فایل پیوست 67113
سلام چند لحضه پیش گرفتم
دوربینم نیکون p600
بدون پایه وسه پایه
Printable View
فایل پیوست 67113
سلام چند لحضه پیش گرفتم
دوربینم نیکون p600
بدون پایه وسه پایه
سلام دوستان تنظیمات دوربین رو برای عکس نجوم چطور انجام بدم؟
دوربینم نیکون p600
بستكي داره جه نوع عكاسي مدنظرتون بأشه ... اكر nightscape مدنظرتون بأشه بايد باز ترين دياف با نوردهي طولاني و إيزو تا ٣٢٠٠ ميتونه نتيجه خوبي إيجاد كنه و بعد process
واقعيت اينه كه حتما بايد نوردهي طولاني بأشه ... و حتي ما برأي عكاسي نجومي از تعداد شات بالا اما با نوردهي مثلا ١٥ ثانيه تو عكاسي از راه شيري استفاده ميكنيم و بعد بردازش ميكنيم يعني اين عكسهارو با هم تركيب ميكنيم.. مثلا من عكاسي كردم ٤٠ قيقه تك شات با مقر polarie vixen و يه شات ٥٠ دقيقه اي ديكه بعد اينارو باهم تركيب كردم... اما بهتره ٥ تا عكس بكيريد با ايزو ١٦٠٠ و مدت ٢٠ ثانيه كه بعد اينارو تو تركيب كرد. البته اين مدت نوردهي بستكي به فاصله كانوني هم داره.. شما عدد ٥٠٠ رو تقسيم بر فاصله كانوني كنيد اين ميشه مدت تقريبي نوردهيتون..
درود
شما نباید انتظار داشته باشید برای عکاسی نجومی از مناظر زمینی موفق باشید! چون اصولا مهمترین عامل در عکاسی از اسمان شب سرعت شاتر بالای 1 دقیقه است!
در کنار این فاکتور مبحثی مثل ایزو مطرح می شه! بنابراین اگر واقعا دنبال این شاخه عکاسی هستید به فکر تعویض دوربین باشید!
البته با دوربین خودتون می توانید دنبال سیاره نگاری باشید! مثل ماه، زحل، مشتری که البته باز هم نباید انتظار داشته باشید شاهکار بشه!
کلا دوربین های بریج بیشتر بعنوان دوربین خانگی استفاده می شوند و نه دوربین حرفه ای برای کاری کا اصالتا نیاز به تنظیمات خاص داره
ارادتمند
جهت عکاسی نجومی حتما به آلودگی نوری یا همان Light Pollution هم توجه داشته باشید ، لازمه ی اول ثبت کهکشان دست یافتن به آسمان تاریک هست.
ترجیحا از نقاط نورانی مانند مناطق داخل شهری و کارخانه جات فاصله بگیرید.
اینجور عکسی رو تونستم بگیرم
فایل پیوست 67195
دوست عزیز یه راهم به نظرم به احتمال زیاد شدنی باشه. شما شاتر روی 15 ثانیه و دیافراگم رو تا جاییکه امکان داره باز بذارید، ایزو هم در حالت اتوماتیک. بعد باید هر 15 ثانیه یک عکس بگیرید، البته اگه دوربینتون intervalometer داشته باشه و براش تعداد شات، مدت زمان هر شات، فاصله بین هر شات رو بشه تعیین کرد. اگه این امکان رو داشته باشه شما مثلا 100 عکس میگیرید و اونها رو در نرم افزارهایی مثل starstax ترکیب میکنید و ثبت نهایی حاصل میشه البته هیچ موقع انتظار کیفیت و نتیجه نهایی خروجی یک سنسور dslr رو نداشته باشید و لی خوب حداکثر کاری که می تونید با این دوربین بکنید همینه.
فایل پیوست 67658
زهره ( ناهید ) و ماه
دوم فروردین 94
آسمان غربی تبریز
دوستان بعنوان اولين كار نجوميمه ممنون ميشم نظراتتون رو بدونم با تشكر
درود
بنظرم رنگ آبی تصویر زیاده!
مگر اینکه از قصد و با هدفی خاصی اینکار را کرده باشید
رنگ طبیعی کهکشان کلا تحت تاثیر قرار گرفته!
از طرفی برای چنین عکس هایی بهتره بک گراند و فر گرانت جدا ثبت بشه تا حرکت فرد کمتر به چشم بیاد. مثلا الان بخش سر فرد داخل سوژه باید اصلاح بشه تا حالت محوی آن از بین بره!
