اگر قیمت 5dmii کاهش پیدا کنه من با کله میرم توش lol
Printable View
اگر قیمت 5dmii کاهش پیدا کنه من با کله میرم توش lol
در مورد دکمه ها :
منی که با کنون سری 1D کارمیکنم وقتی 7دی میدن دستم همون اول برای روشن و خاموش بی اختیار میگم : "ای بابا این 7دی یادت باشه گیج نشی"
وقتی 5دی مارک 2 میدن دستم هم باز بدک نیست اما کارکرد دکمه ها با سری وان فرق داره مخصوصا تغییر ایزو و وایت بالانس. و کمی هم جابجایی نقطه فوکوس بازم باید سر ایزو ووایت بالانس حواسم باشه. از طرفی خود 7دی و 5دی هم فرق دارند. جسارتا دیگه با رده 500 دی که کاری ندارم . 4رقمی ها هم مورد بحث من نیست.
اما اینکه بدنه های سری وان به هم شبیه است توجیه خوبی نیست. پس میخواست یکی نباشه؟ مقایسه بین نیکون سری Dx و DXXX و غیره بود نه بین D3 ,D3x D3s D4 . خوب نیکون به نحو جالبی چیدمان رو حفظ کرده است. به نحوی که منی که فقط چند بار با D700 و چند بار هم با نیکون سری D2 کارکردم در مقابل دوربین D7000 شاگردم گنگ نبودم. فقط از بدنه پلاستیکی و سایزش جا خوردم. حد اقل دنبال دکمه ها نگشتم.
در مورد منو ها حرفی نمی زنم اما تا جایی که دیدم در نیکون خیلی کمتر از کنون برای تنظیمات نیاز دارید که به منو مراجعه کنید. بیشتر کارها از روی بادی انجام مشه.
آنچه مد نظر آرش عزیز است زمانی بیشتر نمود پیدا می کند که مثلا عکاسی دو بدنه متفاوت از کانن داشته باشد ، بدون شک آرایش دکمه ها و تفاوت در چینش آنها در مواقعی که نیاز به سرعت عمل هست باعث اشتباه خواهد شد. عکاس حیات وحشی را فرض کنید که همزمان 40 دی ، 7 دی و 1 دی اس داشته باشد !
یا فرض بفرمائید چند عکاس (همه کاننی) برای عکاسی شب رفته باشند و یکی واردتر باشد و جمع آموزشی باشد و آن بدنه خدا مجبور باشد در تاریکی در بدنه های مختلف از (350 دی تا 5 دی ) دنبال فلان دگمه یا تنظیم باشد ! هر چقدر هم اوستای کانن باشد بازهم به مشکل برخواهد خورد.
همزمان 350 دی و 50 دی داشته ام ، اوایل پدیده منع قبلی آزارم می داد تا به شرایط جدید عادت کردم . بعدها که 7 دی گرفتم اوایل انگشت شست دست چپم بحران هویت گرفته بود!
حالا به فرض اگر زمانی بخواهم بدنه فعلی ام را حفظ کنم و بدنه دیگری بخرم چون کلا حوصله ندارم ! باید دنبال بدنه ای باشم که آرایش دکمه هایش تا حد ممکن شبیه 7 دی باشد !
در خصوص دگمه خاموش و روشن حق با دوستان است. پشت دوربین باشد، یا بالا باشد؟ بالا سمت راست باشد یا سمت چپ ؟ روی 7 دی بارها اتفاق افتاده که حین روشن کردن دوربین مد عکاسی را به اشتباه تغییر داده ام ! ولی هرچه باشد از سمت راست بهتر است. مگر دست راست چند انگشت دارد ؟
در واقع نمی دانم طراحان کانن چه مرگشان است ؟ یا در پروسه طراحی یک بدنه جدید، همه میخواهند فعال باشند و کاسبی کنند ؟ یا محدودیتهای فضای داخلی بدنه و جاگذاری مدار و دگمه ها باعث این همه نوآوری می شود ؟ یا تیم طراحی در تقسیم وظایف بین انگشتان دو دست به توافق نرسیده اند ؟ یا مکررا طراحان چپ دست جایگزین راست دستها می شوند ! یا شاید با توجه به تفاوت در اندازه بدنه ها قبل از تولید حداقل در مورد خوش دستی و سهولت کاربرد، آزمایشات عملی بین تعدادی از کاربران صورت می گیرد ؟ یا موارد دیگری که بی خبریم ..... خلاصه مساله کمی عجیب و غریب است. هر چند چیدمان دگمه ها برای عکاسی که یک بدنه دارد چندان مهم نیست....
در خصوص عکاسی حیات وحش من روی 7دی c1 ,c2 c3 را برای حالات مختلف تنظیم کرده بودم (پرنده های بزرگ،پرنده های کوچک و پرنده ها در حال پرواز) عملا اگر قرار باشد کسی تا سوژه را میبند دوربینش را تنظیم کند باید عکاسی حیات وحش را فراموش کندحتی اگر 3 بدنه مثل هم داشته باشد.در هاید هم که همه چیز تحت کنترل و تنظیم شده است و نیاز به سرعت عمل نیست.
در مورد عکاسی شب باید دیافراگم،سرعت شاتر و ایزو را تنظیم کرد و فکوس را منوآل،کدام یک از این کارها روی بدنه های مختلف پیچیده و عجیب است؟
اگر هم خواستید بدنه جدید بگیرید مارک تری بسیار شبیه 7دی است و اصولا نیازی به جستجوی فراوان نیست.
خدا رو شکر هم دکمه روشن خاموش چند سالیست جایش فیکس شده و تا جمعی را از نگرانی اینکه ایندفعه قرار است دوربین خود را از کجا روشن خاموش کنند رهایی دهد.(اصولا من نمیدانم روشن خاموش کردن دوربین چند بار در روز انجام میشود و چرا انقدر حیاتیست که همیشه بر سر آن بحث وجود دارد)
اصغر جان در خصوص پارگراف پایینی هم ابتدای بحث را بخوان اگر نخوانده ای.(تغییرات در هر رده بسیار کم است،طراحی رده ها هم متفاوت است و آن صورت نیست که هر رده با نسل قبلی تغییرات اساسی داشته باشد مگر در موارد خاص) اینکه سیاست کارخانه این باشد که طراحی همه رده ها مثل هم نباشد ممکن است به نظر ما خوب نباشد ولی دلیل بر چیزی که شما یا آرش گفتید نیست به نظر من.
در کل میشود برای هر موردی یک معادله با چند عامل تاثیر گذار فرض کرد که اگر چنین شود و چنان شود و چنان باشد بعدش چنان نخواهد شد.اگر کسی میخواهد سه رده از دوربینها را که هر کدام هم متعلق به یک دوره هستند را استفاده کند کارخانه تعهدی نداده است که بتواند چشم بسته با همه آنها کار کند.
جالبه هنوز تمام فروم عکاسی (بزرگترها و کوچکترها) سر چیدمان کلیدها بحث میکنند و این بحث همچنان ادامه دارد !!! :::confused2:::
باور بفرمایید مسئله به اندازه چند صفحه مطلب بزرگ نیست.
بهرجهت به اینهمه پشکار و پیگیری دوستان تبریک میگم.
سلام،
امیدوارم همه خوب باشید :) ( چه کنونی چه نیکونی)
1. این نوشته را از دید یک نفر که به طراحی صنعتی، طراحی، تفکر راجع طراحی یک محصول، طراحی واسط کاربری یا ... علاقه مند است بخوانید ! ( نه یک مدیر فروم عکاسی که Canon ای است !)
2. اینجا نمیخوام ارگونومی Canon با Nikon رو مقایسه کنم، بلکه نزدیک بودن، شبیه بودن، یکپارچه بودن یک فلسفه طراحی بین یک یا چند محصول از یک کمپانی مد نظر من هست !
3. برام جالبه که دوستان در بدیهیات شک میکنند. :::happy::: یا بهانه می آورند ! ( مسعود جان با شما هم هستم lol )
دوستان یکپارچگی طراحی در بین محصولات یک شرکت ( یا حتی در بین یک محصول مشترک بین چندین برند ) یک مزیت غیر قابل انکار است.
قبل از اینکه آرش اون پست اول رو بزنه که این بحث شروع بشه من یک سری عکس آماده کرده بودم که چنین بحثی را شروع کنم. مانند همان دیاگرام های که در تاپیک 50D و 60D فرستاده بودم.
اما اینترنت قطع شد و بعد دیدم آرش پستی ارسال کرده است، بعد منصرف شدم. طرح من این بود ! همان عکس هایی که آرش ارسال کرده از Dpreview با چند مدل بیشتر را دانلود کنید. همه را در یک فایل جدید در فتوشاپ باز کنید. حالا به وسیله یک خط زخیم هر دکمه را با یک رنگ روی بدنه های مختلف به هم وصل کنید ! مثلا عکس پشت 7 دوربین را انتخاب کنید بعد تمام Play Button ها را با آبی، تمام Delete Button ها را قرمز تمام ISO ها را بازرد و ....
یک الگوی تقریبا نامنظم عجیبی پدیدار خواهد شد !
دوباره تاکید میکنم، یکپارچگی طراحی یک مزیت غیر قابل انکار است. در برخی مواقع این مورد از حالت مزیت خارج شده و به یک باید تبدیل میشود.
البته لازم نیست من بگم! منبع در این مورد در اینترنت بسیار هست، دوستان کارشناس طراحی صنعتی و ... بیشتر میتوانند توضیح دهند.
اما راه آسان تری هم هست. به وسایلی که دور و برتان هست دقیق نگاه کنید. کنترل از راه دور تلویزیون، گوشی تلفن همراه، گوشی تلفن های بی سیم خانه، مانیتور، Case کامپیوتر، دوربین ، ریش تراش برقی و ... یا حتی نرم افزارهای نصب شده روی کامپیوترتان.
کمی از دوربین DSLR فاصله بگیریم .
چند مثال میزنم.
کلید وصل ارتباط در گوشی موبایل شما کجاست؟ چه رنگی است؟ ( کلید وصل سبز است و سمت چپ)
موبایل مادر پدر دوستان و همکارانتان را ببنید .
موبایل فعلی من دکمه های قطع و وصل اش رنگی نیست، اما از لحظه اول بی اراده برای برقراری تماس از دکمه سمت چپ استفاده کردم.
حالا دنبال همین دکمه روی تلفن بی سیم خانه تان بگردید.
عموما کلید Power روی Case ها بزرگنر از کلید Reset روی بدنه Case هست. 2 سال پیش یکی از کامپیتورهای محل کارم این الگو رعایت نشده بود ! 2 3 بار اشتباه بدجوری کردم ! اول فکر کردم کسی که کامپیوتر را اسمبل کرده اشتباه کرده است بعد دیدم با کمال افتخار روی دکمه ها Label نیز خورده است ! ( اخر سر خودم جای کلید ها را عوض کردم )
اگر به منزل یکی از اقوام بروید و تلویزیون آنها با آنچه شما در خانه دارید فرق کند با احتمال بسیار زیادی برای کم و زیاد کردن صدای تلویزیون 2 3 ثانیه بیشتر مکث نمیکنید. ناخداگاه میدانیم آن دکمه های بزرگتر وسط کنترل یکی مربوط به صدا است و دیگری مربوط به کانال ها
چرا اگر یکی از محصولات Apple مثل IPod Touch را داشته باشید میتوانید به راحتی با IPad و IPhone و حتی با IPod قدیمی تر کار کنید؟ ( کار کردن با اولین محصولی از اپل که میخرید آسان است چون واسط کاربری آن چه از لحاظ سخت افزار چه از لحاظ نرم افزار بسیار ساده است. کار کردن با محصولات بعدی که از این کمپانی میخرید نیز آسان است چون همان سادگی به شدت به صورت یکپارچه و بسیار شبیه در Device جدید نیز رعایت شده است.)
