من بازهم متوجه نمیشم!نه اصلا این فکر ها را نمی کنم. هیچ کدوم از مشکلاتی که شما می گین را ندارم. همه ی دوربین ها هم پلاستیکی نیسنتد. لایکا آر۹ بدنه ی تمام فلزی داره همین طور نیکون F6 و EOS 1 و بدنه های دیگه که من نمی شناسم. مسلما دوربین های قدیمی را هم می شود دست دوم گیر آورد. ولی صنعت ساخت دوربین های عکاسی در آن زمان با الان خیلی فرق داشته. تنوع بیشتر بود. هر کارخانه هم برای خودش فلسفه خاصی داشت. که بر اساس آن دوربین ها را به بازار می داد. contax RTS با canon F1 هر کدام برای یک سلیقه و بر اساس یک فلسفه خاص ساخته شده بودند و استایل خاص خودشان را دارند که لازمه رقابت هم همین بود که هر کاخانه سعی می کرد خودش را متفاوت تر از دیگران نشان بدهد. این یک حس نوستالژی است که من دارم که لزوما زیاد هم منطقی نیست. من از کودکی با دوربین های بابام بزرگ شدم شاید بخاطر همین به اون دوربین ها علاقه ی خاص دارم.
الان آنقدر وضعیت سخت شده که خیلی از نام های سابق یا وجود یا حضور محسوسی ندارند. اونایی هم که مانده اند اکثرا دوربین های شبیه به هم می سازند. خودتان کلاه خودتان را قاضی کنید. چند تا دوربین DSLR تو یک رده کنار هم بگزارید. چقدر تقاوت حس می کنید.
صنعت عکاسی هم برای خودش پیش می رود چه من خوشم بیاید چه نیاید. فقط دل من برای بعضی از دوربین های سابق تنگ شده و زیاد از مدل های جدید خوشم نمی آید. این هم سلیقه ی من است. ممکن است که شما با نسل جدید دوربین ها خیلی حال بکنید.
از نظر دیگر هر چه تنوع بیشتر باشد مصرف کنند سود بیشتر ی می برد. این یک اصل است. هر چه شرکت های بیشتر ی در این بازار حضور داشته باشند رقابت بیشتر و در نتیجه کیفیت بهتر و قیمت کاهش پیدا می کند. اینکه الان دو شرکت اکثر بازار را در دست دارند و رقابای دیگر در حال ترک هستند .در طولانی مدت باعث رخوت بازار خواهد شد.
اگر بگیم حس نوستالژیک دارید نسبت به دوربینهای قدیمی؟ خوب شما تنها نیستید و خیلی ها چنین احساسی دارند. اما اینکه میگویید:
اول اینکه در مورد دوربینهایی در یک رده...الان آنقدر وضعیت سخت شده که خیلی از نام های سابق یا وجود یا حضور محسوسی ندارند. اونایی هم که مانده اند اکثرا دوربین های شبیه به هم می سازند. خودتان کلاه خودتان را قاضی کنید. چند تا دوربین DSLR تو یک رده کنار هم بگزارید. چقدر تقاوت حس می کنید.
مثلا ۳۰ دی کانن و دی ۲۰۰ نیکون رو در یک رده میدانید؟ شاید شبیهترین دوربینها به هم باشند... گمانم بحث در مورد این دوربینها در فروم ما داره به هزار پست میرسه...(در تاپیکهای مختلف..)
این اختلافها وجود داره....
نکته بعدی اینکه اختلاف در دوربینهای نگاتیوی در چه چیزی بوده؟
واقعا چقدر اختلاف باهم داشتند؟
سرعت سینک؟
ماکزیمم سرعت شاتر؟
نورسنجی؟
فوکوس؟
خوب این اختلافها در بین تمام دوربینها وجود داره!
در ثانی! شاید هیچگاه اینقدر تنوع در انتخاب وجود نداشته! بدون اینکه بشمارم میگم شما میتوانید حدود 30 نوع مختلف DSLR داشته باشید... یعنی از دی ۴۰ نیکون تا دی ۲ ایکس رو یکی میدانید؟ و یا از ۴۰۰ دی کانن تا ۱دی اس مارک ۲؟
هرکدام از این دوربینها استایل خاص خودشون رو دارن و برای افرادی با نیازهای مختلف تهیه شدن....
اصلا بخش مهمی از فلسفه تولید دوربینهایی مثل Epson R-D1 ، Leica M8 ، Leica Digilux 3 ، Panasonic Lumix DMC-L1 افرادی هستند که حس نوستالژیک نسبت به شکل خاصی از دوربینها دارند.
نکته بعدی؟
الان همه ما میدانیم که سونی برای چه کمپانی هایی چی میسازه و یا مثلا مموری های آیفون اپل رو سامسونگ میسازه! حالا باید بگیم گوشی اپل مثل گوشی های سامسونگ میمونه؟
قبلا برای چه کسی مهم بود که یاشیکا و زایس و کانتکس و cosina همه یکی هستند؟ احتمالا به همه اینها میگید تنوعی نوستالژیک! ولی حالا با وجود اینترنت پنتاکس و سامسونگ و نیکون و الیمپوس و کانن و پاناسونیک و ..... رو یکی میدونید؟
بله... هرچه تنوع بیشتر باشه حق انتخاب بیشتری وجود داره... ولی تنوع بیشتر رقابت رو سخت تر میکنه و هزینه تولید رو هم بالاتر میبره...!از نظر دیگر هر چه تنوع بیشتر باشد مصرف کنند سود بیشتر ی می برد. این یک اصل است. هر چه شرکت های بیشتر ی در این بازار حضور داشته باشند رقابت بیشتر و در نتیجه کیفیت بهتر و قیمت کاهش پیدا می کند. اینکه الان دو شرکت اکثر بازار را در دست دارند و رقابای دیگر در حال ترک هستند .در طولانی مدت باعث رخوت بازار خواهد شد.
من اصلا گمان نمیکنم شرکتها در حال ترک بازار دوربین هستند....
زایس مدتی فعال نبود اما الان با لنزهای آنچنانی وارد بازی شده.. چه چیزی از این بهتر؟
مینولتا از بازی خارج نشده بلکه توسط شرکت قدرتمند تری داره تولید میشه...
پاناسونیک و الیمپوس و لایکا هم دارن کار خودشون رو میکنن...
پنتاکس هم حتی...
این بازار اینقدر گسترده شده که شرکتها با فروش ۵ درصدی هم دارن به رشد خودشون ادامه میدن! و محصولاتشون رو گسنرده تر میکنن....
الان چندتا بدنه پنتاکس دیجیتال در ایران وجود داره؟ ولی دوربینهاش با نمونه های کانن و نیکون رقابت میکنه!
این یعنی تنوع! و حق انتخاب!