ارادتمند
سلام
لطفا اساتید ایرادات را بفرمایند.
البته میشود گفت اولین تجربه بود و تا الان که حدود یک سال از این عکس میگذرد برای این نوع عکاسی بیرون نرفته ام.
به علت نبود لنز دیاف باز در تصویر اصلی چیز زیادی وجود نداشت و با پراسس بعد از عکاسی و انواع تغییرات نورپردازی بلاخره تصویر کمی قابل تحمل شد. که البته نتیجه نویز زیاد و پس از کاهش نویز از دست رفتن جزئیات بود.
فایل پیوست 68580
سلام خدمت اساتید محترم
من یک دوربین مبتدی دارم مدل D3200 با لنز کیت خود دوربین که 18-55 و 3.5-5.6 هست.کلا نمیدونم مشکل از لنز من هست یا از دوربینم چون هرچی تلاش کردم و هرچی اموزش خوندم درمورد گرفتن عکس از راه شیری باز هم به نتیجه نریسدم.واقعا نمیدونم چیکار کنم.جوری شده دیگه اصلا طرف عکاسی از اسمون نرفتم.خواستم بدونم کلا اصلا میشه با همچین چیزی راه شیری رو گیر اورد یا کلا باید به فکر تعویض لنز و یا حتی تعویض بدنه باشم؟
ممنون
متشکر از پاسختون. واقعا اگر مشکل از اپراتور باشه از خوشحالی بال در میارم چون بالاخره میشه جواب بگیرم:-D
من خودم توی شهر هستم ولی برای عکاسی به جاهایی میرم که کلا الودگی نوریش بسیار پایینه مثله حاشیه شهر
جای راه شیری رو هم میدونم و با نرم افزار پیداش کردم هر دفه
اکثر تنظیمات رو امتحان کردم معمولا ایزو 6400 و نوردهی 30 ثانیه با دیاف 3.5 و 18 میلیمتر
سلام
در تصویر زیر خطی که در قسمت پایین عکس و بالای درخت وجود دارد چیست؟
فایل پیوست 68910
بزرگ شده خط
فایل پیوست 68911
تصویر داخل شهر گرفته شده است.
شهاب سنگه .
چه شهر تاریکی دارید که راه شیری در آن مشخص است ، خوش به حالتون :-D
دوست عزیز این شی، شهاب سنگ هست.
مدت زمان نور دهی شما 30 ثانیه بوده، طبیعتا سرعت و جهت حرکت یک ماهواره که همسو و هم سرعت با سرعت چرخش زمین
(30Km/s) هست نمی تونه به این صورت ثبت شده باشه.
جهت حرکت این شی همسو با حرکت وضعی زمین نیست چون به سوی زمین در حال حرکت هست همچنین سرعت بسیار بالایی داشته که تونسته این مقدار مسافت رو در عرض چند ثانیه و در خارج از جو زمین، پیمایش کنه.
طبیعتا یک شهاب سنگ بوده که مانند بیشتر شهاب سنگها در اثر برخورد با جو زمین می سوزند و از بین میروند.
دوستان کسی میدونه این چی هست تو جاده مشهد گرفتیم
فایل پیوست 69040
سلام
من جزو اساتید نیستم آماااااا
میشه با دوربین شما از راه شیری عکس گرفت
شما فقط باید برای عکاسی یه مکان خیلی تاریکرو انتخاب کنی که خیلی مهمه
اگر مکان شما خیلی تاریک باشه راه شیری رو با چشم میشه دید ولی فقط یه خطه سفید کمرنگ از برنامه stellarium استفاده کن حتما جواب میگیری
این فیلم رو هم تو یوتیوب سرچ کن خیلی کمکت میکنه
Tutorial- Motion Timelapse of the Milky Way with Dynamic Perception Stage One and Stage R
.
.
.http://octans.ir/docs/2-%D9%86%DA%A9...%B4%D8%A8.html
درود
ابتدا تشکر میکنم از جناب عطا که مثل همیشه از دانسته های ایشان استفاده کردم.
فارغ از اینکه این شهاب بوده یا ماهواره :-D چون تابحال بحثی در اینباره در انجمن ندیدم، شاید بد نباشه که یک مقدار ادامه پیدا کند؛ با طرح سوالی در ذیل شروع میکنم:
آیا جهت حرکت ماهواره ها در جو و حول مرکز زمین، همسو با حرکت وضعی زمین است؟ لینک
در غیر اینصورت قسمت بولد شده نمیتواند دلیلی برای عدم وجود آن باشد.