دوستان می پرسند مگر یک عکاس با چند بدنه کار کرده است یا کار میکند و یا همزمان کار میکند ؟
خیلی ها ! تعداد بسیار زیادی !
چند نفر از دوستان همین فروم را میشناسید که اول دوربینین مثل 400D داشتند بعد 40D گرفتند بعد یا 7D خریداری کردند یا 5D Mark II. این فقط مربوط به فروم ما یا عکاسان ایران نمیشود. مثلا به فروم POTN بروید و به امضا کاربران سر بزنید.
نکته اصلی دقیقا همین موردی است که جناب برهانی فرمودند.
یک مثال دیگر از نرم افزار ها
من شدیدا به کمپانی Adobe و محصولاتش علاقه مندم. بسیار بسیار بیشتر از Google و Apple و حتی بیشتر از Microsoft :)
یک مثال خوب و یک مثال بد از بهترین و معروف ترین نرم افزارهای این شرکت میزنم !
مثال خوب:
Adobe Photoshop Element با Adobe Photoshop حدود 450 دلار اختلاف قیمت دارد. پس یعنی خواستگاه و بازار هدف این دو محصول به نظرم بسیار متفاوت است. پس چه دلیل وجود داره این همه واسط کاربری این دو محصول به هم شبیه باشند و حتی Short Cut ها دقیقا مانند هم باشند !؟ اگر کاربری به نرم افزار گرانتر Upgrade کرد سختی بسیار کمتری خواهد کشید و راحتتر و بسیار سریعتر با محیط جدید کار خواهد کرد.
مثال بسیار بد :
از Adobe Lightroom، Adobe Photoshop استفاده میکنیم.
اکثرا هم به عنوان یکی از ویرایش های پایه یا برای بریدن و یا برای صاف کردن از CROP استفاده میکنیم. حال به الگوی زیر نگاهی بیاندازید
کلید میانبر (Shortcut) برای Crop در این دو نرم افزار
Photoshop : C
Lightroom : R
بدتر از آن اینکه هر دو این کلید ها در نرم افزار مقابل یک عمل دیگر انجام میدهد ! در فتوشاپ R یعنی Rotate و در لایتروم C یعنی Compare !
این مورد از نظر من بسیار بسیار عذاب آور است. کافی است برای اینکه ببنید آدم های بسیاری هم عقیده من هستند به فروم Adobe و بخش پشتیبانی محصولات مختلف Adobe سر بزنید و ببنید همین یک مورد چند بار تکرار شده است.
خب همه اینها را گفتم
پس یکپارچگی طراحی و شبیه بودن رده های دوربین های مختلف Canon بسیار مهم است. به همه دلایلی که می دانیم و گفتم.
ممکن است کسی بگوید برای دوربین های عکاسی حرفه ای این موضوع یک مزیت است و نه یک باید. ( از نظر اینکه مثلا تیراژ گوشی های موبایل خیلی بیشتر از دوربین است و یا کاربران آن بیشتر و غیره )
بحث بر سر این مورد ( که یکپارچگی طراحی برای دوربین یک مزیت است یا یک باید) به نظرم سلیقه ای است. از نظر من یکپارچگی و شبیه بودن فلسفه طراحی در یک محصول High End نه چندان ارزان یک باید است.
به نظر من در رده دوربین هایی که من استفاده میکنم و به آن فکر می کنم ( نهایت کلاس 5D ) بهترین طراحی مربوط به 7D و بعدش 5D Mark III بوده. در 7D تفریبا همه چی همان جاست که باید باشد و در 5D III این فلسفه تقریبا رعایت شده است.
حالا یکی میاد به من میگه:
" آقا جان یعنی طراحان شرکت Canon اندازه تو نمی فهمند ؟!"
قطعا طراحان کمپانی وحشتناک بزرگی مثل Canon هم از من بیشتر در مورد طراحی اطلاع دارند و هم بیشتر بازخورد مشتری را میدانند.
من چه میدانم چرا دکمه های سمت چپ پشت 6D حذف شده است !
شاید به خاطر محدودیت فنی بوده ! مثلا آنتن Wifi آنجاست.
شاید به خاطر سلیقه طراحی بوده .
شاید آنها راحتتر میتوانند تغییر را تحمل کنند.
شاید سیاست کلی آنها اینقدر یک دست بودن نباشد و دوست دارند هی مدل ها و چینش های مختلف را رعایت کنند.
شاید هنوز فکر میکنند به بلوغ در چینش نرسیده اند !
شاید هم پس از خانواده 7D 60D 600D و 5D Mark III احساس کرده اند که به یک ثبات رسیده اند پس باید منتظر 7D II و مثلا 70D باشم.
ولی من مشتری Canon که به نظرم باید طراحی یکپارچه بین دوربین های مختلفش وجود داشته باشد، انتظار دارم یک گروه طراحی به این بزرگی زودتر به ثبات برسد.
ارادت فراوان!
شاد باشید
پی نوشت:
در هر صورت اینجا هستیم تا کمی در مورد علایقمان صحبت کنیم. کمی از فضای سیاسی اقتصادی دور باشیم.کسی با کسی دعوا ندارد.
اگر هم اینقدر مته به خشخاش گذاشتم و توضیحات و مثال های زیادی زدم برای این بود که خدای نکرده سو برداشتی نشه و یا سوتفاهم پیش نیاد. ( نمیدونم چرا اینقدر جدیدا این موضوع در فضای مجاری پیش میاد)
هنوز هم ترکیب فول فریم های Canon مثل 5DII و 5DIII با 24-105 را میبینم قند توی دلم آب میشود ! :::blushing::: بسیار زیبان ! حتی 6D از جلو هم همان شکل و شمایل را دارد.
نوشتن این پست زمان بسیار زیادی برد که در بین نوشتن پست آقای محمدی و مسعود جان ارسال شد.
نقل قول:
ولی هرچه باشد از سمت راست بهتر است. مگر دست راست چند انگشت دارد ؟
روشن خاموش پنتاکس زیر دکمه شاتر است . با همون انگشت شاتر روشن میشه. تازه اونوری هم حالت فنری داره قبلا مال لایو ویو بود الان دیافو میبنده
نه آقا تکذیب میکنم. دنیا برای راست دست ها طراحی میشه. من که از نظر راحتی هیچکدوم فرقی نداره چپ راستشنقل قول:
یا مکررا طراحان چپ دست جایگزین راست دستها می شوند !
متن زیر مطلبی است تحلیلی از آقای علی پاکزاد که در پایگاه خبری "خبرآنلاین" در مورد افزایش قیمت ارز و بررسی وضعیت بازار و محصولات عکاسی منتشر شده است .
تحلیل بسیار خوبی است از اوضاع کنونی بازار که خواندن آن را به دوستان پیشنهاد می کنم :
"
دوربین های دیجیتال، بازاری در کما/ دوربین کالایی مصرفی است یا سرمایه ای؟
65 درصد از واردات دوربین های عکاسی به کشور را دوربین های دیجیتال ارزان قیمت تشکیل می دهند.
کالای صفر، اصطلاحی است که در ادبیات اقتصادی برای کالاهای فراوان به کار می برند، در کتابهای اقتصای تا یک دهه پیش تنها مثال ملموس برای کالای صفر (کاملا مجانی) فقط هوا بوده اما با رویکردهای جدید فناوری در سالهای اخیر می بینم به حجم کالاهایی که قیمت شان تا حد صفر نزول کرده افزوده شده و در این میان محصولاتی طی طریق مونولوگ به دیجیتال را پشت سر گذاشته باشند در صدر فهرست قرار می گیرند.
هزینه تولید یک عکس امروز به صفر نزدیک شده، و همین مسئله در عمل بازار دوربین های دیجیتال را در تمامی عرصه ها گسترش داده، فرهنگ استفاده از دوربین دیجیتال طی یک دهه گذشته به حدی عمومیت یافته که بسیاری از کالاها برای پیدا کرده هویت مجبور به ایجاد ارتباط با این محصولات شده اند.
تلفن های همراه بهترین مثال برای این مفهوم است، بازار کامپیوترهای خانگی مثال ملموس بعدی است ، امروز نداشتن یک دوربین دیجیتال بر روی گوشی همراه یا کامپیوتر خانگی نوعی نقص محسوب می شود.
البته همین در هم آمیختگی تکنولوژیکی علی رغم هم افزایی هایی که در برداشته به نوعی برای کالاهای تک کاربردی محدودیت هایی به همراه آورده است، دوربین دیجیتال عکاسی به صورت یک کالای مطلق در این فضا تحت فشار قرار گرفته و بنابراین تولید کنندگان این کالا به دنبال فضاسازی جدید، هویت سازیهای نوین و در نهایت افزودن توانمندیهایی بر محصولات خود هستند که به نوعی محصول خود را از تک بعدی بودن خارج کنند.
افزودن امکانات نرم افزاری که امکان ویرایش عکس را بر روی دوربین فراهم می سازید از همین دست فرایندهاست، یا حتی ارایه دوربین هایی که هویت بصری گوشی تلفن همراه را تداعی می کنند.
به هر شکل این عمل و عکس العمل در بازارها یکی از دلایل رشد محسوب می شود، زد و خوردی اقتصادی که در نهایت محصول نهایی آن پیشروی است، پیشرویی که امروز در بازارها تجربه می شود با سرعتی فوق تصور انجام می گیرد، زمانی که عمر فناوری از چند قرن در قرن بیستم به چند سال تقلیل یافت امروز عمر فناوری ها روز شمارند و برای آنکه عرضه کنندگان بتوانند سهمی از این بازار پر سرعت را از ان خود کنند باید خود بر سرعت خود بیفزایند.
در این سرعت بالا اما رصد بازارها می تواند امکان پیش بینی را به فعالان بازار بدهد تا قبل از رسیدن به لبه پرتگاه در پیچ های تند، به موقع فرمان را بچرخانند.
دوربین های دیجیتال در بازار ایران مشابه بازارهای مادرش در کشورهای توسعه یافته عمری در حدود دو دهه را پشت سر گذاشته است، دوربین هایی که با ورودشان به بازار تا به امروز علز رغم عمر کوتاه مسیر طولانی را طی کرده اند.
دوربین های کند و با کیفیت پایین دیروز، امروز دیگر جایی برای دوربین های مونولوگ قدیمی باقی نگذشته اند، دوربین های ارزان و سهل الوصولی که شعار هر خانواده یک دوربین را به هر فرد یک دوربین تغییر دادند، این تغییر شعار حداقل در کشور مانند ایران به معنی رشد 400 درصدی بازار هدف، اما ایا واقعا این اتفاق در بازار ایران افتاده است؟
فایل پیوست 34977
بازار ایران
بازار ایران یکی از مستعد ترین بازارها برای جذب کالاهای مصرفی با فناوری روز محسوب می شود، در این بازار دوربین های دیجیتال از همان ابتدا با استقبال مواجه شدند و کاهش قیمتی تدریجی شاهد افزایش گسترده مشتریان و بازار این دوربینها در کشور هستیم.
دوربین هایی که از کارکردهای آماتوری و خانگی تا سطوح حرفه را به خود اختصاص داده و در عمل دوربین های مونولوگ را از بازار خارج کرده اند.
