ضمن تشکر از تمام کارهای زیبای شما ، فقط نکته اینکه اگه سوژه به دوربین نگاه میکرد دیگه قطعا عکس پرسنلی میشد.:think:;
Printable View
فایل پیوست 76613
1/320
f/3.5
ISO100
175mm
سلام به همه دوستان
عذرمیخوام با اینکه من از کسانی هستم که هنوز عکس های خودم را در حدی ندیدم که بتونم ارسال کنم ودوستان نظر بدهند استفاده کنم ولی اخیراً عکس هایی که دوستان ارسال می کنند اصلا وابدا جنبه آموزشی نداشته یا به عبارتی حداقل ها را نیز ندارند وانتظار می ره دوستان عکس هایی را که ارسال میکنند فقط به نطر شخصیشون توجه نکنند بلکه این فروم را نیز در نظر داشته باشند.هرچند این توقع نمی ره عکس های فوق العاده ،بی نطیر بی عیب ارسال بشه ولی تور وخدا تا این حد هم نباشه.
فایل پیوست 76689
Nikon D5500 l S: 1/200 sec l F: 5.6 l iso: 125 l 35mm Focal length: 450mm
فایل پیوست 76702
Nikon D5500 l S: 1/250 sec l F: 5.6 l iso: 400 l 35mm Focal length: 450mm
بحث خیابانی و آتلیه ای نیست دوست عزیزم، همچنین من از ادیت غلیظ طرفداری نمیکنم.
چه پرتره های خیابانی و چه آتلیه ای اگر حداقل ها رو رعایت نکنن، محکوم به "مورد پسند قرار نگرفتن" هستند.
یک عمق میدان کاربردی، یه پردازش درست، یک سوژه مناسب، و ... لازم است تا "پذیرفته شدن" !
موفق باشید.
...
فایل پیوست 76765
تنها مدلینگ من :;)
درود
فایل پیوست 76769
سلام دوست عزيز. چند تا نكته به ذهنم رسيد كه بگم.
يكي اينكه سوژه در فوكوس نيست. فوكوس تقريبا روي 20 سانتيمتر جلوتر از سوژه است. از روي سبزه هاي جلوي پاي سوژه قابل تشخيه.
و اينكه پشت سوژه به فضاي باز تصويره. من فكر ميكنم اگه روي سوژه به سمت مخالف بود جلوه بصري بهتري ميداشت.
و اينكه بنظرم ميرسه تمركز وزن زياد المانهاي اصلي تصوير (دختر و درخت) در مركز تصوير زياده. و مركزيت كامل هم نداره. نظر شخصي من اينه كه اگه قرار بود درخت تو مركز كادر باشه دختر كوچولو هم ميتونست وسط تنه درخت بايسته. يا هردوي اينها كاملا در يك سمت كادر... و يا در دو سمت كاملا مخالف كادر باشن.
با همه اينها سوژه حس خيلي دلنشيني داره با اون سبد گل :-)
جناب اسماعیل نژاد نظر شخصی بنده تو عکس اول کراپ خوبی صورت نگرفته و فضای خالی زیادی بالای سر سوژه هست و چون رنگ لباس سوژه با بک گراند یکیه ( یا نزدیک بهم ) فضای خالی زیاد به چشم میاد
ادیت مناسبی هم روش انجام نشده چون عکس کوچیک پایینی اون ادیت رو نداره راحت تر قابل تشخیصه روی گونه ها و بینی و پیشانی به طور واضح مشخصه که پوست نرم شده و
یکم هم نور رو بیشتر کنترل میکردید روی لب از دست رفته تو هر دو عکس و چند جا از سوژه بیش از حد نورپردازی شده
بدلیل فضای کم نتونستم از پشت به سوژه نور بدم.
نور: زاویه 45 درجه از راست (فلاش و چتر)
لطفاً بگید ایراد کارمو...
فایل پیوست 76799
درود
در مورد اینکار
فضای سمت راست کاملا اضافیست
از کادر مربعی نترسید
در پرتره های موفق ، کادر مربعی زیاد استفاده میشود
مشکل کادربندی به مرور با دیدن عکس های موفق حل میشه اما مشکل اصلی همان حس سوژه است
این حس را می توانید مدیریت کنید
با طرز ایستادن
تغییر در سمت نگاه
افزودن المان های غیر مزاحم به کادر
ادیت هوشمندانه
تغییر در زاویه نور
اما من پیشنهاد می کنم فعلا از ابزارهای آتلیه بیرون بیایید
نور کنترل شده طبیعی مثلا نور پنجره می تواند بسیار جالب باشد
بعد شروع کنید با این نور طبیعی بازی کردن
می توانید از رفلکتور دست ساز هم استفاده کنید
موفق باشید
درود بر شما جناب معانی
در مورد حس سوژه و نوع ایستادن و... والله هر طوری که فکرشو بکنید به مدلم گفتم وایسا می گفت این سوسولیه، خیلی بچه گونه است و هزار جور تو ذوقم زد، آخر سر گفتم بابا هر جوری که دوست داری بایست من یچند تا عکس ازت بگیرم خلاص
در مورد کادر حرفی ندارم. حتما همینطوره که شما فرمودید.
