و ۵ دی متفاوت است؟ کسانی که از ۶ دی استفاده میکنند از ۷دی تازهکارتر هستند؟ جریان چیه کلن؟
به نظرم من اصلا این مقاسه هایی که دارید شما انجام میدید کلا ایراد داره..
شما دارید دوربین هایی از رده های مختلف رو با هم مقایسه میکنید.به قسمت هایی که بولد کردم توجه توجه کنید.
خودتون میدونید که 7D یک رده جدید بود.هر وقت 7D II فرضی به بازار آمد(یا با هر اسم دیگر ولی در این رده) و شما دیدید جای گیری دکمه ها زمین تا آسمون تفاوت دارند آنوقت میشه حرفتون رو قابل قبول دانست.
در مورد 6D هم باز همینطور این هم یک رده جدید است(فول فریم ارزان قیمت) خب ؟ پس این هم جایی برای
مقایسه نداره.چرا ؟ چون هم رده این در کنون نداره.گر چند سال دیگه مثلا 6D II آمد میشود مقایسه کرد.
ولی در رده های دیگر شما تفاوت خاصی میبینید ؟ مثلا در 5D II و 5D III ؟ یا در سری xxxD ?
دز ضمن حالا مگر یک عکاس میخواد با چند بدنه (از رده های متفاوت) هم زمان کار کنه که این موضوع انقدر مهم به نظر میرسه.؟ بیشتز از 2 دوربین از 2 رده متفاوت ؟
این صحبت های شما مثل این هست که بگیم یه نفر چون ماشین قبلیش
مثلا تویوتا کمری بوده حالا هر تویوتایی که بخواد بخره باید توی همون 1 ساعت اول
با جای همه دکمه ها و ادوات داخلی آشنا بشه..
به نظر من مهمترین گزینه برای انتخاب یک دوربین باید خروجی اش باشه، حالا در کل بدون تعصب من از اول با کنون کار کردم و از 550 دی شروع کردم و بعد 7 دی و الان 5 دی به نظر من 7 دی از هر دو بدنه دیگه که استفاده کردم خوش دست تر و محکم تر بود ولی الان با 5 دی هم هیچ مشکلی ندارم، منظورم اینه که مدت زمان آشنایی با دکمه ها و منو ها به کمتر از 24 ساعت میرسه ( برای کسی که با 7 دی کار کرده باشه) و این نکته در مورد منوهای دوربین اصلا وجود نداره چون منو ها از 550 دی تا 5 دی یکسان هستند ( با تغییراتی اندک) و هیچ تفاوتی نداشتن کانن هر رده ای که رو که زده جدا سعی بر این داشته که معایب رده قبلی اش رو برطرف کنه.من فقط با یک چیز نیکون برام خیلی جالبه و اون هم نحوه نمایش اعداد چه توی ال سی دی بالا و چه پشت مثل اعداد توی ساعت مچی های دیجیتالی دهه 70 میمونه واقعا برای من این نکته اصلا جالب نیست . واقعا نیکون هیچ خلاقیتی در این زمینه به خرج نداده و این اصلا چیز مهمی نیست ولی خوب توی کانن این ارتقادر نحوه نمایش اعداد به وضوح دیده میشه ..
حالا من یه سووال از دوستان دارم به نظ ر شما بدنه جدید 6 دی با لنز 24-105 و قیمتی حدود 2900 دلار تا چه حد میتونه بازار 5 دی مارک 2 با لنز 24-105 و قیمت حدودی 2600 دلار رو از ان خودش کنه (با در نظر گرفتن برتری ها و ضعف هایی که این دو دوربین نسبت به هم دارن)، و آیا از این به بعد شاید افت قیمت هر چه بیشتر 5 دی مارک 2 خواهیم بود ؟
مقایسه آقای عاشوری نیا غلط نیست.عکسهایی که از دی4 تا دی3200 در یکی از پستهاشون قرار دادند کاملا گویای منظورشون هست.
