درود
دوستان به مطالب بسیار مفیدی اشاره کردندو بسیار کافی، شما فقط باید به خودتان زمان بدهید تا تصمیم تان را بگیرید با توجه به جنس عکاسی که قرار است انجام دهید
نفرمایید : نمیدانم چکار کنم . کارایی این بدنه ها مختلف هست. ببینید برای شما کدام کارا تر است.
من اصلا سعی نمیکنم مطلب جدید تری بیان کنم فقط در مورد فرمایش جناب صفر زاده عزیز که فرمودند :
معمولا کسی که دوربین فول فریم میگیره به علت نیاز به عمق میدان کم است نه شارپنس و مگاپیکسل و نویز کمتر.
کاملا درست است با بدنه های جدید با چنین دینامیک رنجی و وضعیت نویزی خوبی واقعا فاصله بین فول فریم ها و کراپدار ها بسیار نزدیک شده است
( حداقل در مورد فرق بین D7000 و d700 که اینطور است البته D3s را عرض نکردم مسلما )
فقط بخاطر فاصله کانونی واید تر مورد نیاز است که باید فول فریم خرید ( خصوصا لنز 14-24 هم میتواند دلیل قابل توجهی باشد در همین راستا ) در حالی که کسی که به کادری تله احتیاج دارد خرید فول فریم عین دیوانگی خواهد بود.
دیگر بقول جناب صفر زاده داشتن عمق میدان کمتر در فول فریم هم یکی دیگر از مزایای فول فریمهاست. البته برای عکاسانی به جز ماکرو چون عکاسی ماکرو با فول فریم و عمق میدان کم آن شدیدا کلافه کننده خواهد بود.
مورد دیگری بین کراپدار و فول فریم که در انتخاب شما نقش داشته باشد وجود نخواهد داشت.
ضمنا من اصلا متوجه نبودم که شما هم اکنون D80 دارید اگر هدف نهایتا D800 شد D80 خود را نگه دارید تا D800 یا هر چیز دیگری که نامش هست از راه برسد. اگر هم نیازتان را در کراپدار میبینید که دیگر همه چیز واضح هست.
جناب حسینیان هم بسیار بجا فرمودند خصوصا این مورد را :
اگر نیازی به ویژگی های بدنه های فول فریم ندارید فکر نکنید اگر باز هم دوربین فرمت DX بخرید در جا زده اید.
پی نوشت : به فاکتور هایی مثل قیمت و وزن که از دیگر فرق های بین کراپدار و فول فریم هست کاری نداریم
چون در درجه اول کارایی هست که اهمیت دارد و ابزاری که کاراتر باشد مشخصات قیمتی و وزنی خودش را دارد.
موفق باشید
انوش