http://up.vatandownload.com/images/6...sezo03gnvs.jpg
Printable View
سلام
عرض بنده ارتباط مستقیمی به اقای صباغی نداره اما چون فعلا بحث در اینجا در مورد ایشون آغاز شده عرض میکنم که :
جناب mehran m فرمایشتون متین هم بنده هم کوروش عزیز و هم جناب حسینی و بقیه دوستان قبول داریم که اگر عکسی خوب نقد بشه به دانش ما هم اضافه خواهد شد اما این نکته را هم در نظر بگیرید یک وقتی من مهدی مرادی میام و تو هر تایپیکی ( حالا خاصه این تایپیک ) شروع میکنم به آپلود عکس میبینم دریغ از 2 3 تا تشکر دوستان خب با خودم میگم لابد زمان مناسب آپلود نکردم شاید بچه ها ندیدند و از این حرف ها دو روز بعد دوباره همین کار را انجام میدهم اما باز همان آش و همان کاسه در این خلال دوستانی هم عکس های خودشان رو آپلود می کنند که هم باز خورد خوبی دارد و هم احیانا مورد نقد سازنده دوستان قرار می گیرد اما عکس های من مهدی مرادی انگار نه انگار حالا به نظر شما نباید من بیایم و با خود به این بیاندیشم که ایراد کار از کجاست ؟؟؟نباید بیایم و حد اقل نوشته ها و نقدهای دوستان در مورد آثار دیگران را بخوانم ؟؟؟نباید عکسهای دیگران را ببینم ؟؟؟؟و نباید به خودم بگویم عزیز دل برادر خب حتما عکسهام یه گیر اساسی داره که هیچ کس حتی نگاه چپ هم بهش نمیکنه چه برسه به اینکه بیاد نقدشون کنه و بعد باید به خودم بیایم و اگر واقعا دنبال کسب مهارت و بهتر شدن مهارتم هستم بیایم و تمرین و ممارست کنم تا به حد بالا برسم مشابه این مطالب بنده رو جناب عاشوری نیا در تایپیک نظر خواهی در مورد کارائی بهتر فروم فرمودند که تمرین کنیم عکس هم بگیریم اما دقت کنیم که آیا این عکس ارزش نمایش در این سایت را دارد یا ندارد.؟؟؟؟؟
و به قول عزیزی کمی بیاندیشیم..........
یا علی
سلام
در مورد پست 3085 با اجازه اساتید، من چند نکته که به نظرم میرسه عرض میکنم:
1- فکر میکنم با توجه به اینکه تمام کادر پر شده و فضای خالی ندارید و همه چی یا کاملا یا تقریبا فوکوس هست، و اختلاف نور و سایه دراماتیک ندارید و ... سیاه و سفید بودنش امتیازی براش محسوب نمیشه و شاید رنگها بیشتر جذابش میکردند.
2- تصویر اصلی نقطه فوکوسه، اما نه تنها به لبه کادر چسبیده، بلکه از روی شونه برش خورده ... اما به سمت راست انعکاس، که فوکوس نیست یه مقدار فضای مثبت دادید و وزن بیشتری پیدا کرده
کاش عمق میدان رو بیشتر میکردید که انعکاس فوکوس بود، یا کمتر میکردید که کاملا بلور بود، الان یه چیزی این وسطه که نظر بیننده بلا تکلیف میمونه
3- خطهای اریب سمت راست و بالا-چپ باعث شدن کل کادر کج به نظر بیاد و حتی چشم رو به خطا بندازه که خط وسط هم کجه
4- قاب عکسی که گوشش سمت چپه عکس دیده میشه، کاش برمیداشتید قبل عکاسی
ارادتمندم.
در عکس بد نکته ای از نظر نقد شدن وجود نداره.نقل قول:
اگر يك عكس بد به خوبي نقد بشه مطمئن باشيد به دانش شما هم اضافه ميشه. (از جمله فوايد نقد عكس)
حداقلهایی از نظر مبانی عکاسی باید وجود داشته باشه.
فکر کنم قبلا" هزاران بار این موضوع مطرح شده...
قسمتهاي از يك عكس كه به بد بودن عكس كمك ميكند قابل نقد است. عكس خوب كه قابل تشويق است ونقد نميشود كه دوست عزيز.نقل قول:
در عکس بد نکته ای از نظر نقد شدن وجود نداره.
صد در صد چون كسي كه مباني نميداند نبايد اصلا عكاسي كند.نقل قول:
حداقلهایی از نظر مبانی عکاسی باید وجود داشته باشه.
