سلام
سلام
علي دلي از: تنگستان CANON SX10
زندگي گرمي دلهاي بهم پيوسته است --گر در آن دوست نباشد همه درها بسته است
http://www.ali4232.persianblog.ir
اين هم تلاش شبانه من در پاتايا
و اين هم خودم وتنهايي شب در تهران آدم وقتي شب تو كوه تنها باشه اينطوري ميشه ديگه در ضمن هيچ اديتي انجام نشده
سلام.
دیشب چند تا عکس گرفتم . وقتی عکسها رو توی مانیتور دیدم کاملا نا امید شدم . دلیلش هم رنگهای آبی است که دور چراغها دیده میشه.
کسی می تونه کمک کنه ؟ چرا این هاله های آبی ایجاد می شوند؟
یک سوال دیگر هم دارم ، در چنین عکسهایی که ایزو معمولا بالاست و زمان باز بودن شاتر هم اغلب زیاد است ، رنگ آسمان روشن تر از معمول ثبت می شود . برای حفظ رنگ طبیعی آسمان چه باید بکنم ؟(راهی بجز ادیت در فتوشاپ)
PENTAX K200D - DA 18-55 - 28mm - Mode M - f/9 - 5s - ISO400
نوید سادات
:::flickr:::
در مورد وایت بالانس ، عکس رو با فرمت RAW گرفتم وبعد در لایت روم وایت بالانس رو تنظیم کردم . ولی در عکس RAW هم (یعنی قبل از تنظیم وایت بالانس) این لکه های آبی دیده میشد.
دوربین که مسلما رو سه پایه است (شاتر 5 ثانیه ) . دیافراگم رو هم میبندم تا نور چراغها ، ستاره ای بنظر برسد .اگرایزو رو بیارم پایین ، باید شاتر رو بیشتر باز نگه دارم که در این عکس میترسیدم یک حرکت نابجای عابر ، عکس رو تار کند .
غروب هم نیست ، ساعت 9 شبه
نوید سادات
:::flickr:::
رنگ آبی غیرطبیعی اطراف چراغها میتواند بعلت Blooming و یا ترکیب Blooming+Chromatic Aberration باشد. Blooming در اثر سرریز شدن سیگنال در فتوسایتهایی که در مناطق اوراکسپوز هستند صورت میگیرد. اما اگر دقت کنید در عکس شما محل رنگ آبی در چراغهای سمت راست و چپ متفاوت است. یعنی در سمت راست عکس، محل این هاله، سمت راست چراغ و در سمت چپ عکس، در سمت چپ چراغ است. و در چراغهای وسط، مقدار این هاله خیلی کم است و گاه اصلا وجود ندارد. به همین علت بنظر میاید این مشکل بیشتر CA باشد. که یک عیب لنز است ( Blooming عیب ذاتی سنسور است).
رفع این عیب در مرحله ویرایش آسان نیست. چون بر خلاف CA های معمولی، روشهای خودکار نرم افزاری کمتر میتوانند آنها را تصحیح کنند و باید با روشهای دستی ( مانند De saturation کردن موضعی) عمل کرد.
در مورد روشن شدن آسمان، مساله طبیعی است: اکسپوژر زیاد در چنین عکسهایی بعلت ایزو بالا و یا زمان طولانی، باعث این مساله است. در هنگام عکاسی، نورسنجی مرکزی یا نقطه ای شاید کمک کننده باشد. گاه هم مولتی اکسپوژر و ترکیب بعدی آنها. در مرحله ویرایش، کاهش اکسپوژر ناحیهای، اگر عکستان RAW باشد، بخوبی میتواند مشکل را کمرنگ تر کند.
نقاط ضعف یا قوت این عکسو هم میتونید بگید
ایزو:400 b:30
f:4
Samsung Nx2000