سوال دوم اینکه آیا شما تابحال با چشم غیر مسلح، حرکت ماهواره در آسمان شب را دیده اید؟ آنچه که من بارها دیده ام بنظرم در مدت زمان 30 ثانیه، دقیقا مشابه چنین مسیری را در آسمان طی میکند.(با توجه به فوکال و کراپ فاکتور)
ارادتمند
خیلی سخته که دقیق بشه گفت (مخصوصا اینکه عکس اگزیف نداره) ولی شبیه به هواپیماست ، او سه تا نور قرمز رنگ مثل چراغ چشمک زن هست که در طول نوردهی سه بار چشمک زده ، اون چهار تا نور روشن هم به نظر چراغهای رو بال هواپیما هستند که دو بار تکرار شده اند ، و اون نور ممتد سبز رنگ هم نور ثابت بوده ! شاید هم بشقاب پرنده بوده :-D
درود و با تشکر از شما،
بله لینکی که از ویکی پدیا داده اید حاوی اطلاعات درست هست ولی منظور بنده ماهواره هایی بوده که حول محور زمین در حال چرخش هستند یعنی ماهواره های "مدار زمین ایست". تصور بنده این بوده که این شی ماهواره نیست چرا که اگه بود، اولا در فاصله بیشتری از زمین قرار داشت و حرکتش ادامه دار بود مثل حرکت هواپیما ولی حرکت این شی در یک بازه زمانی کوتاه دیده شده و بعد اون می تونست ادامه دار باشد که نشده که نتیجه حاصل برخورد این شهاب سنگ با جو زمین هست. حرکت ماهواره ها چیزی شبیه به حرکت هواپیماست که معمولا پروازهای خارجی هستند و در ارتفاع بیشتر از 29000 پا از سطح دریا پرواز می کنند و هنگام پرواز به دلیل سرد بودن بیش از حد هوا در ارتفاعات بخار آبی که از توربین اونها خارج میشه به صورت یک رد ابر مانند در میاد.
حرکت ماهواره طوری هست که شما می تونید با چشمتون اون رو دنبال کنبد، تا جایی که دیده بشه، یکی از دوستان بنده این مورد رو تجربه کرده و اول فکر کرده که شی ناشناخته هست بعد با تحقیق در مسیر حرکت ماهواره متوجه شده که در همون روز و همون ساعت و همون دقیقه و در همون مکان ماهواره در حال حرکت بوده، این شی هنوز فرصتی برای دیده شدن داشته اما این اتفاق نیفتاده و نشون از عدم وجود این شی داره که به نظر بنده با برخورد به جو زمین از بین رفته.
تو این تصویر هم نشونه ای از رد یک شهاب سنگ دیده میشه.
فایل پیوست 69047
نوردهی حدود سه ثانیه دیاف 2.8
بشقاب پرنده :d
فایل پیوست 69054
بشقاب پرنده و UFO !!! گودزیلا و پری دریایی !!!
دوستان اون یک هواپیماست و توضیحات Kane کاملا درسته
یک نمونه کاملا مشابه :نقل قول:
... شبیه به هواپیماست ، او سه تا نور قرمز رنگ مثل چراغ چشمک زن هست که در طول نوردهی سه بار چشمک زده ، اون چهار تا نور روشن هم به نظر چراغهای رو بال هواپیما هستند که دو بار تکرار شده اند ، و اون نور ممتد سبز رنگ هم نور ثابت بوده ! ...
Long exposure of an airplane flying through the night sky
دوستان به نظرم این هواپیما نیست. همونطور که مستحضر هستید، هواپیما در حال حرکت دو چراغ کوچیک در انتهای بالهاش داره که حدود هواپیما رو مشخص می کنه و یکیش سبز هست و دیگری قرمز. این چراغ ها به طور متناوب در کسری از ثانیه روشن و خاموش میشن. اگه فرض کنیم که اون سه چراغ قرمز همین چراغ ها هستند، پس اون دو خط سفید موازی که مدت زمانی روشن بودن و بعد خاموش شدن چیه؟ بدیهیه که این نور سفید شدتش از دیگر نورهای این شی بیشتره پس نور داخل هواپیما هم نمی تونه باشه. در ثانی کدوم یکی از شرکتهای هواپیمایی کشور، رنگ بدنه هواپیماهاش سبز هست؟ اونم وقتی که از پایین به اون نگاه کنیم و رنگشو سبز ببینیم. به نظرم این رنگ سبز مربوط به نور هست نه بدنه شی. تو لینکی که نیاز عزیز داده بود بله حرکت هواپیما کاملا مشخصه، حتی رد سفید بدنه هواپیما هم تو تصویر مشهوده اما این مورد رو بعید می دونم هواپیما باشه. تو این ارتفاع، هیچ پرواز خارجی مجاز به پرواز نیست پس هواپیمای شرکتهای خارجی هم نمی تونه باشه.