آمارهای گمرک نشان می دهد واردات این نوع دوربین ها از سال 85 تا سال 91 به طور متوسط سالانه حدود 410 هزار دستگاه بوده، البته روند ورود غیر مجاز و همراه با مسافر این کالا به کشور تا دو برابر این میزان برآورد می شود.
نکته قابل توجه آنکه متوسط قیمت دوربین های وارد شده در حدود 200 دلار بوده که به خوبی نشان می دهد که بخش عمده ای از بازار مربوط به دوربین های دیجیتال آماتوری است.
فایل پیوست 34975
نگاهی به ترکیب برندهای وارد شده به بازار هم گویای وفاداری بازار به برندهای شناخته شده ای مانند نیکون، کنن است، البته برندهایی مانند سونی ، کاسیو و المپوس نیز در این بازار سهم خود را داشته اند ولی به دلیل آنکه ثبت اطلاعات گمرکی درسالهای مورد بحث با دقت کافی صورت نگرفته نمی توان سهم بازار دقیقی را از این طریق استخراج کرد.
ولی رشد بازار دوربین های دیجیتال در واردات دوربین به خوبی قابل نمایش است سهم واردات دوربین های دیجیتال وارداتی نسبت به کل دوربین های وارد شده به کشور در حال حاضر حدود 65 درصد است.
اما از سوی دیگر می بینیم یک اتفاق که کل بازار کالاهای وارداتی را تحت تاثیر قرارداده است، دوربین های دیجیتال را نیز متاثر کرده است.
انتقال تقاضا از بازار رسمی به غیر رسمی
افزایش قیمت ارزش باعث افت واردات دوربین های دیجیتال است، افت حدود 4 درصدی واردات در سال 91 نیز می تواند تائیدی بر این موضوع باشد که البته با افزایش وزنی قیمت دورین های وارداتی همراه شده است، در سال 89 متوسط وزنی هر دوربین وارداتی به کشور حدود 132 دلار بوده در سال 90 این رقم به 167 دلار رسیده و در سال 91 با توجه به افزایش قیمت اتفاق افتاده در قیمت دوربین های وارداتی و افزایش حدود 200 درصدی قیمت دلار در گام اول شاهد توقف رشد واردات دوربین های دیجیتال به کشور هستیم.
این وضعیت به طور حتم بیشترین تاثیر را بر واردات رسمی و شرکتهایی خواهد داشت که در قبال خدمات پس از فروش به مشتری متعهد می شوند و در عوض بازار قاچاق می تواند تا حدی رونق بیشتری پیدا کند که البته چون به هر صورت در هر دو بازار یک نرخ دلار به عنوان مرجع محاسبه هزینه ها شکل می گیرد توسعه بازار در پیش نیست بلکه انتقال تقاضا از بازار رسمی به بازار سیاه را شاهد هستیم. بازار سیاهی که در ان برندهای تقلبی و محصولات بی کیفیت چینی آنرا به راحتی قبضه خواهد کرد و نتیجه ای جز افزایش هزینه های مترتب برای مصرف کننده نهایی در بر ندارد.
فایل پیوست 34976
چشم انداز بازار
در این روند توسعه برندهای جدید در بازار در صورتی که نتوانند ارجحیت قیمتی داشته باشند غیر ممکن به نظر می رسد، البته نباید این نکته را نادیده گرفت که در عمل تا زمانی که طرف تقاضا از شوک قیمتی پیش آمده خارج شود مدتی طول خواهد کشید، مدتی حداقل شش ماهه که طی آن بازار در خواب خواهد بود، بعد از بیداری مجدد در سطوح جدید قیمتی به طور حتم برنده کسی است که از امروز تصوری روشنی از توان خرید و توقع مشتریان داشته باشد.
اشتغال هایی که می توانند خلق شوند
روی دیگر رشد فناوری و شکل گیری کالاهایی با قیمت نزدیک به صفر کاهش هزینه ایجاد اشتغال هم هست، بحران اقتصادی در کشورهای اروپایی و فروپاشی غولهای اقتصادی باعث شده کشورهای توسعه یافته توجهی بیش از پیش بر مشاغل کوچک کم هزینه داشته باشند، کاری که البته در ایران هم از اواسط دهه هفتاد در برنامه های دولت مورد توجه بوده ولی به دلایل مختلف از جمله نگرش تک بعدی و محدود به ارایه تسهیلات برای ایجاد این نوع مشاغل نتوانیم در این مسیر موفق باشیم.
در آخرین اقدام در این جهت دولت تصمیم به تشویق مشاغل خانگی دارد، مشاغلی که به طور حتم بخش زیادی از آن مبتنی بر فناوری های جدید است، داشتن یک دستگاه کامپیوتر خانگی در بخش زیادی از این نوع مشاغل به عنوان ابزار اصلی محسوب می شود، در میان این مشاغل تولید محصولات فرهنگی و بصری هم سهم قابل توجهی دارد، مشاغلی ارزان مانند تصویر سازی برای کارهای تبلیغاتی تا آلبوم های خانگی و حتی کتاب، آتلیه های عکاسی کودک و یا حتی تدوین فیلم و مثالهای بسیاری که در این زمینه وجود دارد در چارچوب مشاغل خانگی قابل تعریف است، مشاغلی که دوربنی های دیجیتال ارزان قیمت می تواند به نوعی توجیه اقتصادی برای آنها باشند.
روند بررسی شده بالا با توجه رشد هزینه های ناشی از عرضه این نوع محصولات می تواند مانعی بررسی شکل گیری چنین مشاغلی باشد. در هنگام نقد واردات نباید فراموش شود که برخی از کالاها از این دست کارکردی دوگانه داشته و تنها محصول مصرفی محسوب نمی شوند، محصولاتی هستند که به عنوان کالای سرمایه ای می توانند برای ایجاد ارزش افزوده در عرصه اقتصاد ملی مفید واقع شوند. "
دوستان یه سوال دارم،وارد کننده هایی که با دلار تجهیزات عکاسی رو وارد میکنن،از ارز غیر مرجع (2500 تومان) استفاده میکنن؟
نخیر قربان!
ارز مبادلاتی یا غیر مرجع مخصوص اولویت یک تا هفت است که البته باید اولویت یک و دو ارز مرجع 1226 دریافت کنند اما بقول تجار کی دیده!!! ولی در کل باید بگم تجهیزات عکاسی شاید با ارفاق و تفسیر ضابطه در اولویت دهم بگنجد که در این صورت هم فعلن بدان تعلق نمیگیرد.اگر دوربین خودرو پورش بود شاید بهش اولویت یک میدادندlolلذا شما مبنا را بگذارید همان سه هزارو و خورده ای (خورده اش معلوم نیست البته):::angry:::
نخیر دوست عزیز دوربین جزو اولویت هفتم ارزی هست و وارد کنندگان با دلار 2500 تومنی وارد میکنند اما نمیدونم چرا با دلار 3500 تومنی حساب میکنند ؟؟؟!!!
شاید بی اطلاعی خریداران، دست دلالان و فروشندگان نامحترم رو باز گذاشته
اولویت هفتم شامل توتون، تنباکو، اتصالات زانویی، دوربین عکاسی
سلام
گزارشی از سهم شرکتهای مختلف از بازار دوربینهای بدون آینه در ژاپن (مربوط به اکتبر 2012).
الیمپوس و سونی در صدر ، کانن در حال اوج گیری و فوجی نا امید کننده ...
با سلام خدمت دوستان
با توجه به پائین آمدن قیمت دلارو با گفته های دیشب آقای غضنفری مبنی بر کاهش 45% تعرفه واردات آیا احتمال کاهش بیشتر قیمت محصولات عکاسی در بازار ایران است ؟؟؟:think:; یا مثل سابق ...............
سابق ؟!:::whistling::: سابق ارز 1500 بود ! الان ارز مبادله ای حول و حوش 2500 هست !نقل قول:
یا مثل سابق
یعنی اینکه دلار از 2500 پایین تر نمیاد...ولی این روزا داره فاصلش رو با ارز مبادله ای کمتر میکنه..
ولی همون مقدار کمتر رو از این به بعد به جای دلار 1220 تومانی با دلار 2500 تومانی
خیلی وقت است که دیگه به محصولات عکاسی دلار 1226 شامل نمیشه منظورم بعد از درجه بندی کالاها واز این حرفها و با دلار غیر مرجع 2500 وارد کشور می شه.
منظورم واردات نبود آقای خانی،منظور مبنای محاسبه نرخ ارز برای دریافت تعرفه بود.
قبلا اگر مثلا تعرفه واردات یک دوربین 100 دلار میشد این 100 دلار را با دلار 1226 تومانی از وارد کننده دریافت میکردند که میشد 122600 تومان.
حالا قرار است با کاهش تعرفه واردات مثلا به جای 100 دلار 50 دلار گمرکی از همان کالا بگیرند ولی این 50 دلار را با دلار 2500 تومان از وارد کننده دریافت خواهند کرد که باز هم عدد ریالی پرداختی وارد کننده همان 125000 تومان خواهد بود.
سلام یه سوالی داشتم ، مرجع رسیدگی به تخلفات گران فروشی و کم فروشی در صنف دوربین عکاسی فروشان کیست ؟ دوستان کسی تلفن داره ؟
بعضی ها دوربین رو با دلار 2500 میخرن و بعد با دلار 3500 یا 4000 تومن می فروشن ...
یادمه یکی از سایتها ...... D800که 3000دلارقیمت داره رو زمانی که دلار حدود 3300 بود زده بود 15 میلیون تومن....یعنی واقعا در این صنف هیچ جایی برای پیگیری این قضیه نیست ؟
یک دفعه با 124 برای گران فروشی در صنفی دیگر تماس گرفتم پیگیری خوب بود....
ٍ
چانم با این شکایت ها قضیه حل نمی شه. وقتی یک چیزی در بازار کمیاب می شود دیگه کاری به نرخ دلار و تعرفه ندارد. دوربین که وارد نشود و در بازار نباشد فروشنده با توجه به تقاضا قیمت می دهد. اگر هم شکایتی بشود. می گذاردش تو پستو که بازرس نبیند و بعد به نرخ بالاتر می فروشد. دعا کنید که وضع مملکت عادی شود انوقت فروشنده ها برای فروش رقابت و تخفیف هم می دهند.
دوست عزیز شما به خاطر این مورد نمیتونید از جایی شکایت کنید ! چون دارن مستقیما جنس رو با ارز میخرن پس با نرخ روز هم با شما حساب میکنند !نقل قول:
عضی ها دوربین رو با دلار 2500 میخرن و بعد با دلار 3500 یا 4000 تومن می فروشن ...
البته تا حدودی هم کارشون منطقی هست. چون اولا میگن اگر جنس رو با قیمت قبل بفروشیم باید روی همون دوباره پول بزاریم تا همون جنس رو بخریم. دلیل دیگشون هم این هست که مگر زمانی که دلار ارزون بوده شما پول کالا رو به ما دادید که حالا بخواید با قیمت قبل باهاتون حساب کنیم..
این مورد هم مختص دوربین نیست.. از ماشین و ساعت و لپ تاپ و .. هست تا خیلی اجناس دیگر..
اون d800 هم استثنا بود.. چون همون اولایی که اومد در بازار حتی توی خارج هم این دوربین کمیاب بود و حتی توی خارج هم با اون قیمت رسمی که نیکون گفته بود فروش نمیرفت و قیمت بالاتر بود..
