خرید و فروش کالای نو در فروم عکاسی
به محض اینکه از اولین مغازه قیمت چیزی رو میپرسی خود به خود همه مغازه ها متوجه میشن که مثلا یک خریدار D7000 وارد بازار شده! (من از این قسمتش متنفرم)
و نهایتا همه فروشنده ها ظاهرا فقط یک انبار دارند.
نقل قول:
چند بارشده که فروشنده به شما بگوید باید از انبار (دلال. وارد کننده و ان کسی که دست اول است وتاثیر گذار در قیمت)جنس را بیاورم.
من تصمیم گرفته ام که اگر خریدی داشته باشم روی یک کاغذ A4اسمش رو چاپ کنم ؛کاغذ رو بگیرم دستم و در میان مغازه ها بایستم. مثل یک مناقصه.;)
یه پیشنهاد هم دارم که یه قسمت هم در فوروم برای خرید و فروش کالای نو ایجاد بشه و فروشنده های حرفه ای هم در این جا فعالیت بکنن. البته اگر دلشون خواست:::confused2:::
اگر در مورد این پیشنهاد نظری دارید لطفا بنویسید. شاید ممکن باشه!
نگاهی به وضعیت بازار و محصولات عکاسی
عموما وقتی اوضاع بازار در مورد هر جنسی آشفته میشه، همواره دلایل ثابتی وجود داره:
- افزایش نرخ ارز های خارجی نسبت به ریال (حدودا 200 تومن افزایش در طول شش ماه)
- افزایش میزان برخی از هزینه های گمرکی (اهمیت چندانی نداره چون اکثر وارد کنندگاه هیچ وقت مبالغ واقعی رو پرداخت نمیکنند)
- زیاد بودن تعداد حلقه های فروش میان تولید کننده(وارد کننده) و خریدار نهایی
- طمع بیش از حد تجار گرامی *
تقریبا به جز مورد آخری روند حرکت مابقی [توسط افراد عادی] نه قابل پیشبینی هستش و نه بوسیله اشخاص قابل تغییره
اما در مورد وضع حال حاظر تجهیزات عکاسی در ایران تنها یک دلیل وجود داره و اون زیاده خواهی وارد کننده هاست و این رو با دقت در چند چیز میشه به وضوح متوجه شد موادر اول و دوم که معلوم الحال هستند و مشخص.
اما در مورد دلال بازی همیشه انتظار میره که با کمی پشت کار بشه دورش زد اما شما در این صنف هر قدر هم که بگردین هیچ وقت در هیچ کجا قیمت های خیلی متفاوتی رو مشاهده نخواهید کرد! چرا؟؟؟؟
پس همه چیز ما رو به سمت گزینه آخر راهنمایی میکنه که معتقدم واقعا اثر چشم گیری داره بخصوص در مورد اجناس پر طرفدار مثلا:
d7000 با قیمت 1499 دلار**(1.780.000 تومن***) در ایران بالای 1.900.000 فروخته میشه
d3100 با قیمت 564 دلار(670.000 تومن) در ایران حدود 800.000 فروخته میشه
اما در مورد لنز ها جریان واقعا جالب میشه اختلاف قیمت بعضی از اونها واقعا چشم گیره مثل Canon EF 16-35 و در مورد بعضی از انواع قیمت ها تقریبا برابر اند مثل Canon EF 24-105 و در موارد نادری ما قیمت پایین تری داریم مثل Canon EF 28-300
اما چرا اینقدر نوسان وجود داره؟ حقیقتا من هم نمیدونم!
تنها چیزی که مطمئن هستم اینه که تمام این اوضاع هیچ ربطی به ژاپن یا سونامی نداره و تنها دلیل افزایش قیمت ها در ایران تجار گرامی هستن که طمع بی نظیری در کسب درآمد دارن
-----
* : وقتی شما جنسی رو با تعداد بالا از کارخانه [یا نماینده مستقیمش] میخرید مسلما برای شما تخفیف معقولی قائل میشن(لااقل 20-30 درصد) که سود شما در هنگام خرده فروشی(حتی با قیمت جهانی) تامین میکنه اما متاسفانه تجار ما سود بیشتری میخوان پس مجبورن قیمت خرده فروشی رو بالا ببرند
** : اون چیزی که روشنه اینه که تمام فروشندگان در تمام جهان دارن با این قیمت سود میکنن!!!
*** : تمامی قیمت ها با دلار 1190 تومن محاسبه شده.
علت گرانی های اخیر از دیدگاه یکی از وارد کننده ها
با توجه به مطالب مطرح شده توسط دوستان و درج علت گرانی های اخیر از دیدگاه یکی از وارد کننده ها (شرکت نورنگار )
نظر شما درباره اظهارات شرکت وارد کننده چیست و آیا این تمام ماجرا است و بالاخره بازار دوربین و تجهیزات جانبی کی سر و سامان خواهد گرفت ؟
ضمن اینکه ظاهرا تولیدات دو کارخانه کنون و نیکون از اواخر آوریل از سر گرفته شده است.
تاثیر سونامی بر تولید کنندگان دوربین
پس از زلزله و سونامی ۱۱ مارچ، کمبود سوخت اصلیترین مشکل تامین اجزا در ژاپن است و خاموشی برق تلاشها برای بازگشت به سطح عادی تولید را تهدید میکند.