اما در مورد نور آتلیه ای: خیلی دوست دارم مدیریت نور را یاد بگیرم خصوصاً اینکه کلی تجهیزات خریدم در این رابطه...
ممنونم که عکس منو نقد کردید
حتماً توصیه های شما رو جدی می گیرم و عمل می کنم
درود
قصد من این بود که از نور شناخت عمیق تری پیدا کنید نه اینکه کلا تجهیزات را کنار بگزارید.
در مورد موضوعاتی که برای افزایش حس گفتم کلی گویی شد وگرنه هر کدام بحث مفصلی دارد.
در مقاله ای می خواندم که همه افراد به نوعی بخشی از پرتره جذاب را در ذات درونی خود دارند که برای بروز آن نیاز به ایجاد لحظات حسی متفاوتی است.
مثلا یک نفر ممکن است وقتی قیافه مظلومانه می گیرد پرتره جذاب تری داشته باشد یا برعکس.
اینها با تمرین حاصل می شود.
البته ذاتا پرتره کارهای مشهور معمولا دنبال سوژه هایی با لب های پهن با صورت کوچکتر می روند تا زودتر به هدف برسند اما این به این معنی نیست که از
سایر سوژه ها نمی توان پرتره موفق گرفت.
در مورد آقایان معمولا پرتره افراد مسن و نیز نوجوان فتوژنیک تر خواهد بود اما برعکس در خانم ها دوره جوانی و میانسالی برای اینکار مناسب تر است.
در این میان نقش کادربندی بسیار زیاد است.منظورم کادربندی های کلیشه ای موجود نیست. مثال هایی را در قالب عکس های زیر می بینید که بسیار هوشمندانه
کادربندی شده تا یک حس قوی از سوژه به تصویر کشیده شود.
نوع پوشش ، رنگ ، زاویه نگاه ، استفاده از خطوط مورب در نواحی گونه و شانه همگی باید مورد توجه قرار گیرند.
فایل پیوست 76807
فایل پیوست 76819
ممنون میشم اگر دوستان ایرادات کار بنده رو ذکر کنن
سوای سوژه که بحث داره کادر بندی مناسبی انجام ندادید و یا اگر کادر حاصل از کراپه ، کراپ مناسبی انجام ندادید.بهتر بود تصویر رو روی آرنجها قطع نمی کردید و دست کم در یک کادر بسته مثل این با توجه به تخت نشستن سوژه کمی متقارن می گرفتید تا شانه چپش نصف و نیمه نیوفته.در سمت چپ کادر هم بهتر بود نور رو کنترل می کردید.
سلام
فایل پیوست 76850
نکات گفتنی گفته شد چند جنبه از نظر من مهم است
1- نور وضع غیر قابل قبولی دارد اگر فضا نداشتید استفاده از چتر عملا منطقی نیست نور بک هم با سوژه تیره ضرورت دارد چه فضا داشته اید یا نداشته باشید
2- ایجاد حس هنر است
3- کادر بندی فضای منفی را مطالعه کنید
4- اگر عکس هیچ کدام از موارد بالا را ندارد بعنوان نمونه کار ارائه ندهید(برای نقد اشکالی ندارد)
لباس راه راه چرا اینطوری میشه؟:think:;
فایل پیوست 76911
درود
کادر را بیش از حد بسته انتخاب نمودید به ویژه از پایین و سمت چپ
اما در مقابل ، بخشی از فضای سمت راست اضافیست.
لحظه خوبی را برای زدن شاتر انتخاب ننمودید
حالت نیم لبخند بهترین زمان برای ثبت است
حرکت سریع سوژه نیز موجب اندکی تاری در فوکوس شده است که البته مشهود نیست
موفق باشید.
چیزی که شما دارید میبینید، اثر اپتیکی moire هست. به دلیل احتمال بروز چنین اعوجاج تصویری هست که در دوربین های dslr عموما از دو قطعه فیلتر low pass داخلی برای جلوگیری از بروز این اثر استفاده میشود. البته در برخی دوربین های جدید مثل اغلب مدلهای جدید نیکون و مدل 5DS R کنون این قطعه برداشته شده تا حداکثر شارپنس در تصاویر به قیمت بروز گاه به گاه این اثر در عکس ها بدست آید. این دفعه از شانس شما این اثر را در خطوط نزدیک به هم طرح لباس مشاهده کرده اید... البته تا جایی که میدانم امکان حذف آن با برخی ابزارها در فوتوشاپ و مانند آن وجود دارد.
