جزو معدود کارهاییم هست که جرات می کنم بذارمش توی فروم
دوستان لطفا راهنمایی رو دریغ نکنید، چون ایرادات این کار رو "تا جایی که تونستم" برطرف کردم...
امیرحسین
سلام
مواردی که به ذهن بنده حقیر میرسند:
- فضای کلی عکس خیلی کم نور است (که شاید از روی عمد و برای منظور خاصی باشد. اینطور است؟)
- دستها هردو از جاهای بدی قطع شده اند. کلا کادر بندی جالبی ندارد. پیشنهاد بنده برای کادربندی که امیدوارم ویرایش عکس محسوب نشده و پست بنده حذف نشود انشاالله!:
اگر کادر از پایین بازتر بود تا دستها کامل شوند به نظر بنده عکس جالبتری میشد. حیف!
- ظاهرا سعی شده دود سیگاری که از دهان خارج میشود در عکس ثبت شود که خیلی موفق نبوده.
+ تضاد حالات چهره سوژه و عکس روی جلد کتاب برایم جالب است.
در کل عکس خیلی جا برای بهتر شدن دارد.
ببخشید که زیاده گویی کردم.
ویرایش توسط Ahmad.Najari : Wednesday 6 March 2013 در ساعت 14:46
عکس خوبی است . فقط یک سوال ؟
برای شما عنوان کتاب مهم بوده یا چهره ؟
چون فوکوس روی کتاب است و طبیعی است که وزن بیشتری نسبت به چهره پیدا کرده .
نورپردازی پیشرفت خوبی داره . و همینطور نور پسزمینه و تنالیته آن .
اما کنتراستکم است که بیشتر کردن آن عکس را جذاب تر می کند .
همینطور اختلاف کی لایت و فیل لایت نیز کم است .
حالت دستی که سیگار رو گرفته ، خیلی جای کار بهتری داشت . ضمن اینکه در این جور عکسها خود دود و افکت آن بسیار کمک می کند .( کمی دود پشت سر هست ولی جای درستی ندارد و خیلی محو است . )
کادربندی می توانست خیلی بهتر باشد : ( توجه به محل قطع شدن انگشتان ، آرنج و دست و مکان جایگیری سوژه )
اما در کل پیشرفت محسوسی است و معلوم است که برای خلق آن کار شده .
جناب نجاری عزیز، ابتدا ممنونم از پاسخ شما
بله عمدا کم نور گرفتم عکس رو.
کادر پیشنهادیتون وینیت رو از بین می برد، وگرنه خیلی با خودم کلنجار رفتم سر این کادر یا اون کادر... این وینیت که می بینید تا حد زیادی به خاطر نورپردازی ایجاد شده.
در کل این عکس "زیاد" کارگردانی نشد... در حدی که نور رو کمی جابجا کردم، و جای قرارگیری دوربین رو هم کمی... وگرنه هدف عکاسی استودیویی نبود... اما در کل حرفهای شما درست است، اکثر عکسهای من مشکل کادربندی دارند...
جناب کوروش عزیز، ممنونم از اینکه پاسخ دادید
فوکوس 70-200 سیگما کمی گیج بوده، و الان که نگاه می کنم میبینم فوکوس روی دسته. شاید بشه ازش برداشت های دیگری کرد، اما هدفم فوکوس روی چهره بود.
یک ورژن با کنتراست بیشتر از این عکس دارم، که نورش به این خوبی در نمیاد. یعنی موقع ادیت بین نور و کنتراست مجبور شدم یکی رو انتخاب کنم، که نور رو انتخاب کردم...کنتراست رو که بیشتر می کردم، تاریکی بر عکس چیره میشد! دلیلش رو هم اگه بگم دعوام می کنید، پس نمی گم!