نخیر آقای ارشدی کامل نخوندید چی نوشتم....
منظور من اینه که دوربین عکاسی در اولویت 7 هست و با دلار مبادله ای زیر 3000 وارد میشه بعد چرا با قیمت دلار 4000 میفروشن.....
و تازه کی دلار آزاد به 5000 تومن رسیده که بعضی فروشنده ها نرخ محاسبشون اون شده بود ، شاید چند روز دلار شده بالای 4000 بعد همه فروشنده ها تو همون چند روز کل دوربیناشون رو وارد کردن.... نه آقا فکر نمیکنم حتی یک هزارم دوربینها هم در اون چند روز وارد شده باشن ، بعدشم که دلار تو رنج 3XXX اومد.......
ٍ
فکر می کنم ، فعلن تا حد امکان سیاست نخریدن بهترین گزینه می تونه باشه .
در صورت عدم نیاز ضروری به برخی کالاها ، به نظرم این میتونه تا حدی تعدیل کننده بازار باشه .
قرباننقل قول:
نخیر آقای ارشدی کامل نخوندید چی نوشتم....
منظور من اینه که دوربین عکاسی در اولویت 7 هست و با دلار مبادله ای زیر 3000 وارد میشه بعد چرا با قیمت دلار 4000 میفروشن.....
و تازه کی دلار آزاد به 5000 تومن رسیده که بعضی فروشنده ها نرخ محاسبشون اون شده بود ، شاید چند روز دلار شده بالای 4000 بعد همه فروشنده ها تو همون چند روز کل دوربیناشون رو وارد کردن.... نه آقا فکر نمیکنم حتی یک هزارم دوربینها هم در اون چند روز وارد شده باشن ، بعدشم که دلار تو رنج 3XXX اومد
اولا این ارز مبادله ای که میفرمایید، اسمش این هست که تخصیص پیدا میکنه... در عمل به خیلی از کالا های اولویت های بالاتر هم به سختی میدن دیگه چه خواسته این.. در اخبار خود ایران بار ها نشون دادن این مورد رو..
در مورد قیمت هایی که فرمودید هم باید بگم که یا قیمت دلاری دوربین ها خیلی دستتون نیست یا قیمت دوربین ها در بازار ایران..
2 مورد رو مثال میزنم..
قیمت دلاری 7D حدود 1400 دلار هست.قیمتش در بازار ایران حدود 3.5 میلیون هست. اگر نرخ دلار رو 2750 تومان حساب کنیم : 1400 ضربدر 2750 = 3850 (تازه از 3.5 میلون تومان هم بیشتر شد !)
یا
قیمت دلاری 5D MK III حدود 3200 دلار است.قیمت در بازار ایران حدود 9.2 میلیون تومان هست.3200 ضربدر 2750 =8800 میلیون ،اگر سود فروشنده هم بهش اضاف بشه میشه حدودا قیمت بازار ایران..
حالا من نمیدونم شما چطور حساب کردید که به دلار 4000 و 5000 رسیدید..
موفق باشید
اون تعزیرات و شکایت برای کالاهای اساسی و لازم و البته بیشتر تو چشم هست
مثلا مرغ را گران بفروشن مردم حول برشون میداره فکر میکنن قحطی اومده
برا دوربین که همچین چیزی صحت نداره
البته هر چند روز یک اس ام اس می یاد برای من
که اگر جنسی را را دارید برای فروش نگذارید احتکار محسوب میشه و با شما برخورد میشه و از این صوبتا
بعدش هم میگه بیا این طرح شبنم را پر کن جون ماlol
راستی کسی میدونه این طرح شبنم چی هست؟
به نظر من هم بهترین استراتژی نخریدن هست
فروششون کم بشه بفهمن سرمایه واقعی بازار خریداران هستند نه جنس های تو مغازشون
البته فروشنده ها هم فهمیدن قشر عکاس یک مدت با احتیاط بیشتری خرید میکنه اکثرا رو اوردن به اوردن دوربین های کامپکت و هندی کم و...
یک راه دیگه هم هست یک هفت هشت نفری که میخوان خرید کنن همشون پول بدن یک نفرشون که واردتر هست بره از دبی برا همه جنس را بیاره
خوشبختانه الان قیمت ها تعدیل شده و بر مبنای دلار حدود 2800 تا 3000 دوربینها فروخته میشه ولی باز هم بعضی مغازه دار ها قیمت های پرت میدهند....
آن هم که گفتم بر مبنای دلار 5000 ،در زمان اوج گرفتن دلار بودن که حتی پس از فروکش قیمت بعضی با قیمت همان چند روز گرانی می فروختد...
همانند دوستان شخصا دلیل اصلی ارزان شدن دوربین ها را مقاومت خریداران میدانم نه پایین آمدن دلار ....
البته الان هم همین مبنا مشکل دارد و باید بر مبنای (دلار مبادله ای + حق گمرکی + سود )فروخته شود نه اینکه مبنای دلار آزاد ، این دوربین های معروف که فروش زیادی دارند چیزی نیست که تکی از آن ور با دلار آزاد بیاید ..... بیشتر شرکت های بزرگتر که توانایی آوردن این دوربین ها با دلار مبادله ای را دارند ، این دوربین ها را وارد کشور میکنن....
ٍ
در نظر داشته باشیم که قیمت هائی که برای دوربین ها و لوازم جانبی در سایت های اروپائی و آمریکائی اعلام می شود قیمت تک فروشی است که مالیات بر ارزش افزوده (تا حدود 22 درصد) و گمرک و سود تک فروشی در آن اعمال شده و قیمتی که وارد کننده می پردازد بسیار کمتر از قیمت تک فروشی است.
قیمت سایتهای فروش آنلاین آمریکایی قیمت خام هست و بعد از مشخص شدن مکان اقامت خریدار هست که مالیات و سایر ... به اون قیمت اضافه میشه نه ابتذا.
ولی در بحث خرید عمده و تکی این تفاوت خیلی فاحش هست. چند وقت پیش از یک شرکت چینی بنام PIXEL که تولید کننده معتبری هم در زمینه لوازم عکاسی هست TTL Triger برای نیکون به قیمت 150 دلار موجود بود ( تو سایت آمازون و....). وقتی با خود مسئول فروش اون شرکت برای خرید عمده ( جهت تست قیمت عمده) مکاتبه کردم در هملان گام اول قیمت 90 دلار رو برای تحویل در بنادر جنوب ایران (FOB) پیشنهاد کرد که شاید جای چونه زدن هم میداشت.
به هر حال خریدهای عمده و تکی تفاوت زیادی با هم دارند و حتی برای دوربین d800 هم در همون ابتدای کار که اشتها به خرید زیاد بود یادم میاد که تو سایت NIKON RUMORS اشاره شده بود که قیمتی که به نمایندگیها جهت عرضه ارائه میشه در حدود 2600 دلار هست و نه 3000 دلار.
دوستان نمیدونم باید بگم خبر خوب هست یا بد!!؟؟ اما به نظر بنده خبر خوبی نمیاد
بخشنامه جدید ارزی گمرک رسما اجرایی شد
ممنوعيت واردات با ارز آزاد
آخرین بخشنامه گمرک ایران که درباره شرایط و نحوه ورود کالاها به کشور است علاوه بر تعیین حقوق و عوارض جدید تلویحا واردات کلیه کالاها با ارز آزاد را ممنوع و غیرممکن دانسته است!!!
لینک خبر
اگر ارز دولتی به دوربین ندن میشه خبر بد ولی تا زمانی که ارز مبادله ای همان طور که گفتن به اولویت هفتم تعلق بگیره و دوربین عکاسی در اون دسته باشه شاید بشه گفت خبر خوب هم میتونه باشه...
اینجاست که قیمت ابزار جانبی دوربین عکاسی در هاله ای از ابهام قرار میگیره....
کسی میدونه که آیا در مورد ابزار عکاسی ،مبنا همان اولویت 7 هست یا خیر....
ٍ
تنها اولویت های ۹و۱۰ شامل هیچ ارزی نبوده وبه الطبع واردات انها ممنوع است که چون این اولویت هاشامل کالاهای به قول ایشان بنجل وغیرکیفی! مانندکفش والبسه می گردد، فلذا کالاهای دارای تکنولوژی های غیربومی باارز مبادلاتی واردمیشودوکالاهای تااولویت۳ باارز مرجع واردخواهدشد.اما تاثیراولویت برمیزان تعرفه گمرکی خواهدبودکه باتوجه به بخشودگی حدود۵۰ درصدی کالاهای اساسی به نظرنمی رسد لوازم عکاسی شامل بخشودگی گمرکی شود.
پس درحال حاضرd800 رو درحدود۲۵۰۰ تومان ضرب میکنیم.
سلام
می خواستم یک D5200 بخرم ، اول اینکه به نظر شما با توجه به اینکه حدود 2 ماه هست به بازار اومده و از قیمت 3500 الان به 2980 رسیده به نظر شما افت قیمتش رو کرده و یا نه هنوز افت قیمت بعد فروردین و عید هم در راهه؟؟؟
دوم اینکه کلا برای خرید تجهیزات عکاسی از جمله لنز و ... به نظرتون الان وقت خوبی هست؟(با توجه به 1-دور بعدی مذاکرات در 31 اردیبهشت 2-در پیش بودن انتخابات 3-تورم سال جدید بعد از گذشت حدود 2 ماه از سال)
قطعا قصد خرید d5200 و 18-105 دارم به نظر شما خرید این دو با هم به قیمت 3850 مناسب هست یا نه هنوز واستم تا قیمت کمی پایین تر بیاد؟(با توجه به قیمت های زیر بعد از گذشت زمان : d7000 با 18-105 قیمتش 4200 هست و d90 با 18-105 به قیمت 3100 فروش میره و d3200 و 18-105 به قیمت 3000)
ّ
دوست عزیز من اگه میدونستم چنین میشه وضعیت همون یک سال و نیم پیش تمام نیازم رو خریداری میکردم و راحت میشدم
نه الان با همون پول 1/3 بلکه کمتر هم از وسایل رو بتونم بخرم ، هیچ چیز مشخص نیست ممکن است با صبر اوضاع بهتر بشه
ممکنه هم نشه ، فعلا ابر قدرت ها دندون تیز کردن واسه این آب و خاک ، ولی در کل اگه خریدید و گرون شد برد کردید واگه
خریدید و افت قیمت داشت بعد از مدتی حالشو بردی توی همون مدت و چند وقت بیش تر از دوربین لذت بردی !!!
دوست عزیز تجربه ای که من داشتم اینه که اگه گرون بشه خیلی خیلی بیشتر از این حرص میخوری که ارزون بشه.
حالا دوربین مد نظر شما خیلی ارزون بشه (اگه اتفاق خارق العاده ای نیافته ) ماکسیموم 200 تومن ارزون بشه. ولی خدایی نکرده بخاد گرون شه شاید 1 میلیون هم روش بیاد. تازه ارزون هم بشه داری استفاده میکنی ازش و لذت میبری. به نظرم شما بهتره به این فکر باشی که چه دوربینی بهتره و خیلی حساب دودوتا چهارتا نکنی.
