جغرافیای زندگی، دو چیز را تعیین می کند: یکی دین، دیگری سبک عکاسی!
اینستاگرام
دوست عزیز راهی وجود نداره. شما باید جایی عکاسی کنید که آلودگی نوری حداقل باشه یا وجود نداشته باشه.
می تونید در زمانهای خاصی هم مثل نیمه شب تا ساعت مثلا 4-3 صبح که از میزان آلودگی کاسته میشه هم عکاسی کنید.
در نقشه های زیر می تونید میزان پراکندگی آلودگی نوری رو ببینید:
Blue Marble Navigator - Night Lights 2010
Light Pollution map
همان طوری که دوستان اشاره کردن بهترین راه فرار از الودگی نوری است.با خروج از شهر و انتخاب ساعت مناسب و ...
ولی فیلترهای کاهش الودگی نوری هم بی تاثیر نیستن که البته انواع خویش قیمت های بالایی هم دارن ولی باز هم نتیجه عکاسی در محیطی بدون الودگی نوری قطعا بهتر است.
آلودگی نوری - فیلترهای کاهندهی آلودگی نوری
درود
ممنون از بزرگوارانی که نظر دادند.
امیر جان،من 3.5 کیلو سه پایه را باخودم کول میکنم تا از لرزش بدور باشم
فکر میکنم همانطور که جناب مصطفی هم اشاره کردن بدلیل استفاده از حساسیت حداقل باشه، ضمنا اگر مشکل از لرزش بود چرا فقط برخی از خطوط حالت مقطع دارند؟
ارادت
بله فرمایش شما صحیح است و تجربه خوبی شد.
پیشنهاد شما برای پرنور کردن ستاره ها به چه صورت است؟ لطفا در صورت امکان توضیح بفرمائید. من فقط در ACR یک کارهائی در این زمینه انجام دادم.
سپاس
متاسفانه مشکل با چند ده کیلومتر حل نمیشود. در تصویر ارسالی بنده، فاصله تا آلودگی نوری بیش از 30 کیلومتر هست. و جالبه بدونید که اگر کمی بالاتر میرفتم این عدد تا بیش از 70 کیلومتر افزایش، و با چشم غیر مسلح قابل رویت بود(نور بزرگراه)، چه برسد به زمان نور دهی به سنسور.(البته مسلما رویت از این فاصله بدلیل موقعیت جغرافیائی و عوارض زمین امکانپذیر است.)
درود
پردازش تصویر شما در دو حالت امکان پذیره
1- پردازش فیلهای RAW بصورت همزمان (یعنی هر تعداد شاتی که دارید را در فوتوشاپ همزمان باز کنید و سپس رنگ، نور، کنتراست تصاویر و نور ستارگان را تنظیم کنید.
2- تصویر نهایی (همین تصویر موجود) مورد پردازش قرار دهید و با تقسیم تصویر به مناطق متفاوت بر اساس نور پردازش انجام دهید
مثلا
بخش های خیلی تاریک
بخش های نیمه تاریک
بخش های روشن
بعد از این مرحله این قسمت ها را باید با استفاده از Layer Mask از هم جدا کنید و نور هر کدام را طوری تنظیم کنید که به حد متوسط یک دیگر نزدیک شود.
این روش خلاصه تمام کارهایی هست که باید روی تصویر انجام شود.
واقعیتش مطرح کردن در قالب سطح در تاپیک عمومی شاید وقت گیر باشه بنابراین براتون توضیحات بیشتر را به همراه تصویر پردازش شده از عکستان پیام خصوصی می کنم
ارادتمند
می شه با استفاده از فوتو شاپ هم تاحدودی کارهایی انجام داد
فرشاد عزیز، همانطور که مستحضر هستید، این فیلتر های برای استفاده در تلسکوپپ و بخصوص چشمی های تلسکوپ کاربرد داره و همانطور که در تصویر لینک هم مشخصه برای داخل شهر و زمانی خوبه که نور غالب به رنگ سفید نزدیک باشد.همان طوری که دوستان اشاره کردن بهترین راه فرار از الودگی نوری است.با خروج از شهر و انتخاب ساعت مناسب و ...
ولی فیلترهای کاهش الودگی نوری هم بی تاثیر نیستن که البته انواع خویش قیمت های بالایی هم دارن ولی باز هم نتیجه عکاسی در محیطی بدون الودگی نوری قطعا بهتر است.
آلودگی نوری - فیلترهای کاهندهی آلودگی نوری
رنگ زردی که متاسفانه چند سالی است در کشور ما بعنوان نور خیابانی مورد استفاده قرار می گیرد به طرز عجیبی منجر به بروز آلودگی نوری می شود. آلودگی ای که به شکل یک قارچ یا چتر بالای سر شهر ها پراکنده شده و اکثر آن هم نتیجه استفاده از کاسه چراغ های عیر استاندارد هست!
اخیرا در برخی شهرها پروژهایی جهت جایگزینی نورهای فعلی با نورهای LED با کاسه چراغ هاس استاندارد در جریان هست (البته برای کاهش هزینه شهرداری هاست نه کمک به کاهش آلودگی نوری)
ارادتمند
سلام...
حدود 3 سال پیش ساعت 4 صبح مشغول عکاسی بودیم که از سمت جنوب غربی اسمان، نوری مشخص شد! کمی بزرگتر شد و شروع به حرکت به سمت شمال غربی کرد... سرعتش زیاد بود و قابل رصد نبود ... هر چی از حرکتش گذشت بزرگتر هم میشد ! این عکس در حالی ثبت شد که خودش تقریبا از میدان دید ما خارج شده بود و فقط دنبالش مشخص بود.
Canon 60d + 15-85 iso 6400
محمدهادی نوری
درود
این جرم کذایی رو بنده هم دیدم!
برای رویت هلال رفته بودم بیرون شهر و دقیقا همانطور که فرمودید کم کم بزرگ شد تا محو گردید!
این حالت ناشی از باقیمانده مخازن سوخت موشکهای ناسا (اگر اشتباه نکنم) بود که برای پرتاب محموله فضایی استفاده می شدند و بدلیل اندکی اختلاف در محاسبات در بسیاری از نقاط خاورمیانه رویت شد.
ارادتمند.
پیرو فرمایش دوستان،
چند سال قبل هم پدیده ای مشابه که از سوریه و ترکیه قابل مشاهده بود تا ایران و خیلی از مردم هم دیده بودند و عکسها و فیلمهاش هم موجود هست و خود من ساعت 10:20 دقیقه شب هم دیدم که جسمی شبیه به ذوزنقه ای سفید در آسمان تبریز به صورت ساکن ایستاده و کم کم بزرگ شد و به صورت دودی سفید رنگ محو شد.
بعدها معلوم شد که مربوط به آزمایش موشکهای بالستیک روسیه بوده است.