سلام جناب میرصادقی
بیشترین آثار احساس درونی افراد در چهره آن ها بروز می کند. آیا می توان گفت که چند نوع حالت خنده یا غم وجود دارد و مواردی اینچنینی که تاکنون هیچ تقسیم بندی برایشان وجود نداشته است زیرا که احساس ها مرز ندارند. هر حسی در صورت با کوچکترین تغییر در گشودگی چشم ها ، چرخش مردمک در درون حلقه چشم ، زاویه قرارگیری بینی نسبت به صورت ، بسته یا بازبودن چشم ها جمع شدن یا شل شدن عضلات صورت ، وجود آب اشک در سفیدی چشم ، جنسیت ، زاویه قرارگیری نسبت به تنه ، و ده ها مولفه دیگر به صورت تنگاتنگ در ارتباط است. شاید بتوان این حس ها را آموزش داد و پرتره های موفقی گرفت اما من و شما می دانیم که این حس ها با درون افراد مرتبط است و این ارتباط حس با درون ، پرتره هایی می آفریند که هیچ کارگردانی پشت آن نبوده است.
آن چه مرا در کنار عکاسی منظره از همان ابتدا به خود مشغول کرد سعی در انتقال این حس ها با بهترین درصد ممکن بود.
درست است که در عکاسی با تجهیزات نورپردازی تبحر آن چنانی ندارم و عدم امکانات نیز مزید بر علت شده است اما این امکانات ضعیف مرا واداشت به سمت روش هایی بروم که بتوان بیشترین استفاده را از نور محیط گرفت. در طول این 4 سال مطالعه و تجربه اندوزی ، راه هایی زیادی آموختم و راه های زیادی هم که ناشی از خلاقیت خودم بود ابداع کردم تا بتوانم در هر مکانی که هستم در کمترین زمان ممکن بر نور سرکش محیط افسار ببندم و آن را در جهت اهداف خویش کنترل کنم.
به دوستان عزیز در کنار عوامل بالا موارد زیر را توصیه می کنم
1- دیدن پرتره های موفق و بررسی خطوط متقاطع و مورب در آن ها
2- اجرای پوز ها و لوکیشن های مشاهده شده در عکس برای کسب تجربه برای عکس هایی که قابل اجرا باشند
3- استفاده از نور پنجره با یک پرده نازک سفید در جلوی آن که نقش دیفیوژر را بازی می کند.
4- استفاده از دیفیوژهای دست ساخته
5- یادگیری فراهم کردن سه منبع نوری با نور محیط
6- نقش ارتفاع دوربین نسبت به صورت
7- مطالعه مقالات در مورد انواع سبک های ادیت در پرتره
8- آزمودن ترکیب بندی های مختلف و هم چنین توجه ویژه به کادرهای مربعی
9-.....
در کل هر ژانر از عکاسی سختی ها و پیچیدگیهای خود را داراست و پرتره در این میان به دلیل وابستگی مستقیم یا غیرمستقیم با اکثر ژانرها انتخاب اکثر عکاسان است . به این موارد می توان کسب درآمد از راه عکاسی را اضافه نمود که در کشور ما شاید تنها ژانری باشد که فعلا می توان از آن کسب درآمد کرد. ( البته در کنار آن عکاسی صنعتی را هم می توان اضافه کرد )
در انتها اضافه کنم با این همه وقتی که برای تنظیم رنگ در عکاسی پرتره گذاشته ام باز هم تاثیرگذارترین عکس های پرتره برای من عکس های سیاه و سفید هستند.
برای مثال هر بار که به عکس زیر نگاه میکنم برایم تازگی دارد و ناخودآگاه چند ثانیه ای به آن خیره می شوم .
فایل پیوست 69773