سلام
راستش درمیان اطرافیانم دیدم که باتوجه به وضعیت این روزهای بازار ارز وطلا , انچه که میتوانندرا,برای فروش گذاشته اند. لوازم پخش موسیقی, طلا, ارز, لوازم عکاسی...که فک نمیکنم درست باشد.البته اگه بپرسید,خوب من کارشناس اقتصادی نیستم , دستی در دولت هم ندارم , فقط شنيده هايي از... ! هست ،كه ديدم بدنیست دیگردوستان هم مطلع شوند.به هر حال قاعده اين بوده كه جايي بحثي نكنم وتابحال هم نكرده ام. اماراستش بسكه اين مدت سودهاي واريزي به جيب سودجويان راديدم،قلبم گرفت. به هرحال... دراین میان اگه دوست ديگري اطلاعی دارد ازشرایط ویا آگاهی علمی بالایی دارندکه برخلاف این مطالبی که من میدانم تصمیم گیری های متفاوتی را اتخاذ میکند, چه بهتر. وهمچنین چه بهترهم خواهد بود که به اطلاع دیگران هم برساند. چراکه اکثریت دوستان دراین تالار , عکاس تفننی وبدون درامدهستند.وبجای وصله پینه زدن به نیازهای دیگرزندگی, اقدام به خریدلنزودوربین و... میکنند.
فلذامهمه درشرایط اقتصادی فعلی تصمیم وپیش بینی درستی اتخاذشود.
اما اصل مطلب اینکه فروش لوازم و یاارز , حداقل برای تصمیم گیری های بلندمدت توصیه نمیشود. پایین امدن قیمت ارز نه به دلیل بالارفتن ارزش ریال که تنها به خاطر ازدست دادن ان بخش از قیمت ارز که توسط شرایط روانی بازار و دلال بازی و کمبودارزموردنیاز بازار , بوده است, رخ داده.ارزش ریال بالا نمیرود بلکه تنها تثبیت خواهدشد.بنابراین باتوجه به شرایطی که بر پول ملی دراین سالها گذشته وباعث کاهش ارزش ان شده است(ودلایل آن ازحیطه این فروم خیلی دورخواهدشد), فقط این نکته را بگویم که پایین امدن قیمت ارز ناممکن هست وتنها میتوان این امیدراداشت که قیمت ارز ,ان بخش از قیمتش را که بنا به شرایط بازار بدست اورده , ازدست بدهد که ان هم نهایتا حدود10-20 درصد خواهد بود. وامید به رسیدن قیمت دلار به زیر3000 تومان چندان منطقی به نظرنمی اید.لذا دوستان در تصمیم گیریهایشان این شرایط را درنظر بگیرند.
الان قیمت دلار به دلیل برگشت بخشی از 20میلیارددلاری که در خانه مردم ذخیره شده و قیمت طلا هم , هم به خاطراین موضوع وهم به خاطر پایین کشیدن قیمت جهانی طلا , پایین امده نه به خاطر بالارفتن ارزش ریال.درماه پیش هم مشاهده نمودید که به دلیل... قیمتها حدود10 درصد کاهش یافت وباز به روال قبل برگشت.واگر به خاطر بالارفتن ارزش ریال بود که به همان قیمت باقی میماند.
خواهش میکنم اگر هم فرومی های عزیز اطلاعاتی اخباری ... ازجایی دارند لطف کنندومرقوم بفرمایند.باشدکه ازاین اشفته بازار سودی هم عاید کاربران عادی وهمیشه مشتری شودوهمچون همیشه ازاین گرگ ومیش , فقط فروشنده های گرانقدر! کاسب نشوند!!!
باتشکر
با سلام و ضمن عرض ادب و احترام
دوست عزیز پاسخ به فرمایش شما قطعا بحثی مفصل خواهد داشت که در این مکان ناپسند، چه بسا مذموم میباشد ولی بطور مختصر:
آنچه را که فرمودین همه میدانیم ولی از عاقبت کار اطلاعی نداریم...
فقط 1 نکته را عرض میکنم و آن اینکه در مملکت ما قانونی نانوشته وجود دارد به نام قانون معکوس، در برخی موارد چیزی که مثل روز روشن و قابل پیش بینی است دقیقا برعکس آن اتفاق می افتد؛ مشکل اینه که نمیدانید کجا قراره این قانون اجرا بشه و کی خیر.
نمونش هم همین انتخابات اخیر بوده که 2 هفته قبل از آن، به ندرت کسی اینچنین پیش بینی میکرد ولی شد.
بنابراین پیشنهادم اینه که به حرف دلتان(نیازتان) بروید تا عقلتان(اصول و منطق)
انشاءالله که متضرر نخواهید شد.(در بلند مدت)
سپاس.
کاهش دلار بله... ولی کاهش قیمت محصولات هم داشته ایم؟ مگر شما به دلار خرید میکنید؟ فکر میکنید چند درصد فروشندگان حاضر به کاهش قیمت کالای خود خواهند شد؟ افزایش قیمت دلار همیشه بهانه آنی بوده است برای افزایش قیمت محصولات و در مقابلش کاهش قیمت ها همراه با بهانه هایی نظیر "از قبل تهیه کرده ایم" و "عدم فروش" و "این کاهش دلار موقتی است" و "شرکت با همون قیمت ها در حال وارد کردن است" و "از قیمت مطمین باشید" و هزار و یک بهانه با ربط و بی ربط دیگر همراه است!
اگر هم کاهش یابد مشابه قضیه قبل عید است که دلار از 3400 به 2800 برگشت و برای مثال بادی 7دی فقط 100هزار تومان کاهش یافت. بنظر من اگر چیزی میخواهید بخرید که استفاده کنید و لذتش راببرید، با 4-5 ماه صبر کردن لذت اون رو از خودتون نگیرید.. اگر هم برنامه بلند مدت دارید و در حال حاضر نیاز ویژه ای ندارید تا 3-4 ماه اینده بالاخره همه چیز تثبیت میشود (انشالله!)
بالاخره انبار فروشندگان هم خالی خواهد شد و با قیمت های جدید خرید خواهند کرد. هرچند خریداران نباید گوششان به این حرفها بدهکار باشد !
ولی با این حرفتان کاملا موافقم :
بنظر من اگر چیزی میخواهید بخرید که استفاده کنید و لذتش راببرید، با 4-5 ماه صبر کردن لذت اون رو از خودتون نگیرید.. اگر هم برنامه بلند مدت دارید و در حال حاضر نیاز ویژه ای ندارید تا 3-4 ماه اینده بالاخره همه چیز تثبیت میشود (انشالله!)
قیمت بازار ( اجناس وارداتی ) ، یکی با قیمت ارز تعیین می شود و دیگری میزان عرضه و تقاضا .
وقتی قیمت ارز بالا می رود و ثبات قیمت وجود ندارد ، خریداران از ترس گرانتر شدن و کمبود ، به سمت بازار هجوم می برند که همین باعث گرانتر شدن می شود . با کمتر شدن موجودی انبارها باز این رشد ادامه پیدا میکند .
چون میزان تقاضا بیشتر از عرضه خواهد شد. ( همان اتفاقی که باعث گرانتر شدن مداوم طلا و ارز در بازار ایران می شد ) .
.
اما وقتی این روند معکوس می شود ( که در بازارهای با ثبات همینطور خواهد شد ) ، این فروشندگان هستند که مجبورند قیمت ها را متعادل کنند .
چون آنها نیز مجبورند اجناس خود را بفروشند و از انبار کردن آنها هیچ سودی نخواهند برد .
.
.
بنابراین ، به نظر من در چنین وضعیتی ، بهترین کار ، خرید کردن فقط ابزار و تجهیزات ضروری و عدم خرید وسایل غیرضروری است . چون به مرور قیمت ها ناگزیر پایین خواهد آمد .
آنچه نیز فروشندگان می گویند ، مقاومت ایشان در برابر کاهش قیمت است ، و جنگ روانی برای ادامه جو پریشانی در خریداران ، ولی این حربه سودی نخواهد داشت . اگر همچنان قیمت های ارز پایین بیاید .
دوستان عزیز قیمت دلار در حال کاهش هست و دلیلش رو کیاوش جان فرمودند اما دلیل پایین نیامدن اجناس این هست که بازار هنوز ثبات پیدا نکرده (هر چند بر خلاف گفته دوستان قیمت ها شل کرده و برخی اجناس افت قیمت داشته اند در عرض 1 هفته). مطمئن باشید اگر قیمت دلار تا یکی دو هفته دیگه هم افت داشته باشه قیمت اجناس هم افت خواهد کرد.
پیش بینی قیمت دلار هم اصلا ممکن نیست که دوستان به این صراحت می فرماییند پایین نمیاد! همه ی هم فرومی های عزیز و هم وطنان دلیل افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش پول ملی رو میدونند، پس چرا خودمون رو گول بزنیم؟ نزدیک به نشست سالانه سازمان ملل هستیم و مطمئن باشید سخنان رئیس جمهور محترم منتخبمون تاثیر 100% در افت زیاد دلار و برنگشتن دوباره به بالا خواهد داشت. بدون شک رسیدن قیمت دلار در 6 ماه آتی حتی به 1000 تومن هم غیر ممکن نخواهد بود.
برای یاد آوری قیمت امروز دلار 3220
قیمت طلا هر گرم 105 هزار تومن
در این آشفته بازاری و این اوضاع ، سخت است که بخواهیم نظری درباره آینده (چه دور و چه نزدیک) بدهیم که چه خواهد شد.صرفا بر اساس خبر های موثق عرض کنم خدمتتان که همین امروز صبح ، رادیو جوان از قول جناب بهمنی رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که روال کاهش قیمت ارز ادامه خواهد داشت. حال چقدر این نقل قول میتواند عملی باشد و اصولا نقش بانک مرکزی در بحث دلار پررنگ تر است و یا به قولی دست عوامل خارجی پشت پرده !! ، من که نمیدانم!
تنها در یک موضوع مطمئنم که متاسفانه عده ای سودجو در این نوسانات قیمت ارز منتفع میشوند و با کمال تاسف به این اوضاع نابسامان دامن میزنند. همین چند وقت پیش که دلار از قیمت نسبتا ثابت حدودا 3400 تا 3700 بالا رفت ، قیمت انواع ادوات عکاسی من جمله لنز ساده 55-18 با افزایشی روبه رو شد که حتی تا حدود 500 تومان هم قیمت آن را در سایت های مختلف ارزیابی کردند در حالی که فروشگاهی در شیراز این لنز را 340 قیمت زده بود.
درود
آرش جان ما بیشتر از 1 سال هستش که به دلار خرید میکنیم و توی این یک سال فهمیدیم که سالهای قبل هم به دلار خرید میکردیم چون مصرف کننده هستیم و اجناس یا بهتر بگم بیشتر اجناسی که استفاه میکنیم یا وارداتی هستن یا از منتاژ اجناس وارداتی تهیه میشن در مورد قیمت هم بستگی به تقاضای عکاسان داره ( در هر صنفی ) در حال حاضر بیشتر واردکنندگان سعی بر نخریدن دارن و به اندازه تقاضا خرید و عرضه کرده اند و اگر موجودی داشته باشن خیلی ناچیز هست با تثبیت نشدن قیمت دلار و یورو هم ممکن نیست واردات داشته باشن چون دنبال ضرر نیستن طبیعی هستش کمی در ماههای اخیر و از این پس مقدار تجهیزات در بازار زیاد بشه مثلا پیکسل که اقدام به فروش ویژه به مناسبت شعبانیه کرده تا بتونه اجناس رو بفروشه و با قیمت های جدید از واردکنندگان تهیه کنه و بقیه هم همچنین پس احتمالا یک عرضه زیاد در این چند ماه و یک رکود خواهد بود و بعد از اون اگر قیمت دلار و یورو به تعادلی که میخواهیم برسه ( انشالله ) همه دوستان میتونن خریدهای خوبی رو انجام بدن ( امیدوارم)
پیروز باشید/
امروز نقل قولی از اقای Kimio Mak ( یکی از مدیران ارشد شرکت سونی ) در سایت dp خوندم که عنوان کردند:
(صفحه اصلی)نقل قول:
Every six months I want to do something new
به نظرتون اگه واقعا سونی با همین دید رو به جلو بره، باید منتظر چه روندی باشیم در بازار؟
ممنون میشم تحلیل کنین از دید خودتون.
