پرتره خياباني
پرتره خياباني
Canon
rezvanv@yahoo.com
عکسی که پارسال از استاد سمندریان گرفته بودم .
استاد عزیز ! بر بال فرشتگان سفر کن !
روح بزرگوارش شاد !
سهراب قابزلو
photography is about what you feel and see
sohrabphotography.blogfa.com
Cacal Telegram : telegram.me/sohrabphotography
از اونجایی که دوستان زحمت کشیدند و ایرادات بنده رو گوشزد کردند، من هم سعی می کنم نکاتی در مورد پرتره های اخیر به صورت کلی عرض کنم:
- اول اینکه طبق تجربه من (که ناچیزه و صحت سنجی اون هم بر اساس نتیجه اقتصادی کاره نه بعد هنری اون) استفاده از یک منبع نوری در ترکیب با پشت زمینه های (بک گراند) تیره عموما منجر به حذف جزئیات مرزهای سوژه (خصوصا در اطراف موها) میشه و این اتفاق مگر در زمانی که هدف خاصی وجود داشته باشه چندان جذاب نیست (sohrab-gh و vahidbahrami).
- در اکثر پرتره های انفرادی فاصله ناچیز بین منبع نور و سوژه (یعنی سوژه بره تو بغل منبع نور و ماچش کنه) باعث ایجاد کنتراست قابل لمس بین هایلایت های شکل گرفته روی چهره میشه (افت استاپ نوری از سمت مقابل نور به سمت مخالف نور) و در نتیجه از فلت بودن تصویر جلوگیری می کنه (M.Mobin و AliAk و vahidmoghadam). این موضوع در تصاویر دارای منابع نوری متعدد بسیار قابل لمس تره.
- پشت زمینه ای که کاملا یکنواخته و هیچ گرادیان نوری چه به صورت خطی و چه به صورت دایروی روی اون دیده نمیشه "ممکنه" تصویر رو خسته کننده کنه، در صورت وجود منبع نوری اضافه میشه این مشکل رو با منبع نوری مختص پشت زمینه حل کرد، در غیر این صورت با انحراف هات اسپات منبع منفرد از روی سوژه به سمت پشت زمینه میشه اثر مذکور رو ایجاد کرد (sohrab-gh و vahidbahrami و AliAk).
- ضمنا یه موضوع صلیقه ای هم اینکه اگر یک منبع نوری دارید، نورپردازی پروانه ای رو خصوصا برای بانوان همیشه جزو پلن های نور پردازیتون بگذارید، اینو به این خاطر گفتم که در تصاویر اخیر این پلن مهجور واقع شده.
پیشاپیش بابت گزافه گویی عذرخواهی میکنم.
Canon 5D Mark III + 24-105 F4L + 70-200mm f/2.8L Mark II + Samyang 85mm T1.5 Cine
با سلام خدمت استاد عزیز AkonegaGua
مواردی که فرمودید کاملا درسته ولی بنده بعلت نداشتن امکانات لازم مجبورم خیلی از نکات رو نادیده بگیرم ..
" به دلیل نبودن فضای کافی مجبورم یه دونه فلاشی رو که دارمو بچسبونم به سوژم تا ماچش کنه در حالی که سوژم تو بغل بک گرراونده "
.. یه دوربین یه لنز 18-55 یه رادیو فلاش یه اتاق کوچولوی تاریک و دیگر هیچ ..
.
.
موفق باشید
.
بعضی وقتا واقعا یه پوز ساده و نور پردازی ساده بسیار جذاب خواهد بود.....
سهراب قابزلو
photography is about what you feel and see
sohrabphotography.blogfa.com
Cacal Telegram : telegram.me/sohrabphotography