اين كوچولو هم خيلي با من همكاري كرد تا بتونم با 105mm يكم پرنده گرافي!! كنم:biggrin:
اين كوچولو هم خيلي با من همكاري كرد تا بتونم با 105mm يكم پرنده گرافي!! كنم:biggrin:
چکاوک طوقی ؟ یا چکاوک گندم زار ؟ :
ویرایش توسط A. Mohammadi : Thursday 1 April 2010 در ساعت 21:21 دلیل: نام پرنده
اصغـرمحمـدی
جسارتا تا اساتید پاسخ بدهند ;
خوب به خاطر اینکه سوژه تقریبا پشت به نور بوده ، تاریک ثبت شده و شما هم در ویرایش احتمالا از fill light استفاده کردید (یا curve یا .. ) تا قسمتهای تاریک رو بازیابی کنید.
در این مواقع اکثرا یک حالت مصنوعی به وجود میاد که حتی بیننده غیر حرفهای هم متوجهاش میشود حتی اگر مشکل عکس را متوجه نشود! برای تصحیح این مشکل و کم کردنش تا حد امکان همان بازی با نمودار curve هست به صورت تاریکتر کردن shadow ها.. ( به نوعی ایجاد کردن نوعی micro contrast در سایهها )
به طور خلاصه در لایتروم اول پارامتر fill light را افزایش میدهید و در مرحله بعد پارامتر shadows و احیانا darks در Tone Curve را کم میکنید تا نتیجه مطلوب حاصل شود. ( برای در امان ماندن از تیره شدن مناطق تاریک میتوان در نمودار tone curve کمی لغزنده shadow را به سمت چپ حرکت داد)
ضمنا افزایش پارامتر contrast هم کاملا مباح است !
برای از بین بردن هالهی روشن اطراف پرنده نیز ، حدس میزنم با تصحیح ca مشکل برطرف شود. اگر نشد راههای مبسوطتری در photoshop وجود دارد!
محمد زرندی
سلام مسعود جان
اگر اشتباه نکنم پرندهای که شما عکس گرفته اید کور کور سیاه است.مسعود کور کور سیاه از ان پرنده هایی است که نور سنجی دوربین را با چالش روبرو می کند.در سفری که من و سید بابک موسوی و یاسین محمدی با هم داشتیم از کور کور سیاه در آسمان بسیار عکس گرفتیم و البته من با هردو نورسنجی نقطه ای و ماتریسی عکس گرفتم.و متاسفانه اغلب عکس ها در قسمت پر های تیره بشدت تیره می شد که ریکاوری ان را با مشکل مواجه می کرد.فکر کنم عامو یاسین با دی 700 با این مشکل بر نخورد ویا اگر هم بر بخورد دی 700 در ریکاوری قسمت های تیره کمتراورا اذیت کند.
خلاصه مسعود جان طی تجربه ای ناقصی که دارم بعضی از پرندگان نور سنجی را با مشکل مواجه می کنند.و بعبارتی گرفتن عکس حوب از آنها بسیار مشکل است.
پایدار باشید
یا حق
اسدالله مداح
دیگه توان ما همینه اونم با لنزهای دوستان! ;)
کسی اسم این عقاب ها رو میدونه؟!
هر دو عکس در منطقه هفت حوض در نزدیکی مشهد گرفته شده
سلام
فرساد خان فکر نکنم اینها عقاب باشند.عکس اول را شک دارم و لی فکر می کنم کور کور حنایی باشد.اما عکس دوم کورکور سیاه است.
پایدار باشید
یا حق
اسدالله مداح
سلام
13 به در و یه مارمولک جدید برای من
من هی فکر میکنم داره میخنده :biggrin:
sx10is + closeup filter +3
در مورد عکسهای ارسالی دوستان از منطقه هفت حوض :
در عکس ارسالی آقای مبین علی بین سنقر تالابی و کورکورحنایی شک دارم
عکس اول ارسالی فرساد عزیز هم : شکل بالها مثل سارگپه است و حالت دم کمی شبیه کورکورحنایی
تشخیص شکاریها از هم واقعا سخته و نظر قطعی دادن برای آماتورها کار دشواریست.
در مورد کورکور حنایی هم تا جائیکه شنیده ام و خوانده ام در ایران پرنده به نسبت کمیابی است (نیازمند تصحیح یا تکمیل)
گشتی در اینترنت زدم و حاصل عکسهای زیر بود :
سنقر تالابی نر :
سنقر تالابی ماده :
سنقر تالابی نابالغ :
سارگپه بالغ :
کورکور حنایی بالغ :
کورکور حنایی نابالغ :
در پایان از دوستان تقاضا دارم نظرات ، مشاهدات و تجربیات خود را در مورد همزیستی احتمالی بین انواع شکاریها بیان کنند فی المثل آیا احتمال دیده شدن سارگپه ها با سنقرها و ... در یک منطقه محدود و کنار هم وجود دارد؟
اصغـرمحمـدی
سلام
گمان می کنم آشنایی با اسامی پرندگان و حیوانات که در واقع همسایه های ما هستند، برای یک عکاس حیات وحش یا یک پرنده نگر از اوجب واجبات باشد. برای همین توصیه می شود که یک کتاب راهنما در این زمینه همیشه همراه عکاسان حیات وحش باشد
شما وقتی از مکانی تاریخی عکس می گیرید طبعا باید از نام و مختصات آن مکان باخبر باشید (اگر هم ندانید حتما کسب خبر می کنید) در سایر موارد هم همینطور.
به فرض شما می خواهید بروید شیراز و از حافظیه عکس بگیرید ، پس میدانید هدف و سوژه چیه. در مورد عکاسی از پرندگان هم همینطور ابتدا باید کمی اطلاعات اولیه در مورد نام پرنده و مکان زندگی و ... داشته باشید تا به هدف برسید..... مگر اینکه در صدد کشف ناشناخته ها باشید
همانگونه ارائه نظر، پیشنهاد ، انتقاد و راهنمایی در مورد نکات فنی عکسهای ارسالی منجر به تقسیم تجربیات و افزایش اطلاعات می شود، لکن تصور می کنم پیدا کردن سوژه و آشنایی با اون گام اول این مسیر باشه.
اول عکس می گیرند و بعد نقد می کنند و سپس تکرار تا تجربه بیشتر شود. عکاسی هم اکتسابی است نه ذاتی
این پرندگان و حیوانات بینوا که محل زندگی و لانه و آشیانشان توسط ما انسانها تحدید و تخریب شده و هر بلایی که دلمان خواسته سرشان آورده ایم، دیگه مثل فلان منار و بهمان کوه نیستند که دهها تابلو برای شناساندن اونها باشه. تنها خودشون هستند و صداشون و زندگی رقت بارشون که هم سیلی از طبیعت می خورد و هم از دست ما.
حالا اگه اجازه بدید من یکی می خوام همسایه های مظلومم رو بهتر بشناسم :)
در مورد عکسهای ارسالی آقای میلانی هم من هیچ اطلاعی در زمینه وضعیت نور ، میزان فاصله با سوژه و نوع لنز ندارم ولی برای اولین بار تلاش خوبیست. اگر هم از لحاظ فنی عکسهای خوبی نباشند که خود عکاس معترف به آن است، حداقل حسن ارسال ایشان آشنایی با نام دو پرنده زیبا بود.
ببخشید
اصغـرمحمـدی