من هم اولش مثل شما دنبال این بودم که کل رنج زاویه رو با میلمتر لنزهام پوشش بدم. مثلا دوست نداشتم زاویه 55 تا 70 رو نداشته باشم و احیانا یهو برم سراغ 70- 200 . ولی الآن فهمیدم که مهمتر از زاویه ای دیدی که لنز به شما میده کیفیت اون لنز نسبت به کاره تخصصیه که می خواید بکنید. حالا اگه پول ندارید مثه من در کنار 18-55 میتونید رو 50 هم فکر کنید. درسته زاویه 50 توی همون 18-55 هم به دست میاد ولی برای عکاسی پرتره های نیم تنه و همچنین امثال گل و پروانه و... تجربه باورنکردنی با 320 تومن به دست خواهید آورد. به نظر من 18-55 یا 18-135 برای شروع و به خصوص استفاده های عمومی واقعا لازمه و کنون انتخاب درستی تو این زمینه داشته. اگه کار تخصصی تر تو هر زمینه دارید می کنید چه پرتره و چه منظره بگید تا دوستان کمکتون کنند. من هم اگه اطلاعاتی داشته باشم در اختیارتون میذارم. در ضمن اینو بدونید که هر دو لنز می تونه انتخاب خوبی برای شما باشه. اما پیشنهاد می کنم شما اول دوربین رو بگیرید و یه مدت باهاش کار کنید. و بعد از یه مدت هر دو لنز رو از بچه های همین فروم پیدا کرده و قرض کنید تا خودتون ببینید کدوم رو بیشتر دوست دارید . ولی تا با لنز کیتتون چه 18-55 چه 18-135 خوب کار نکردید متوجه تفاوت های مهم این دو لنز نمیشید.