این شی در حال حرکت بوده چرا که سمت راست ترین چراغ قرمز تو قسمتی هست که رنگ سبز ( بدنه شی ) اون رو پوشش نمی ده ولی سمت چپ ترین چراغ قرمز بدنه رو پوشش میده.
به نظرم جناب hamid.jmsd شفاف سازی کنند بهتره چون خودشون زمان گرفتن عکس تو مکان مورد نظر بودند. باز هم اگه دوستان و اساتید فرضیه هایی داشته باشند ما رو بی نصیب نذارند.
ارادتمند.
خودمم فکر نمیکنم هواپیما باشه چون اگه بود میدیدیم
خودم یه عکس مثل عکس نمونه niaz ثبت کردم
محل عکاسی هم جاده مشهده بعد از ایوانکی نرسیده به گرمسار ساعت حدودا سه
دوستان عزیز در همه دنیا رسم و پروتکل اینه که هواپیما ها یک چراغ قرمز در انتهای بال چپ و یک چراغ سبز در انتهای بال راستشون دارند (نویگشن لایتس) این نورها به سایر هواپیماهای موجود در آسمان نشون میدن که هواپیمای مذکور به کدام سمت در حال حرکت هست و شما در چه موقعیتی از اون قرار دارید
در عکس ارسالی توسط دوستمون از آنجا که هواپیما در حال حرکت به از سمت چپ تصویر به راست هست طبیعیه که نور ساطع شده از سمت راستش (چراغ سبز) در عکس ثبت شده
ولی چراغ های چشمک زن چراغ های آنتی کلیژن هستند که در بالا و پایین هواپیما و چشمک زن هستند و تو عکس هم معلومه که نورشون روشن و خاموش شده.
فایل پیوست 69065
فایل پیوست 69067
درود
اصلا صحبت من این نبود
ببینید، فرض کنیم هواپیما باشه! و در حالت اصطلاحا نیم رخ و همانطور که اشاره کردند ولی بر خلاف جهت ذکر شده از سمت راست به سمت چپ در حال حرکت باشه!
در این صورت شما چراغ قرمز سمت چپ را مشاهده خواهید کرد که بصورت پالسی خاموش و روشن می شود!
نور سبز اتفاقا اصلا نباید دیده شود و طبق عکسی هم که کاربر گرامی نیاز قرار دادند چشمک زن هست!
اگر فرض کنید رنگ سبز بدنه شیئ در حال پرواز باشد که در اثر تابش نور مثلا ماه و وایت بالانس دوربین به این رنگ تبدیل شده باشد، باز هم بحث نور وسط باقی می ماند! این دو نور اثر کشیدگی دارد که نشان از نوردهی 2 الی 3 ثانیه ای هست!
اما در تصویری که از یک سایت دیگر قرار داده شده، نور های وسط به تناوب و بدون نظم خاصی بر روی نور قرمز حرکت کرده و این عجیب هست!
بنده حرکت هواپیما در لکیدور های هوایی را دیدم! خیلی زیاد رنگ چراغ ها همانطور که گفته شد قرمز و سبز (برابر تصویر) هستند ولی بصورت چشمک زن که البته در تصویر هم مشخصه و اصلا نور ممتد در هواپیماهای مسافری وجود نداره! مگر چراغ های زیر چرخ که بیشتر در جنگنده ها رایجه و از آن مهمتر اینکه اگر در مسافری هم باشه چنین چیزی در ارتفاع بالا منجر به بروز اشکالات و اختلالات پروازی می شود.
ارادتمند
توضیحات نیاز عزیز کاملا درسته ، چراغهای سبز و قرمز مسیر حرکت هواپیما رو نشون میده ، حتی میشه توجیح کرد که اون نور های سفید هم شاید لندینگ لایت هواپیما باشه ( که البته اون هم میبایست به صورت خط ممتد ثبت میشد ! ) که لندینک لایت رو هم در زیر ارتفاع ۱۰،۰۰۰ پایی روشن میکنند .
پس تمام شواهد نشون میده این یک هواپیماست .
