جناب MZITech عکستون عالیه به نظر من
من معنی اصطلاح بوکه رو همین جا تو این انجمن یاد گرفتم.
امیدوارم این عکس هم بی ربط نباشه
ممنون
Canon 10D + EF 75-300 @300mm iso-200 f/8 1/500
اون پشتی یه 747 خوشگله :biggrin:
جناب MZITech عکستون عالیه به نظر من
من معنی اصطلاح بوکه رو همین جا تو این انجمن یاد گرفتم.
امیدوارم این عکس هم بی ربط نباشه
ممنون
Canon 10D + EF 75-300 @300mm iso-200 f/8 1/500
اون پشتی یه 747 خوشگله :biggrin:
بعید میدونم این جوری که می فرمایید کیفیت بوکه تغییر کنه. معمولا بهترین بوکه تو حد اکثر فوکال و اغلب تو بازترین دیافراگم ایجاد میشه (البته تو لنزهای مرغوب با دیافراگمهای زیر 2 ممکنه بازکردن دیافراگم موجب محوی بشه که بستگی به فاصله نقاط نورانی از سوژه اصلی و لنز هم داره این عکس با دیاف 5/4 گرفته شده ) به نظر بنده اینجا چون نور انعکاسی مستقیم وجود نداشته یا میزانش کم بوده زیاد حالت بوکه پیدا نکرده و نقاط روشن حاصل از تغییر رنگ هستنپیشنهاد من برای ثبت بوکه بهتر اینه که یک درجه از دیاف بسته تر استفاده میکردید
ویرایش توسط mreza1001 : Thursday 6 August 2009 در ساعت 12:25
آرش زمانی5DII A7RII ✗
حمید رضا مرادی
G12
سلام رضا جان
نقل قول از یاسر دلباز
فکر کنم عکسای دوستان به دلیل نبود نقاط نورانی دچار عدم نمایش زیبایی و یا حس بوکه شدهاگر این نقاط نورانی وجود نداشته باشد درک شکل بوکه یا کیفیت و زیبایی آن مشکل می شود
به همین دلیل میتوان بوکه ها را در سطح اعلای خودشان , همان قرص های نوری نامید که روی هم میافتند و یادآور تلالو نور هستند
در مورد عکس ارش خان هم نقاط نورانی که بروری اون پشتی قرار داردن بدلیل فراوانی قرص های نورانی بهم تنیده شده اند
عموما بحث زیبایی بوکه مطرح هست تا وجود بوکه ( البته نظر شخصی )
بوکه زیبا همان نقاط نورانی خارج از فوکوس هستنر که برای ببینده نقاط خارج از فوکوس را به زیباییی به تصویر می کشد
حمید رضا مرادی
G12
سلام حمید عزیز
متوجه نشدم که در تایید پست زدی یا در اصلاح به هر حال درسته
اما تو عکس پشتی به نظر من اون نقاط نور قبل از ایجاد محو شده یعنی به وجود نیومده در عمق میدان خوبش با توجه به دوربینی هم که استفاده شده حرفی نیست.
همون کیفیت بوکه مطرحه و ضمنا نوع ترکیبش با سوژه اصلی که عکس زیبایی به وجود بیاد وگرنه ایجاد یک بوکه کامل اما بی خاصیت کار سختی نیست.
جسارتا این عکس رو یکم دسکاری کردم
سلام:اما تو عکس پشتی به نظر من اون نقاط نور قبل از ایجاد محو شده یعنی به وجود نیومده در عمق میدان خوبش با توجه به دوربینی هم که استفاده شده حرفی نیست
من دقیقا متوجه این قسمت نشدم....
به هر شکل اگر چه در این تاپیک صحبت هایی شد و نظرات دوستان بیانگر این موضوعات هستبوکه زیبا همان نقاط نورانی خارج از فوکوس هستنر که برای ببینده نقاط خارج از فوکوس را به زیباییی به تصویر می کشد
اما بنظر نمیاد بوکه فقط و فقط مختص ارزیابی circular highlights باشد.
بوکه کیفیت منطقه خارج از فکوس است به سلیقه های متفاوت ( معمولا سلیقه ها روی کیفیت هایی خوب مشترک هستند منظور اینست اگر چه میتواند سلیقه ای ارزیابی شود ولی عواملی میتواند در زیبایی آن دخالت داشته باشد که خیلی هم این موضوع سلیقه ای نباشد) چه آنکه بوکه ای بد باشد یا خوب.