بعد از اینکه پستتون رو خوندم سری به سایت dpreview زدم و تصمیم گرفتم یه مقایسه ی آماری خام (یعنی خیلی کلی و بدون دقت لازم در یک کار قابل استناد) انجام بدم.به اینصورت که تعداد دوربین های تولید شده در سال 2013 توسط سونی و نیکون و کنون رو بشمرم و بعد رزولوشن دوربین های تولید شده رو جمع کنم و یه میانگین بگیرم از رزولوشن دوربین های هر برند(قبول دارم که نمی تونه قابل استناد باشه اما نتیجه اش جالب شد) .در سال 2013 تا الان سونی 20 دوربین (از dslr تا کامپکت و حتی QX10,QX100) نیکون هم 20 دوربین (البته 21 بود ولی مشخصات یکیش اصلا ثبت نشده بود) و کانن 17 دوربین تولید کرده بودن.متوسط رزولوشن دوربین های سونی 19.7 (یعنی تقریبا 20 مگاپیکسل) ، نیکون 16.5 مگاپیکسل و کانن 15 مگاپیکسل بود.
به شخصه سونی رو اهل بزرگنمایی های تبلیغاتی بیشتری نسبت به دیگر برندهای تولید کننده دوربین می دونم.همین سیاست در نقل قولشون هم هست.یک مسابقه ی شدید که برای مصرف کننده راه می اندازن وگرنه در حیطه ای مانند عکاسی چه نیازی به معرفی محصولات حرفه ای در شش ماه هست؟ بیشتر ذهن به لوازم مصرفی یا جانبی معطوف می شه تا وسیله ای قابل اعتماد.
بحث جالب شد علی جان. من با این قسمت صحبتت زیاد موافق نیستم. به نظرم نیاز هست خصوصا برای بازار ایران با این وضعیت قیمتی و دلاری:
1- تنوع کالا = حق انتخاب بیشتر = سود به نفع مشتری
2- مجبور شدن تمام شرکتها به ارائه تکنولوژی جدیدتر یا به روز کردن دوربین هاشون حتی در حد ایزو و فیلمبرداری و ... = سود به نفع مشتری
3- سرعت بیشتر در کاهش قیمت اجناس قدیمیتر که البته اگه این نظرم درست باشه برای بازار ایران واقعا لازمه! = سود به نفع مشتری ( به جز ضرر برای کسانی که امروز جنس نو میخرن و بعد یکی دو سال که میخوان دوربینشون بفروشن شاید با ضرر زیاد مواجه شن که باز واسه خریداران این دست اقلام هم سود داره )
4- این نوید میاد که سونی تو قسمت لنز هم فعال تر بشه. فکر میکنم منظور این مدیر؛ صرفا تولید بدنه در هر شش ماه یکبار نبوده و مطمئن لنزهم در بر میگیره ( ایرادی که چند مدت پیش، وقتی سونی دوربین میرورلس فول فریمش معرفی کرد همینجا دوستان به این شرکت گرفته بودند )
5- بازار هم تقریبا از حالت دو قطبی بودن کنون نیکون درمیاد ( جسارت به دوستان سونی باز یا پنتاکس باز نباشه )
چندتا از این موارد به طور خلاصه تو تاپیک Sony A7 & A7r عنوان شده بود که موافق و مخالف های خودشو داشت.
اون قسمت مگاپیکسل هم قبول دارم. روش مانور تبلیغاتیه بزرگیه.
ارادت داریم علی جان
از اساتید و بقیه دوستان هم ممنون میشم نظرات خودشون بگن اشتباهات احتمالی ما رو هم گوشزد بکنن.
یا حق
آقا ابزار حرفهای که هر روز آپدیت نمیشه. این قصههای سود به نفع مشتری سود به نفع مشتری چیه؟
آپدیت ابزار حرفهای پریود مشخص میخواد. این تایم نمیتونه خیلی کوتاه باشه. تفاوت قیمت ابزار حرفهای با بقیه ابزار تجاری پرچمدار بودن از لحاظ تکنولوژی و کیفیت تولید است. افت قیمت ابزار دست شما آزار دهنده خواهد بود. کجای این داستان سود به نفع مشتریست؟ عکاس حرفهای نیاز به ابزار نو و جدید داره. تولید و آپدیت زودهنگام تجهیزات هزینه تولید و هزینه بازاریابی، انبارداری، پخش و اینها رو به شکل سرسامآوری بالا میبره.
خلاصه ممکنه سونی هرکاری بکنه، ولی اینکارها تا زمانیست که ابزار حرفهای تولید نمیکنه! یعنی دوربین DSLR میزنه، شاید بد هم نباشه، ولی برای میوه فروشی که دلش میخواد دوربین بزرگ بخره.
با اجازتون چند سوال میپرسم جناب عاشوری نیا، به امید فراگیری بیشتر در سایه راهنمایی های شما:
این صحبت مدیر سونی در چه موردیه؟ تحلیل شما در مورد صحبت های ایشون بیشتر رو چه مواردیه. به عنوان مثال من برای تولید لنز گفتم؛ درست نیست که نوید این میاد تو قسمت لنز، سونی بیشتر کار کنه؟ چون تو تاپیکی که گفتم یک ایرادبه سونی تو همین قسمت لنزها بود. بعد مثال دو دوربین Sony A7 & A7r هم که زدم اصلا شامل مواردی مثل تنوع کالا و به فکر انداختن شرکتهای دیگه مثل نیکون و کنون برای تولید این رده دوربین ها نمیشه؟ بعد اگه جواب مثبته، نتیجه اینا سود به نفع مشتری شامل حالش نمیشه؟
اون قسمت افت قیمت ابزار دست ما آزار دهنده خواهد بود ( خودم نمیگم چون اصلا در حد عکاس آماتور هم نیستم چه برسه به حرفه ای ) کاملا متوجه شدم. یک گریزی هم بهش زده بودم تو پست قبلی ولی مثل اینکه بازم خوب نتونستم منظورم برسونم.
تاکید تاکید: من در اشتباهم ( از پستتون هم متوجه مسائل جدیدتری شدم ) دنبال یادگیری بیشتر از شما و اساتید دیگه هستم.
ارادت جناب عاشوری نیا
بنظر من استفاده کننده از ابزار حرفهای باید طرز فکر حرفهای هم نسبت به ابزارش داشته باشد. اینکه اگر تولید کنندهای تغییر مثبتی در محصولش ایجاد کند ابزار موجود من افت قیمت پیدا میکند خیلی حرفهای بنظر نمیرسد. برای میوه فروش محل هم همان اندازه بزرگ کافیست نه به فکر ارتقا است نه فروش که نگران مدلهای جدید باشد.
بحث حساسی است بحث حرفه ای مخصوصا در مقولات هنری . بنظر من اپدیت سریع ابزار پرچم داران یک برند . البته باعث میشه افراد حرفه ای فاکتور کمک ابزار برای درامد رو زود به زود اصطلاک بدهند و نهایتا مجبور به هزینه بیشتر جهت نگه داری قیمتشون باشند . (این تنها در مورد بدنه ها البته صادقه حداقل تا الان) . در خارج از کشور افرادی که حرفشون عکاسیست و از میان آنها طیفی هم که به اصطلاح سلبریتی هستند . این افراد خوش شانس بهترین و به روز ترین ابزار هر برندی رو که با هاش قرار داد دارند دریافت میکنند گاها در سفرهای مخصوصا قطبشون لنز های چند 10 هزار دلاریشون هم پرت میشه میشکنه و از یک شرکت بیمه (که قراداد تبلیغاتی هم باهاش دارن) پول میگیرند و قضیه ختم به خیر هم میشه در وبلاگشون هم مخاطب کم ندارند . از هر دو طرف در این بیزنس هم عکاس حرفه ای سلبریتی ما هم شرکت سازنده تجهیزات هم بیمه و غیره سود میبرند . این بحث سود مشتری از نوع حرفه ای در این بازار هستش . مشتری مثل من هم که چون قیمت ها به خاطر تولید بالا و ورود شرکت های بزرگ و پول دار شکسته حق اتخابم بیشتر شده ولی سود مالی نمیبرم بی جهت چون کوران تبلیغات بوده و کم شدن نسبی قیمت ها نهایتا این جریان باعث خالی شدن جیب من میشود . حالا میرسیم به حرفه ای هایی که هم پول تجهیزات دادند و هم همواره داره با شتاب گرفتن تکنولوژ . بدنه به روز تر و جدید میاد متاسفانه با هیچ شرکتی هم قرارداد ندارند تا کمی این اصطلاک رو کم کنند . این قشر که کم هم نیستند در این بازار بیشترین ضربه را میخوند . این نظر من بود
نقل قول:
با اجازتون چند سوال میپرسم جناب عاشوری نیا، به امید فراگیری بیشتر در سایه راهنمایی های شما:
این صحبت مدیر سونی در چه موردیه؟ تحلیل شما در مورد صحبت های ایشون بیشتر رو چه مواردیه. به عنوان مثال من برای تولید لنز گفتم؛ درست نیست که نوید این میاد تو قسمت لنز، سونی بیشتر کار کنه؟ چون تو تاپیکی که گفتم یک ایرادبه سونی تو همین قسمت لنزها بود. بعد مثال دو دوربین Sony A7 & A7r هم که زدم اصلا شامل مواردی مثل تنوع کالا و به فکر انداختن شرکتهای دیگه مثل نیکون و کنون برای تولید این رده دوربین ها نمیشه؟ بعد اگه جواب مثبته، نتیجه اینا سود به نفع مشتری شامل حالش نمیشه؟
اون قسمت افت قیمت ابزار دست ما آزار دهنده خواهد بود ( خودم نمیگم چون اصلا در حد عکاس آماتور هم نیستم چه برسه به حرفه ای ) کاملا متوجه شدم. یک گریزی هم بهش زده بودم تو پست قبلی ولی مثل اینکه بازم خوب نتونستم منظورم برسونم.
تاکید تاکید: من در اشتباهم ( از پستتون هم متوجه مسائل جدیدتری شدم ) دنبال یادگیری بیشتر از شما و اساتید دیگه هستم.
ارادت جناب عاشوری نیا
چیزی که من از صحبتهای ایشون فهمیدم اینه که ایشون مثل هر مدیر دیگری آمده و یکسری حرفهای قشنگ زده و شعار داده و اینها. اهمیت خاصی به این حرفها نمیدم. اما اینکه پریود آپدیت دوربینها سریعتر شود را غیر منطقی میدانم.
