خيلي ممنون شاهين جان. دقيقا عمق ميدان در 200 f/2 براي بستن كادر مشابه در مقايسه با لنزي همچون 85 1.4 بيشتر هم مي شود! در لينك زير هم تاييد اين گفته را مي توان مشاهده كرد. قبلا اين سايت را نديده بودم. ابزار بسيار جالبي براي مقايسه هست:
Bokeh simulator & depth of field calculator
به نظرتون اين منطقي هست كه ميزان محو شدن بكگراند را براساس سايت زير مقايسه كنيم ولي عمق ميدان را با سايت بالايي؟ به اين ترتيب راحتتر مي توان خروجي عكسها را بدون ديدن نمونه اي از آنها مقايسه كرد؟!
How much blur? - A visual background blur calculator
جالب هست بيشتر عكسهاي اين عكاس با همين لنز 200 f/2 هست. با اپتيك و نور نمي توان شوخي كرد براي ساخت عكس مشابه بايد از همين لنز استفاده كرد. در مورد عمق ميدان و فشردگي لنزهاي تله راه ميان بري وجود ندارد، بحثهاي ويرايشي و نورپردازي سر جاي خود هستند.
البته اگر من بودجه چنين لنزي را هم داشتم با توجه به ابعاد و وزن اين لنز و استفاده محدود از آن بعيد مي دانستم آنرا تهيه مي كردم و تست كردن چنين لنزي در حد هوس باقي مي ماند. هميشه گرفتن يك پرتره قدي با لنز تله ي بلند سريع آرزوي من بوده است. هيچ گاه با 50، 85 نتوانستم اين افكت را به وجود بياورم(حتي اگر هم بلار اين عكسها در مرحله ويرايش بالاتر برده شده باشد).
با توجه به صحبتهايي كه در بالا داشتيم در مورد اين عكس آخر، استفاده از لنز تله ي سريع نسبت به لنز 85 سريع منطقي تر است(200 f/2 در برابر 85 f/1.2). به اين ترتيب برگهاي بيشتري در محدوده ي فوكوس خواهند بود.
در آخر از سهراب قابزلو تشكر مي كنم كه در ميان پستهايش به عكاسان به نام پرتره هم اشاره مي كند و باعث آشنايي ما با سبك آنها مي شود. اميدوارم اين كار ادامه پيدا كند.