ولي يك نكته: اگر كسي هم يك عكس گذاشت كه مباني رو هم رعايت نكرده بود با شلاق دنبالش نكنيم وميتونيم در بهش گوشزد كنيم آقاي صباغ زاده اول مباني بعد نقد عكست.
ممنون دوست عزیز
کاملا" حق با شماست.
:-)
من اصلن معتقد نیستم که باید همیشه رنگها واقعی باشند . حتی معتقدم که گاهی باید از واقعیت نیز چشم پوشی کرد در راه ایجاد فضا ، حالت ، احساس و .... .
اما در مورد توضیح شما باید بگم ، از اتفاق به نظرم از روی همون دندان ها میشه فهمید که ته رنگ زرد داره . چون اینجا عمدی یا غیر عمدی بودن اون مبهم میشه . من از دوستان دیگه هم تقاضا میکنم که در این باره نظرشون رو بگن . شاید اشکال از مونیتور من باشه . من که هر چقدر دقت کردم دندانها نیز به زردی می زنند .
با اجازه دوست عزيزم يه مقداري در عكس دست بردم.
درسته در عكس ته رنگ زرد وجود داشت.
اشعه خورشيد مقداري از شارپنس سوژه را گرفته بود كه من يه مقدار شارپش كردم.
اديت در شيشه عينك ايراد داره
اون بخار سمت چپ نميدونم براي چيست. ميتونست اگه قراره باشه بهتر ظاهر ميشد.
با سلام خدمت دوستان
ممنون بابت توجهتون
به نظر خودم ایرادی که وجود داره همان قسمت عینک هست که البته در عکس خام باز هم دقت کردم تقریبا این انعکاس رنگی وجود داشت و در هنگام ویرایش کمی تشدید شده است.
دلیل انتخاب این عکس به خاطر وجود گرمی رنگ نور خورشید در سرمای زمستان هست پس سعی کردم این گرمی رو خراب نکنم و به نظرخودم نکته منفی نیست.
اون بخار هم بخار دهان سوژه هست که به پشت سر رسیده و برنامه ی خاصی نبوده برای بودن یا مکانش.
در آخر باز هم از دوستان بابت نظراتشون سپاسگزارم.
در عكس بالايي:
1. وجود دست راست وپاي چپ در اين كادر اصلا لازم نبوده. واگر مصريد كه همين كادر باشد ميتونستيد دست راست را روي پاي چپ قرار دهيد تا پنجه هاي دست راست پشت پا ماسكه و قطع نشود.
2.كادر در سمت چپ وبيشتر در سمت راست در جاي بدي قطع شده .
پيشنهادم براي اين عكس يك كادر افقيه
3.اديت بازتاب هاي نور در عينك در هر دو عكس.
در عكس پائيني:
كادر اتخاب شده عاليه .پوز ونگاه سوژه خوبه.
باز ايراد در بودن دست راست سوژه وقطع شدنش در پائين كادره.
کاهش قدرت فلش میتونست زیبایی عکس رو بیشتر کنه و از اوور شدن بعضی قسمتها جلوگیری کنه مخصوصا اگه نگاه سوژه کمی متمایل به سمت راست میشد. در صورت وجود 2 فلاش و استفاده یکی از اونها روی خود دوربین با قدرت کمتر سایه ها رو کمی از این حالت تند در میاورد . در کل به نظرم ثبت جالبی شده .
شاید در مورد سایه ها یک همچین نمونه ای بیشتر منظورم رو برسونه (هرچند شاید مقایسه کاملا صحیحی نباشه):
فایل پیوست 25505
با سلام
سهراب جان چند مورد
1. همانطور که افشین خان گفتند کمی نور فلاش زیاد می باشد
2. حضور تخته سنگ جلویی در کادر نمای زیبایی ندارد و باعث کات شدن نامناسب پای راست سوژه شده
3.اگر کمی نور پردازی کنترل تر شده می شد و میزان نور کمتری بر بوته های سبز می تابید تمرکز بیشتر بر روی سوژه انجام می شد
4. نقاط نورانی شهری گوشه سمت چپ عکس کاش یا از جزییات بیشتری برخوردار می شد و یا محو شدگی بهتری در پس زمینه داشتی
5. در مورد پز زیاد نمی تونم با حالت پاها و دستها ارتباط برقرار کنم
6. زاویه نور هم در بعضی نقاط صورت سوژه اثر منفی داشته ( مانند پایین گوش چپ سوژه ، گوشه بالایی لب چپ سوژه و مقداری زیر چشم چپ )
موفق و پایدار باشی
پست 3103:
پرتره زیباییست ولی به نظرم شارپنس عکس رو زیادی بالا بردید...