و اما تنها نکته شک برانگیز اینه که هیچ هواپیمایی (با توجه به عکس کراپ نشده ) نه در وضعیت Climb و نه در Decenting این شیب یا Rate رو نمیتونه داشته باشه .
پس فرضیه هواپیما هم رد میشه !
درود،
نورهای سفیدی که من میبینم کاملا سفید ثبت شده اند که نشان از درست بودن وایت بالانس داره و همچنین شاید اگر ماه تو آسمون بود کهکشان راه شیری هم به این صورت ثبت نمی شد، البته نور ممتد تو هواپیماهای مسافری جهت روشن کردن دم هواپیما وجود داره که به صورت ثابت چه روی باند و چه در آسمون روشنه.
ارادتمند.
در این صورت چراغ قرمز جای سوال میشه. تمام هواپیماها دو چراغ قرمز یکی در بالا و یکی در پایین و درست در مرکز هواپیما دارند که حالت چرخش دارن درست مثل چراغهای روی ماشین پلیس. اگه اون چراغ قرمز مربوط به این چراغها باشه، باید دو تا ثبت میشد در حالیکه یه دونه هست.
فایل پیوست 69073
تو این عکس هم نویگیشن لایت ها ثابت نیستند، که جای سواله!!!
فایل پیوست 69072
اساتید عزیز
با مطالعه این تاپیک و دیدن عکسهای زیبای دوستان علاقهمند شدم خودم رو در این سبک عکاسی محکی بزنم
چند سوال برام پیش آمد که ممنون میشم از راهنمایی دوستان استفاده کنم
۱- تنها لنز با دیافراگم بازی که دارم 50mm 1.4 هست با بدنه 5D mark II ، البته به خاطر واید نبودن قطعا گزبنه مناسبی نیست ، ولی با همین امکان ثبت تصویری از راه شیری هست ؟
۲ - با چه نرمافزار یا اپلیکیشنی برای آیفون میشه موقعیت راه شیری رو پیدا کرد ؟
۳ - قطعا تهران ( مخصوصا شمال شهر ) مکان مناسبی برای عکاسی نجومی نیست ، به خاطر آلودگی نوری و هوا . ولی در همین پشت بام منزل میشه نتیجهای گرفت ؟
حداقل برای بر طرف کردن حس کنجکاوی و عطش یادگیری ..
سپاس
درود،
متاسفانه با لنز 50 امکان ثبت راه شیری ون طور که باید و شاید نیست و فقط قسمت کوچکی از اون رو قادر خواهید بود تا ثبت کنید مگر اینکه به صورت پانوراما کار کنید که مشکلات خاص مربوط به خودش رو داره اون هم از راه شیری.
برای نرم افزار، Stellarium یکی از بهترین نرم افزارهاست.
امکان ثبت راه شیری از پشت بام خونه هم وجود نداره اون هم تو آلودگی نوری شهری مثل تهران. بهترین محل، دور بودن کافی از آلودگی نوری و جایی مثل کویر و دشت هست.
دوربین فول فریم شما مناسب برای این کار هست چون از ایزوی بالا یاید استفاده کنید برای عکاسی نجومی
stellarium که فرمودن عالی هست برای مشاهده وضعیت دقیق ماه هم از برنامه Delux moon استفاده کنید
این عکسی که گذاشتم برای شی ناشناخته :-D با لنز 50mm f1.4 ثبت شده که مناسب این کار نیست
قطعا تو محیط شهری نمیشه اینکارو کرد باید انقدر تاریک باشه که راه شیری رو با چشمتون ببینید و در ضمن ماه هم نباید تو آسمون باشه.
این ویدئو هم میتونه به شما کمک کنه تو یادگیری :
Motion Timelapse of the Milky Way
ممنون از راهنماییتون عطا و حمید عزیز
پس با این حساب حتی با تهیه لنز مناسب هم امکان عکسبردای خوب نیست ، مگر اینکه همتی کنیم و بریم سفر
پ ن : دوستان حین وبگردی اپلیکیشن خوبی پیدا کردم به اسم PhotoPills
نه تنها برای نجوم و موقعیت یابی ، بلکه برای عکاسی طبیعت هم احتمالا میتونه براتون مفید باشه .
فایل پیوست 69080
فایل پیوست 69081
بله شهرام جان حتی با وجود داشتن لنز دیاف باز و اولترا واید و سنسور فول فریم و حتی مدیوم فرمت، باز هم باید تا می تونید از شهر و آلودگی نوری به دور باشید تا بتونید ثبت بهتری داشته باشید. هر چقدر آسمون تاریکتر، تعداد ستاره بیشتر و ثبت زیباتر.