و ظاهرا به معیار ارزیابی سایت هایی که روی این مناطق بررسی میکنند شامل تمامی منطقه خارج از فکوس خواهد بود. حتی اگر به معیار مفهوم بوکه که ظاهرا ریشه در زبان ژاپنی دارد ( ریش ریش یا کرکی معنی میدهد) باز هم میتوان دریافت فقط به ارزیابی نقاط نورانی بستگی نخواهد داشت بلکه ارزیابی نقاط نورانی میتواند یک پوینت مثبت از هر بوکه ای باشد یا مصداق روشنی از بوکه های زیبا (به سلیقه)
بنظرم ترکیب مفهوم عمق میدان و بوکه شاید درست نباشد عمق میدان یک واژه نسبی است و به عوامل زیادی از جمله: فاصله دید، CoC، ابعاد چاپ، و ..... بستگی خواهد داشت و بوکه کیفیت منطقه خارج از فکوس
ظاهرا یا بقولی دقیقا هر بوکه ای ( بسته به نیاز عکاس ) روی هر ابعاد چاپی ممکن است به وضوح نرسد یا اصلا نیازی به این کار نباشد اما عمق میدان بسته به شرایطی و دلایلی....... ممکن است ( وضوح ) روی یک ثبت (فرضی) بسیار متفاوت باشد.
منظورم این بود که نقاط نورانی اصلا ایجاد نشده ...سلام:
من دقیقا متوجه این قسمت نشدم....
بنده هم وقتی منابع غیر فارسی رو نگاه کردم(البته چند وقت پیش بود الان یادم نیست کجا دیدم) هیچ چیزی که دلالت بر این کنه که بوکه فقط نقاط نورانیه ندیدم اما وقتی بحث های فروم خودمون رو خوندم به این نتیجه رسیدم برای همینم نوشتم :اما(حد اقل به عنوان تعریفی که ما اینج تو فروم پذیرفتیم)
بنظرم ترکیب مفهوم عمق میدان و بوکه شاید درست نباشد عمق میدان یک واژه نسبی است و به عوامل زیادی از جمله: فاصله دید، CoC، ابعاد چاپ، و ..... بستگی خواهد داشت و بوکه کیفیت منطقه خارج از فکوس
به نظرم بحث ابعاد چاپ رو بگذاریم کنار یعنی متغیر اندازه چاپ رو ثابت فرض کنیم ... حالا اگر میگیم بوکه: ( کیفیت نقاط نورانی خارج از فوکوس است) یا حتی (کیفیت مناطق خارج از فوکوس است) این کیفیت به هر حال به همون عواملی که فرمودید بستگی داره.اگر فاصله ما با سوژه اصلی یا فاصله سوژه با بکگراند یا زاویه دید دوربین ما عوض شه این کیفیت (بخوانید بوکه) تغییر میکنه اما از نظر بنده (که شاید اشتباه باشه) عمق میدان یک مساله فیزیکی و نه زیباشناختیه که به عوامل صرفا فیزیکی بستگی داره مثل دیافراگم (البته بوکه هم همینطوره ها نه؟؟!!! ولی نه چون منظورم اینه که:) در عمق میدان نحوه چیدمان بکگراند و زاویه نورهایی که توش هست و رنگ وترکیب رنگها اثر روی عمق میدان نداره ولی در بوکه چرا اثر داره یعنی اگر 4 تا نور کوچک داسته باسیم تو بکگراند عمق میدان همونی که بوده میمونه(میگیم عمق میدان از اینجا تا اونجاس) اما ممکنه بوکه (با این تعریفی که ما میگیم) بهتر بشه یا نه بدتر بشه
سلام
حکایت غریبی است، زیستن در این دنیای پلاسیده...
من که سر درد گرفتم از این بحثهای که در مورد بوکه پیش میاد , بابا قضیه ایقدرهاپیچیده نیست !!
تنها چیزی که به نظر من مهمه زیبایی عکسه ,حالا چه بوکه چه سوژه.البته اگه باهم هماهنگ باشن که دیگه عالیه (البته یه مقدار خلاقیت هم لازمه. عکس از گل , خار و درخت همه میگیرن اون نگاه متفاوت برای بدست آوردن کادر ی تازه هست که اهمیت داره )
آرش زمانی5DII A7RII ✗