درباره کنون داستان فرق میکنه.هر رده چیدمان و سبک خودش رو داره.اما در نیکون سیستم کلا یکپارچه تره.به همین سادگی.
مطالب متعددی در مورد طراحی و بعبارتی ارگونومی بادی های نیکون و کنون و جایگذاری دگمه ها و .... گفته شد چیزی که مطمئنم نه تنها هر دو کمپانی طراحان ماهری دارند بلکه از نظرات عکاسان متعددی در سطح دنیا نیز استفاده می کنند ( مثلا 7دی کنون ) و در هر یک از رده های دوربین های خودشان نیز از جایگذاری دگمه های متفاوتی بهره می برند تا هر رده در کلاس خودش قرار گیرد و یا حتی مکانیزمی که در فشار دادن دگمه شاتر استفاده کرده اند نیز حس متفاوتی در رده ها ی مختلف دارد و خوب در دوربین های جدید نیز کمی تغییرات نسبت به رده های قبلی می دهند که یا تکمیل کننده هست و یا بعضا استفاده کنندگان از آن استقبال نمی کنند در هر حال مثلا در سری 1 کنون در پشت دوربین یه جوی استیک وجود داشت و انتخاب نکته فوکوس در حالت پرتره اصلا جالب نبود که در سری 1DX جوی استیک دوم اضافه شد و یا در 5d III جوی استیک دوم به گریپ اضافه شد
ولی در اینکه کدام یک نسبت به دیگری برتریت دارد از نظر من یه حس و سلیقه شخصی است و شاید بیشتر به این بستگی داشته باشد که اولین دوربینی که باهاش کار و عادت کرده اید کدام برند بوده است این خیلی طبیعی است که وقتی به کارکردن با یه ماشین عادت کی کنید همیشه دوست دارید همان فرمانها و ... که ملکه ذهنتان شده است با آن کار کنید و کمترین تغییرات نیز شما رو اذیت می کند.
من با بادی های کنون چه فیلمی و چه دیجیتال شروع کرده ام و به فلسفه طراحی آن نیز در رده های مختلف عادت داشته و با آنها راحت هستم، در مقابل دوستانی دارم که قبلا با بادی های فیلمی نیکون کار کرده بودند و الان علیرغم اینکه چندین سالست با بادی های کنون کار می کنند باز بدلیل همان عادتی که قبلا داشته اند زیاد با کنون راحت نیستند و یا از نیکون تعریف می کنند ولی وقتی من بادی نیکون دوستان رو امتحان می کنم با تعدد دگمه ها و.... مشکل اساسی دارم و فلسفه طراحی آن رو بیشتر قدیمی و بر گرفته از ماشینهای قدیمی می دونم و صرفا برای خود من زیاد قابل درک نیست که البته این بیشر به خاطر عادت من به کار کردن با کنون است و نه اشکال از طراحان نیکون و یا ...
در نهایت دوستان از هر برندی که بادی انتخاب کرده اند چه نیکون و چه کنون مطمئن باشند که با هر دو برند عکاسان بزرگی عکاسی کرده اند و عکاسی می کنند و به نحوی طراحان هر دو برند نیز به نوعی نظرات عکاسان را در طراحی های بادی های جدید بکار می برند که البته اگر غیر این بود هیچ یک از این برندها غول دوربینها ی DSLR باقی نمی موندند و از بازار حذف می شدند والبته این رو نیز بپذیریم که هر عکاسی که به استفاده از یک نوع بادی عادت کرده باشد طبیعی است طراحی اونرا مناسب و راحت تر بداند و شکی در آن نیست
نقل قول:
آقای عاشوری نیا،
به نظرم من اصلا این مقاسه هایی که دارید شما انجام میدید کلا ایراد داره..
شما دارید دوربین هایی از رده های مختلف رو با هم مقایسه میکنید.به قسمت هایی که بولد کردم توجه توجه کنید.