بابت نرم افزار هم ممنون، نرم افزار خوبی باید باشه.
تو سایت زیر، نقشه آلودگی نوری کل کره زمین نشون داده میشه که می تونه تو پیدا کردن جاهایی که آلودگی نوری صفر هست کمک زیادی کنه.
Light Pollution map
همونطور که مشاهده می کنید دشت کویر و کویر لوت از بهترین مکانها هستند.
ارادت.
درود
شما با همین تجهیزات هم می توانید کارهای خوبی انجام دهید ولی باید برای ویرایش و یا به اصطلاح Post Process بیشتر وقت بگذارید!
بجای ثبت یک تصویر از چند تصویر استفاده کنید و تصاویر را با نرم افزاری مصل PTGu یکی کنید اتفاقا یک مزیت خوبی که استفاده از این لنز داره نور گرفتن بیشتر لنز و در نتیجه نیاز کمتر به افزایش ISO هست! افزایش ISO در دوربین برای عکاسی نجومی زمانی انجام می شه که شما برای جبران نور کم و ثبت آسمان نیاز به نور گرفتن سنسور داشته باشید و در عین حال ثابت ماندن ستارگان برایتان مهم باشه. در این حالت باید دیافراگم را تا حد امکان باز کنید و با استفاده از فرمولهای موجود برای ثابت کردن رد ستارگان که راحتترینش از تقسیم 1000 بر فاصله کانونی لنز بدست می آید استفاده کنید. برای ISO هم همانطور که دوستان اشاره کردند گریزی جز افزایش ISO وجود نداره مگر اینکه از روشهای عکاسی نجومی مثل Piggy Back یا مقره های استوایی تلسکوپ ها و یا مقره پلاری شرکت Vixen استفاده کنید که در این صورت دیگه مشکل با ISO، تایم بیشتر و ... ندارید و مزیتشون هم اینه که در دو مدل اول که اشاره شد بدلیل وجود سیستم Goto نیازی هم با دنبال کهکشان گشتن حتی در نور شهر هم نخواهد بود. البته این دلیل بر ثبت شدن کهکشان در نور شهر نیست.
من نرم افزار SkySafari Pro را معرفی می کنم به این دلیل که هم دارای یک بانک اطلاعات فوق العاده کامل از اجرام هست و هم از تصاویر هابل برای نمایش اجرام استفاده می کنه.نقل قول:
۲ - با چه نرمافزار یا اپلیکیشنی برای آیفون میشه موقعیت راه شیری رو پیدا کرد ؟
این نرم افزار اتفاقا برای Mac OS و آندروید هم نسخه داره و قابلیت خیلی خاصش امکان اتصال به مقره های دارای پورت اتصال به USB می باشد.
البته نسخه Pro این نرم افزار نیاز به لایسنس داره و شاید برای شما که بصورت مدام در ایران نیستید نیاز به تهیه لایسنس باشه ولی نسخه های کرک شده آن هم پیدا می شود. این نسخه 25 میلیون ستاره را در دیتا بیس خودش داره و دقیقا آسمان را براتون شبیه سازی می کنه و البته قابلیت استفاده از قطب نما فعال را هم همراه دارد.
فقط در دو حالت چنین چیزی ممکنه!:think:;نقل قول:
۳ - قطعا تهران ( مخصوصا شمال شهر ) مکان مناسبی برای عکاسی نجومی نیست ، به خاطر آلودگی نوری و هوا . ولی در همین پشت بام منزل میشه نتیجهای گرفت ؟
حداقل برای بر طرف کردن حس کنجکاوی و عطش یادگیری ..
سپاس
1- قطع برق نور افکن های شهری
2- وجود یک لایه ابر یا مه غلیظ بر روی کل شهر که مانع از انتشار نور به آسمان شود. :::whistling:::
همانطور که دوستان اشاره کردند دور ثبت چنین اثری را در تهران از سرتون خارج کنید! اگر هم خیلی حس کنجکاویتون زیاد شده به فکر رفتن به ارتفاعات، دیزین و یا رفته به اتوبان قم تهران و فاصله گرفتن مناسب از تهران باشید طوری که بتوانید بالای 50 ستاره را در اسمان ببینید.(تهران که در بهترین شرایط بیشتر از 30 ستاره نمی شه دید!)