در مورد دود و سیگار هم، دودی که میبینید طبیعیه و سوژه متاسفانه (!) واقعا مشغول سیگار کشیدن بود و اصلا حواسش نبود که من دارم عکس می گیرم و نور جابجا می کنم! اما بله، حق با شماست... اما برداشتی که خودم هم داشتم این بود که مشکل عکس کادربندیش هست در مرحله اول. اما در مورد پیشرفت، ممنونم، خیلی خوشحالم که دوست داشتید عکسم رو...
امیرحسین
Nikon D80 + Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR + Nikkor AF-S 50mm f/1.4G.............................................. .......................Arvin Azima
در مورد پرتره 3867
عكس خوبياست جناب پريساي.
غير از قضيه فوكوس كه كوروش عزيز اشاره كردند به نظرم نگاه سوژه ميتوانست بيشتر مشخص كننده كتاب خواندنش باشد (الان زيادي چشمهاي سوژه بستهاست، براي حل اين مسئله هم ميشد از سوژه خواست سرش را پايين تر بگيرد يا عكس را در لحظه ديگري تكرار كرد)).
در مورد كنتراست با ايشان موافق نيستم، اتفاقن اگر منظور نمايش فضايي سرد و مودي باشد با كنتراست كمتر بهتر به دست ميآيد (كار ندارم كه قضيه كنتراست اين پرتره عمدي يا غير عمدي است)
در مورد كامپوزيشن، جايي را كه كادر از پايين قطع شده بسيار مناسب ميدانم (آن مقطع بيس بسيار مناسبي براي كامپوزيشن شما بوده). فقط اگر اشتباه نكنم و نسبت كادر 5 به 7 است ميتواند 3 به 4 هم باشد (اگر 2 به 3 است ميتواند 5 به 7 باشد).
فقط يك نكته در مورد كاهش كنتراست پرتره: هيچگاه اين كار را با كاهش فيزيكي نور انجام ندهيد، با اينكار فقط عكس را اندراكسپوز ميكنيد نه كم كنتراست.
ممنونم از پاسخ شما جناب محبی عزیز!
سوژه چشمهاش طبیعی بود راستش. یعنی واقعا داشت کتاب رو ورق می زد و می خوند، و یه جورایی عمدا معطلش کردم که کتاب جذبش کنه بعد از چیدن نور، که یه کم طبیعی تر بشه...! اما حق با شماست.
در ضمن من کنتراست این عکس رو کم نمی دونم اصلا. شاید به این دلیل کم به نظر می رسه که فضا دود داشت. وگرنه موقعیت به صورت ذاتی کم کنتراست نبود، و اینکه من زیاد هم کردم تازه کنتراست رو...!
در مورد کامپوزیشن هم خودم جای "کتاب" رو خیلی خوب می دونم، اما به شخصه دست رو کمی بیشتر دوست داشتم توی کادر داشته باشم که انگشتها هم بیفتن توی عکس. باز هم بحث اینکه فلان برش "استاندارد" هست و نیست امیدوارم پیش نیاد، چون من هم نظرم اینه که استاندارد تعریف کردن برای این قضیه زیاد از روی مبانی "زیبایی شناسی" نبوده. و اینکه استاندارد تعریف کردن، شاید حتی موجب بشه عکس هایی که بد نیستند، به دلیل پیش زمینه ذهنی ما توی نظرمون پایین تر از آن که هستند جلوه کنند... به نظرم کامپوزیشن عکس خوبه، اما توام کردنش با برش استاندارد پرتره چون ممکن نبوده، این ترکیب مناسب تر بوده.
در مورد نسبت تصویر هم حق با شماست، طول تصویر کمی نسبت به عرضش با توجه به سوژه کمتر بشه بهتر میشه. 2 به 3 هست الان.
کم نوری رو هم عمدا انجام دادم، زیاد قصدم چون نشون دادن دیتیل عکس نبود. قصدم نشون دادن فضا بود. فضای چنین عکسی به نظرم کم نور تر بهتر اومد. چون توی ادیت زیاد هنوز وارد نشدم، منابع نورم رو کم کردم...
امیرحسین