خودتون میدونید که 7D یک رده جدید بود.هر وقت 7D II فرضی به بازار آمد(یا با هر اسم دیگر ولی در این رده) و شما دیدید جای گیری دکمه ها زمین تا آسمون تفاوت دارند آنوقت میشه حرفتون رو قابل قبول دانست.
در مورد 6D هم باز همینطور این هم یک رده جدید است(فول فریم ارزان قیمت) خب ؟ پس این هم جایی برای
مقایسه نداره.چرا ؟ چون هم رده این در کنون نداره.گر چند سال دیگه مثلا 6D II آمد میشود مقایسه کرد.
ولی در رده های دیگر شما تفاوت خاصی میبینید ؟ مثلا در 5D II و 5D III ؟ یا در سری xxxD ?
دز ضمن حالا مگر یک عکاس میخواد با چند بدنه (از رده های متفاوت) هم زمان کار کنه که این موضوع انقدر مهم به نظر میرسه.؟ بیشتز از 2 دوربین از 2 رده متفاوت ؟
این صحبت های شما مثل این هست که بگیم یه نفر چون ماشین قبلیش
مثلا تویوتا کمری بوده حالا هر تویوتایی که بخواد بخره باید توی همون 1 ساعت اول
با جای همه دکمه ها و ادوات داخلی آشنا بشه..
جناب ارشادی
من حرفی زدم. شما و بقیه دوستان هم شنیدید. دلیلی نمیبینم که شما را متقاعد کنم. قصد ادامه بحث را هم نداشتم. اما اینکه از من نام میبرید و میگویید مقایسه از اصل اشکال دارد؟ توضیح میدهم.
دوربین عکاسی چیست؟
فرق پراید و ۲۰۶ و پرشیا چیست؟
در همان اتوموبیلی که شما مثال زدید، از هر برندی، عناصری در جای ثابتی قرار دارند. فرمان و گاز و ترمز و دنده و فیلان.
در مورد دوربین داستان کمی فرق میکند. چون اصولن با اشتباه گرفتن کلیدهای دوربین احتمال مرگ کسی نمیرود، هر کمپانی برای خودش جانمایی اینها را طراحی میکند. پس مشکلی در این مورد نمیبینم.
اما برای من به عنوان مصرف کننده مهم است که طراحان مورد نظر محصولی که قرار است از آن استفاده کنم، نهایت تلاش را در طراحی هر محصول به کار ببندند و استاندارد سازی کنند. لازم نیست شبیه به نیکون یا پنتاکس یا فیلان باشند، برای مصرفکنندهی برند خود چنین احترامی را قائل باشند. شما میفرمایید ۷دی ردهی دیگریست؟ چه ارتباطی دارد؟ اگر بدنه به شکلی کوچک میشد و قرار بود ارزانسازی انجام شود؟ بحثی دیگر است. چرا کلیدهای ۳۰ دی و نسخههای قبلی در ۴۰دی و ۵۰ دی از سمت چپ LCD به زیر LCD منتقل شد؟
چرا؟ بهتر بود؟ اگر بهتر بود چرا اینبهتر را برای ۷دی در نظر نگرفت؟ پس یکی از این دو نوع طراحی اشتباه است دیگر؟ اگر اشتباه نیست؟ برای سرگرمی عکاس کانن چنین کاری را میکند؟
چرا نباید ۶دی را با ۷ دی و ۵ دی مقایسه کرد؟ مگر نه اینکه همهی اینها دوربین عکاسی هستند؟ قیمتهایی نزدیک دارند و کاربرانی بسیار مشترک. یعنی شما نمیتوانید به سادگی بگویید چه کسی ۷ دی میخرد و دوست ندارد ۶دی بخرد، اگر امکانش را پیدا کند. یعنی کاربر این دوربینها و کاربرد آنها خیلی متفاوت نیست. بیشک یکی از این طراحیها بهتر است. پس چرا این طراحیها متفاوت است؟
بین ۵دی و ۶ دی که دیگر فقط بحث قیمت است...