ارادتمند
درود
ولی به نظر من تن رنگ ها طبیعی نیست!
رنگ آسمان خیلی آبی شده و این رنگ روی کهکشان هم تاثیر داشته و به رنگ آبی تبدیلش کرده (تصویر پیوستی)
اگر در هنگام طلوع یا غروب هلال ماه باشه مشکل خاصی وجود نخواهد داشت! حتی بنظرم همین مسئله بصورت یک نور اضافی در تصویر قابل مشاهده است (تصویر پیوستی)نقل قول:
و همچنین شاید اگر ماه تو آسمون بود کهکشان راه شیری هم به این صورت ثبت نمی شد،
فایل پیوست 69089
اینطور نیست!نقل قول:
البته نور ممتد تو هواپیماهای مسافری جهت روشن کردن دم هواپیما وجود داره که به صورت ثابت چه روی باند و چه در آسمون روشنه.
اگر این درسته پس چرا خود دم روشن نیست!؟
این هم متن نقل قولی از یکی از تاپیک های همسایه در خصوص چراغ ها
من به نظرم بهتره دوستمون اطلاعات بیشتری در خصوص این عکس، زمان ثبت اثر (تاریخ و ساعت) و ... به دوستان بدهند تا بشه به تنیجه رسید وگرنه در واقع داریم در مورد چیزی صحبت می کنیم که خودمون ازش هیچ چیز نمی دانیمنقل قول:
نقش رنگ چراغ هاي نوك بال هواپيما چيست ؟
شايد تا به حال به اين موضوع توجه نكرده باشيد كه چرا در نوك بال همه هواپيماها چراغي قرار دارد كه رنگ يك چراغ قرمز و در بال ديگر سبز يا ابي است ؟
واقعا دليل چيست ؟
همين تفاوت رنگ يك كمك بسيار بزرگ و امنيتي براي پروازهاست
فرض كنيد شما خلبان هواپيماي مسافربري هستيد و در شب هم پرواز ميكنيد تا چشم كار ميكنه مقابلتون سياهي است ناگهان ستاره اي از دور نظر شما را جلب ميكند كه چشمك زنان در حال حركت است !
اين هواپيما به من نزديك ميشود (از مقابل و رو در رو) يا سرعت من انقدر زيادتر از ان است كه من به او نزديك ميشوم ؟
يا كلا هواپيماي مقابل به من نزديك ميشود يا دور ميشود ؟ اصلا شايد مورب از جنوب غربي به سمت شمال شرقي از مقابل من عبور ميكند !!!
بسيار ساده است اگر هواپيماي مجهول از ما دور شود ما ستاره كه ميبينيم به اين شكل است يك چراغ سبز يا متمایل به lبي سمت راست و يك چراغ قرمز سمت چپ يعني پشت هواپيما به ماست
و برعكس اگر اين ستاره را به اين شكل ببينيم كه يك چراغ قرمز سمت راست و يك چراغ سبز سمت چپ است يعني هواپيما به سمت ما مي آيد و بايد مراقب بود !
اگر شما هواپيما را از روبرو ببينيد قرمز راست شماست و سبز چپ و برعكس اگر از پشت به هواپيما نگاه كنيد قرمز چپ شماست و سبز راست !!!
پس هميشه سبز بودن دست راست شما نشانه امنيت و دوري هدف است
ارادتمند
بزرگترین مشکل ایجاد آلودگی نوری خودمان هستیم!
همین چراغ های داخل اتوبان های بین شهری را دقت کنید؟ چقدر باعث هدر رفتن نور می شوند؟ و چقدر بیهوده فضای اطراف جاده را تا شعاع نزدیک 50 الی 100 متر روشن می کنند؟
اگر نوع کاسه چراغ ها تعویض شود بطوری که از تابش نور به آسمان جلوگیری کند و نهایتا 20 متر حریم جاده ها روشن شود هم تراکم نور افزایش می یابد که در نتیجه روشنایی بیشتر می شود و هم نیاز به لامپ های با وات بالا کاهش خواهد یافت که در نتیجه مصرف انرژی کاهش می یابد.
ولی متاسفانه .....!!!
البته هر پیشرفتی ممکن است مشکلاتی هم به همراه داشته باشد... مثلا همین فراگیر شدن لامپهای کم مصرف LED که در خارج به تدریج جای خودش رو در المان های شهری هم تثبیت کرده. کاهش اثر نور اینها توی عکاسی نجومی یه مصبیته در حالی که نور لامپهای بخار سدیم قدیمی را تقریبا به راحتی با فیلتر آلودگی نوری میشه حذف کرد...