نیکون
فقط نیکون مرگ یکی از کارمندانش را در کارخانه سندای در مرکز یکی از مناطق آسیب دیده، تایید کرده است، در حالیکه بقیهٔ کمپانیهای تجهیزات تصویری کمترین سطح آسیب را گزارش کردهاند. همچنین نیکون آسیب شدید به کارخانهاش در توچیگی را گزارش کرده است در حالیکه مشغول ساخت دستگاهها و لنزها برای اسکنرها و استپرهای IC /LCD است.
سیگما
سیگما بریتانیا، گراهام آرمیتاژ به آسوشیتد پرس گفت: “کارخانه سیگما در آیزو واکاماتسو در استان فوکوشیما، به شدت لرزیده بود اما از آسیب ساختاری جدی در امان مانده است. خوشبختانه همهٔ کارمندان ما و خانوادهای نزدیکشان از آسیب و مرگ جان سالم بدر بردهاند، اما چنین چیزی را برای شبکهٔ تامین کنندگان و پیمانکاران فرعی در استان فوکوشیما نمیتوان بیان کرد.”
آقای آرمیتاژ بیان کرد که سیگما مانند بقیهٔ مارکهای دوربین شدیدترین آسیب را در اثر کمبود اجزا خواهد دید. او توضیح داد: “اگر شما واشرهای برنجی را از یک شرکت که در نزدیک ساحل واقع شده میخریدید و حالا شرکت با سیل از بین رفته، شما برای هر لنز که میسازید واشر برنجی لازم دارید، شما تا زمانی که تامین کننده دیگر پیدا نکنید نمیتوانید به ساخت لنزها ادامه دهید.”
سیگما بریتانیا با برنامه «درخواست کمک برای ژاپن» توسط آسوشیتدپرس به ارزش۱۰۰۰۰ یورو تجهیزات، کارش را شروع کرده است.
کنون
تاسیسات ساخت دوربین کنون در جنوب کشور، در جزیرهٔ کیوشو واقع شده است، که از بدترین ضربه گریخته است. به هر حال شرکت گزارش کرده است که کارمندان برای آمده به سرکار شدیدا مشکل دارند زیرا بخش اصلی مترو دچار اختلال شده است و کمبود سوخت وجود دارد.
کمپانی لنزهای EF کارخانهاش در اتونومیا، توچیکی، شمال فوکوشیما واقع شده است، که فعالیتها در آنجا به صورت تعلیق درآمده است، بدون اینکه تصمیم برای شروع مجدد گرفته شود.کمپانی اظهار کرده که ۱۵نفر از کارکنان آسیب دیده بودند، در حالیکه کارخانه پرینترهای جوهری در فوکوشیما هیچ آسیبی را گزارش نکرده است، اما تا اطلاع بعدی تعطیل است.
سونی
سونی ۴ کارخانه در فوکوشیما دارد که برخی از آنها سلولهای باتریهای قابل شارژ یونی راتولید میکند که در انواع مارکهای مختلف دوربینهای دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد. این کارخانهها نیز تعطیل هستند و درکمترین زمان ممکن است حداقل به تاخیر در ارسال طیف وسیعی از محصولات الکترونیکی ژاپن منجر شود. کارخانههای سونی بیشتر در جنوب در آیچی و استان جیفو واقع شده که مسئولیت تولید دوربینهای دیجیتال و لنزهای DSLR را به عهده دارند و انتظار میرود که حداقل تا پایان ماه تعطیل بمانند. در حالیکه کارخانهها آسیب ندیده است، اما مواد خام یا اجزاء سازنده هم برای ادامهٔ کار ندارند.
نماینده بریتانیایی خدمات دیجیتال آلفا به آسوشیتدپرس گفت: “کارخانه ریو ماناماکی زیاد آسیب ندیده است، اما فعالیتش در حال حاضر متوقف شده است، این کارخانه در شمالیترین منطقهٔ ایواتا واقع شده است. ADS همچنین گفت که زلزلهٔ دوم در روز شنبه کارخانهٔ کیوکرا در ناگانو را لرزاند، این کارخانه مسئول قطعات یدکی و تعمیرات Contax است که در میان قطع برق، کارخانه طبق معمول فعالیت میکند.”
المپیوس
المپیوس گزارش داد که آسیب به کارخانهاش در شیراکاواو منابع تامین برق نامطمئن دلیل تعطیلی کارخانه است و تاریخ راه اندازی مجدد را اعلام نکرده است. کمپانی هیچ خبری از کارخانهٔ تاتسونو که سیستم الکترونیکی محصولاتش را میسازد، نداده است، و باید فرض کرد که آن کارخانه نیز تعطیل شده است.
این حوادث کاملا بر سهم قیمت از شرکتهای عکاسی تاثیر داشتهاند، هر دو شرکت نیکون و کانن در ارزش مشکلات سیر نزولی وجود داشته است. بین ۴ فوریه و ۱۵ مارس سهم قیمت نیکون۳۰ ٪ کاهش یافته است، در حالی که کانن ۱۷ ٪ بیش از حدود مدت مشابه از دست داده است.
با توجه به تخریب کارخانههای اصلی، یک روند بهبود کند و غیر قابل پیش بینی در این منطقه دیده میشود، کمبود تولید تجهیزات عکاسی کاملا مشهود است.
کمبود نمایشگرهای LCD، نیمه رساناها، سنسورهای تصویربرداری، لنزهای اپتیکال و کارتهای حافظه بر روی قیمت جدید ممکن است تاثیر بگذارد.
شرکتهای زیادی مانند نیکون و اولیمپوس، در حال حاضر در کشورهایی مانند چین و تایلند تولید دارند، اما ممکن است حتی در این کارخانهها از کمبود مواد کلیدی رنج میبرند.
منبع : عکس آنلاین