سلام
پرتره از یک جاشوی لنچ.
http://a-maddah.persiangig.com/image/Portrait/AAA2.jpg
انشالله همیشه شادیتون رو ببینیم
یا حق
با سلام آقای مرادی واقعا فقط نمی شد تشکر زد فقط راجع به مشکلی که اونحا بود ... اولا دیرموقع رسیدیم اونجا واسه همین هر چی سرعت شاتر رو اوردم پایینتر نتونستم نور زیادی از شهر بگیرم برای قسمت دوم انجایی که عکس گرفتیم یه جای صخره مانندی بود و نور دست یکی از دوستان به صورت دستی از پایین نگه داشته شده بود واسه همین اون دقتی که میباید رو نداشت بازم ممنون از نظرات سازنده و مفیدتون
فایل پیوست 25515
نور لامپ 60 وات که توسط کلاهک اباژور دیفیوز شده.
جناب زرفام چرا عکستون فریز نیست ؟!!!
سلام-
رزيتا غفاري بازيگر تئاتر و سينما
دوست خوبم آقای ایمان مهرآبادی از اعضای فروم ( iman mehr )
فایل پیوست 25629
نخیر شیشه دارد.
؟؟؟!!!!!!!!
جناب حلال زاده
جسارتا فكر ميكنم به دليل فوكال لنت يا نزديكي زياد به سوژه كمي خطاي بشكه اي در مركز به اطراف خصوصا در بيني سوژه ديديه ميشه.نور خوبه ولي باز روي بيني سوژه كمي اوراكسپوز ديده ميشه.اينجور پرتر ها رو من ترجيح ميدم با يه لنز 135 پرايم يا 70-200 تايپ دو ثبت كنم.
ممنون
انشاالله قسمت ما هم بشه این لنزهایی که فرمودید.
در اون صورت بنده هم ترجیح! میدم اون لنزها رو;-)
ممنون
نور اصلی یک سافتباکس 60X80 دربالا سمت چپ و نور پشت سر هم یک فلاش هات شو بدون مادیفایر بوده.
این پلان نوری ساده ای هست که اکثرا هم خوب نتیجه می ده.
البته خب اینجا بی دقتی از بنده بوده که نور سمت راست کمی بر روی گونه نشت! کرده.
کنترل قدرت فلاش ها هم که با CLS در حالت منوال انجام شده.
آقای دلیری مانیتور شما چیست؟ و آیا کلیبره است؟نقل قول:
بکگراند هم خیلی نویز داره.
یک سوال آیا بقیه دوستان هم نویز زیادی میبینند؟
من هم نویز نسبتا زیادی میبینم.
۱- من مقداری نویز میبینم و مقداری از اجزای پسزمینه را نیز.(با مانیتور لپتاپ Apple MacBook Pro MC700). میتوان پس زمینه را رنگ سیاه پاشید تا مشکل برطرف شود. کافیست سطح تابع ورودی روشنایی را کم کنید تا ذات مشکل در هر مانیتوری دیده شود.
۲- بهنظر میرسد داینامیکرنج IPS226v کم باشد. هرچند که هنوز هم بهقیمتاش میارزد.
فایل پیوست 25726
البته دوستان توضیحی وجود داره نویز مربوط به عکس نیست به عمد هنگام ایجاد افکت مقداری گرین و نویز اضاف کردم ولی مقدار خیلی کم بود که خودم به زور می دیدم ولی گویا برای دوستان مشهوده ....
یک سوال از دوستان مشرف به این ژانر دارم و اون اینکه وقتی نگاه سوژه به یک سمت خاص هست ( در نمونه مورد نظر به سمت راست)، فضای خالی باقیمانده به این اندازه در سمت مخالف مرسوم هست یا نه؟ درست اینه که نگاه سوژه به سمت چپ باشه یا رعایت این مورد الزامی نداره؟
سهراب جان از اونجاي كه ميدونم منظورت از عكسهاي كه در اين تاپيك قرار میدید يادگيري مطالب وايرادهاي عكساتون است بر خود واجب دونستم يك نكته رو متذكر شوم:
در اين عكس ارتفاع نوردر سطح تراز قرار گرفته ودر يك جايگاه بد كه باعث بوجود آمدن سايه بد بيني در سمت ديگر شده است واين جايگاه نور نه يك نورپردازي Spilit light است ونه يك نورپردازي رامبراني است وحتما هم نبايد يكي از اين دو باشد ميتونست يك نورپردازي خوب با ارتفاع خوب وبا كنتراست خوب وبا سايه هاي خوب باشد.