درود
از نظر فنی بله ولی صحبت اینجاست که استفاده از فیلتر آلودگی نوری بخاطر حذف اثر پخش شدن نور در هواست!
در واقع با تغییر ساختار چراغ ها شما دارید صورت مسئله را پاک می کنید و دیگه نیاز به راه حل مسئله نیست! در ضمن بنده اشاره ای به نوع لاپ نداشتم و تغییر کاسه چراغ ها منافاتی هم با استفاده از لامپ سدیمی نداره و این اشتباهی هست که متاسفانه رایج شده!
ارادتمند
ممنون مصطفی جان که مثل همیشه با توضیحات مفید و کامل ما رو بهرهمند کردی
پس با این تفاصیل کلی امیدوارم کردی که در صورت بودن در لوکیشن مناسب و شرایط جوی مناسب شاید بتونم چند شاتی بگیرم :-)
تقریبا کل دیشب رو مشغول تحقیق رو این رابطه بودم و با راهنمایی عطا عزیز و حمید جان به نکات جالبی بر خوردم که چند نمونه رو اینجا ذکر میکنم که بقیه دوستان هم در صورت نیاز استفاده کنند
بهترینش آورزش های ویدئویی Dave Morrow بود در سه قسمت که تقریبا از A تا Z همه چیز رو توضیح میده ، به همراه وبسایت ها اپلیکیشن های لازم مثل :
The Photographer's Ephemeris برای محاسبات دقیق طلوع و غروب خورشید و ماه
This month's moon phases and calculator for any day since 1951 | StarDate تقویم کامل دوره و وجهه قرص ماه
Blue Marble Navigator - Night Lights 2012 نقشه نقاط تاریک زمین ( که البته عطا جان وبسایت مشابهی هم معرفی کردند )
http://wxweb.meteostar.com نقشه و مرجع شرایط جوی و تراکم ابر ها
اگر دوستان مایل باشند میتونم هر ۳ قسمت ویدئو هارو در قالب یک فایل فشرده آپلود کنم .
نکته جالبی که بهش رسیدم این بود که این اطلاعات فقط مختص عکاسی نجومی نیست و راهنمای خیلی خوبیه برای عکاسی Landscape از لحاظ بهترین زمان موقعیت خورشید و ماه در یک لوکیشن خاص و حتی فواصلشون تا زمین .
و این هم چند نمونه عکس زیبا از این عکاس که تنها سورس نوری ، نور ماه بوده :
فایل پیوست 69098
فایل پیوست 69099
فایل پیوست 69100
درود
شما چرا لقمه را دور سرتان می چرخانید؟
با یک نرم افزار مثل همین Sky Safari یا Starry Night متناسب با محل قرار گیریتان می توانید مختصات و زمان دقیق طلوع و غروب هر جرمی را داشته باشید!
در کنار این نرم افزارها از طریق اپلیکیشن های موبایل هم این مسئله با کمک GPS امکان پذیر هست!
و در نهایت در حوزه ماه و خورشید نرم افزاری دقیق تر از Moon calculator یا Accurate Time سراغ ندارم! این نرم افزار ها برای رویت هلال بسیار کاربرد دارند و اطلاعات دقیقی دارتد.
در خصوص عکس هم شما می توانید به سایت Twan مراجعه کنید و تصاویر زیادی از عکاسان را در حوزه آسمان شب در این سایت مشاهده کنید.
این هم لینک گالری های عکاسان ایرانی این پروژه
بابک امین تفرشی
اشین ذاکاریان
امیرحسین ابوالفتح
ارادتمند
بیشتر از پیچیده بودن، صبر و حوصله میخواد. یک عکس نجومی خوب (در اینجا منظورم Landscape Astrophoto است) معمولا نیازمند سفر عکاس به مناطق بکر دور از تمدن (برای دوری از آلودگی نوری) و در نتیجه مصائب راه و حمل وسایل، تحمل سرما و خطرات شبانه و بعد دقت در آماده کردن تجهیزات در تاریکی و گاها سرما، پیدا کردن و کادربندی منظره با حوصله و... هستش. البته این کار میتونه پیچیدگی فنی بیشتری هم پیدا کنه اگه لازم باشه برای نوردهی بیشتر استکینگ انجام بدید و برای عمق میدان مناسب فوکوس استکینگ و قص علی هذا...نقل قول:
عکاسی نجومی دنیایی زیبا و در عین حال پیچیدهای داره