Nikon D5500 18-140mm
iso:3200 F:3.5 ss:20sec focal:18mm HDR
یه سوال داشتم. برای رد ستارگان فرق یه تک شات مثلا 2 ساعته با تعداد زیادی شات و استک کردن توی چه چیزاییه و کدومش بهتره؟
من تک شات میگیرم ولی اون روش رو امتحان نکردم. اونی که دنباله ستاره ها به صورت تدریجی کمرنگ تر میشه با همین روش دومه؟
اساتید در مورد عکاسی از کهکشان چند تا سوال داشتم ممنون میشم جواب بدین
اول که کهکشان کجای اسمونه؟
دوم اینکه تو چه ساعتایی قابل رویته؟
سوم چجوری باید تو عکاسی از کهکشان پاناروما گرفت؟
درود
اول از همه تبریک می گم بهتون بخاطر ثبت کادر زیبایی که داشتید. این ثبت با توجه به لوازمی شما ارزشمنده! فقط بنظر می رسه کمی بشه روی کهکشان و زیبایی بیشترش کار کرد.
اما در مورد سوال شما:
زمانی خاطرم هست جناب مبین یک کادر با حدود 2 ساعت با بادی 6D ثبت کرده بودند و جالب توجه بود.
اینکه شما از چند تصویر و استک آنها استفاده می کنید برای کاش فشار بر سنسور هست و جلوگیری از افزایش سطح نویز غیر قابل کنترل. از طرفی تعداد شات بالاتر همانطور که فرمودید قابلیت دستکاری های پردازش مثل تدریجی کردن رد ستاره را هم ایجاد می کند که در مواقعی ارزشمند هست. یک قابلیت دیگه هم داره و اون این هست که شما از بین همه تصاویر پیش زمینه مورد نظرتون را انتخاب و حتی بصورت ترکیبی ایجاد می کنید.
مثل این اثر
1- جای کهکشان در آسمان ثابت نیست و باتوجه به حرکت وضعی زمین تغییر می کنه
بنابراین شما باید با استفاده از نرم افزار ها و یا با مطالعه و افزایش دانش علم نجوم به این شناخت برسید. در حال حاضر بطور متوسط در ساعت بین 22 الی 24 کهکشان را در نیم کره شرقی تا مرکز آسمان بصورت ابری کم رنگ می توان مشاهده کرد از جنوب به سمت شمال کشیده شده و بخش جنوبی آن دارای روشنایی بیشتری هست. البته این در شرایط ایده آل و تاریک و بدور از آلودگی نوری شهر ها می باشد.
2- همانطور که عرض کردم در طول سال متفاوته ولی در حال حاضر از ساعت 21:30 تا حدود طلوع خورشید (بطور متوسط برای تمام ایران) قابل مشاهده است.
به تصویر زیر توجه به فرمایید
در این تصاویر به راحتی کهکشان قابل رویت هست. در شهر های دارای آلودگی نوری میزان روشنایی این ابر به شدت کاهش خواهد یافت و حتی در شهر هایی مثل تهران دیده هم نمی شود. در این شرایط صرفا شناخت آسمان و صور فلکی می توانند به شما کمک کنند.
3- انجام عکاسی پانوراما از کهکشان تخصص خاص خودش را نیاز داره. شما باید در کادر بندی به شناختی از آسمان رسیده باشید که بخشی از هر کادر را در کادر جدید ثبت کنید و برای ترکیب هم از نرم افزار PTGUI استفاده کنید.
بعنوان مثال این تصویر از ترکیب 4 شات بصورت پانوراما ایجاد شده است که برای ترکیب از نرم افزار فوق استفاده گردید.
ارادتمند
ویرایش توسط msh2200 : Monday 26 June 2017 در ساعت 15:21
Nikon D7100 - 11-16 - 50mmInstagram
« حامد محمدی »
اینستاگرام
درود بر حامد عزیز.
من با اجازت چند مورد که به ذهنم میرسه عنوان میکنم انشالله که درست باشه و کارآمد.
اول اقا در پس زمینه، یک المان عکست کم داره. به نظرم تو عکاسی آسمان شب اگه قراره پس زمینه ای از عناصر زمینی داشته باشیم، شما مکان مناسبی انتخاب نکردی.
من یکبار یک چهارم پایین کادر که شامل زمین میشه، کلا کراپ کردم و حذفش کردم از عکست. تغییری در عکست حس نکردم. فکر میکنم درختی، بنایی چیزی در کادر میداشتی خیلی بهتر بود.
بعد در مرحله پراسس، فکر میکنم بهتر میتونستی عمل کنی. نویز گیری خیلی موفقی هم نداشتی.
در انتها پیشنهاد من اینه اگر علاقه مند هستی نگاهی به ادیت متفاوت دوستان و اساتید فروم بندازی، فایل خام ( اگه دوست داری ) جای دیگه اپلود کن و بذار تو تاپیک ویرایش پیشنهادی شما.
البته نمیشه کتمان کرد عکس خوبی نیست. میتونست بهتر هم باشه
ارادتمند