با سلام
دوست عزیز تجربه (کم) من در عکاسی صنعتی و تبلیغاتی نشون میده که هنوز در ایران این نوع عکاسی جانیفتاده. و به خاطر مسائل اقتصادی و ورود دوربینهای دیجیتال خیلی از افراد خودشون از محصولاتشون عکس میگیرند. یا اینکه هر شرکت تبلیغاتی با یک دوربین دیجیتال کوچک عکسهای مورد نیاز مشتریهاش رو با قیمت و کیفیت خیلی پایین تامین میکنه (البته استثنائاتی داره ولی من فکر میکنم در مجموع اینطوریه). اینه که هنوز نمیشه نسبت به زمانی که صرف میکنی ، استهلاک تجهیزات و مخارج و سایر هزینهها بتونی از مشتری پول بگیری. البته در این بین برخی از کارخانههای تولیدی هستند که پول عکاسی براشون مهم نیست ولی باید رابطه داشته باشی تا بتونی کارهای عکاسیشون رو بگیری. چون اکثرا کارهای تبلیغاتی این کارخانجات به صورت کلی دست یک شرکت تبلیغاتی است که مسئول همه کارهای اونها هستند پس سعی کنید بیشتر با شرکتهای تبلیغاتی رابطه برقرار کنید. به هر حال برای اینکه بتونی کار سفارش بگیری مجبوری با قیمتهای خیلی کم بسازی یا اینکه اصلا رو قیمت کوتاه نیای!(البته این یکی بسته به کیفیت کار و معروفیتت داره.)
به عنوان مثال همین چند روز پیش من به یک بنده خدایی برای عکاسی از کیف لپتاپ که تعداد اون ۱۰ تا بود قیمت دادم دونهای ۱۷.۰۰۰ تومان. برق از چشماش پرید. میگفت مگه میخواید چکار کنید. فکر نمی کنه که ما زمان عکاسی و زمان روتوش عکس رو که باید بگذاریم (اصلا فرض کنیم مجانی) و علاوه بر اینها هزینههایی از قبیل اجاره ، استهلاک وسایل و تجهیزات و هزینه پرسنل و برق و ... رو که دیگه مجبوریم بدیم.
از اون جایی که تازه میخواهی وارد این کار بشی من به شما توصیه میکنم که برای مدتی چند تا کار رو به صورت رایگان یا قیمت خیلی کم برای دوستان و آشنایان انجام بده تا هم تو عکاسی صنعتی پیشرفت کنید! (البته با عرض پوزش چون من هنوز نمیدونم شما تو چه سطحی هستید) و هم اینکه نمونه عکسگرفته شده برای نمایش داشته باشی.
از اینها که بگذریم در صورتیکه به صورت جدی و به عنوان شغل میخواهید عکاسی صنعتی و تبلیغاتی رو ادامه بدین، من به شما توصیه میکنم که یک نفر از اقوام یا دوستان نزدیک رو در کشورهای خارجی پیدا کنید و از اون بخواهید که یک حساب بانکی به نام خودش برای شما باز کنه و همچنین یک حساب پیپال. بعد در کنار عکاسی صنعتی و تبلیغاتی عضو سایتهای فروش عکس استوک شوید و با گرفتن عکسهای مناسب کارهای تبلیغاتی و فروش اونها در این گونه سایتها بخشی از درآمدتون هم از این راه دربیارید. البته اگر عکسهای خوبی بگیرید و فعال باشید ممکنه به این نتیجه برسید که اصلا عکاسی صنعتی و تبلیغاتی رو در ایران کنار بگذارید و فقط برای این سایتها عکس بگیرید. به عنوان مثال ما با ۹۰ تا عکس تو سایت shutterstock تو مدت سه سال تا حالا 340 دلار درآمد داشتیم و همچنین با ۵ تا عکس در سایت istockphoto در همین مدت 78 دلار درآمد داشتیم. البته این رو بگم که ما به دلیل اینکه عکاسی صنعتی و تبلیغاتی رو از روی علاقه و نه به صورت یک شغل دائم و ثابت انجام میدیم و خیلی کم عکس میگیریم اینقدر درآمدمون پایین بوده ولی همونطور که گفتم اگر خیلی فعال باشی و عکسهای خوبی بگیری میتونی درآمدی خوبی داشته باشی.