برادر، تولید کننده دوربین شب نمیخوابد و در خواب کشف جدیدی کند و فردا صبح دوربینی جدید تولید کند و به بازار ارائه دهد. هر کمپانی کشفیات و ابزار و امکاناتی در جیب دارد که بر اساس استانداردهای بازاریابی و فروش و هزارجور تحقیقات دیگر، محصولی را با مشخصاتی خاص تولید میکند و به بازار میدهد. این نیست که در هر محصول تولیدی آخرین تکنولوژی موجود در کمپانی استفاده شود. همه اینها بر اساس محاسبات است. حالا در ردههای ابزار حرفهای عکاسی میشود تصور کرد عمر مفید دوربین دیجیتال حرفهای که مشغول کار است حدود ۴ تا ۶ سال است، بر این اساس دوربینها در بازههای دو تا ۳ سال آپدیت میشوند. حالا شما این رو تبدیل کنی به یک دوره ۶ ماهه چیز بیشتری به مصرف کننده نخواهی داد، جز اینکه هر ۶ ماه کمفروشی کردی برای پرکردن ۶ ماه بعد!نقل قول:
بنظر من استفاده کننده از ابزار حرفهای باید طرز فکر حرفهای هم نسبت به ابزارش داشته باشد. اینکه اگر تولید کنندهای تغییر مثبتی در محصولش ایجاد کند ابزار موجود من افت قیمت پیدا میکند خیلی حرفهای بنظر نمیرسد. برای میوه فروش محل هم همان اندازه بزرگ کافیست نه به فکر ارتقا است نه فروش که نگران مدلهای جدید باشد.
در مورد میوه فروش هم گفتم دیگر، اینگونه دوربین تولید کردن به کار همان میوه فروش میآید که دوربین درشت میخواهد.
در نهایت، فکر نمیکنم چیزی تغییر کند. مصاحبهای انجام شده و مدیری خواسته بگوید ما خیلی باحالیم و پیشگام تکنولوژی هستیم و آخرین و بهترینها را از ما بخواهید. همین.
سلام
ما قدیمی تر ها به این شو-آف های سونی عادت داریم. خیلی از این رجزخوانی ها تبدیل به اختراعات خیلی خوب و بی بدیل مثل واکمن شده و خیلی هاشون هم تبدیل به شکست های عجیب و غریبی مثل بتاکم و tape streamer و مموری استیک شده است!
خلاصه خیلی جدی نگیرید :-)
در ادامه صحبت های دوستان چند مطلب رو اشاره کنم.
به نظر من هر محصول تکنولوژیک باید زمانی رو سپری کنه تا به بهترین ورژن خودش برسه.نوآووی های اون تکمیل بشه، نواقصش رقع بشه و وقتی بازخورد کاملی ازش گرفته شد برای تکنولوژی بعدی اقدام کرد.از این جهت همونطور که در چند پست قبل گفتم من رویکرد سونی رو تجاری می دونم.
اول اینکه نمی دونم دوستان چقدر از صحبت های آقای Kimio Maki رو در لینک خبر خوندن اما به نظر من ایشون در مصاحبه اشون بیشتر دغدغه ی فروش داشتن.معنی اش این نیست که کانن و نیکون نخوان بفروشن اما ایشون در انتها اشاره می کنه که پیشینه ما لوازم الکترونیکی مصرفی هست و برای اینکه در بازاری که کانن و نیکون حرف اصلی رو می زنن باقی بمونیم نیاز به نوآوری داریم. از این جهت به معرفی محصولاتی اقدام می کنیم که فرصتی ایجاد کنن و بازار رو به دست بگیریم.محصولاتی که تا قبل از این وجود نداشته و سونی می تونه مثلا در بازار فول فریم دوبین های ارزانتری تولید کنه.
ایشون در سونی به عنوان پدر چند محصول نوآورانه معرفی می شن و در کل از هیچ جای مصاحبه ایشون اینطور برداشت نمی شه که قصد تولیدات فقط حرفه ای در دنیای عکاسی دارن. بیشتر صحبت از جذب مشتری با محصولات نوآورانه (و اتفاقا تا اینجا چندان هم بر روی مشتری حرفه ای کار نکردن و بیشتر مصرف کننده های عادی هست) و ارزان تر در برابر کانن و نیکون در دنیای عکاسی است.
نظر شما در مورد اینکه هر تولید کنندهای برای چند سال آینده محصولاتش را طراحی کرده کاملا درست است البته انتظاری هم نمیتونیم داشته باشیم که همیشه آخرین تکنولوژی موجود را در محصولات استفاده کنند. دلایل آن هم از مسایل بازاریابی گرفته تا اینکه اصوالا همین شرکتهای تولید کننده عملا صاحب تکنولوژی تمام تجهیزات بکار رفته نیستند و نیازشان را از شرکتهای دیگر تامین میکنند متفاوت است. اما اینکه شرکتی با فرض عمر مفید 6 ساله یک بدنه (که در عمل هم درست است و خیلی از مصرف کنندگان حرفهای و آماتور با هر آپدیت نیازی به ارتقا نمیبینند) هر شش سال یکبار محصول را معرفی کند یعنی اینکه در طول شش سال خریداران جدید را از قسمتی از تکنولوژی محروم کرده یا به عبارتی شش سال کم فروشی کرده!
جناب مبین این فقط یک فرض بود! شما دو و چهار سال را در نظر بگیرید باز مساله همان است. اتفاقا خیلی هم دور از واقعیت نیست. برای مثال عکاسان حرفهای زیادی میشناسم که برای ارتقائ 5دی مارک دو منظر مارک 4 هستند.
فرض،اونم اشتباه چه كمكي به بحث ميكنه؟ (شايد من درست متوجه نشدم منظور شما رو):-)
خوب فرضا چنين افرادي هم باشند!شايد بعضي هم بخواهند منتظر ورژن ششم باشند.فكر كنم مشكل فقط از خودشان باشد و نه كس يا جاي ديگري!(اگر اينطور باشد پس براي اين افراد همان ٥ تا ٦ سال فاصله بين هر بدنه مناسب است)
البته من بين افراد حرفه اي و غير حرفه اي چنين سخني را نشنيده بودم تا حالا!
موضوع محروم شدن از بخشی از تکنولوژی در بازه ی زمانی نیست.چرا؟چون یه عکاس که مهندس نیست که نیاز باشه قطعاتش رو هر روز بهتر و بهتر کنه و اصولا کیفیت کارش در گرو این نیست که حتما دوربین، لنز و یا تکنولوژی نهفته در دوربینش چقدر به روز باشه.اگر عکاسان حرفه ای چنین رویه ای داشتند که بوضوح شاهد آرایش متفاوتی در بازار بودیم.
مشخصا دوربین ها و تکنولوژی امروز در چنان سطحی هست که هر عکاس قدیمی تا زمانی که می تونه خروجی ذهنی اش رو از دوربین امروزی بگیره (که کاملا هم قابل تصوره) نیازی نیست هدف رو گم کنه! هدف عکسه نه دوربین! به همین دلیل تا زمانی که بتونه تمام نیروهای نهفته در دوربین رو خارج کنه نیازی به تعویض دوربین نداره.البته که عکاسان استثنا پیدا می شن ولی کلیت قضیه که تغییر نمی کنه.
به نظر من در عکاسی قبل از دوربین عکاس مهمه و بعد از اون دوربین و ملحقاتش.اما سونی وقتی به کاربر خانگی نگاه می کنه یعنی مهمه که چقدر دوربین بفروشه نه اینکه چقدر عکاس رو راضی کنه.
اتفاقا این افراد با مورد بحث مشکلی ندارند و زمان ارتقا را معرفی محصولی با تغییراتی متناسب با نیازشان میبینند نه صرفا معرفی محصول جدید! موضوع بحث این بود که معرفی بدنههای جدید در بازه زمانی کوتاه از نظر بعضی از دوستان زیاد مطلوب نبود.
فرض من هم خیلی دور از واقعیت نبود در مورد کاربران ایران اطلاعی ندارم اما اینجا برای همین مورد مثال 5دی هنوز هم خیلیها با مارک دو در اتلیه کار میکنند!؟ بنظر من مشکلی هم که ندارند هیچ تصمیم منطقی و درستی هم گرفتهاند. به معرفی بدنه های جدید هم معترض نیستند. هرچند در مورد دوستان عکاس مراسم مورد متفاوت است.
ببین دوست عزیز، اینکه بگویید چون نیازی نیست (که البته هست)، چون بعضی از دوستان حرفهای هنوز از بدنههای کراپ سطح پایین 6 7 سال پیش استفاده میکنند و خوشحال و راضی هستند پس نباید تجهیزات را بروز کرد یا حداقل با فاصله طولانی به روز کرد دلیل قانع کنندهای نیست که همه مصرف کنندهگان را در طول بازه مورد نظر شما ( 2 یا 4 یا 6 یا ...) منتظر بگذرارید تا همه چیز را یکجا به آنها بدهید!
درضمن این تغییرات همیشه در کنار رقابت تولید کننده مصرف کننده را هم راضی کرده! آیا قیمت تجهیزات بالا رفته؟ آیا مصرف کننده جدید برای مثال از داشتن یک مزیت کوچک مثل ال سی دی چرخان نسبت به مدل شش ماه پیش ناراحت شده؟ مگر اینکه بگویید دیدن بدنه جدیدتر از بدنه من هرچند با تغییرات جزئی برایم آزاردهنده است چون بدنه کهنه من ( هرچند با تجهیزات قدیمی دو سال پیش) دیگر آخرین مدل بازار نیست!
از موضوع بحث خارج نشویم کل عرایض من این است که کاربر حرفهای یا علاقه مند باید با دید متفاوتی از شرایط بازار و تبلیغات به تجهیزات نگاه کند نه اینکه ملاک ارتقا را فقط در معرفی بدنه جدید بگذارد. کاربر خانگی هم که میشود مثال همان میوه فروش که بحثی ندارد.
در نهایت معتقدیدهر رده DSLR ها باید هر ۶ ماه آپدیت شوند؟ خیلی روشن میگویم این اتفاق نخواهد افتاد. از نظر من عکاس حرفهای این بازه مناسب نیست.(شما هم نظر خودتان را دارید.) گمان نمیکنم هیچ کمپانی حتا سونی چنین برخوردی با محصولات خودش بکند.
مگه قراره به تعداد اپدیتهای دوربینها و ورود دوربین جدید همه دوربینشان را اپدیت کنند. مگر ورود دوربین جدید ضربه زدن به منافع مصرف کنندگان قبلی است. آیا چون دوربین جدید اومده لازم است که عکاسان حرفه ای دوربینشان را عوض کنند. من فکر نمیکنم حتی در خبرگزاری های بین المللی بدون مشکل بودجه هم به تعداد ورود دوربین ها به بازار تجهیزاتشان را اپدیت کنند.
نمیشه گفت که حتما سازنده هم باید پریود معرفی دوربینش منطبق با متوسط زمان تعویض دوربین توسط عکاسان باشد. فکر نمیکنم افت قیمت و آخرین مدل نبودن هم موجب ناراحتی کسی شود که کار حرفه ای عکاسی انجام میده. این که معتقد باشیم پس چون فلان شرکت تعداد دوربینهایی که معرفی میکند بیشتر است پس تکنولوژی را هم قطره چکانی به مشتری میدهد. معرفی محصول جدید به بازار متاثر از عوامل متعددی است . شرکتها تلاش میکنند از نقاط قوتشان برای افزایش سود و افزایش قدرت رقابت پذیری استفاده کنند و در ضمن نقاط ضعف خودشان را پوشش دهند. برای نمونه چند با این داستان را گفتم:
کنون شرکتی است با توانایی تولید بیشتر نسبت به نیکون که میتواند هم زمان تعداد بیشتری محصول را در خط تولید نگه دارد و همینطور در بازه زمانی کوتاهتری محصولش را اپدیت کند.