ولي نكته اينجاست كه شما در عكس قبليتون در هميت تاپيك در پست 3102 هم همين مشكل در نور پردازي رو هم داشتيد كه در پستهاي بعد آقاي افشين دليري وحميد مرادي به اشكالات عكستون با دقت اشاره كردند. ولي شما باز دراين عكس اون اشتباه رو تكرار كرديد.
خواهشم از شما اينه كه حداقل براي پيشرفت خودتان هم كه شده نقدهاي دوستان رو درعكساتون لحاظ بفرماييد واز تكرار اشتباهاتون در عكسهاي بعد بپرهيزيد.
با آرزوي موفقيت وارسالهاي زيباتر از شما.
عموما اینطوره، اما لزوما نه همیشه...
حالت نگاه سوژه و نور و ادیت و کت روی دوش انداختش و ... همه اینها به اضافه اینکه فضایی برای نگاه در نظر گرفته نشده، به نظر من به القای حس دراماتیک عکس و چیزی شبیه "به آخر راه رسیدن" کمک کرده و در صورتی که قصد عکاس همین بوده به نظر موفق شده.
Canon EOS 550D
Sigma 17-70 mm f:2.8-4 @ 70mm f:11
1/200
ISO 100
S&S Flashes x 3
فایل پیوست 25741
با سلام خدمت دوستان عزیز... از اینکه عکسهای من اینگونه مورد نقد قرار می گیره واقعا خوشحالم و سعی می کنم اشتباهاتم رو تکرار نکنم .. اما استثنا من راجع این نورپردازیه این عکس نظر آقای صفرزاده رو ( که من واقعا برای ایشون در ژانر پرتره احترام بسیار زیادی قایلم ) رو پرسیدم و ایشون تایید کردند واسه همین باعث شد عکس رو بذارم ... چون این عکس با پست قبلی من در یک روز گرفته شده بود ....
و اما در مورد پست 3135 : بن نظر من بیشترین ایراد این عکس گودی و سیاهی بیش از اندازه زیر چشمها است که بنظر عمدی ایجاد شده چون زاویه نور به نظر پروانه ای می اید ( با توجه به کچلایت و نوع ادیت ) ..دومین ایراد وجود موهای پراکنده در اطراف سوژه است ....و اخرین ایراد هم به نظر من اینکه سر از بد جایی بریده شده کاش کمی کادر باز تر بود تا حس بیشتری القا می شد
1. اديت بد صورت كه باعث ازبين رفتن جزئيات صورت شده است.
كچ لايت ميتونه كمك كنه كه ما زاويه نور رو بفهميم ولي نميتونه بگه چون نور در زاويه بالا وروبروي سوژه است اين نورپردازي پروانه اي است.نور پروانه اي به اين خاطر به اين نام نامگذاري شده كه در پائين بيني سايه اي تشكيل ميشود كه شبيه بالهاي پروانه است كه در اين عكس چيزي پيدا نيست.نقل قول:
چون زاویه نور به نظر پروانه ای می اید ( با توجه به کچلایت و نوع ادیت )
2. انقدر صورت اديت شده كه نميشه در مورد نورپردازي نظري داد كه كدوم باعث تخت شدن صورت سوژه گرديده.
3.در مورد سايه اي زير چشم هم با سهراب موافقم. كه البته بازم نتيجه اديت بد است.
4.در مورد حالت سوژه وموها به نظر من خوب هستند.
با احترام به نظر سهراب عزيز. ولي من فكر ميكنم نكته مثبت اين عكس كادربنديش است (يك نماي كلوزآپ خوب)نقل قول:
و اخرین ایراد هم به نظر من اینکه سر از بد جایی بریده شده کاش کمی کادر باز تر بود تا حس بیشتری القا می شد
موفق باشيد.
بهنام جان
یه لطفی میکنی با پلانی چیزی، نورپردازی عکس بالا رو توضیح بدی؟
فلاش، مدیفایر نور و ...
مشتقام بدانم چه اتفاقی افتاده که عکس خوبی شده!؟
البته زیادهخواهی است.