در مورد دوربین هم من کمتر از 40d کنون رو پیشنهاد نمیکنم. البته از لحاظ عکاسی اگر دوربین کامپکت هم بگیرید فرقی نمیکنه ، عکس بستگی به هنر خودتون در چیدمان و نورپردازی داره. فقط تنها ضعفی که دوربینهای کامپکت (به غیر از کیفیت عکس) دارند اینه که عمق میدان اونها مثل لنزهای دوربینهای SLR نیست (چون خیلی جاها عمق میدان کم عکسها رو زیبا میکنه) و اینکه عکسهای ماکروی نورپردازی شده نمیتونید با اونها بگیرید چون باید خیلی به سوژه نزدیک بشید.
دلایل من برای اینکه 40d بخرید.
- چون بودجتون بیشتر از این اجازه نمیده. و گرنه مسلما بک دیجیتال خیلی بهتره.
- چون اگر به صورت حرفهای عکاسی تبلیغاتی رو انجام بدین مطمئنا مشتریای پیدا میشه که عکس با کیفیت بالا لازم داشته باشه.
- چون بعضی از سایتهایی که معرفی کردم عکسهای با کیفیت پایین رو قبول نمیکنند.
- کیفیت خروجی تصویر زنده دوربین ۴۰d در کامپیوتر خیلی بالاست. بدون اینکه به دوربین دست بزنید میتونید خیلی راحت با یک کامپیوتر تمام تنظیمات نور و رنگ و فوکوس رو در اندازه 100% روی مانیتور ببینید و بعد از طریق کامپیوتر عکس بگیرید.
- و از همه مهمتر اینکه اگه مشتری بخواد که تو استدیو حضور داشته باشه حتی اگر عکس با کیفیت بالا نیاز نداشته باشه ، خوب نیست که آدم دستش یک دوربین کامپکت باشه و به هر حال مسائلی از این قبیل رو هم باید در نظر گرفت.
لنز هم من فکر میکنم فعلا با این بودجه یک لنز مثل 17-85 یا 28-135 به همراه یک ماکرو 60 خوبه ولی چون اصلا تجربه ندارم رو نظر من حساب نکنید و نظر دوستان دیگر رو بخواهید. (به دلایل خاصی من فعلا یک ماکرو ۱۰۰ گرفتم. تا بعد با نظر دوستان لنزهام رو کامل کنم)
برای نور هم با دو عدد فلاش و سافت باکس(که وجودش لازمه) و یکی دو تا پرژکتور میتونید شروع کنید.
در مورد منابع آموزشی هم مطالب زیادی وجود نداره.
فاکتورهای مهم یکی چیدمانه که من تا حالا مطلب آموزشی برای این کار ندیدم. (این دیگه همش بستگی به خودتون داره. پیشنهاد من اینه که سایتهای عکاسان صنعتی و تبلیغاتی رو پیدا کنید و از روی عکسهای اونها به این نتیجه برسید که بهترین حالتهای چیدمان چیه.)
مسئله دیگه نورپردازیه که اکثر آموزشها در این مورده. در بیشتر موارد در عکاسی مهم داشتن منابع نوری یکنواخت و وسیعه و نورپردازیهای خاص هم بستگی کامل به سوژه و سلیقه عکاس داره.
یکی از منابع آموزشی در این مورد هم لینک های زیر است که از نظر من برای آموزش نورپردازی کفایت میکند.
کد:
http://www.photoflexlightingschool.com/Lighting_Lessons/Basic_Lighting/Product___Still_Life/index.html
http://www.photoflexlightingschool.com/Lighting_Lessons/Advanced_Lighting/Product___Still_life/index.html
امیدوارم که اطلاعاتم مفید باشه و تونسته باشم کمک کوچکی کرده باشم.
به امید موفقیت