نیکون دارای این امکان نیست. حالا هر کدام از این شرکتها برای جبران ضعف و استفاده از نقطه قوتشان چه کاری میکنند؟ کنون در هر دوربینی که در بازه زمانی کوتاهتری معرفی میشود فصله امکانات کمتری دارد یعنی شکاف میان مشخصات دو محصول کنون مهمولا کمتر از نیکون است. نیکون برای مقابله با این استراتژی در هر آپدیت تلاش میکند بیشتر امکاناتی که در چنته دارد رو کند و آپگرید بزرگتری عرضه کند و شکاف میان محصول قبلی و جدیدتر بیشتر است. حالا از نگاه بازار و مصرف کننده در هر بازه زمانی که یکی از این دو شرکت محصولی معرفی میکنند چند قدم از دیگری جلوتر میفتند تا دوباره با محصول بعدی این جایگاه جابجا شود. این ماجرایی که گفتم مطلق نیست و میشود محصولاتی را پیدا کرد که لزوما در این تعرف جا نشود اما به نظرم این یک رفتار قابل مشاهده دو شرکت است. حالا اگر من مصرف کننده کنون هستم لزومی ندارد با هر آپگرید دوربین من هم دوربینم را عوض کنم چون محصول جدید بهتر از دوربین من است. محاسبه مصرف کننده هم یه رفتار منطقی برای حداکثر کردن مطلوبیت مورد نظر است. اگر من مشکل مالی ندارم جمع پول پرداختی و لذت از محصول جدید برای من حداکثر مطلوبیت را فراهم میکند. اگر پول ندارم فشار منفی حاصل از پرداخت پول موجب ایجاد مطلوبیت منفی برای من میشود بنابراین محصول جدید را نمیخرم تا زمانی که احساس کنم ارزش حاصله از خرید محصول جدید با توجه به ارزشی که برای من بازمیگرداند مثبت است و مثلا میتوانم کیفیت کارم را افزایش بدهم یا محصول بهتری تولید کنم. در اینجا اصلا بحث اینکه کدام تولید کننده بد است و کدام خوب است نیست. در مورد سونی من هم ترجیح میدم به عنوان مصرف کننده تعهد و پایبندی سونی به یک سیستم و ساپورت شرکت از یک سری محصول را ببینم تا مثلا سه سری مونت لنز در مدت سه سال. حالا چرا سونی این رفتار را انجام میدهد. سونی میبیند که کنون و نیکون دارای مشتریان سنتی خودشان هستند که کندن آنها و جذبشان به سیستم جدید دشوار است. ممکن است برنامه ریزان سونی بیشتر مصرف کنندگان جدید را هدف قرار داده باشند. در ضمن سونی یک غول بی شاخ و دم با امکانات مالی بسیار است و خیلی راحت و بدون گزش میتونه تعداد زیادی محصول وارد بازار کند. وقتی من مسلسل دستمه ازش به عنوان اسلح تک تیراندازی استفاده نمیکنم و با تفنگ دراگونف هم رگبار نمیبندم. ورود به بازار و هدف گیری بازار هدف هم داستان خودش را دارد و بحث خوب و بد نیست بلکه حداکثر کردن سود است. البته خیلی وقتها هم استراتژی های کلان شرکتها به شکست منجر میشود و نمیشود نتیجه قطعی آنها را حدس زد اما راحت هم نمیشه نسخه شکستشان را پیچید. بحثهای پیرامون نیکون DF را در این مدت شاهد بودیم و من منتظرم ببینم آیا این دوربین بدل به یک گاو شیرده برای نیکون میشه یا فقط محصولی که آمدن و رفتنش تاثیر چندانی ندارد.
دوستان گرامي ، يك بخش بزرگي از اين گفته ها مانورهاي تبليغاتي اند. همين الآن نيكون و كانن هر شش ماه يك يا حتي چند محصول جديد دارند. با احتساب لنزها و بدنه ها و رده هاي مختلف توليد SLR و بريج و بدون آينه و كامپكت و ...
آمارهاي فروش هم كه در دنيا مشخصه كه بيشترين سهم رو اين دو دارند.
بديهي است كه ديگر رقبا دست به چنين ترفندهايي بزنند.
ضمن اينكه هميشه هم امكان موفقيت وجود ندارد. همين واكنش اپل به سامسونگ كه باعث توليد 5c شد، يك نمونه دردست است كه تقريبا نزديك به شكست محسوب مي شود. چون ميزان تفاوت محصول جديد با قديم آنقدري نيست كه بايد. و بيشتر فقط پايبندي به يك جدول زمان بندي شده توليد بود.
کوروش جان داستان اینه که من قبلا چندتا محصول را که فکر میکردم شکست خورده کامل هستند دیدم برعکس شد. فکر کنم برای 5c هم هنوز قضاوت زود است .نقل قول:
ضمن اينكه هميشه هم امكان موفقيت وجود ندارد. همين واكنش اپل به سامسونگ كه باعث توليد 5c شد، يك نمونه دردست است كه تقريبا نزديك به شكست محسوب مي شود.
زمانی که نیکون بعد از معرفی دی70 اومد دی50 را معرفی کرد من دوست داشتم موهای کله مدیر بازاریابی نیکون را بکنم که به جای اپگرید داون گرید وارد بازار کرده اما زمان نشون داد که دی50 با توجه به قیمت پایینتر فروش خوبی داشت و اصلا نمیشد شکست خورده دونستش. سه محصول نیکون که با فاصله با هم معرفی شدند را میشه از خیلی جهات داونگرید دونست:
اول دی100 معرفی شد با بدنه فلزی و قیمت دو هزار دلار
دوم دی70 با قیمت هزار دلار و بدنه پلاستیکی و سنسور مشابه
سوم دی50 که جز کمی رفتار نویزی بهتر یک دی70 بود که دم و سرش را قیچی کرده باشند. نسبت به دی70 این مشخصات را برداشتند: سینک وایرلس با فلاش اکسترنال، سرعت شاتر 1/4000 نسبت به 1/8000 و عوض شدن لنز کیت 70-18 با 55-18 و چندتا دیگه که یادم نیست. قیمت 750 دلار.
یعنی کاهش قیمت از 2 هزار دلار به هزار دلار و به 750 دلار به فروش بیشتر منجر شد هر چند از مشخصات محصول کاسته شد.
سلام جناب غفاري بحث شيرني شده .
يكي از راههاي موفقيت براي هر شركتي برطرف كردن نياز و يا همون خواسته مشتري درهرزمان هست .
هرچه تكنولوژي هم پيشرفت كنه و قيمت هم پايين باشه و مدل هم جديد باشه اولين فاكتور براي فروش خواسته مشتري هست حالا هركدوم برتر باشه بهتر.
مرحله بعدي هم قيمت و عرضه اون به مشتري.
مني كه ميخوام دوربين اخرين مدل داشته باشم لنز هم لازمه .
يكي از دوستان تنها به خاطر همين لنز
http://static.borrowlenses.com/image...5mm_medium.jpg
حاضر نشد نيكون رو انتخاب كنه . Canon MP-E 65mm f2.8 1-5x Macro
سوني و نيكون وكانون و پنتاكس و .... هر برند ديگه با هر قيمتي هم كه بخوان محصولاتشون رو عرضه كنن بايد نياز مشتريان خودشون رو بدونن .
سوني با هاسلبلاد يه دوربين رو ساختن كه بيا و ببين .
http://picu.ir/files/2013/07/picu-Stellar1.jpg
به خيال خودشون كلاسيك رو با مدرن تركيب كردن .
يه دسته اسلحه كمري رو اوردن گذاشتن كنار دوربين .
قشنگ نگاه كنيد خودتون ميبينيد .
http://picu.ir/files/2013/07/picu-Stellar3.jpghttp://majazi2.ir/img/pp/1/3gun-4.jpg
خوب چقدر اين طرح موفق خواهد بود دراينده خواهيم ديد .
هركسي سعي ميكنه از ديگري جلو بزنه حالا با قيمت و تكنلوژي و برتري و شو آف و هر نفع كه بتونه از رقيب جلوتر بمونه .
سياست اين نوع توليد كننده ها چيزي نيست كه من بتونم اونو برسي كنم .
هركدوم از اين شركتها براي خودشون افراد متخصصي دارن كه كارشون اينكه برنامه ريزي كنن مثل سياست كاري و سياست بازار و فروش و ....
دونه به دونه برنامه ريزي ميكنن كه از رقيب عقب نمونن .
من به تنهايي كل سياست كانون و نيكون و پنتاكس و سوني و هاسلبلاد و سينار و ..... بقيه برندها رو زير سوال ميبرم .
عزيزان باوركنيد اونايي كه دارن يه دوربين ديجيتال عكاسي رو توليد ميكنن ميدونن چطور بايد توي بازار هم نقش آفريني كنن .
يا حق
فایل پیوست 55061نقل قول:
Hasselblad is set to launch the world's first 50MP medium format camera using CMOS sensor technology. The groundbreaking H5D-50c will go on sale in March
Hasselblad has announced a new camera, the H5D-50c which incorporates a 50MP CMOS sensor. This is a significant step away from the CCD sensors that have been standard in digital medium-format imaging up to now and potentially opens up the possibility of higher ISO sensitivities and faster capture rates than previous Hasselblad medium-format bodies...
Hasselblad replaces CEO, announces 50MP CMOS medium-format camera
بررسی 6 ساله بازار دوربین های دیجیتال(عکاسی و فیلمبرداری) حاکی از این است که این بازار در حال کوچک شدن است همان طوری که در نمودار زیر مشخص است مهم ترین دلیل این کاهش فروش، فراگیر شدن اسمارت فونها و تبلت ها می باشد.
فایل پیوست 59385
بیشترین کاهش فروش مربوط به دوبینهای عکاسی کامپکت با سنسور کوچک می باشد. این در حالی است که فروش دوبینهای عکاسی با لنز ثابت سطح بالا(مثل سوپر زومها و دوربینهای با سنسور بزرگتر) افزایش یافته است. سرمایه گذاری کمپانیها روی دوربینهای لنز ثابت با سنسور بزرگتر نیز تایید کننده ی این روند است(دوربینهایی همچون g1x ii , rx100 iii).
فایل پیوست 59384
Mirrorless cameras and premium compacts are on the rise, despite a shrinking camera market
ظاهرا بازار دوربینهای dslr ها تغییر چشمگیری نکرده است و روند افزایش فروش میررلسها هم نتوانسته فروش dslrها را کاهش دهد.
مدتی هست ذهن من درگیر این قضیه هست که اندازه سنسور دوربینهای گوشی های هوشمند تا چه حد بزرگ خواهد شد. آیا اندازه ی اپتیمومی برای آن وجود دارد؟ افزایش کیفیت آنها تا چه حد ممکن است؟ الان سایز سنسور گوشی های پرچمدار برندهای معروف در نهایت در حد و اندازه دوربینهای کامپکت است. مثلا "1/1.7 یا "1/2.3.
الیته برخی بر این باورند که 5-6 سال آینده دیدی که ما نسبت به گوشی های هوشمند خواهیم داشت شبیه دید کنونی ما به ضبط صوتها است و ابزارهای پوشیدنی با سرعت وحشتناکی جایگزین این گوشی ها خواهند شد!! شاید در آن زمان بسیار مسخره باشد که کسی برای چک کردن آب و هوا، گوشی 6 اینچی 200 گرمی خود را از جیبش بیرون آورد و 4-5 بار اسکرین گوشی را لمس کند تا در نهایت به خواسته اش برسد!