ممنون
محمدرضا عزیز: به نظر بنده.... نورپردازی رامبراند یک نورپردازی پرکنتراست است که فضایی خاص را ایجاد میکند ...در این عکس که سوژه شما روسری به سر دارد، شما از یک طرف این فضا را ایجاد کردهاید از یک طرف آن را با یک روسری که به طور کامل روشن و رنگی است این فضا را قاب گرفتهاید که به نظرم کار نمیکند. من لوپلایتینگ معمولی را برای این کار ترجیح میدهم
جناب قابزلو: کامپوزیشن و پوز سوژه در ترکیب با نقوش روی تکیهگاه خیلی خوب از آب درآمده. فقط ایکاش پستپروسس بهتری انجاممیدادید.
با سلام آقای محبی می شه بیشتر راهنمایی کنید که دقیقا کجای پروسس ایراد داره و می تونست بهتر باشه ؟
با اجازه جناب قابزلو جسارتا یک ویرایش خفیف انجام دادم:
-تنظیم نور بر اساس هیستو گرام
- بازی با رنگها ( اشباع و روشنایی موضعی)
-کم کردن نور بک بصورت موضعی.
جهت مقایسه بهتر در کنار هم آپ میکنم:
قطعا با فایل خام دستتون باز تره :::happy:::
برای اینکه بتونم درکنار هم برای مقایسه بیارمشون مجبور شدم کمی ریسایز کنم جهت جلوگیری از بهم ریختن صفحه
فکر میکنم مهمترین موردی که در پست پراسس لازم بوده کار روی پوست سوژه است
کمی هم فلر روی موها هست که به نظر من خذف بشه بهتره.
جناب محبی عزیز درود بر شما
بعد از خواندن اکثرپست های شما و همچنین مقاله بسیار کار آمد شما و تحقیق درباره دو پلن نور پردازی رامبراند و لوپ لایتینگ و نزدیکی بسیار زیاد این دو پلن به یکدیگر هنوز کلی سوال در ارتباط با این دو پلن و کاربردها و اختلافشون با هم در ذهن دارم که اگر بزرگواری کرده مقاله ای معرفی یا توضیحی در این باره به زبان ساده بفرمایید بنده رو ازسر در گمی در آوردید ( باور بفرمایید هر چه بیشتر در بارشون تحقیق میکنم و اطلاعاتم گسترده تر میشه گیج تر میشم )
پوزش بابت آف تاپیک
تا جناب محبی برسند و توضیحات جامعی رو ارائه کنند: خلاصه ای از نورپردازی های پرتره ی کلاسیک در ویکی عکاسی
جناب قابزلو: آقای احسانی پروسس خوبی روی محیط اطراف سوژه انجام دادهاند...احتمالاً همانطور که باید، صورت سوژه را از پروسس مستثنی کردهاند. در پرترههای محیطی تنظیم کنتراست و تونالیته سوژه و محیط اطرافش دوراه مختلف را میروند. ضمن اینکه شما احتمالاً با فایل اولیه زیاد ور رفتهاید، چون همان پروسس اولیه شما نیز کنتراست بدی را به صورت سوژه تحمیل کرده است.
در مورد پلنهای نورپردازی...نورپردازی رامبراند معمولاً فقط با حداکثر کنتراست انجام میشود...اجرای سختی دارد...و برای پرترهای که اکسپرشن و فضای رمانتیک خاصی در آن باشد کار میکند.
لوپلایتینگ اما یک نورپردازی همه منظوره است که با تمام افراد کار میکند و با کنتراستهای بسیار متنوعی نیز قابل اجراست. اشتباه بسیار متداول در این نورپردازی ورود نور از قسمت فراخ سوژهاست (خدای من...باید در ویکی تصحیح شوند! خیلی بد ترجمه شدهاند) و به علت مرز نامشخص صورت و همچنین اتصال چانه و گردن، صورت - معمولاً غیر لاغر - ما ایرانیها را چاقتر نمایش میدهد.
در پستهای ابتدایی این تاپیک که مربوط به سال 2005 بوده صحبتی توسط اساتید محترم شده مبنی بر پیچیدگی های مد رنگ adobeRGB و توصیه شده بیشتر با sRGB کار بشه، حال از دوستان گرانقدر سوالی دارم
آیا با گذشت تقریبا 7 سال از اون زمان و پیشرفت و تکامل مانیتورها و یا سیستم های کدینگ آیا هنوز هم همان محدودیتها وجود داره ؟
فایل پیوست 25929
(منتظر شنیدن نظرات و اشکالات)