غاز خاکستری - Greylag Goose
فریدون کنار
D300 - Sigma 500 - F 5.6 - S 1/1000 - ISO 800
غاز خاکستری - Greylag Goose
فریدون کنار
D300 - Sigma 500 - F 5.6 - S 1/1000 - ISO 800
بهزاد فراهانچی
TO SEE OR NOT TO SEE
sx10
زرد پره مزرعه
400mm , f/8 , 1/1250s , iso 400
اصغـرمحمـدی
سلام
دوست عزیز عکس شما یک Redshank - Tringa totanus یا همان آبچلیک پاسرخ از خانواده بزرگ Scolopacidae در پلومیج زمستانی اش است ! چوب پا از نظر ترکیب رنگ، شکل بدن ، کشیدگی پاها و گردن ، رنگ منقار ، صدا و رفتار کاملا با آبچلیک پاسرخ متفاوت است!! علاوه بر این Redshank دارای alarm sound کاملا مشخصی در هنگام فرار کردن است که باعث شناسایی پرنده در لحظه پرواز می شود. آبچلیک پاسرخ در ایران به تعداد نسبتا فراوانی تولید مثل می کند و زمستانها به تعداد خوبی در جنوب ایران دیده می شود.
علی علی اسلام
با سلام
به دلیل تجربه کم من در عکاسی از پرندگان اغلب عکسام کیفیت خوبی ندارند ولی راغبم اسم این پرنده ها رو بدونم مثل عکسهای زیر که امیدوارم دوستان راهنماییم کنند . تمامی عکسها مربوط به هفته قبل می باشد
تصویر 1 :
400mm f/7.1 1/1250s iso 400 حاشیه رود ارس
تصویر 2 :
400mm f/7.1 1/1600s iso 400 حاشیه رود ارس
تصویر 3 :
400mm f/7.1 1/2000s iso 400 حوالی روستای کنگرلو حاشیه رود قره سو
در مورد عکس سوم ، من آخرش فرق سارگپه و کورکور حنایی و سنقر گندم زار رو نفهمیدم . آیا به غیر از نوع پرواز و بالباز و بلند شدن ، راههای دیگری مثلا نوع دم یا طرح زیر بال برای تمییز آنها وجود داره یا نه ؟
پیشاپیش از توضیحات دوستان تشکر می کنم
اصغـرمحمـدی
سلام جناب محمدی
در مورد شناسایی پرندگان مخصوصا شکاریها نیاز به تجربه بسیار هست حتی برد واچر های حرفه ای هم ممکن نتونند یک پرنده شکاری را در آسمان به راحتی تشخیص دهند . ولی خوشحالم که میبینم شما خیلی علاقه مند هستید.
تصویر اول شما سهره جنگلی هست که راه های تشخیص آن یکی لکه های سفید روی بالش هست و یکی هم رنگ گردن تا بالای نوک که تقریبا توسی رنگ هست .
تصویر دوم شما زرده پره هست البته تشخیص آن به خاطر نور زیاد کمی سخته شاید زرده پره لیمویی باشه.
تصویر سوم هم سارگپه پا بلند هست که تقریبا تشخیصش از سارگپه های دیگه در حال پرواز راحت تره. آن هم به خاطر دو لکه سیاه زیر بال و سیاهی سر بالها از شاه پر اول تا پرهای آخر که البته اینها کلیدهای شناسایی قطعی نیستند چون رنگ در زمان قبل از بلوغ چیز دیگریست و ختی یک نژاد تیره هم دارند . به خاطر همین تشخیص در نگاه اول باز هم ساده نیست.
اما شناسایی کورکورها راحت تره و آن هم به دلیل شکاف میان دم به شکل v هست که کور کورها را از سایر شکاری خا متمایز میکنه. اما تشخیص کور کور حنایی از مشکی کمی دشواره یکی از موارد تشخیصشون این هست که کور کور سیاه شکاف دمش کمتر از کور کور حناییه و کور کور حنایی دو لکه سفید در زیر بالش داره که این کور کور حنایی را از کور کور سیاه متمایز میکنه.
سنقر ها هم که بحث بسیار طولانی داره و به جز یکی دو مورد تشخیصشون از هم خیلی سخته.
امیدوارم این اطلاعات به دردتون خورده باشه.
موفق باشید
فرهاد رضوی
سلام آقای رضوی
از توضیحات و راهنماییهای ارزنده تون تشکر می کنم واقعا راهگشا و ارزشمند بود.
جسارتا یه سوال دیگه هم داشتم و اون اینکه عکس عقاب امپریال که تو وبلاگتون گذاشتین در کدوم منطقه گرفته اید؟
ممنون
اصغـرمحمـدی
سلام جناب محمدی
ممنون از لطفتون
همونطور که گفتم شناسایی پرندگان شکاری کار خیلی سختیه . تا چند هفته پیش اطمینان داشتم که آنها عقاب امپریال هستند اما حدسم اشتباه بود با راهنماییی دوستان پرنده شناس متوجه شدیم که عقاب دشتی هستند که باز هم با قطعیت نمیتوان این را گفت و من هم متاسفانه وقت نکردم نامش را عوض کنم.
اما محل عکاسی آمل هست.
فرهاد رضوی