فایل پیوست 76937
Nikon D5500 l S: 1/160 sec l F: 5.6 l iso: 2000 l Focal length: 55mm
المان گم شده بیشتر عکسهای پرتره کودک که اخیرا اینجا آپلود شده، سرخوشی ساده کودکانه است...
توی این عکسها بچه ها مشخصا پوز گرفته اند برای عکس...
در حالی که باید هوشمندانه تر و کمی غافلگیرانه تر عکس گرفت به نظر من...
اصلا کلا میگم، سوژه نباید پوز بگیره برای عکس! یا باید طوری باهاش راحت بشین که احساس نکنه جلوی دوربینه بلکه جلوی دوستشه! یا اینکه غافلگیرش کنین! باز هم به نظر بنده :::blushing:::
عکاسی از کودکان بسیار کار مشکلیه، شاید به ندرت بشه لحظاتی رو پیدا کرد که بچه تکون نخوره یا اصلا حرف شما رو در گرفتن پوز مشخصی گوش بده، این هم از همون لحظاته که فقط تکون نمی خورد ومن یه عگس ازش تونستم بگیرم،
فقط یک نکته، قبلا یکی دوتا عکس با همین پوز ها شاد و اتفاقی گذاشتم و برخی دوستان ایراد گرفتند که این عکسها پرتره نیست و بهتره در آلبوم خانوادگی نگهداری بشه:-)
دوست عزیز وقتی تو تاپیکی عکس میزارید به دید همون تاپیک بهش نگاه میشه - تو پرتره هم یه سری قواعد و موارد هست که رعایت کردنش به بهتر شدن عکس کمک میکنه ( فرایند تبدیل یک شات خانوادگی و آلبومی به یک شات استاندارد و قابل ارائه و .... هم با رعایت کردن این موارد سریعتر میشه )
یه نکته ای که تو عکس شما و دوست عزیز دیگه که عکس کودکی رو فرستادن زاویه نه چندان مناسب دوربین در برابر سوژه هست ( به نظر میرسه دوربین صاف نیست و کمی رو به پایین متمایل شده باشه ) تاثیر این عمل تو عکس این میشه که نگاه سوژه تو هر دو تصویر متمایل به بالاست در حالی که نگاه تو پرتره برابر چشم عکاس باشه عکس خیلی بهتر میشه ( به عکس آقای Scorpion 8 که مابین دو عکس شما عزیزان پست شده نگاه کنید و به چشم های سوژه دقت کنید زاویه دید رو ببینید - تو این عکس ایشون من حس میکنم سوژه داره به من نگاه میکنه ولی تو عکس شما دو عزیز مشخصه که سوژه داره به "دوربین" نگاه میکنه
رعایت همین نکته میتونه یه عکس معمولی رو به یه عکس جذاب تبدیل کنه
امیدوارم ناراحت نشده باشید
بنظرم تاپیک پرتره بیشترین ضربه رو از قانون جدید حذف مدیریت عکسها خورد !!
با مرور همین چند صفحه اخیر میشه متوجه شد که چه بلایی سر این تاپیک محبوب و قوی سابق ! اومده !
درود ، آیا عکس من در جایه درستی است ؟
سایز هم تا حدی تونستم کم کردم ، و کم حجم ، ماکسیموم سایز اینجا یادم رفته
فایل پیوست 77012
نقد و نظر هم بدید خوشحال میشیم با کمال میل ، ( آماتورم ... )
با سلام
فکرکنم اگر عکس به گونه ای بود که پای کودک مشخص بود، عکس بهتری می شد.. موفق باشید
فایل پیوست 77032
با سلام. عکس با دوربین D610 و لنز 28-80 گرفته شده.
نورپردازی اسپیدلایت + سافت باکس و رفلکتور
سلام
پس از مدتها فاصله از سایت به دلیل مشغله مجددا اینجام
اینم یه پرتره نسبتا جدید- خوشحال میشم نقد دوستان رو بشنوم
فایل پیوست 77042
CANON 7D + 50 f1.8 II
سلام
عکس نسبتاً خوبی است دوست عزیز ...
دو پیشنهاد برای بهتر شدن : 1- کمی کراپ بیشتر از پایین 2- کاهش نورهای Catch Light چشم .
موفق باشی !
فایل پیوست 77051
درود اولین عکس پرتره من
منتظر نقد دوستان هستم.ممنون