منظور همون چیزیه که تو ایران به اشتباه بهش میگن قلم نوری!
بهترین تبلت ها رو الان شرکت wacom میسازه و مدل های مختلف داره...
یه سری آماتور و ارزون قیمت (کوچیک و با امکانات کمتر) که تحت عنوان سری bamboo به بازار معرفی شده
یه سری حرفه ای intuos که از سایز های مختلف داره و قابلیت های بیشتر و البته گرون تر هم هست
دو سری هیلی گرون قیمت هم داره که مانیتور هم هستند و شما با قلم روی همون مانیتور کار میکنید...
البته سری های دیگه ای هم داره که برای کار گرافیکی مناسب نیستند...
به نظر من (و البته خیلی از هنرمند های دنیا) سری intuos بهترین گزینه ست، مگر اینکه کارتون نقاشی و مانند اون باشه و پول خسابی هم داشته باشید که در اونصورت میتونید برید سراغ سری های و ...
تو این سه سری، قلم ها به فشار و کج بودن حساس هستند و میتونید با توجه به نیازتون تو فوتوشاپ برای اونا کار تعریف کنید (مثلا وقتی قلم رو فشار میدید opacity زیاد بشه و و قتی کجش می کنید سایزش بالا بره) همینطور قلم های مختلفی برای این سری وجود داره که هم شکل ظاهری متفاوت دارند تا احساس کار با ابزار واقعی (مداد، ماژیک، قلم مو، ایربراش و... ) رو داشته باشید و هم هرکدوم رو متناسب با کاربردش تنظیم کنید. (البته قلم های مختلف رو باید حدا تهیه کنید). ضمنا همه این قلم ها روی خودشون ۲ تا دکمه قابل تنظیم و بعضی قلم ها در ته خودشون پاک کن هم دارن که بسته با کارتون میتونه مفید باشه.
همه این قلم ها بدون سیم و باتری هستند و با میدان مغناطیسی کار می کنن...
خود صفحه تبلت هم تعداد زیادی دکمه داره که میتونید برای هرکدوم تو برنامه های مختلف کار های متفاوتی تعریف کنید.
سیستم کاری هم اینطوریه که صفحه تبلت بر مانیتور شما تطبیق داده میشه و شما قلم رو به هر نقطه ای از تبلت که نزدیک می کنید پوینتر به نقطه معادل اون در مانیتور میره (توضیح اینکه اگه چند مانیتور داشته باشید میتونید تعریف کنید که فقط روی یکی کار کنه یا مجموع مانیتور ها با سطح تبلت منطبق باشن. همچنین میشه اون رو به صورت ماوس تعریف کرد، یعنی بدون توجه به اینکه قلم کجای تبلت قرار داره، حرکتش پوینتر رو حرکت میده).
سری بامبو الان ۳ نوع کلی داره یه نوع فقط با دست کار می کنه (مثل صفحه لمسی لپتاپ ها) و اصلا مناسب کار گرافیکی نیست. نوع دوم با قلم کار میکنه، فقط یک قلم رو پشتیبانی میکنه که یه پاککن و ۲ دکمه روی خودش داره و تا ۵۱۲ گام فشار نوک قلم رو تشخیص میده. روی تبلت هم هیچ دکمه ای نیست.
دسته سوم (که خودم به علت محدودیت بودجه انتخابش کردم و صرف نظر از اینکه گاهی به قابلیت های سری های بالاتر نیاز دارم، ازش راضی هستم) هم لمسیه (که تقریبا به دردم نمیخوره (البته این صفحه multi touchه و برای کاربر های ویندوز میتونه مفید باشه، ولی من تراک پد مکام رو بهش ترجیح دادم) و از یه قلم با پاککن و ۲ دکمه و با ۱۰۲۴ پله فشار ورودی میگیره، تبلتش کوچکترین سایز موجود (تقریبا ۱۵ در ۹ سانتیمتر) رو داره (و البته اخیرا مدل هایی با سایز کمی بزرگتر هم معرفی شده)؛ کنار تبلت هم ۴ دکمه قابل تنظیم وجود داره...
البته بدی این سری اینه که دکمه هاش رو نمیشه برای هر برنامه جدا تنظیم کرد و تو همه محیط ها یه کار رو میکنه.
برای اطلاعات بیشتر و دیدن مدل ها وقیمتشون میتونید به سایت wacom مراجعه کنید.