سلام البته F هاي پايينتر را بيشتر براي رصد اعماق آسمان انتخاب ميكنند ولي F هاي بين 8 تا 11 نيز مناسب براي رصد سيارات هست.
جناب كياني اگر ايشون براشون وزن مهم نباشه (البته بايد براي همه مهم باشه) تلسكوپهاي دابسوني با قيمت خيلي پايين به علت پايه ساده خودشون مي تونند انتخاب خوبي باشند چرا كه مقدار نسبت كانوني آنها هم كمتر از 8 مي باشد.
در ضمن جديدا تلسكوپهاي دابسوني با موتور ردياب هم وارد ايران شده اند.
از همه دوستان تشکر میکنم که حوصله کردن و سوال های من حقیر را جواب دادن
اگه f یک تلسکوپ 5 باشه سیارات رو خوب نشون نمیده
بعد شما بین این دو تلسکوپ کدام رو انتخاب میکنید
http://www.telescope.ir/index.aspx?s...238&proid=1833
http://www.telescope.ir/index.aspx?s...235&proid=1859
قیمت رو در نظر نگیرید
فقط دوستان نگفتند جایی رو میشناسند تلسکوپ قسطی بفروشه
سلام
بله تلسکوپ های دابسونی هم خیلی خوب هستند
مخصوصا همین مدل SkyQuest XT12 IntelliScope فقط در نظر داشته باشید بعدا اگر بخواهید عکاسی نجومی بلند مدت انجام دهید کار با پایه های EQ5 و EQ6 PRO راحت تر است تا پایه های دابسونی
برای رصد سیارات شما به بزرگنمایی بالا نیاز دارید مثلا با 127 میلیمتر که معادل 1500 میلیمتر به شما یزرگنمایی میدهد سیاره مشتری رو به اندازه کوچک مشاهده میشود و یا حلقه های زحل کمی مشخص هستند
هر چه F پایین تر باشد بهتر است اگر شما میتوانید وزن حدود 17 تا 25 کیلو گرمی تلسکوپ دابسونی رو تحمل کنید
مورد خوبی است
به نظر من در خريد عجله نكنيد شما ابتدا بايد مفهوم كلمات بالا را كامل متوجه باشيد اگر هنوز لينكي كه در اولين بار معرفي كردم نخوانديد دوباره مراجعه كنيد و حداقل 20 تا 30 صفحه پاياني رو بخونيد من اگر جاي شما بودم به هيچ وجه براي خريد اولم 1.5 ميليون تومان خرج نمي كردم، جناب كياني فرمودند كه با خريدي كه چند سال قبل داشتند هنوز هم مشكلي ندارند.
اولين كلماتي كه در تلسكوپ جلوي چشم ما مي آيند، فاصله كانوني ، نسبت كانوني ، قطر آينه و ... مي باشند.
به طور خلاصه اگر بخواهيم كلمات بالا رو توضيح دهيم :
فاصله كانوني:نشان دهنده فاصله آيينه يا عدسی شیئی تا چشمی هست.
نسبت كانوني سبت کانونی یا عدد f عبارت است از : فاصله کانونی / قطرعدسی
همينجا ميشه متوجه شد كه اگر فاصله كانوني زياد باشه مقدار نسبت كانوني هم كوچكتر مي شود و با توجه به اين كه بزرگنمایی تلسکوپ عبارت است از نسبت فاصله کانونی شیئی به چشمی پس بزرگنمايي بيشتر براي سيرات خواهيم داشت ولي از طرف ديگر به علت بزرگتر (كندتر) نور كمتر خواهيم داشت پس بايد بي خيال كهكشان ها شد. مهمترين موضوع قطط آيينه يا عدسي هست درسته كه هرچي قطر بيشتر باشه نور بيشتري اون هم به صورت توانهاي 2 اين مثال رو ببينيد از يك سايت آوردم:
ولي هميشه قطر بيشتر مناسبتر نيست، شما وزن رو هم مد نظر داشته باشيد اون 12 اينچي كه مي فرماييد جابجايي آن مشكل هست و در اثر حم و نقل هم معمولا آيينه ها از هم خطي خارج مي شوند كه تنظيم مجدد دوباره يك مشكل اين تلسكوپ دابسوني 12 اينچ هست. اينجا رو ببينيد:قطر مردمک چشم در هنگام شب تقریباً 6 میلیمتر است. پس تلسکوپی با قطر 24 میلی متر (4 برابر قطر چشم)، 16=42 بار بیشتر از چشم نور جمع آوری می کند. تلسکوپ 48 میلی متری، 64 بار بیش ازچشم نور جمع می کنداين هم يك نرم افزار آنلاين براي شبيه سازي تلسكوپ كه خيلي به درد مي خوره:
کد:http://www.telescope-simulator.com/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=57
ویرایش توسط MehdiM : Friday 28 May 2010 در ساعت 14:52 دلیل: اضافه كردن لينك
Celestron 8in SCT نظرتون راجب به این تلسکوپ چیه ؟ اسمان شب اینرو روی پایه eq5 میفروشه ...
دوستان میشه برای این تلسکوپ یک پایه درست کرد ... من فعلا نمی تونم پایه خوب بخرم برای همین نمی خواهم هزینه برای یک پایه ارزان قیمت بکنم که بعدا پشیمون بشم ... از نظر لرزش و بی کیفیت بودن ... اگر بشه یک پایه درست کنم که فقط برای رٌصد خوب باشه ، بعد برای عکاسی یک چیز خوب تهیه کنم عالی میشه ...
پایه ای مثل دابسونی ها ... یک چیزی که هست من این تلسکوپ رو برای این می خواهم که از نظر کیفیت در ساخت و اپتیک فکر میکنم از بقیه توی این سایز بهتره ...
ویرایش توسط citizen6000 : Tuesday 1 June 2010 در ساعت 12:59
سلام
تلسکوپ خوبی است ( قیمت را هم بنویسید )
اما پایه یکی از مهمترین ابزار رصدی است همانطور که میدانید اکثر رصدگران اول از همه پایه را مهم میدانند
من هم اول یک پایه EQ3 تهیه کردم و بعد از دو سال پایه حرفه ای EQ6 PRO
نکته دیگر این است که این تلسکوپ وزن زیادی دارد و باید با وزنه های مشابه تعادل برقرار کنید تا سه پایه چپ نشود و تمام هزینه ها از بین برود و تلسکوپ بشکند :biggrin:
بهتر است حداقل یک پایه بدون موتور با یک وزنه 4 کیلویی تهیه کنید EQ3 مدل خوبی است