مجبور نيستيد بعد از هر عکس چنين کاری رو بکنيد يکبار دوربين رو تنظيم ميکنيد و روی مد منوال ميزاريد و تا وقتی شرايط نوری تغييری نکرده با همون حالت ادامه ميديد
وقتی نور خيلی زياد باشه معمولاً از محدوده ديناميک رنج دوربين مياد بيرون مثل ظهر ها که افتاب شديده و با تک شات نميشه عکس کاملی گرفت ميتونيد HDRعکس بگيريد
در کل بهترين کار اينه که اول صبح يا غروب عکاسی منظره کنيد
استفاده از فيلتر های پلاريزه و GND هم کمک ميکنه که نور رو محدود کنيد
سيستم مترينگ دوربين هاي جديد قراره تو اين شرايط هم درست كار كنه ولي هميشه اشتباهاتي وجود داره.
هيستوگرام ابزار خوبيه اگه نمودار به سمت راست(هاي لايت) تمايل داشت يعني تصوير دچار نور دهي زياديه.البته اگه با فرمت raw عكاسي كنيد بعدا مي توانيد نوردهي رو تغيير بدهيد(در حد يك استاپ كيفيت تصوير زياد افت نمي كنه).
در ضمن دوربين ها امكان قفل اكپوژر دارند كه مي تونه كمكتون كنه.استفاده از مد Spot metering , Partial هم گزينه مناسبيه(خصوصا اگه تمامي نقاط فوكوس اين امكان رو داشته باشند نه فقط نقطه مركزي).
درود
البته دوستان توضیحاتی را خدمتتون دادند!
جهت تکمیل مطالبت، در مرحله اول سعی کنید در این شرایط از فیلترهایی مثل پلاریزه و یا GND استفاده کنید.
- اگر در دسترس نیست، این حالتی که فرمودید ممکنه بخاطر زاویه تابش خورشید به سطح آب باشه!
ترجیحا سعی کنید طوری کادر راببنیدید که خودتون پشت به خورشید باشید!
- همانطور که دوستان هم گفتند می توانید با تغییر مد نورسنجی نتیجه را تغییر دهید.ولی بنده هم پیشنهاد می کنم از مود M و تنظیم نور بصورت دستی استفاده کنید!
تعریف یک نسخه برای تمامی عکس ها صحیح نیست ولی بطور کلی برای چنین شرایطی می توانید نوردهی دوربین را طوری تنظیم کنید که نمایشگر نورسنج بجای قرار گرفتن روی عدد 0 روی +1 قرار بگیره و اگر احساس می کنید نور کمه روی +2
ارادتمند
یک سوال برای اینکه کمی ذهنمان درگیر بشود و سطح سواد بصریمان را محک بزنیم:
"تو قسمتی از جهان نیستی، تو خود جهان هستی"
من ترکیب قهوه ای تیره (مشکی!؟) رو ترجیح میدم… جسم بزرگتر و سنگین تر (و احتمالا نزدیکتر) در پایین و پیش زمینه قرار داره و شی کوچک و سبک و دور در بالا و پس زمینه… و این باعث میشه یه حرکت نرم و مایل نگاه، از بالا به پایین و از چپ با راست داشته باشیم.
البته تصویر آبی هم همینطوره، ولی به نظر میاد که نگاه حرکت اکثر مردم حرکت از چپ به راست رو به از راست به چپ ترجیح میده.
به نظر من دایره های سبز یشمی کمک بیشتری به تعادل خواهد کرد چون هم رنگهای مکملند هم سنگینی عناصر در تصویر متعادل خواهد شد.
Canon 6D
100mm f/2.8L IS USM Macro
16-35mm f/4L
50f/1.4